Şimdi Ara

SİEMENS wm14s763tr çamaşır makinesi incelemesi ... f57 arızası ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
7.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • köpük konusunda bir gözlemimi yazayım...
    makinede çok köpük olunca ekranda "ek durulama: köpük" yazısı çıkıyor...
    ardından "su almadan" uzun bir süre köpük sönene kadar bekliyor, arada bir çeviriyor...
    köpüğün gitmesi için ne yaptığını anlamış değilim ancak bu sürenin sonunda köpük kayboluyor daha sonra suyla durulamaya geçiyor...
  • Bu onu da yapmadı. Direkt ek durulama ekleyip, durulamaya geçti gördüğüm kadarıyla. Neyse ki durulama köpürme olmadı.

    1.13den itibaren izlerseniz makinenin yaylarından ses gelmeye başladığı halde sıkmayı yine durdurmuyor. Yazılımsal olarak eksik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 23 Eylül 2015; 15:19:32 >
  • batu25 kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Sizin en çok övdüğünüzü bildiğim için ima yapmadım aslında üzerinize alınacağınız şeyler yazdım genelde sizin övdüğünüz şeylerdi, bu yüzden etiketlemeye gerek duymadım

    Köpüklü durulamada benim eleştirdiğim nokta bu s serisindeki köpük tarama yok mu ? Var ama ilk durulama bile olsa o görünen köpük çok fazla. Ben tüllerde hassas durulamaya basmıyorum bile çünkü köpük durumuna göre 3veya4 minik durulamalar yapıyor ve bu işlem sonunda sıkma yapıp normal durulama adımına geçtiğinde camda köpüğün k si kalmıyor ve üç normal durulamayı da bu şekilde hiç köpük olmadan yapıyor. Sizin makinenizin de bir sıkma videosu vardı, camdan köpükler iniyor ama köpük söndürme yapmıyordu.

    Program zenginliği konusunda Her şeyin elinizin altında bulunduğu bir panoya sahip olsaydı eğer makineyi çalıştırmak bir kaç saniyeden daha uzun sürmezdi ve hafıza gibi iki fonksiyonun ne kadar gereksiz olduğuna siz de hak verirdiniz. W ve Y serisindeki basitlikten ve kullanım kolaylığından sonra gereksiz programlarının olduğunu kabul etmek gerek.

    Önemli bir nokta gibi görünse de bu aqua sensör meselesi biraz insanları kandırmadan öne geçmemiş. Zaten bosch da bunun farkında olsa gerek ki en üst serisi idos inox modeline bile koymamıştı aqua sensörü. Kaldı ki ben makinemi almadan önce sizin aqua sensensörlü olması önerilerinizi çok önemsiyordum ama şartlardan dolayı waw ı alıp kullanmaya başlayınca gerçekten ihtiyaç olmayan bir donanım olduğunu anladım. Bir makinede hassas durulamaya bile ihtiyaç kalmıyorken aqua sensörün sadece kağıt üzerinde özelliklerde kalacağını düşünüyorum.

    S serisinde arttırdıkları amortisör kalitesini w serisinde düşürdüler mi peki ? Bu kanıya nereden vardınız ? Dış görünümlerinde mi bir fark var yoksa teknik detaylarında mı bir fark var ?

    Yapıştırma kazan olayının da sizin için kaliteyi belirliyor olması benim açımdan yanlış bir kanı. Makinede kullanılan bilye keçe aynı ise ve yapıştırma kazansa vidalı olanlardan daha mı kalitesiz oluyor ? Herhangi bir arıza durumunda ikisi de masraflı ve evde tamiratı da bir çok insanın yapamayacağı şekilde. Bir sıkıntı durumunda elinizden bir şeyler gelmiyorsa servise başvurmak zorundasınız. Ve servisler de bildiğimiz üzere bilye değişimi yapmamakta. Sonuç ya yapıştırma kazan makinelerde olduğu gibi ya direkt kazan değişecek kafanız rahat edecek ya da mahalle servislerine götürüp bu kadar donanımlı ve elektronik makinenizi bilgisi yeterli derecede olmayan ve bunu yapabilirim diye geçinen insanların eline teslim edeceksiniz ve şunu da belirtmek gerekir ki sizden alacağı para da yeni kazan parasının yaklaşık üçte biri civarında olacaktır. Bu risklere girmektense kazan değişimini bir çok insan yeğler. Ben de şahsen güvenmeyeceğim birinin eline teslim etmektense makinemi servise teslim eder rahatıma bakarım. En azından servis başka bir yerine zarar verse yine kendi sorumluluğunda onarımını yapmak zorunda. Diğer yetkisiz servislere de laf anlatabilirseniz ne iyi.
    Yani yapıştırma kazan büyütülecek ve kaliteyi etkileyecek bir durum değil.

    Pompa sesi maalesef w ve y serisiyle tartışılmayacak kadar yüksek s serilerinin. Öyle ki makine sessiz ama pompa motoru sesinden herkes şikayetçiydi. W ve Y serilerinde kullanılan pompalar kesinlikle çok sessizler s serisine göre. Öyle ki makine mutfakta olduğu halde sohbet ederken falan 1000 ve altı devirde sıkma adımında olduğunu anlamak için makineye bakmak gerekiyor. S serisinde pompanın sesi motorun sesini bile bastırıyor diyebilirim. Bakınız yüz devirde motorun çıkardığı değişik uğuldama sesini w ve y serilerinde rahatlıkla duyabilirken s serisinde bu ses pompa sesinin arkasına gizleniyor çok az duyulabiliyor. Bir yönden güzel aslında motor sesini bastırıyor düşük devirlerde ama yüksek devirde hem motor hem pompa orkestra gibi oluyor

    Aqua sensörün suyun bulanıklığına baktığını biliyorum, yalnız işini yapan köpük tarama sonrasında aqua sensöre gerek kalmadığını anlatmak istiyorum. S serisinde köpük tarama işini yapmıyor durulamada gördüğümüz köpük bunu gösteriyor. Aqua sensörün de ne kadar yaptığını camdan göstermediği sudan anlayamıyoruz bile. Yalnız forumda y serisinde dahil aqua sensörün tam işini yapmadığı yönünde paylaşımları da okumuşsunuzdur diye umuyorum. Su seviyesi konusunda da w serisi suyu zaten hayli bol kullanan makineler yani miktar otomatiğinin de yapabildiği bir şeyi aqua sensöre bağlamak ne kadar doğrudur ? Makinede az bir şey olsa ama çok kirli olup suyu bulandırsa aqua sensör de buna göre su seviyesini arttırsa çamaşırlar suda yüzünce aqua sensör kaş yapayım derken göz çıkaracak. Çitileme ve tokaçlama etkisi azalacak veya tamamen ortadan kalkacak. Durulamada da zaten daha bir kere en son aşamada suda bulanıklık olduğuna şahit olmadım ama s serisi az su kullandığı buna bağlı da durulamada kötü sonuçlar almamak için bir önlem olarak aqua sensör eklenmesi düşünülmüş olabilir.

    Biraz uzun bir yazı oldu ama açıklayıcı olduğunu düşünüyorum bu konuda kafası karışmış bir çok insan için.

    yıkamada o kadar köpürdükten sonra ilk durulama da sıfır köpük olması beklenemez zaten o yüzden diyorum son sıkmaya bakın diye. benim kullandığım makineye köpük söndürme yapmıyor demişsiniz. videoları tekrar izlemenizi öneriyorum. bir diğer mesajınızda makine daha sıkmaya başlamadan köpük söndürme yapıyor demişsiniz bakın işte bir yazılımsal eksiklik daha çıktı. sıkma yapmadan o köpüğün geçip geçmeyeceği bilinemez o yüzden bir miktar sıkma yaptıktan sonra gerekirse köpük söndürme yapması gerekir veya sıkarak köpüğü su kullanmadan atması gerekir aynı s serisinde olduğu gibi.

    waw ve way da bir kaç fonksiyon tuşlara entegre edilmiş olabilir ama way da bir çok fonksiyon hala menüde gizli yani yine hafıza programı oldukça işe yarayacak durumda way serisi için. waw da zaten bir çok fonksiyon kaldırıldığı için gizlide kalan bir şey yok.

    aquasensörü ise kullanan benim iddaa eden sizsiniz :)) gerektiğinde durulama sildiğini veya eklediğini gördüm aquasensörün. ve bunu köpük miktarına göre yapmıyor. ekleme çıkarma yapmasa bile o anki duruma göre su alması, ezbere su almasından daha iyidir. az miktarda çok kirli durumda çok su alıp çitileme tokaçlamanın yok olması gibi durum söz konusu değil çünkü kir konusunda yıkamada su ile oynamıyor yıkama süresini ve tambur hareketlerini değiştiriyor.

    amortisör kalitesi arasındaki fark ise kelimelerle anlatabileceğim durumda değil. isterseniz kendi makinemin amortisör fotoğraflarını göndereyim siz de kendi makineninizin arka kapağını açarak aradaki farkı görün. yapıştırma kazan için kötü dememin tek nedeni rulman değişimi değil. kazan kalınlığı olarak ta diğer kazandan daha ince bir yapıda. ki bütün bunları görmeye gerek yok. fiyat farkına bakın. waw28560tr was24765tr nin yerine çıkan bir model. bu güne kadar her yeni çıkan model yerini aldığı modele göre oldukça pahalı oldu. waw 28560 ın 24765 in yerine çıkmasına rağmen, dolar euronun o kadar yükselmesine rağmen 24765 ten yaklaşık 50 tl daha ucuz çıkması zaten bütün tartışmaları sonlandırıyor.

    pompa sesi konusunda da yeniden video izlemenizi önereceğim çünkü aralarında ses farkı yok. sizin makineniz mutfakta dolap içine gömülü ise ses az geliyor olabilir ama pompalar aynı iken nasıl daha sessiz olabilir? dediğim gibi tartışılacak bir şey yok ilk çıktıklarında aralarındaki fiyat farkı her şeyi göz öne seriyor.

    Şimdi baştan açıklayarak gidelim.

    Yıkamada o kadar köpürdükten sonra başarılı bir köpük söndürmeden sonra o köpüğün kalmaması gerekiyor. Kullandığım makinede gözümle gördüğüm şey bu. S serisinin bu konuda başarılı olmadığını siz zaten ''yıkamada o kadar köpürdükten sonra ilk durulamada sıfır köpük olması beklenemez'' diyerek kabul etmiş oldunuz.

    Ben göremedim ama link atarsanız memnuniyetle izlerim sizin makinenin köpük söndürmesini de.

    Ben makine daha sıkmaya başlamanda köpük söndürme işlemi yapıyor demedim öyle deseydim genelleme olurdu ve her köpük durumunda bunu yapıyor olması gerekirdi. Kullandığım ifade şuydu ''köpük tarama ve söndürme o kadar hassas ki sıkmaya daha hiç başlamadan suyu tahliye aşamasında köpük ışığı yanıp söndürme işlemine geçtiğine şahit oldum'' burda genelleme yapmadım anlık bir durumdan bahsettim ve makinenin içindeki köpük sıkma yapıldığında daha da aşacak bir köpüktü hatta deterjan öyle sıkma yapıp deterjan çekmecesinden taşabileceğini de düşünmüştüm ama makine bunları düşünmüş ki kendisi sıkma yapmadan o durum için köpük söndürme adımına geçti ve başarılı bir işlemler sonunda normal durulamaya başarılı şekilde geçti.Köpüğün sıkma ile atıldığını da sizden duydum. Eski makinelerimiz dahi sıkmada köpük fazla olunca sıkmayı durururken sıkmada köpük oluşmuşken bunun üstüne sıkmaya devam etmenin bir anlamı yok.Kısaca makine köpük miktarına göre sıkma yapıp yapmamaya karar veriyor. Bunun hatadan çok bir düzeltme ve hassasiyetin artırılması olduğunu anlamak hiç zor değil tabi ön yargılı değilseniz.

    Aqua sensör konusunda evet kullanan sizsiniz ve forumda sizden başka kullananlar da var onların yorumları hiç de sizin abarttığınız kadar öenmli bir donanım olmadığını gösteriyor. Nedense tek siz olmazsa olmaz gibi anlatıyorsunuz bu donanımı.

    Şöyle bir şey demişsiniz '' ekleme çıkarma yapmasa bile o anki duruma göre su alması, ezbere su almasından daha iyidir.'' yalnız makinelerimizde bulunan miktar otomatiğini unuttunuz galiba. Makinelerimiz aqua sensör olmadan da su seviyesini içine konulan çamaşırın miktarına göre ayarlıyor EZBERE SU ALMAsı gibi bir durum miktar otomatiğinin olduğunu makinede söz konusu değil yani. İçinde çok su çeken çamaşır olduğunda yıkama evresinde dahi makine camın çeyreğine kadar su alabiliyorsa, az miktarda çamaşır olduğunda da aynı programda suyu hiç göstermiyorsa EZBERE SU ALMA nasıl oluyor açıklar mısınız ? Arçelik Beko ile karıştırdınız galiba aqua sensör olmayan makineleri. Ek olarak bu makineler ev için tasarlanmış makineler yani içinde süreyi etkileyecek kadar ne tür kirli çamaşır yıkanabilir bu da merak konusu. Aqua sensör yüksek su tarrrufundan ötürü yıkama performansı düştüğünde bunu tespit edip kötü sonuçları engellemek amacıyla eklenmiş bir önlem donanımından ileri gitmiyor maalesef.

    Amortisör konusunda sizin demek istediğiniz şey kelimelerle teknik verilerle anlatılmıyorsa kusura bakmayın ama göz kararı ile bunun tartışmasına girmenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta çamaşır makinelerinde eskiden çelik kazan kullanılırdı şimdi plastik gibi görünen ama yine oldukça sağlam olan olan polipleks ve carboran kazan kullanılıyor. . Dışardan bakınca birisi plastik görünümünde diğeri de çelik-metal. İzlenim olarak herkes çelik kazan daha sağlam der ama makinede kullanılan çeliğin saç kalınlığı ve polipleks mazemenin kalınlığı sağlamlığı birbirinden farklı. En basitinden çelik kazanda dökme demir üç ayak kullanılıyor kazanı takabilmek için ama plastik gibi görünen kazana direkt monte ediliyor kazan rulmanları. Yani anlatmak istediğim her şey dışarıdan gözle görüldüğü gibi olmuyor. O yüzden makineleri göz kararı kalite açısından kıyaslamak hiç mantıklı değil. Ki burdaki tartışma senin makinen iyi benim makinem iyi tartışmasına girerse ( ki girdi ) komik olmaya başlar. Ben s serisinde kalitesiz amortisör kullanıldı demiyorum mesela hiçbir zaman da demem ama sizin ısrarla w ve y serisinde sürekli kalitesiz amortisör kullanıldığını vurgulamanız düşünülmesi gereken bir konu. Ve teknik veri olmadan bu eleştiriyi göz kararıyla yapıyorsunuz hatta bunu ikisinin de fotoğrafını paylaşarak şuanda bile kıyaslamayı teklif ediyorsunuz. Yani bunun halk arasında bir tabiri var ama şuan forum ortamında söylenmesi uygun değil. Kısa makineniz iyi yarışına girerken sonradan çıkan modelleri yermenin bir anlamı yok hem de göz kararıyla.
    En basit başka bir örnek de yan yana duran miele ve lg bulaşık makinesine iki marka hakkında da bilgisi olmayan birisi baktı sepetleri çekti itti kurcaladı lg daha kaliteli dedi. Şimdi lg mi kaliteli miele mi ? Yani şimdi makinemin arkasını açıp iki modelin de amortisrölerini göz kararı karşılaştırmak hiçbir şey ifade etmez sadece komik olur. Ya da bu konuda yukarıda verdiğim örnekteki gibi insanlar tarafından algı yanılmasından öteye geçmez.

    Her şeyi geçtikten sonra fiyat olayına girmişsiniz buna da açıklık getirirsek WAS24765TR nin yerine WAW28560TR çıkmadı. WAS24765TR nin yerine WAY24761TR çıktı fiyatları karşılatırmak gerekirse bu iki modeli karşılaştırmanız gerekir ki fark da 50 tl gibi bir fiyat farkının çok daha üzerinde çıkar. WAY24761TR daha pahalıdır.

    WAW28560TR , WAY24560TR nin yerine çıkmış bir modeldir. Yani Yaptığınız fiyat kıyaslaması da elma ile armutun fiayatını kıyaslamaktan öteye geçmemiş. Yine bu iki model arasındaki fiyat fakı da 50tl den daha fazladır WAW28560TR daha pahalıdır








    Size son kez cevap vereceğim çünlü konuyu çok çarpıtıyorsunuz. O kadar köpüğün ilk durulamada gitmesi imkansız derken ben bütün makineleri kastettim yanlış anlamışsınız.

    Eğer " camdan köpükler akmasına rağmen söndürme yapmıyor" dediğiniz videonun Devamını ve bir diğer köpüklü sıkmayı izlerseniz ne dediğimi anlayacaksınız diye umuyorum.

    Forumda benim gibi, çoğu yıkmada makineyi oturup takip eden birileri varsa onun Düşüncelerini de alalım sensör konusunda. Ki sanmıyorum benden başka kimsenin oturup takip edeceğini.

    Ezbere su almasından kastım durulamada aldığı belli seviyedeki su idi ama siz yıkama olarak algılamışsınız. Aquasensör olmayan bir model durulamada bulanıklığa bakamayacağı için değişik seviyelerde su alamaz.

    amortisör konusunda açıkça söylememi istiyorsanız: daha kalın amortisör kullanılmış, diğer çoğu modelde kare kesitli ince amortisör vardı. Waw da ise yine was daki gibi silindirik amortisörler var ama o kadar kalın değiller.

    Way20560 en son 2200-2300 civarlarında satılırken aynı anda was24765 2100-2200 civarında satıldı ve aynı anda waw28560 2090 tl ye satılmaya başlandı. Şu an fiyatlar farklı ama ilk çıktığında durum böyleydi. Ha bunlar ikna etmediyse güncel olan siemens 841 ve 862 idoslara bakabilirsiniz. Fiyat farkına yani. 9 kilo ve 1400 devir artıları ile 862 daha üstün ve yeni olmasına rağmen kazan-tambur farkından dolayı daha ucuz. Bu ucuzlama bsh ın babasının hayrına olmuyordur herhalde :))

    (Dikkat edin sadece kazan tambur farkından bahsettim)

    Son olarak benim makinem iyi yarışına ben asla girmedim sadece yerine çıkan yeni modellerden daha iyi olduğunu açıkladım. Eğer öyle olsaydı waw serisini en baştan beri hiç önermezdim. Benim makinemden daha iyi olarak was28840, way24840-841, miele 5000 serisi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 23 Eylül 2015; 15:44:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Bu onu da yapmadı. Direkt ek durulama ekleyip, durulamaya geçti gördüğüm kadarıyla. Neyse ki durulama köpürme olmadı.

    1.13den itibaren izlerseniz makinenin yaylarından ses gelmeye başladığı halde sıkmayı yine durdurmuyor. Yazılımsal olarak eksik.




    Makine orda 70 derece yıkama yapmıştı. O sıcaklıktan dolayı o ses gelmeye başlıyor. Ve içi de ağır yüklerle doluydu. Aynı sesi miele de Deduyabilirsiniz. Ki burda sessizlikten değil durulama-köpük söndürmeden bahsettik siz yaydan gelen sese geçip yine konuyu çarpıtmışsınız. Yazılım eksik diyorsunuz waw-560 bu kadar ağır yükle o kadar köpükle o kadar dengesiz sıkma yaparsa ne olur merak ediyorum açıkçası :)) ki kazan bir yere çarpmadığı için yazılım eksikliğinden söz edilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 23 Eylül 2015; 15:45:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Sizin en çok övdüğünüzü bildiğim için ima yapmadım aslında üzerinize alınacağınız şeyler yazdım genelde sizin övdüğünüz şeylerdi, bu yüzden etiketlemeye gerek duymadım

    Köpüklü durulamada benim eleştirdiğim nokta bu s serisindeki köpük tarama yok mu ? Var ama ilk durulama bile olsa o görünen köpük çok fazla. Ben tüllerde hassas durulamaya basmıyorum bile çünkü köpük durumuna göre 3veya4 minik durulamalar yapıyor ve bu işlem sonunda sıkma yapıp normal durulama adımına geçtiğinde camda köpüğün k si kalmıyor ve üç normal durulamayı da bu şekilde hiç köpük olmadan yapıyor. Sizin makinenizin de bir sıkma videosu vardı, camdan köpükler iniyor ama köpük söndürme yapmıyordu.

    Program zenginliği konusunda Her şeyin elinizin altında bulunduğu bir panoya sahip olsaydı eğer makineyi çalıştırmak bir kaç saniyeden daha uzun sürmezdi ve hafıza gibi iki fonksiyonun ne kadar gereksiz olduğuna siz de hak verirdiniz. W ve Y serisindeki basitlikten ve kullanım kolaylığından sonra gereksiz programlarının olduğunu kabul etmek gerek.

    Önemli bir nokta gibi görünse de bu aqua sensör meselesi biraz insanları kandırmadan öne geçmemiş. Zaten bosch da bunun farkında olsa gerek ki en üst serisi idos inox modeline bile koymamıştı aqua sensörü. Kaldı ki ben makinemi almadan önce sizin aqua sensensörlü olması önerilerinizi çok önemsiyordum ama şartlardan dolayı waw ı alıp kullanmaya başlayınca gerçekten ihtiyaç olmayan bir donanım olduğunu anladım. Bir makinede hassas durulamaya bile ihtiyaç kalmıyorken aqua sensörün sadece kağıt üzerinde özelliklerde kalacağını düşünüyorum.

    S serisinde arttırdıkları amortisör kalitesini w serisinde düşürdüler mi peki ? Bu kanıya nereden vardınız ? Dış görünümlerinde mi bir fark var yoksa teknik detaylarında mı bir fark var ?

    Yapıştırma kazan olayının da sizin için kaliteyi belirliyor olması benim açımdan yanlış bir kanı. Makinede kullanılan bilye keçe aynı ise ve yapıştırma kazansa vidalı olanlardan daha mı kalitesiz oluyor ? Herhangi bir arıza durumunda ikisi de masraflı ve evde tamiratı da bir çok insanın yapamayacağı şekilde. Bir sıkıntı durumunda elinizden bir şeyler gelmiyorsa servise başvurmak zorundasınız. Ve servisler de bildiğimiz üzere bilye değişimi yapmamakta. Sonuç ya yapıştırma kazan makinelerde olduğu gibi ya direkt kazan değişecek kafanız rahat edecek ya da mahalle servislerine götürüp bu kadar donanımlı ve elektronik makinenizi bilgisi yeterli derecede olmayan ve bunu yapabilirim diye geçinen insanların eline teslim edeceksiniz ve şunu da belirtmek gerekir ki sizden alacağı para da yeni kazan parasının yaklaşık üçte biri civarında olacaktır. Bu risklere girmektense kazan değişimini bir çok insan yeğler. Ben de şahsen güvenmeyeceğim birinin eline teslim etmektense makinemi servise teslim eder rahatıma bakarım. En azından servis başka bir yerine zarar verse yine kendi sorumluluğunda onarımını yapmak zorunda. Diğer yetkisiz servislere de laf anlatabilirseniz ne iyi.
    Yani yapıştırma kazan büyütülecek ve kaliteyi etkileyecek bir durum değil.

    Pompa sesi maalesef w ve y serisiyle tartışılmayacak kadar yüksek s serilerinin. Öyle ki makine sessiz ama pompa motoru sesinden herkes şikayetçiydi. W ve Y serilerinde kullanılan pompalar kesinlikle çok sessizler s serisine göre. Öyle ki makine mutfakta olduğu halde sohbet ederken falan 1000 ve altı devirde sıkma adımında olduğunu anlamak için makineye bakmak gerekiyor. S serisinde pompanın sesi motorun sesini bile bastırıyor diyebilirim. Bakınız yüz devirde motorun çıkardığı değişik uğuldama sesini w ve y serilerinde rahatlıkla duyabilirken s serisinde bu ses pompa sesinin arkasına gizleniyor çok az duyulabiliyor. Bir yönden güzel aslında motor sesini bastırıyor düşük devirlerde ama yüksek devirde hem motor hem pompa orkestra gibi oluyor

    Aqua sensörün suyun bulanıklığına baktığını biliyorum, yalnız işini yapan köpük tarama sonrasında aqua sensöre gerek kalmadığını anlatmak istiyorum. S serisinde köpük tarama işini yapmıyor durulamada gördüğümüz köpük bunu gösteriyor. Aqua sensörün de ne kadar yaptığını camdan göstermediği sudan anlayamıyoruz bile. Yalnız forumda y serisinde dahil aqua sensörün tam işini yapmadığı yönünde paylaşımları da okumuşsunuzdur diye umuyorum. Su seviyesi konusunda da w serisi suyu zaten hayli bol kullanan makineler yani miktar otomatiğinin de yapabildiği bir şeyi aqua sensöre bağlamak ne kadar doğrudur ? Makinede az bir şey olsa ama çok kirli olup suyu bulandırsa aqua sensör de buna göre su seviyesini arttırsa çamaşırlar suda yüzünce aqua sensör kaş yapayım derken göz çıkaracak. Çitileme ve tokaçlama etkisi azalacak veya tamamen ortadan kalkacak. Durulamada da zaten daha bir kere en son aşamada suda bulanıklık olduğuna şahit olmadım ama s serisi az su kullandığı buna bağlı da durulamada kötü sonuçlar almamak için bir önlem olarak aqua sensör eklenmesi düşünülmüş olabilir.

    Biraz uzun bir yazı oldu ama açıklayıcı olduğunu düşünüyorum bu konuda kafası karışmış bir çok insan için.

    yıkamada o kadar köpürdükten sonra ilk durulama da sıfır köpük olması beklenemez zaten o yüzden diyorum son sıkmaya bakın diye. benim kullandığım makineye köpük söndürme yapmıyor demişsiniz. videoları tekrar izlemenizi öneriyorum. bir diğer mesajınızda makine daha sıkmaya başlamadan köpük söndürme yapıyor demişsiniz bakın işte bir yazılımsal eksiklik daha çıktı. sıkma yapmadan o köpüğün geçip geçmeyeceği bilinemez o yüzden bir miktar sıkma yaptıktan sonra gerekirse köpük söndürme yapması gerekir veya sıkarak köpüğü su kullanmadan atması gerekir aynı s serisinde olduğu gibi.

    waw ve way da bir kaç fonksiyon tuşlara entegre edilmiş olabilir ama way da bir çok fonksiyon hala menüde gizli yani yine hafıza programı oldukça işe yarayacak durumda way serisi için. waw da zaten bir çok fonksiyon kaldırıldığı için gizlide kalan bir şey yok.

    aquasensörü ise kullanan benim iddaa eden sizsiniz :)) gerektiğinde durulama sildiğini veya eklediğini gördüm aquasensörün. ve bunu köpük miktarına göre yapmıyor. ekleme çıkarma yapmasa bile o anki duruma göre su alması, ezbere su almasından daha iyidir. az miktarda çok kirli durumda çok su alıp çitileme tokaçlamanın yok olması gibi durum söz konusu değil çünkü kir konusunda yıkamada su ile oynamıyor yıkama süresini ve tambur hareketlerini değiştiriyor.

    amortisör kalitesi arasındaki fark ise kelimelerle anlatabileceğim durumda değil. isterseniz kendi makinemin amortisör fotoğraflarını göndereyim siz de kendi makineninizin arka kapağını açarak aradaki farkı görün. yapıştırma kazan için kötü dememin tek nedeni rulman değişimi değil. kazan kalınlığı olarak ta diğer kazandan daha ince bir yapıda. ki bütün bunları görmeye gerek yok. fiyat farkına bakın. waw28560tr was24765tr nin yerine çıkan bir model. bu güne kadar her yeni çıkan model yerini aldığı modele göre oldukça pahalı oldu. waw 28560 ın 24765 in yerine çıkmasına rağmen, dolar euronun o kadar yükselmesine rağmen 24765 ten yaklaşık 50 tl daha ucuz çıkması zaten bütün tartışmaları sonlandırıyor.

    pompa sesi konusunda da yeniden video izlemenizi önereceğim çünkü aralarında ses farkı yok. sizin makineniz mutfakta dolap içine gömülü ise ses az geliyor olabilir ama pompalar aynı iken nasıl daha sessiz olabilir? dediğim gibi tartışılacak bir şey yok ilk çıktıklarında aralarındaki fiyat farkı her şeyi göz öne seriyor.

    Şimdi baştan açıklayarak gidelim.

    Yıkamada o kadar köpürdükten sonra başarılı bir köpük söndürmeden sonra o köpüğün kalmaması gerekiyor. Kullandığım makinede gözümle gördüğüm şey bu. S serisinin bu konuda başarılı olmadığını siz zaten ''yıkamada o kadar köpürdükten sonra ilk durulamada sıfır köpük olması beklenemez'' diyerek kabul etmiş oldunuz.

    Ben göremedim ama link atarsanız memnuniyetle izlerim sizin makinenin köpük söndürmesini de.

    Ben makine daha sıkmaya başlamanda köpük söndürme işlemi yapıyor demedim öyle deseydim genelleme olurdu ve her köpük durumunda bunu yapıyor olması gerekirdi. Kullandığım ifade şuydu ''köpük tarama ve söndürme o kadar hassas ki sıkmaya daha hiç başlamadan suyu tahliye aşamasında köpük ışığı yanıp söndürme işlemine geçtiğine şahit oldum'' burda genelleme yapmadım anlık bir durumdan bahsettim ve makinenin içindeki köpük sıkma yapıldığında daha da aşacak bir köpüktü hatta deterjan öyle sıkma yapıp deterjan çekmecesinden taşabileceğini de düşünmüştüm ama makine bunları düşünmüş ki kendisi sıkma yapmadan o durum için köpük söndürme adımına geçti ve başarılı bir işlemler sonunda normal durulamaya başarılı şekilde geçti.Köpüğün sıkma ile atıldığını da sizden duydum. Eski makinelerimiz dahi sıkmada köpük fazla olunca sıkmayı durururken sıkmada köpük oluşmuşken bunun üstüne sıkmaya devam etmenin bir anlamı yok.Kısaca makine köpük miktarına göre sıkma yapıp yapmamaya karar veriyor. Bunun hatadan çok bir düzeltme ve hassasiyetin artırılması olduğunu anlamak hiç zor değil tabi ön yargılı değilseniz.

    Aqua sensör konusunda evet kullanan sizsiniz ve forumda sizden başka kullananlar da var onların yorumları hiç de sizin abarttığınız kadar öenmli bir donanım olmadığını gösteriyor. Nedense tek siz olmazsa olmaz gibi anlatıyorsunuz bu donanımı.

    Şöyle bir şey demişsiniz '' ekleme çıkarma yapmasa bile o anki duruma göre su alması, ezbere su almasından daha iyidir.'' yalnız makinelerimizde bulunan miktar otomatiğini unuttunuz galiba. Makinelerimiz aqua sensör olmadan da su seviyesini içine konulan çamaşırın miktarına göre ayarlıyor EZBERE SU ALMAsı gibi bir durum miktar otomatiğinin olduğunu makinede söz konusu değil yani. İçinde çok su çeken çamaşır olduğunda yıkama evresinde dahi makine camın çeyreğine kadar su alabiliyorsa, az miktarda çamaşır olduğunda da aynı programda suyu hiç göstermiyorsa EZBERE SU ALMA nasıl oluyor açıklar mısınız ? Arçelik Beko ile karıştırdınız galiba aqua sensör olmayan makineleri. Ek olarak bu makineler ev için tasarlanmış makineler yani içinde süreyi etkileyecek kadar ne tür kirli çamaşır yıkanabilir bu da merak konusu. Aqua sensör yüksek su tarrrufundan ötürü yıkama performansı düştüğünde bunu tespit edip kötü sonuçları engellemek amacıyla eklenmiş bir önlem donanımından ileri gitmiyor maalesef.

    Amortisör konusunda sizin demek istediğiniz şey kelimelerle teknik verilerle anlatılmıyorsa kusura bakmayın ama göz kararı ile bunun tartışmasına girmenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta çamaşır makinelerinde eskiden çelik kazan kullanılırdı şimdi plastik gibi görünen ama yine oldukça sağlam olan olan polipleks ve carboran kazan kullanılıyor. . Dışardan bakınca birisi plastik görünümünde diğeri de çelik-metal. İzlenim olarak herkes çelik kazan daha sağlam der ama makinede kullanılan çeliğin saç kalınlığı ve polipleks mazemenin kalınlığı sağlamlığı birbirinden farklı. En basitinden çelik kazanda dökme demir üç ayak kullanılıyor kazanı takabilmek için ama plastik gibi görünen kazana direkt monte ediliyor kazan rulmanları. Yani anlatmak istediğim her şey dışarıdan gözle görüldüğü gibi olmuyor. O yüzden makineleri göz kararı kalite açısından kıyaslamak hiç mantıklı değil. Ki burdaki tartışma senin makinen iyi benim makinem iyi tartışmasına girerse ( ki girdi ) komik olmaya başlar. Ben s serisinde kalitesiz amortisör kullanıldı demiyorum mesela hiçbir zaman da demem ama sizin ısrarla w ve y serisinde sürekli kalitesiz amortisör kullanıldığını vurgulamanız düşünülmesi gereken bir konu. Ve teknik veri olmadan bu eleştiriyi göz kararıyla yapıyorsunuz hatta bunu ikisinin de fotoğrafını paylaşarak şuanda bile kıyaslamayı teklif ediyorsunuz. Yani bunun halk arasında bir tabiri var ama şuan forum ortamında söylenmesi uygun değil. Kısa makineniz iyi yarışına girerken sonradan çıkan modelleri yermenin bir anlamı yok hem de göz kararıyla.
    En basit başka bir örnek de yan yana duran miele ve lg bulaşık makinesine iki marka hakkında da bilgisi olmayan birisi baktı sepetleri çekti itti kurcaladı lg daha kaliteli dedi. Şimdi lg mi kaliteli miele mi ? Yani şimdi makinemin arkasını açıp iki modelin de amortisrölerini göz kararı karşılaştırmak hiçbir şey ifade etmez sadece komik olur. Ya da bu konuda yukarıda verdiğim örnekteki gibi insanlar tarafından algı yanılmasından öteye geçmez.

    Her şeyi geçtikten sonra fiyat olayına girmişsiniz buna da açıklık getirirsek WAS24765TR nin yerine WAW28560TR çıkmadı. WAS24765TR nin yerine WAY24761TR çıktı fiyatları karşılatırmak gerekirse bu iki modeli karşılaştırmanız gerekir ki fark da 50 tl gibi bir fiyat farkının çok daha üzerinde çıkar. WAY24761TR daha pahalıdır.

    WAW28560TR , WAY24560TR nin yerine çıkmış bir modeldir. Yani Yaptığınız fiyat kıyaslaması da elma ile armutun fiayatını kıyaslamaktan öteye geçmemiş. Yine bu iki model arasındaki fiyat fakı da 50tl den daha fazladır WAW28560TR daha pahalıdır








    Size son kez cevap vereceğim çünlü konuyu çok çarpıtıyorsunuz. O kadar köpüğün ilk durulamada gitmesi imkansız derken ben bütün makineleri kastettim yanlış anlamışsınız.

    Eğer " camdan köpükler akmasına rağmen söndürme yapmıyor" dediğiniz videonun Devamını ve bir diğer köpüklü sıkmayı izlerseniz ne dediğimi anlayacaksınız diye umuyorum.

    Forumda benim gibi, çoğu yıkmada makineyi oturup takip eden birileri varsa onun Düşüncelerini de alalım sensör konusunda. Ki sanmıyorum benden başka kimsenin oturup takip edeceğini.

    Ezbere su almasından kastım durulamada aldığı belli seviyedeki su idi ama siz yıkama olarak algılamışsınız. Aquasensör olmayan bir model durulamada bulanıklığa bakamayacağı için değişik seviyelerde su alamaz.

    amortisör konusunda açıkça söylememi istiyorsanız: daha kalın amortisör kullanılmış, diğer çoğu modelde kare kesitli ince amortisör vardı. Waw da ise yine was daki gibi silindirik amortisörler var ama o kadar kalın değiller.

    Way20560 en son 2200-2300 civarlarında satılırken aynı anda was24765 2100-2200 civarında satıldı ve aynı anda waw28560 2090 tl ye satılmaya başlandı. Şu an fiyatlar farklı ama ilk çıktığında durum böyleydi. Ha bunlar ikna etmediyse güncel olan siemens 841 ve 862 idoslara bakabilirsiniz. Fiyat farkına yani. 9 kilo ve 1400 devir artıları ile 862 daha üstün ve yeni olmasına rağmen kazan-tambur farkından dolayı daha ucuz. Bu ucuzlama bsh ın babasının hayrına olmuyordur herhalde :))

    Son olarak benim makinem iyi yarışına ben asla girmedim sadece yerine çıkan yeni modellerden daha iyi olduğunu açıkladım. Benim makinemden daha iyi olarak was28840, way24840-841, miele 5000 serisi var.



    Hiç vermeseneiz de olurdu. Tartışalım diyorsunuz etraflıca her şeyi yazınca çarpıtıyorsunuz diyorsunuz. Okuyanlar anlayacaktır zaten.

    Ben sizin yazdığınız şeylere karşı cevap verince nedense daha sonra başka bir şeyi kastetmiş oluyorsunuz, çok ilginç.

    Herkesin sizin kadar boş zamanı olmayabilir sonuçta ama gördükleri denk geldikleri kadarıyla son kullanıcı yorumları da sizin dediğiniz gibi değil. Way aqua sensör için way idos alıp durulamadalarda köpük şikayetinde bulunan arkadaşın mesajının üzerinden de çok zaman geçmedi.

    Değişik seviyelerde su aldığına sizi inandırmam gerekmiyor yalnız zamanla bir kaç video yüklerim aynı programda az ve çok çamaşırla ne miktarda su aldığını kendiniz gözlemlersiniz.

    Amortisör konusunda hiç tartışmaya gerek duymuyorum zaten kalınlık incelik tamamen dış görünüşe göre yapılan yorumlardır. Önemli olan teknik verilerdir. Kullanılan parçanın dayanıklılığı ve kalitesidir bunu da gözünüzle kalın veya ince olmasına göre tespit edemezsiniz.

    Fiyat konusunda yine yanılıyorsunuz. Was serisi çıktığında en pahalı modelleri 1900 civarındaydı taş çatlasın 2000 daha üstünde bir fiyattan giriş yapmadı. Ama way serileri hep 2000liranın üzerindeydi. Zamanla Euro daki arttırmadan dolayı makinelerin fiyatları da yükseldi. Yani fiyat kıyaslamasıyla nasıl kalite ispatı yapmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Düşünün ki bir zamnlar en donanımlı was serileri 2000 lira civarındaydı fakat şimdi en üst serinin bir altı o fiyat bandından satılıyor. Bu bence yeterince açıklayıcı.

    Son olarak sizin bahsettiğiniz videoyu mesajınızın üzerinde zaten paylaşmıştım ve sonuna kadar izleyip yorumumu da belirtmiştim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Sizin en çok övdüğünüzü bildiğim için ima yapmadım aslında üzerinize alınacağınız şeyler yazdım genelde sizin övdüğünüz şeylerdi, bu yüzden etiketlemeye gerek duymadım

    Köpüklü durulamada benim eleştirdiğim nokta bu s serisindeki köpük tarama yok mu ? Var ama ilk durulama bile olsa o görünen köpük çok fazla. Ben tüllerde hassas durulamaya basmıyorum bile çünkü köpük durumuna göre 3veya4 minik durulamalar yapıyor ve bu işlem sonunda sıkma yapıp normal durulama adımına geçtiğinde camda köpüğün k si kalmıyor ve üç normal durulamayı da bu şekilde hiç köpük olmadan yapıyor. Sizin makinenizin de bir sıkma videosu vardı, camdan köpükler iniyor ama köpük söndürme yapmıyordu.

    Program zenginliği konusunda Her şeyin elinizin altında bulunduğu bir panoya sahip olsaydı eğer makineyi çalıştırmak bir kaç saniyeden daha uzun sürmezdi ve hafıza gibi iki fonksiyonun ne kadar gereksiz olduğuna siz de hak verirdiniz. W ve Y serisindeki basitlikten ve kullanım kolaylığından sonra gereksiz programlarının olduğunu kabul etmek gerek.

    Önemli bir nokta gibi görünse de bu aqua sensör meselesi biraz insanları kandırmadan öne geçmemiş. Zaten bosch da bunun farkında olsa gerek ki en üst serisi idos inox modeline bile koymamıştı aqua sensörü. Kaldı ki ben makinemi almadan önce sizin aqua sensensörlü olması önerilerinizi çok önemsiyordum ama şartlardan dolayı waw ı alıp kullanmaya başlayınca gerçekten ihtiyaç olmayan bir donanım olduğunu anladım. Bir makinede hassas durulamaya bile ihtiyaç kalmıyorken aqua sensörün sadece kağıt üzerinde özelliklerde kalacağını düşünüyorum.

    S serisinde arttırdıkları amortisör kalitesini w serisinde düşürdüler mi peki ? Bu kanıya nereden vardınız ? Dış görünümlerinde mi bir fark var yoksa teknik detaylarında mı bir fark var ?

    Yapıştırma kazan olayının da sizin için kaliteyi belirliyor olması benim açımdan yanlış bir kanı. Makinede kullanılan bilye keçe aynı ise ve yapıştırma kazansa vidalı olanlardan daha mı kalitesiz oluyor ? Herhangi bir arıza durumunda ikisi de masraflı ve evde tamiratı da bir çok insanın yapamayacağı şekilde. Bir sıkıntı durumunda elinizden bir şeyler gelmiyorsa servise başvurmak zorundasınız. Ve servisler de bildiğimiz üzere bilye değişimi yapmamakta. Sonuç ya yapıştırma kazan makinelerde olduğu gibi ya direkt kazan değişecek kafanız rahat edecek ya da mahalle servislerine götürüp bu kadar donanımlı ve elektronik makinenizi bilgisi yeterli derecede olmayan ve bunu yapabilirim diye geçinen insanların eline teslim edeceksiniz ve şunu da belirtmek gerekir ki sizden alacağı para da yeni kazan parasının yaklaşık üçte biri civarında olacaktır. Bu risklere girmektense kazan değişimini bir çok insan yeğler. Ben de şahsen güvenmeyeceğim birinin eline teslim etmektense makinemi servise teslim eder rahatıma bakarım. En azından servis başka bir yerine zarar verse yine kendi sorumluluğunda onarımını yapmak zorunda. Diğer yetkisiz servislere de laf anlatabilirseniz ne iyi.
    Yani yapıştırma kazan büyütülecek ve kaliteyi etkileyecek bir durum değil.

    Pompa sesi maalesef w ve y serisiyle tartışılmayacak kadar yüksek s serilerinin. Öyle ki makine sessiz ama pompa motoru sesinden herkes şikayetçiydi. W ve Y serilerinde kullanılan pompalar kesinlikle çok sessizler s serisine göre. Öyle ki makine mutfakta olduğu halde sohbet ederken falan 1000 ve altı devirde sıkma adımında olduğunu anlamak için makineye bakmak gerekiyor. S serisinde pompanın sesi motorun sesini bile bastırıyor diyebilirim. Bakınız yüz devirde motorun çıkardığı değişik uğuldama sesini w ve y serilerinde rahatlıkla duyabilirken s serisinde bu ses pompa sesinin arkasına gizleniyor çok az duyulabiliyor. Bir yönden güzel aslında motor sesini bastırıyor düşük devirlerde ama yüksek devirde hem motor hem pompa orkestra gibi oluyor

    Aqua sensörün suyun bulanıklığına baktığını biliyorum, yalnız işini yapan köpük tarama sonrasında aqua sensöre gerek kalmadığını anlatmak istiyorum. S serisinde köpük tarama işini yapmıyor durulamada gördüğümüz köpük bunu gösteriyor. Aqua sensörün de ne kadar yaptığını camdan göstermediği sudan anlayamıyoruz bile. Yalnız forumda y serisinde dahil aqua sensörün tam işini yapmadığı yönünde paylaşımları da okumuşsunuzdur diye umuyorum. Su seviyesi konusunda da w serisi suyu zaten hayli bol kullanan makineler yani miktar otomatiğinin de yapabildiği bir şeyi aqua sensöre bağlamak ne kadar doğrudur ? Makinede az bir şey olsa ama çok kirli olup suyu bulandırsa aqua sensör de buna göre su seviyesini arttırsa çamaşırlar suda yüzünce aqua sensör kaş yapayım derken göz çıkaracak. Çitileme ve tokaçlama etkisi azalacak veya tamamen ortadan kalkacak. Durulamada da zaten daha bir kere en son aşamada suda bulanıklık olduğuna şahit olmadım ama s serisi az su kullandığı buna bağlı da durulamada kötü sonuçlar almamak için bir önlem olarak aqua sensör eklenmesi düşünülmüş olabilir.

    Biraz uzun bir yazı oldu ama açıklayıcı olduğunu düşünüyorum bu konuda kafası karışmış bir çok insan için.

    yıkamada o kadar köpürdükten sonra ilk durulama da sıfır köpük olması beklenemez zaten o yüzden diyorum son sıkmaya bakın diye. benim kullandığım makineye köpük söndürme yapmıyor demişsiniz. videoları tekrar izlemenizi öneriyorum. bir diğer mesajınızda makine daha sıkmaya başlamadan köpük söndürme yapıyor demişsiniz bakın işte bir yazılımsal eksiklik daha çıktı. sıkma yapmadan o köpüğün geçip geçmeyeceği bilinemez o yüzden bir miktar sıkma yaptıktan sonra gerekirse köpük söndürme yapması gerekir veya sıkarak köpüğü su kullanmadan atması gerekir aynı s serisinde olduğu gibi.

    waw ve way da bir kaç fonksiyon tuşlara entegre edilmiş olabilir ama way da bir çok fonksiyon hala menüde gizli yani yine hafıza programı oldukça işe yarayacak durumda way serisi için. waw da zaten bir çok fonksiyon kaldırıldığı için gizlide kalan bir şey yok.

    aquasensörü ise kullanan benim iddaa eden sizsiniz :)) gerektiğinde durulama sildiğini veya eklediğini gördüm aquasensörün. ve bunu köpük miktarına göre yapmıyor. ekleme çıkarma yapmasa bile o anki duruma göre su alması, ezbere su almasından daha iyidir. az miktarda çok kirli durumda çok su alıp çitileme tokaçlamanın yok olması gibi durum söz konusu değil çünkü kir konusunda yıkamada su ile oynamıyor yıkama süresini ve tambur hareketlerini değiştiriyor.

    amortisör kalitesi arasındaki fark ise kelimelerle anlatabileceğim durumda değil. isterseniz kendi makinemin amortisör fotoğraflarını göndereyim siz de kendi makineninizin arka kapağını açarak aradaki farkı görün. yapıştırma kazan için kötü dememin tek nedeni rulman değişimi değil. kazan kalınlığı olarak ta diğer kazandan daha ince bir yapıda. ki bütün bunları görmeye gerek yok. fiyat farkına bakın. waw28560tr was24765tr nin yerine çıkan bir model. bu güne kadar her yeni çıkan model yerini aldığı modele göre oldukça pahalı oldu. waw 28560 ın 24765 in yerine çıkmasına rağmen, dolar euronun o kadar yükselmesine rağmen 24765 ten yaklaşık 50 tl daha ucuz çıkması zaten bütün tartışmaları sonlandırıyor.

    pompa sesi konusunda da yeniden video izlemenizi önereceğim çünkü aralarında ses farkı yok. sizin makineniz mutfakta dolap içine gömülü ise ses az geliyor olabilir ama pompalar aynı iken nasıl daha sessiz olabilir? dediğim gibi tartışılacak bir şey yok ilk çıktıklarında aralarındaki fiyat farkı her şeyi göz öne seriyor.

    Şimdi baştan açıklayarak gidelim.

    Yıkamada o kadar köpürdükten sonra başarılı bir köpük söndürmeden sonra o köpüğün kalmaması gerekiyor. Kullandığım makinede gözümle gördüğüm şey bu. S serisinin bu konuda başarılı olmadığını siz zaten ''yıkamada o kadar köpürdükten sonra ilk durulamada sıfır köpük olması beklenemez'' diyerek kabul etmiş oldunuz.

    Ben göremedim ama link atarsanız memnuniyetle izlerim sizin makinenin köpük söndürmesini de.

    Ben makine daha sıkmaya başlamanda köpük söndürme işlemi yapıyor demedim öyle deseydim genelleme olurdu ve her köpük durumunda bunu yapıyor olması gerekirdi. Kullandığım ifade şuydu ''köpük tarama ve söndürme o kadar hassas ki sıkmaya daha hiç başlamadan suyu tahliye aşamasında köpük ışığı yanıp söndürme işlemine geçtiğine şahit oldum'' burda genelleme yapmadım anlık bir durumdan bahsettim ve makinenin içindeki köpük sıkma yapıldığında daha da aşacak bir köpüktü hatta deterjan öyle sıkma yapıp deterjan çekmecesinden taşabileceğini de düşünmüştüm ama makine bunları düşünmüş ki kendisi sıkma yapmadan o durum için köpük söndürme adımına geçti ve başarılı bir işlemler sonunda normal durulamaya başarılı şekilde geçti.Köpüğün sıkma ile atıldığını da sizden duydum. Eski makinelerimiz dahi sıkmada köpük fazla olunca sıkmayı durururken sıkmada köpük oluşmuşken bunun üstüne sıkmaya devam etmenin bir anlamı yok.Kısaca makine köpük miktarına göre sıkma yapıp yapmamaya karar veriyor. Bunun hatadan çok bir düzeltme ve hassasiyetin artırılması olduğunu anlamak hiç zor değil tabi ön yargılı değilseniz.

    Aqua sensör konusunda evet kullanan sizsiniz ve forumda sizden başka kullananlar da var onların yorumları hiç de sizin abarttığınız kadar öenmli bir donanım olmadığını gösteriyor. Nedense tek siz olmazsa olmaz gibi anlatıyorsunuz bu donanımı.

    Şöyle bir şey demişsiniz '' ekleme çıkarma yapmasa bile o anki duruma göre su alması, ezbere su almasından daha iyidir.'' yalnız makinelerimizde bulunan miktar otomatiğini unuttunuz galiba. Makinelerimiz aqua sensör olmadan da su seviyesini içine konulan çamaşırın miktarına göre ayarlıyor EZBERE SU ALMAsı gibi bir durum miktar otomatiğinin olduğunu makinede söz konusu değil yani. İçinde çok su çeken çamaşır olduğunda yıkama evresinde dahi makine camın çeyreğine kadar su alabiliyorsa, az miktarda çamaşır olduğunda da aynı programda suyu hiç göstermiyorsa EZBERE SU ALMA nasıl oluyor açıklar mısınız ? Arçelik Beko ile karıştırdınız galiba aqua sensör olmayan makineleri. Ek olarak bu makineler ev için tasarlanmış makineler yani içinde süreyi etkileyecek kadar ne tür kirli çamaşır yıkanabilir bu da merak konusu. Aqua sensör yüksek su tarrrufundan ötürü yıkama performansı düştüğünde bunu tespit edip kötü sonuçları engellemek amacıyla eklenmiş bir önlem donanımından ileri gitmiyor maalesef.

    Amortisör konusunda sizin demek istediğiniz şey kelimelerle teknik verilerle anlatılmıyorsa kusura bakmayın ama göz kararı ile bunun tartışmasına girmenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta çamaşır makinelerinde eskiden çelik kazan kullanılırdı şimdi plastik gibi görünen ama yine oldukça sağlam olan olan polipleks ve carboran kazan kullanılıyor. . Dışardan bakınca birisi plastik görünümünde diğeri de çelik-metal. İzlenim olarak herkes çelik kazan daha sağlam der ama makinede kullanılan çeliğin saç kalınlığı ve polipleks mazemenin kalınlığı sağlamlığı birbirinden farklı. En basitinden çelik kazanda dökme demir üç ayak kullanılıyor kazanı takabilmek için ama plastik gibi görünen kazana direkt monte ediliyor kazan rulmanları. Yani anlatmak istediğim her şey dışarıdan gözle görüldüğü gibi olmuyor. O yüzden makineleri göz kararı kalite açısından kıyaslamak hiç mantıklı değil. Ki burdaki tartışma senin makinen iyi benim makinem iyi tartışmasına girerse ( ki girdi ) komik olmaya başlar. Ben s serisinde kalitesiz amortisör kullanıldı demiyorum mesela hiçbir zaman da demem ama sizin ısrarla w ve y serisinde sürekli kalitesiz amortisör kullanıldığını vurgulamanız düşünülmesi gereken bir konu. Ve teknik veri olmadan bu eleştiriyi göz kararıyla yapıyorsunuz hatta bunu ikisinin de fotoğrafını paylaşarak şuanda bile kıyaslamayı teklif ediyorsunuz. Yani bunun halk arasında bir tabiri var ama şuan forum ortamında söylenmesi uygun değil. Kısa makineniz iyi yarışına girerken sonradan çıkan modelleri yermenin bir anlamı yok hem de göz kararıyla.
    En basit başka bir örnek de yan yana duran miele ve lg bulaşık makinesine iki marka hakkında da bilgisi olmayan birisi baktı sepetleri çekti itti kurcaladı lg daha kaliteli dedi. Şimdi lg mi kaliteli miele mi ? Yani şimdi makinemin arkasını açıp iki modelin de amortisrölerini göz kararı karşılaştırmak hiçbir şey ifade etmez sadece komik olur. Ya da bu konuda yukarıda verdiğim örnekteki gibi insanlar tarafından algı yanılmasından öteye geçmez.

    Her şeyi geçtikten sonra fiyat olayına girmişsiniz buna da açıklık getirirsek WAS24765TR nin yerine WAW28560TR çıkmadı. WAS24765TR nin yerine WAY24761TR çıktı fiyatları karşılatırmak gerekirse bu iki modeli karşılaştırmanız gerekir ki fark da 50 tl gibi bir fiyat farkının çok daha üzerinde çıkar. WAY24761TR daha pahalıdır.

    WAW28560TR , WAY24560TR nin yerine çıkmış bir modeldir. Yani Yaptığınız fiyat kıyaslaması da elma ile armutun fiayatını kıyaslamaktan öteye geçmemiş. Yine bu iki model arasındaki fiyat fakı da 50tl den daha fazladır WAW28560TR daha pahalıdır








    Size son kez cevap vereceğim çünlü konuyu çok çarpıtıyorsunuz. O kadar köpüğün ilk durulamada gitmesi imkansız derken ben bütün makineleri kastettim yanlış anlamışsınız.

    Eğer " camdan köpükler akmasına rağmen söndürme yapmıyor" dediğiniz videonun Devamını ve bir diğer köpüklü sıkmayı izlerseniz ne dediğimi anlayacaksınız diye umuyorum.

    Forumda benim gibi, çoğu yıkmada makineyi oturup takip eden birileri varsa onun Düşüncelerini de alalım sensör konusunda. Ki sanmıyorum benden başka kimsenin oturup takip edeceğini.

    Ezbere su almasından kastım durulamada aldığı belli seviyedeki su idi ama siz yıkama olarak algılamışsınız. Aquasensör olmayan bir model durulamada bulanıklığa bakamayacağı için değişik seviyelerde su alamaz.

    amortisör konusunda açıkça söylememi istiyorsanız: daha kalın amortisör kullanılmış, diğer çoğu modelde kare kesitli ince amortisör vardı. Waw da ise yine was daki gibi silindirik amortisörler var ama o kadar kalın değiller.

    Way20560 en son 2200-2300 civarlarında satılırken aynı anda was24765 2100-2200 civarında satıldı ve aynı anda waw28560 2090 tl ye satılmaya başlandı. Şu an fiyatlar farklı ama ilk çıktığında durum böyleydi. Ha bunlar ikna etmediyse güncel olan siemens 841 ve 862 idoslara bakabilirsiniz. Fiyat farkına yani. 9 kilo ve 1400 devir artıları ile 862 daha üstün ve yeni olmasına rağmen kazan-tambur farkından dolayı daha ucuz. Bu ucuzlama bsh ın babasının hayrına olmuyordur herhalde :))

    Son olarak benim makinem iyi yarışına ben asla girmedim sadece yerine çıkan yeni modellerden daha iyi olduğunu açıkladım. Benim makinemden daha iyi olarak was28840, way24840-841, miele 5000 serisi var.



    Hiç vermeseneiz de olurdu. Tartışalım diyorsunuz etraflıca her şeyi yazınca çarpıtıyorsunuz diyorsunuz. Okuyanlar anlayacaktır zaten.

    Ben sizin yazdığınız şeylere karşı cevap verince nedense daha sonra başka bir şeyi kastetmiş oluyorsunuz, çok ilginç.

    Herkesin sizin kadar boş zamanı olmayabilir sonuçta ama gördükleri denk geldikleri kadarıyla son kullanıcı yorumları da sizin dediğiniz gibi değil. Way aqua sensör için way idos alıp durulamadalarda köpük şikayetinde bulunan arkadaşın mesajının üzerinden de çok zaman geçmedi.

    Değişik seviyelerde su aldığına sizi inandırmam gerekmiyor yalnız zamanla bir kaç video yüklerim aynı programda az ve çok çamaşırla ne miktarda su aldığını kendiniz gözlemlersiniz.

    Amortisör konusunda hiç tartışmaya gerek duymuyorum zaten kalınlık incelik tamamen dış görünüşe göre yapılan yorumlardır. Önemli olan teknik verilerdir. Kullanılan parçanın dayanıklılığı ve kalitesidir bunu da gözünüzle kalın veya ince olmasına göre tespit edemezsiniz.

    Fiyat konusunda yine yanılıyorsunuz. Was serisi çıktığında en pahalı modelleri 1900 civarındaydı taş çatlasın 2000 daha üstünde bir fiyattan giriş yapmadı. Ama way serileri hep 2000liranın üzerindeydi. Zamanla Euro daki arttırmadan dolayı makinelerin fiyatları da yükseldi. Yani fiyat kıyaslamasıyla nasıl kalite ispatı yapmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Düşünün ki bir zamnlar en donanımlı was serileri 2000 lira civarındaydı fakat şimdi en üst serinin bir altı o fiyat bandından satılıyor. Bu bence yeterince açıklayıcı.

    Son olarak sizin bahsettiğiniz videoyu mesajınızın üzerinde zaten paylaşmıştım ve sonuna kadar izleyip yorumumu da belirtmiştim.





    Ben neden kalitelerini farklı bulduğumu Açıkça söyledim. Kimseye bir şey ispatlamak zorunda da değilim sonuçta kullanan ben değilim kar sağlayan ben değilim waw serisine de kötü demiyorum sadece kalite olarak s-y daha kaliteliydi diyorum. Çarpıtma olarak ta diğer mesajda durulamadan bahsederken o kadar dengesizlikte yaydan gelen bir kaç tıkırtıyı yazılım açıklığı eksikliği diye nitelendirdiniz çarpıtmaktan kastım da budur. Devam etmek isterseniz bence pm den devam edelim burada okumaya gelenlerin kafası daha fazla karışmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 23 Eylül 2015; 16:03:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Bu onu da yapmadı. Direkt ek durulama ekleyip, durulamaya geçti gördüğüm kadarıyla. Neyse ki durulama köpürme olmadı.

    1.13den itibaren izlerseniz makinenin yaylarından ses gelmeye başladığı halde sıkmayı yine durdurmuyor. Yazılımsal olarak eksik.




    Makine orda 70 derece yıkama yapmıştı. O sıcaklıktan dolayı o ses gelmeye başlıyor. Ve içi de ağır yüklerle doluydu. Aynı sesi miele de Deduyabilirsiniz. Ki burda sessizlikten değil durulama-köpük söndürmeden bahsettik siz yaydan gelen sese geçip yine konuyu çarpıtmışsınız. Yazılım eksik diyorsunuz waw-560 bu kadar ağır yükle o kadar köpükle o kadar dengesiz sıkma yaparsa ne olur merak ediyorum açıkçası :)) ki kazan bir yere çarpmadığı için yazılım eksikliğinden söz edilemez.

    Makinenin ekranı 60 diyor ama sıcaklığa.
    Eğer merak ediyorsanız benim makinemin ne yapacağını anlatayım: İlk olarak dengeyi sağlamaya çalışltı ve sıkmaya başladı diyelim. Öncelikle o dengesizlği kendisi anlayıp sıkmayı durdurur ve tekrar dengeleme yapmaya çalışır. Ha eğer dengeli sıkmaya geçtiyse bir yerlerden köpük çıkmaya başladığı anda yine sıkmayı durdurur, köpük ikaz simgesi yanar ve 3veya 4 defa tambur dönerken su alır su alımı bittikten sonra bir kaç defa yine tambur sağa sola döner sonra bekler bir dakika kadar o suyu tahliye edip tekrar aynı işlemi uygular belirttiğim sayı kadar. En son da sıkmayı yapıp normal durulama adımına geçer.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Bu onu da yapmadı. Direkt ek durulama ekleyip, durulamaya geçti gördüğüm kadarıyla. Neyse ki durulama köpürme olmadı.

    1.13den itibaren izlerseniz makinenin yaylarından ses gelmeye başladığı halde sıkmayı yine durdurmuyor. Yazılımsal olarak eksik.




    Makine orda 70 derece yıkama yapmıştı. O sıcaklıktan dolayı o ses gelmeye başlıyor. Ve içi de ağır yüklerle doluydu. Aynı sesi miele de Deduyabilirsiniz. Ki burda sessizlikten değil durulama-köpük söndürmeden bahsettik siz yaydan gelen sese geçip yine konuyu çarpıtmışsınız. Yazılım eksik diyorsunuz waw-560 bu kadar ağır yükle o kadar köpükle o kadar dengesiz sıkma yaparsa ne olur merak ediyorum açıkçası :)) ki kazan bir yere çarpmadığı için yazılım eksikliğinden söz edilemez.

    Makinenin ekranı 60 diyor ama sıcaklığa.
    Eğer merak ediyorsanız benim makinemin ne yapacağını anlatayım: İlk olarak dengeyi sağlamaya çalışltı ve sıkmaya başladı diyelim. Öncelikle o dengesizlği kendisi anlayıp sıkmayı durdurur ve tekrar dengeleme yapmaya çalışır. Ha eğer dengeli sıkmaya geçtiyse bir yerlerden köpük çıkmaya başladığı anda yine sıkmayı durdurur, köpük ikaz simgesi yanar ve 3veya 4 defa tambur dönerken su alır su alımı bittikten sonra bir kaç defa yine tambur sağa sola döner sonra bekler bir dakika kadar o suyu tahliye edip tekrar aynı işlemi uygular belirttiğim sayı kadar. En son da sıkmayı yapıp normal durulama adımına geçer.


    O Aklımda kalmış genelde 70 derecede yıkanıyor da onlar.:)) 60 derece de yüksek bir sıcaklık sonuçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 23 Eylül 2015; 16:00:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Bu onu da yapmadı. Direkt ek durulama ekleyip, durulamaya geçti gördüğüm kadarıyla. Neyse ki durulama köpürme olmadı.

    1.13den itibaren izlerseniz makinenin yaylarından ses gelmeye başladığı halde sıkmayı yine durdurmuyor. Yazılımsal olarak eksik.




    Makine orda 70 derece yıkama yapmıştı. O sıcaklıktan dolayı o ses gelmeye başlıyor. Ve içi de ağır yüklerle doluydu. Aynı sesi miele de Deduyabilirsiniz. Ki burda sessizlikten değil durulama-köpük söndürmeden bahsettik siz yaydan gelen sese geçip yine konuyu çarpıtmışsınız. Yazılım eksik diyorsunuz waw-560 bu kadar ağır yükle o kadar köpükle o kadar dengesiz sıkma yaparsa ne olur merak ediyorum açıkçası :)) ki kazan bir yere çarpmadığı için yazılım eksikliğinden söz edilemez.

    Makinenin ekranı 60 diyor ama sıcaklığa.
    Eğer merak ediyorsanız benim makinemin ne yapacağını anlatayım: İlk olarak dengeyi sağlamaya çalışltı ve sıkmaya başladı diyelim. Öncelikle o dengesizlği kendisi anlayıp sıkmayı durdurur ve tekrar dengeleme yapmaya çalışır. Ha eğer dengeli sıkmaya geçtiyse bir yerlerden köpük çıkmaya başladığı anda yine sıkmayı durdurur, köpük ikaz simgesi yanar ve 3veya 4 defa tambur dönerken su alır su alımı bittikten sonra bir kaç defa yine tambur sağa sola döner sonra bekler bir dakika kadar o suyu tahliye edip tekrar aynı işlemi uygular belirttiğim sayı kadar. En son da sıkmayı yapıp normal durulama adımına geçer.


    Aynen benim makine de aynı işlemleri yapıyor sonuç da gayet başarılı . Ara sıkma düzeni çok iyi tasarlanmış genelde pek köpük yapmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -DanceOfEternity- -- 23 Eylül 2015; 16:04:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Sizin en çok övdüğünüzü bildiğim için ima yapmadım aslında üzerinize alınacağınız şeyler yazdım genelde sizin övdüğünüz şeylerdi, bu yüzden etiketlemeye gerek duymadım

    Köpüklü durulamada benim eleştirdiğim nokta bu s serisindeki köpük tarama yok mu ? Var ama ilk durulama bile olsa o görünen köpük çok fazla. Ben tüllerde hassas durulamaya basmıyorum bile çünkü köpük durumuna göre 3veya4 minik durulamalar yapıyor ve bu işlem sonunda sıkma yapıp normal durulama adımına geçtiğinde camda köpüğün k si kalmıyor ve üç normal durulamayı da bu şekilde hiç köpük olmadan yapıyor. Sizin makinenizin de bir sıkma videosu vardı, camdan köpükler iniyor ama köpük söndürme yapmıyordu.

    Program zenginliği konusunda Her şeyin elinizin altında bulunduğu bir panoya sahip olsaydı eğer makineyi çalıştırmak bir kaç saniyeden daha uzun sürmezdi ve hafıza gibi iki fonksiyonun ne kadar gereksiz olduğuna siz de hak verirdiniz. W ve Y serisindeki basitlikten ve kullanım kolaylığından sonra gereksiz programlarının olduğunu kabul etmek gerek.

    Önemli bir nokta gibi görünse de bu aqua sensör meselesi biraz insanları kandırmadan öne geçmemiş. Zaten bosch da bunun farkında olsa gerek ki en üst serisi idos inox modeline bile koymamıştı aqua sensörü. Kaldı ki ben makinemi almadan önce sizin aqua sensensörlü olması önerilerinizi çok önemsiyordum ama şartlardan dolayı waw ı alıp kullanmaya başlayınca gerçekten ihtiyaç olmayan bir donanım olduğunu anladım. Bir makinede hassas durulamaya bile ihtiyaç kalmıyorken aqua sensörün sadece kağıt üzerinde özelliklerde kalacağını düşünüyorum.

    S serisinde arttırdıkları amortisör kalitesini w serisinde düşürdüler mi peki ? Bu kanıya nereden vardınız ? Dış görünümlerinde mi bir fark var yoksa teknik detaylarında mı bir fark var ?

    Yapıştırma kazan olayının da sizin için kaliteyi belirliyor olması benim açımdan yanlış bir kanı. Makinede kullanılan bilye keçe aynı ise ve yapıştırma kazansa vidalı olanlardan daha mı kalitesiz oluyor ? Herhangi bir arıza durumunda ikisi de masraflı ve evde tamiratı da bir çok insanın yapamayacağı şekilde. Bir sıkıntı durumunda elinizden bir şeyler gelmiyorsa servise başvurmak zorundasınız. Ve servisler de bildiğimiz üzere bilye değişimi yapmamakta. Sonuç ya yapıştırma kazan makinelerde olduğu gibi ya direkt kazan değişecek kafanız rahat edecek ya da mahalle servislerine götürüp bu kadar donanımlı ve elektronik makinenizi bilgisi yeterli derecede olmayan ve bunu yapabilirim diye geçinen insanların eline teslim edeceksiniz ve şunu da belirtmek gerekir ki sizden alacağı para da yeni kazan parasının yaklaşık üçte biri civarında olacaktır. Bu risklere girmektense kazan değişimini bir çok insan yeğler. Ben de şahsen güvenmeyeceğim birinin eline teslim etmektense makinemi servise teslim eder rahatıma bakarım. En azından servis başka bir yerine zarar verse yine kendi sorumluluğunda onarımını yapmak zorunda. Diğer yetkisiz servislere de laf anlatabilirseniz ne iyi.
    Yani yapıştırma kazan büyütülecek ve kaliteyi etkileyecek bir durum değil.

    Pompa sesi maalesef w ve y serisiyle tartışılmayacak kadar yüksek s serilerinin. Öyle ki makine sessiz ama pompa motoru sesinden herkes şikayetçiydi. W ve Y serilerinde kullanılan pompalar kesinlikle çok sessizler s serisine göre. Öyle ki makine mutfakta olduğu halde sohbet ederken falan 1000 ve altı devirde sıkma adımında olduğunu anlamak için makineye bakmak gerekiyor. S serisinde pompanın sesi motorun sesini bile bastırıyor diyebilirim. Bakınız yüz devirde motorun çıkardığı değişik uğuldama sesini w ve y serilerinde rahatlıkla duyabilirken s serisinde bu ses pompa sesinin arkasına gizleniyor çok az duyulabiliyor. Bir yönden güzel aslında motor sesini bastırıyor düşük devirlerde ama yüksek devirde hem motor hem pompa orkestra gibi oluyor

    Aqua sensörün suyun bulanıklığına baktığını biliyorum, yalnız işini yapan köpük tarama sonrasında aqua sensöre gerek kalmadığını anlatmak istiyorum. S serisinde köpük tarama işini yapmıyor durulamada gördüğümüz köpük bunu gösteriyor. Aqua sensörün de ne kadar yaptığını camdan göstermediği sudan anlayamıyoruz bile. Yalnız forumda y serisinde dahil aqua sensörün tam işini yapmadığı yönünde paylaşımları da okumuşsunuzdur diye umuyorum. Su seviyesi konusunda da w serisi suyu zaten hayli bol kullanan makineler yani miktar otomatiğinin de yapabildiği bir şeyi aqua sensöre bağlamak ne kadar doğrudur ? Makinede az bir şey olsa ama çok kirli olup suyu bulandırsa aqua sensör de buna göre su seviyesini arttırsa çamaşırlar suda yüzünce aqua sensör kaş yapayım derken göz çıkaracak. Çitileme ve tokaçlama etkisi azalacak veya tamamen ortadan kalkacak. Durulamada da zaten daha bir kere en son aşamada suda bulanıklık olduğuna şahit olmadım ama s serisi az su kullandığı buna bağlı da durulamada kötü sonuçlar almamak için bir önlem olarak aqua sensör eklenmesi düşünülmüş olabilir.

    Biraz uzun bir yazı oldu ama açıklayıcı olduğunu düşünüyorum bu konuda kafası karışmış bir çok insan için.

    yıkamada o kadar köpürdükten sonra ilk durulama da sıfır köpük olması beklenemez zaten o yüzden diyorum son sıkmaya bakın diye. benim kullandığım makineye köpük söndürme yapmıyor demişsiniz. videoları tekrar izlemenizi öneriyorum. bir diğer mesajınızda makine daha sıkmaya başlamadan köpük söndürme yapıyor demişsiniz bakın işte bir yazılımsal eksiklik daha çıktı. sıkma yapmadan o köpüğün geçip geçmeyeceği bilinemez o yüzden bir miktar sıkma yaptıktan sonra gerekirse köpük söndürme yapması gerekir veya sıkarak köpüğü su kullanmadan atması gerekir aynı s serisinde olduğu gibi.

    waw ve way da bir kaç fonksiyon tuşlara entegre edilmiş olabilir ama way da bir çok fonksiyon hala menüde gizli yani yine hafıza programı oldukça işe yarayacak durumda way serisi için. waw da zaten bir çok fonksiyon kaldırıldığı için gizlide kalan bir şey yok.

    aquasensörü ise kullanan benim iddaa eden sizsiniz :)) gerektiğinde durulama sildiğini veya eklediğini gördüm aquasensörün. ve bunu köpük miktarına göre yapmıyor. ekleme çıkarma yapmasa bile o anki duruma göre su alması, ezbere su almasından daha iyidir. az miktarda çok kirli durumda çok su alıp çitileme tokaçlamanın yok olması gibi durum söz konusu değil çünkü kir konusunda yıkamada su ile oynamıyor yıkama süresini ve tambur hareketlerini değiştiriyor.

    amortisör kalitesi arasındaki fark ise kelimelerle anlatabileceğim durumda değil. isterseniz kendi makinemin amortisör fotoğraflarını göndereyim siz de kendi makineninizin arka kapağını açarak aradaki farkı görün. yapıştırma kazan için kötü dememin tek nedeni rulman değişimi değil. kazan kalınlığı olarak ta diğer kazandan daha ince bir yapıda. ki bütün bunları görmeye gerek yok. fiyat farkına bakın. waw28560tr was24765tr nin yerine çıkan bir model. bu güne kadar her yeni çıkan model yerini aldığı modele göre oldukça pahalı oldu. waw 28560 ın 24765 in yerine çıkmasına rağmen, dolar euronun o kadar yükselmesine rağmen 24765 ten yaklaşık 50 tl daha ucuz çıkması zaten bütün tartışmaları sonlandırıyor.

    pompa sesi konusunda da yeniden video izlemenizi önereceğim çünkü aralarında ses farkı yok. sizin makineniz mutfakta dolap içine gömülü ise ses az geliyor olabilir ama pompalar aynı iken nasıl daha sessiz olabilir? dediğim gibi tartışılacak bir şey yok ilk çıktıklarında aralarındaki fiyat farkı her şeyi göz öne seriyor.

    Şimdi baştan açıklayarak gidelim.

    Yıkamada o kadar köpürdükten sonra başarılı bir köpük söndürmeden sonra o köpüğün kalmaması gerekiyor. Kullandığım makinede gözümle gördüğüm şey bu. S serisinin bu konuda başarılı olmadığını siz zaten ''yıkamada o kadar köpürdükten sonra ilk durulamada sıfır köpük olması beklenemez'' diyerek kabul etmiş oldunuz.

    Ben göremedim ama link atarsanız memnuniyetle izlerim sizin makinenin köpük söndürmesini de.

    Ben makine daha sıkmaya başlamanda köpük söndürme işlemi yapıyor demedim öyle deseydim genelleme olurdu ve her köpük durumunda bunu yapıyor olması gerekirdi. Kullandığım ifade şuydu ''köpük tarama ve söndürme o kadar hassas ki sıkmaya daha hiç başlamadan suyu tahliye aşamasında köpük ışığı yanıp söndürme işlemine geçtiğine şahit oldum'' burda genelleme yapmadım anlık bir durumdan bahsettim ve makinenin içindeki köpük sıkma yapıldığında daha da aşacak bir köpüktü hatta deterjan öyle sıkma yapıp deterjan çekmecesinden taşabileceğini de düşünmüştüm ama makine bunları düşünmüş ki kendisi sıkma yapmadan o durum için köpük söndürme adımına geçti ve başarılı bir işlemler sonunda normal durulamaya başarılı şekilde geçti.Köpüğün sıkma ile atıldığını da sizden duydum. Eski makinelerimiz dahi sıkmada köpük fazla olunca sıkmayı durururken sıkmada köpük oluşmuşken bunun üstüne sıkmaya devam etmenin bir anlamı yok.Kısaca makine köpük miktarına göre sıkma yapıp yapmamaya karar veriyor. Bunun hatadan çok bir düzeltme ve hassasiyetin artırılması olduğunu anlamak hiç zor değil tabi ön yargılı değilseniz.

    Aqua sensör konusunda evet kullanan sizsiniz ve forumda sizden başka kullananlar da var onların yorumları hiç de sizin abarttığınız kadar öenmli bir donanım olmadığını gösteriyor. Nedense tek siz olmazsa olmaz gibi anlatıyorsunuz bu donanımı.

    Şöyle bir şey demişsiniz '' ekleme çıkarma yapmasa bile o anki duruma göre su alması, ezbere su almasından daha iyidir.'' yalnız makinelerimizde bulunan miktar otomatiğini unuttunuz galiba. Makinelerimiz aqua sensör olmadan da su seviyesini içine konulan çamaşırın miktarına göre ayarlıyor EZBERE SU ALMAsı gibi bir durum miktar otomatiğinin olduğunu makinede söz konusu değil yani. İçinde çok su çeken çamaşır olduğunda yıkama evresinde dahi makine camın çeyreğine kadar su alabiliyorsa, az miktarda çamaşır olduğunda da aynı programda suyu hiç göstermiyorsa EZBERE SU ALMA nasıl oluyor açıklar mısınız ? Arçelik Beko ile karıştırdınız galiba aqua sensör olmayan makineleri. Ek olarak bu makineler ev için tasarlanmış makineler yani içinde süreyi etkileyecek kadar ne tür kirli çamaşır yıkanabilir bu da merak konusu. Aqua sensör yüksek su tarrrufundan ötürü yıkama performansı düştüğünde bunu tespit edip kötü sonuçları engellemek amacıyla eklenmiş bir önlem donanımından ileri gitmiyor maalesef.

    Amortisör konusunda sizin demek istediğiniz şey kelimelerle teknik verilerle anlatılmıyorsa kusura bakmayın ama göz kararı ile bunun tartışmasına girmenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta çamaşır makinelerinde eskiden çelik kazan kullanılırdı şimdi plastik gibi görünen ama yine oldukça sağlam olan olan polipleks ve carboran kazan kullanılıyor. . Dışardan bakınca birisi plastik görünümünde diğeri de çelik-metal. İzlenim olarak herkes çelik kazan daha sağlam der ama makinede kullanılan çeliğin saç kalınlığı ve polipleks mazemenin kalınlığı sağlamlığı birbirinden farklı. En basitinden çelik kazanda dökme demir üç ayak kullanılıyor kazanı takabilmek için ama plastik gibi görünen kazana direkt monte ediliyor kazan rulmanları. Yani anlatmak istediğim her şey dışarıdan gözle görüldüğü gibi olmuyor. O yüzden makineleri göz kararı kalite açısından kıyaslamak hiç mantıklı değil. Ki burdaki tartışma senin makinen iyi benim makinem iyi tartışmasına girerse ( ki girdi ) komik olmaya başlar. Ben s serisinde kalitesiz amortisör kullanıldı demiyorum mesela hiçbir zaman da demem ama sizin ısrarla w ve y serisinde sürekli kalitesiz amortisör kullanıldığını vurgulamanız düşünülmesi gereken bir konu. Ve teknik veri olmadan bu eleştiriyi göz kararıyla yapıyorsunuz hatta bunu ikisinin de fotoğrafını paylaşarak şuanda bile kıyaslamayı teklif ediyorsunuz. Yani bunun halk arasında bir tabiri var ama şuan forum ortamında söylenmesi uygun değil. Kısa makineniz iyi yarışına girerken sonradan çıkan modelleri yermenin bir anlamı yok hem de göz kararıyla.
    En basit başka bir örnek de yan yana duran miele ve lg bulaşık makinesine iki marka hakkında da bilgisi olmayan birisi baktı sepetleri çekti itti kurcaladı lg daha kaliteli dedi. Şimdi lg mi kaliteli miele mi ? Yani şimdi makinemin arkasını açıp iki modelin de amortisrölerini göz kararı karşılaştırmak hiçbir şey ifade etmez sadece komik olur. Ya da bu konuda yukarıda verdiğim örnekteki gibi insanlar tarafından algı yanılmasından öteye geçmez.

    Her şeyi geçtikten sonra fiyat olayına girmişsiniz buna da açıklık getirirsek WAS24765TR nin yerine WAW28560TR çıkmadı. WAS24765TR nin yerine WAY24761TR çıktı fiyatları karşılatırmak gerekirse bu iki modeli karşılaştırmanız gerekir ki fark da 50 tl gibi bir fiyat farkının çok daha üzerinde çıkar. WAY24761TR daha pahalıdır.

    WAW28560TR , WAY24560TR nin yerine çıkmış bir modeldir. Yani Yaptığınız fiyat kıyaslaması da elma ile armutun fiayatını kıyaslamaktan öteye geçmemiş. Yine bu iki model arasındaki fiyat fakı da 50tl den daha fazladır WAW28560TR daha pahalıdır








    Size son kez cevap vereceğim çünlü konuyu çok çarpıtıyorsunuz. O kadar köpüğün ilk durulamada gitmesi imkansız derken ben bütün makineleri kastettim yanlış anlamışsınız.

    Eğer " camdan köpükler akmasına rağmen söndürme yapmıyor" dediğiniz videonun Devamını ve bir diğer köpüklü sıkmayı izlerseniz ne dediğimi anlayacaksınız diye umuyorum.

    Forumda benim gibi, çoğu yıkmada makineyi oturup takip eden birileri varsa onun Düşüncelerini de alalım sensör konusunda. Ki sanmıyorum benden başka kimsenin oturup takip edeceğini.

    Ezbere su almasından kastım durulamada aldığı belli seviyedeki su idi ama siz yıkama olarak algılamışsınız. Aquasensör olmayan bir model durulamada bulanıklığa bakamayacağı için değişik seviyelerde su alamaz.

    amortisör konusunda açıkça söylememi istiyorsanız: daha kalın amortisör kullanılmış, diğer çoğu modelde kare kesitli ince amortisör vardı. Waw da ise yine was daki gibi silindirik amortisörler var ama o kadar kalın değiller.

    Way20560 en son 2200-2300 civarlarında satılırken aynı anda was24765 2100-2200 civarında satıldı ve aynı anda waw28560 2090 tl ye satılmaya başlandı. Şu an fiyatlar farklı ama ilk çıktığında durum böyleydi. Ha bunlar ikna etmediyse güncel olan siemens 841 ve 862 idoslara bakabilirsiniz. Fiyat farkına yani. 9 kilo ve 1400 devir artıları ile 862 daha üstün ve yeni olmasına rağmen kazan-tambur farkından dolayı daha ucuz. Bu ucuzlama bsh ın babasının hayrına olmuyordur herhalde :))

    Son olarak benim makinem iyi yarışına ben asla girmedim sadece yerine çıkan yeni modellerden daha iyi olduğunu açıkladım. Benim makinemden daha iyi olarak was28840, way24840-841, miele 5000 serisi var.



    Hiç vermeseneiz de olurdu. Tartışalım diyorsunuz etraflıca her şeyi yazınca çarpıtıyorsunuz diyorsunuz. Okuyanlar anlayacaktır zaten.

    Ben sizin yazdığınız şeylere karşı cevap verince nedense daha sonra başka bir şeyi kastetmiş oluyorsunuz, çok ilginç.

    Herkesin sizin kadar boş zamanı olmayabilir sonuçta ama gördükleri denk geldikleri kadarıyla son kullanıcı yorumları da sizin dediğiniz gibi değil. Way aqua sensör için way idos alıp durulamadalarda köpük şikayetinde bulunan arkadaşın mesajının üzerinden de çok zaman geçmedi.

    Değişik seviyelerde su aldığına sizi inandırmam gerekmiyor yalnız zamanla bir kaç video yüklerim aynı programda az ve çok çamaşırla ne miktarda su aldığını kendiniz gözlemlersiniz.

    Amortisör konusunda hiç tartışmaya gerek duymuyorum zaten kalınlık incelik tamamen dış görünüşe göre yapılan yorumlardır. Önemli olan teknik verilerdir. Kullanılan parçanın dayanıklılığı ve kalitesidir bunu da gözünüzle kalın veya ince olmasına göre tespit edemezsiniz.

    Fiyat konusunda yine yanılıyorsunuz. Was serisi çıktığında en pahalı modelleri 1900 civarındaydı taş çatlasın 2000 daha üstünde bir fiyattan giriş yapmadı. Ama way serileri hep 2000liranın üzerindeydi. Zamanla Euro daki arttırmadan dolayı makinelerin fiyatları da yükseldi. Yani fiyat kıyaslamasıyla nasıl kalite ispatı yapmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Düşünün ki bir zamnlar en donanımlı was serileri 2000 lira civarındaydı fakat şimdi en üst serinin bir altı o fiyat bandından satılıyor. Bu bence yeterince açıklayıcı.

    Son olarak sizin bahsettiğiniz videoyu mesajınızın üzerinde zaten paylaşmıştım ve sonuna kadar izleyip yorumumu da belirtmiştim.





    Ben neden kalitelerini farklı bulduğumu Açıkça söyledim. Kimseye bir şey ispatlamak zorunda da değilim sonuçta kullanan ben değilim kar sağlayan ben değilim waw serisine de kötü demiyorum sadece kaliye olarak s-y daha kaliteliydi diyorum. Çarpıtma olarak ta diğer mesajda durulamadan bahsederken o kadar dengesizlikte yaydan gelen bir kaç tıkırtıyı yazılım açıklığı eksikliği niye nitelendirdiniz çarpıtmaktan kastım da budur. Devam etmek isterseniz bence pm den devam edelim burada okumaya gelenlerin kafası daha fazla karışmasın.

    Siz neden açıkca kalitesiz bulduğunuzu söylediniz ben de size bu konulardaki açıklamalarımı yaptım. Konuyu çarpıtmadım. Siz sürekli her parçasını övdüğünüz için ben de her parçasına değindim.
    Ben orda yaylardan gelen sese laf etmedim zaten dikkatli okursanız ''1.13den itibaren izlerseniz makinenin yaylarından ses gelmeye başladığı halde sıkmayı yine durdurmuyor'' dedim. Yani burda yaylardan gelen sesi değil yaylardan ses gelecek kadar dengesizken sıkmaya devam ettiğinden bahsettim. Bunun yazılım eksikliğiyle ilgisi yok da ne ile ilgisi var ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Bu onu da yapmadı. Direkt ek durulama ekleyip, durulamaya geçti gördüğüm kadarıyla. Neyse ki durulama köpürme olmadı.

    1.13den itibaren izlerseniz makinenin yaylarından ses gelmeye başladığı halde sıkmayı yine durdurmuyor. Yazılımsal olarak eksik.




    Makine orda 70 derece yıkama yapmıştı. O sıcaklıktan dolayı o ses gelmeye başlıyor. Ve içi de ağır yüklerle doluydu. Aynı sesi miele de Deduyabilirsiniz. Ki burda sessizlikten değil durulama-köpük söndürmeden bahsettik siz yaydan gelen sese geçip yine konuyu çarpıtmışsınız. Yazılım eksik diyorsunuz waw-560 bu kadar ağır yükle o kadar köpükle o kadar dengesiz sıkma yaparsa ne olur merak ediyorum açıkçası :)) ki kazan bir yere çarpmadığı için yazılım eksikliğinden söz edilemez.

    Buyrun merakınız cevabı
    16. saniyeden itibaren izlerseniz ne kadar dengesiz girdiğini görürsünüz sıkmaya ve ardından devam etmeyip durdurduğunu da görebilirsiniz. diğer sıkmalar da dengesiz fakat ilki kadar olmadığından durdurmuyor, yani belli bir toleransı var ama sizinki gibi yayalardan ses getirecek kadar da dengesiz sıkma yapmıyor.

    Bu kadar dengede zorlanmasının sebebi de içinde küçük bir havlu var. Videoda belli oluyor zaten.





  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık videon gayet güzel olmuş en azından hâlâ ısrarla inatla diretenlere de gayet güzel ispatlayıp cevap vermişsin. Benim makinem de bir kere böyle durdurdu. Bir daha böyle durdurduğunu görmedim. Sanırım belli bir sınırı var o dengesizliği aşınca durduruyor. Bir de inanmayanlar inatla diretenler için makinen köpük yaptığı zaman video çekersen bu mevzunun da Kapanacağına eminim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Bu onu da yapmadı. Direkt ek durulama ekleyip, durulamaya geçti gördüğüm kadarıyla. Neyse ki durulama köpürme olmadı.

    1.13den itibaren izlerseniz makinenin yaylarından ses gelmeye başladığı halde sıkmayı yine durdurmuyor. Yazılımsal olarak eksik.




    Makine orda 70 derece yıkama yapmıştı. O sıcaklıktan dolayı o ses gelmeye başlıyor. Ve içi de ağır yüklerle doluydu. Aynı sesi miele de Deduyabilirsiniz. Ki burda sessizlikten değil durulama-köpük söndürmeden bahsettik siz yaydan gelen sese geçip yine konuyu çarpıtmışsınız. Yazılım eksik diyorsunuz waw-560 bu kadar ağır yükle o kadar köpükle o kadar dengesiz sıkma yaparsa ne olur merak ediyorum açıkçası :)) ki kazan bir yere çarpmadığı için yazılım eksikliğinden söz edilemez.

    Buyrun merakınız cevabı
    16. saniyeden itibaren izlerseniz ne kadar dengesiz girdiğini görürsünüz sıkmaya ve ardından devam etmeyip durdurduğunu da görebilirsiniz. diğer sıkmalar da dengesiz fakat ilki kadar olmadığından durdurmuyor, yani belli bir toleransı var ama sizinki gibi yayalardan ses getirecek kadar da dengesiz sıkma yapmıyor.

    Bu kadar dengede zorlanmasının sebebi de içinde küçük bir havlu var. Videoda belli oluyor zaten.




    Çok iyi, harika, kusursuz

    Çok beğendim en kısa sürede 28560 a geçiş yapmalıyım. Pompası da sessizmiş yahu kıskandım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 23 Eylül 2015; 18:35:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Bu onu da yapmadı. Direkt ek durulama ekleyip, durulamaya geçti gördüğüm kadarıyla. Neyse ki durulama köpürme olmadı.

    1.13den itibaren izlerseniz makinenin yaylarından ses gelmeye başladığı halde sıkmayı yine durdurmuyor. Yazılımsal olarak eksik.




    Makine orda 70 derece yıkama yapmıştı. O sıcaklıktan dolayı o ses gelmeye başlıyor. Ve içi de ağır yüklerle doluydu. Aynı sesi miele de Deduyabilirsiniz. Ki burda sessizlikten değil durulama-köpük söndürmeden bahsettik siz yaydan gelen sese geçip yine konuyu çarpıtmışsınız. Yazılım eksik diyorsunuz waw-560 bu kadar ağır yükle o kadar köpükle o kadar dengesiz sıkma yaparsa ne olur merak ediyorum açıkçası :)) ki kazan bir yere çarpmadığı için yazılım eksikliğinden söz edilemez.

    Buyrun merakınız cevabı
    16. saniyeden itibaren izlerseniz ne kadar dengesiz girdiğini görürsünüz sıkmaya ve ardından devam etmeyip durdurduğunu da görebilirsiniz. diğer sıkmalar da dengesiz fakat ilki kadar olmadığından durdurmuyor, yani belli bir toleransı var ama sizinki gibi yayalardan ses getirecek kadar da dengesiz sıkma yapmıyor.

    Bu kadar dengede zorlanmasının sebebi de içinde küçük bir havlu var. Videoda belli oluyor zaten.




    Çok iyi, harika, kusursuz

    Çok beğendim en kısa sürede 28560 a geçiş yapmalıyım. Pompası da sessizmiş yahu kıskandım

    Güldürdünüz umarım körü körüne s serisini övme hevesiniz geçmiştir ve waw serisine olan ön yargılarınız yıkılmıştır
    İyi akşamlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memnun olan

    Ellerine sağlık videon gayet güzel olmuş en azından hâlâ ısrarla inatla diretenlere de gayet güzel ispatlayıp cevap vermişsin. Benim makinem de bir kere böyle durdurdu. Bir daha böyle durdurduğunu görmedim. Sanırım belli bir sınırı var o dengesizliği aşınca durduruyor. Bir de inanmayanlar inatla diretenler için makinen köpük yaptığı zaman video çekersen bu mevzunun da Kapanacağına eminim

    Teşekkür ederim, onu da müsait zamanda çekip yüklerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yıkılmak ne demek yıkılmak ne demek. Taş üstünde taş kalmadı ön yargı konusunda. Vuruldum resmen. Hemen siemensi satıp waw alacağım waw

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    Yıkılmak ne demek yıkılmak ne demek. Taş üstünde taş kalmadı ön yargı konusunda. Vuruldum resmen. Hemen siemensi satıp waw alacağım waw

    Yok efendim ne satması onu müzeye kaldırın siz, çok donanımlı makine sonuçta, aa bir de bulunmaz hint kumaşı gibi olan aqua sensörü unutmayalım ha bir de vidalıydı kazanı yazmazsak alınır bunları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25


    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    Yıkılmak ne demek yıkılmak ne demek. Taş üstünde taş kalmadı ön yargı konusunda. Vuruldum resmen. Hemen siemensi satıp waw alacağım waw

    Yok efendim ne satması onu müzeye kaldırın siz, çok donanımlı makine sonuçta, aa bir de bulunmaz hint kumaşı gibi olan aqua sensörü unutmayalım ha bir de vidalıydı kazanı yazmazsak alınır bunları

    kazanı vidalıymış sensörmüş menüymüş ne yazar ustam yaydan ses geliyor yahu ses inanabiliyormusun Ha birde çok su alıyor ya rulman dağıtacak Başımıza dert açacak. Yok ben bi fiyat araştırayım en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.