Şimdi Ara

SIEMENS KG57NS50NE SİYAH CAM KAPAKLI BUZDOLABI GÜRÜLTÜ PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
16.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10 gün önce resimde görünen Siemens KG57NS50NE siyah cam kapaklı buzdolabını aldık. Broşürlerde gürültü seviyesinin 42 db olduğu yazmasına rağmen bu alet çok daha gürültülü. Daha önce 40 db gürültü seviyesi olan AEG-Electrolux buzdolabı kullandım ve hiç ses duymadım. İkisinin arasında 2 db'den fazla bir fark olduğu kesin.

Servis geldi ancak ellerinde desibel ölçüm aleti olmadığı için merkezden edinip tekrar gelecekler. Ben bu arada iphone yazılımı ile ölçüm yaptım ve istikrarlı olarak 50 db değerini okudum.

Servis tekrar geldiğinde muhtemelen onlar da bu civarda ölçeceklerdir çünkü buzdolabının çıkardığı ses mutfakta kahvaltı ederken sinir katsayımı artıracak seviyede.

Siemens'in gardroplardan sonra en pahalı olan buzdolabının bu kadar gürültü yapması marka prestiji açısından çok kötü bir durum.

Almayı düşünen arkadaşlar varsa bilgi sahibi olsunlar.

Not: Aynı buzdolabının BOSCH versiyonu ise KGN57S50NE koda sahip.

SIEMENS KG57NS50NE SİYAH CAM KAPAKLI BUZDOLABI GÜRÜLTÜ PROBLEMİ

• biz de bu modeli çok şık ve kulpsuz olduğu için çok beğenmiştik. ancak gürültülü demeniz bizi tedirgin etti. Sadece sizdeki ürün öyle mi yoksa genel bir sıkıntı mı diye merak ettik.
    Açıkcası bu fiyata bir ürünün gürültülü olması bizi şaşırttı.
    Böyle siyah ve kulpsuz başka bir marka vve model biliyor musunuz acaba?
  • Bugün müşteri hizmetlerinden geldiler test için. 42db ile 45db arası ses ölçtüler. Siemens merkez ile görüşeceğim ve memnun olmadığı bildireceğim. Koskoca cihazın geri gitmesi vicdani olarak benim de istediğim bir şey değil ancak sesi rahatsız ediyor maalesef.

Bu ses seviyesi sanırım Siemens, Bosch buzdolapları için normal ancak ben daha önce süper sessiz Aeg-Electrolux kullandığım için beni rahatsız etti. İşin diğer bir boyutu inverter sistemi gibi bu buzdolaplarının düşük enerji ile sık sık çalışması da sesin sürekliliği açısından bir sebep teşkil ediyor. Yani yeni kanunlara göre düşük enerji seviyelerini yakalamak için az enerji ile daha sık aralıklarla çalışıyor kompresör ve bu sebeple sizi rahatsız etme süresi artıyor.

Benim tavsiyem eğer ses konusunda hassas iseniz kesinlikle almayın ve bu kadar para verecek maddi gücünüz var ise Aeg-Electrolux, Liebherr gibi markalara bakın. Ancak cam kapak olayı başka markada şu an için yok zaten biz de o yüzden bu dolabı almak zorunda kaldık. Çok iyi olmadığını hissediyordum ancak başka şansım yoktu.

• Bildiğim kadarıyla Arçelikte de Orbital ürünü siyah cam. Bende bu ürünü düşünüyordum ve sesli çalışıyor olması gerçekten benide şüpheye itti. Darty'de çalışan buzdolabının yanında sesi pek gelmiyor ama ortamdam sesli olmasından sanırım. Bir daha gidip inceleyecem darty mağazasında buzdolabını.
  • bir de electrolux lere baktım. onun da servisi kötü tamiri zor falan yorumları internette. yoruldum ne zor iş bu kısıtlı zamanda bir sürü etmeni göze alıp evlilik alışverişi yapmak....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

Bugün müşteri hizmetlerinden geldiler test için. 42db ile 45db arası ses ölçtüler. Siemens merkez ile görüşeceğim ve memnun olmadığı bildireceğim. Koskoca cihazın geri gitmesi vicdani olarak benim de istediğim bir şey değil ancak sesi rahatsız ediyor maalesef.

Bu ses seviyesi sanırım Siemens, Bosch buzdolapları için normal ancak ben daha önce süper sessiz Aeg-Electrolux kullandığım için beni rahatsız etti. İşin diğer bir boyutu inverter sistemi gibi bu buzdolaplarının düşük enerji ile sık sık çalışması da sesin sürekliliği açısından bir sebep teşkil ediyor. Yani yeni kanunlara göre düşük enerji seviyelerini yakalamak için az enerji ile daha sık aralıklarla çalışıyor kompresör ve bu sebeple sizi rahatsız etme süresi artıyor.

Benim tavsiyem eğer ses konusunda hassas iseniz kesinlikle almayın ve bu kadar para verecek maddi gücünüz var ise Aeg-Electrolux, Liebherr gibi markalara bakın. Ancak cam kapak olayı başka markada şu an için yok zaten biz de o yüzden bu dolabı almak zorunda kaldık. Çok iyi olmadığını hissediyordum ancak başka şansım yoktu.

merhaba. sizde buz kirma sesi de var miydi?

• hayır öyle bir ses duymadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki naaptiniz? degistirdiniz mi dolabi? ben de bunun inix olanina baktim.da...
  • Açıkçası hanım sesini önemsemiyor ve kullanım ve dizayn olarak buzdolabını çok seviyor, o yüzden geri vermedim. Mümkün olduğunca mutfağa girmiyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywings -- 10 Temmuz 2011; 3:27:42 >
  • Arkadaşlar konu 2 sene önce tartışılmış ama ben şimdiki siemens buzdolabına baktığımda katalogta farklı bayide farklı 2 model gördüm.
    KAtalogdaki model bayide kesinlikle yok. Siyah cam kapaklı olandan bahsediyorum.KAtalogdakinin dondurucu kısmı 3 çekmeceli. Bayidekinin 2 çekmeceli. Ve bayiler bunun farkında bile değil. İç hacmi de farklı geldi bana. Bilgisi olan varmı?
    Bu yeni siyah cam kapaklı ürünü kullanan var mı? Onda da ses gürültülü mü çok merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.