Şimdi Ara

SİBİRYA KURDU MU? ALMAN KURDU MU? BAŞKA CİNS Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 17 yaşındayım ve köpek almak istiyorum. Düşündüğüm köpek Sibirya Kurdu. Nedeni de çok tatlı ve çok yakışıklı bir köpek olması. Youtubeden izlediğim videolardan gördüğüm kadarıyla çok sevecen ve çok zeki bir köpek. Babam daha önce Alman Kurdu bakmış ve bana öve öve bitiremedi ama bana Sibirya Kurtları çok daha sevimli ve yakışıklı geliyor. İnternetteki araştırmalarıma göre Husky'ler geceleri ularmış ve tüy dökermiş. Köpeğime evde (apartman) bakıcam. Sizce Husky apartman için uygun mudur? Çok enerjik bir köpek olduğunu biliyorum dışarıda gezdirmek için bol bol vaktim var o konuda sıkıntı olmaz ama çok uluyorsa ve çok ses çıkarıyorsa ve aşırı derece de tüy döküyorsa hem komşulara hem de bizi sıkıntıya sokabilir. Siz ne öneriyorsunuz? Sibirya kurdu mu, Alman kurdu mu, yoksa başka bir cins mi?

• Apartmanda sıkıntı olur sibirya kurdu hakkında çok yorum yapamam ama alman çobanlar özellikle bazı dönemler topak topak tüy döküyor düzenli olarak tararsan falan azaltırsın da yine de engelleyemezsin apartman için de ne kadar yeterli egzersiz de yaptırsan bence olmaz yani. Özellikle de apartman konu ise uluma havlama kesinlikle sorun çıkartacaktır. Sibirya kurdu başına buyruk bir hayvandır yani ayrıca soğuk iklim köpeği heder olur hayvan tıraşıyla falan uğraşacaksan o ayrı. Zeki sevimli bir köpek istiyorsan, ayrıca anladığım kadarıyla iri köpeklerden hoşlanıyorsun golden bence senin için daha sağlıklı olabilir havlama sorunu yok denecek kadar az çok zeki ve itaatkar köpekler ve bence de çok sevimliler.Buna da yok dersen belçika malinois cinsine bakabilirsin alman çobana göre biraz daha kısa tüylüdür.Diğer özellikleri hemen hemen benzerdir.

Apartmanda köpek beslemek için en önemli etkenlerden biri tüy meselesidir bence.Görme imkanın varsa yetişkin bir alman çobanı yakından gör.Tüy dökümü hakkında az çok bilgi sahibi olursun çünkü mevsimler geçişlerde inanılmaz döküyorlar. Ayrıca hangi cins olursa olsun köpeğin egzersiz hareket ihtiyacını karşılamazsan bu köpeğe agresyon hırçınlık havlama sorunu gibi geri döner bunlara dikkat etmelisin.

• SuwaTr S kullanıcısına yanıt
    Egzersiz problem olmaz. Köpeği bol bol gezdiririm boş vaktim çok. İri köpeklerden hoşlanmak değil. Dediğim gibi sibirya kurdu çok yakışıklı bir hayvan. Alman kurdu da sibirya kadar olmasa da yakışıklı bir köpek ve daha itaatkar ve zeki. Eğer bu ikisini alamazsam terrier almayı düşünüyorum. Benim gözümde yakışıklı sadece husky ile alman kurdu köpekleri var. Bunun dışındakiler mesela golden, terrier, kaniş yakışıklı değil de sevimli köpekler. Kısacası husky ile alman olmazsa terrier düşünüyorum. Terrier köpeği hakkında ne düşünüyorsun apartman için daha mı uygun olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UCAMAYAN SARBİ -- 7 Temmuz 2015; 23:22:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlle de husky veya alman çoban diyorsanız alman çoban bir nebze daha iyidir. Terrier köpeği derken neyi düşündüğünüzü anlamadım daha minyon tarzda cinsleri mi diyorsunuz ? Terrier ler arasında da cins farklılıkları var. Bu arada ben alman çoban apartmanda kesinlikle olmaz demiyorum ama diğer cinslere göre daha zor olacağını düşünüyorum sadece.
    Batı highland beyaz teriyerine ne dersiniz hocam? Bi bilginiz var mıdır?

• Maalesef teriyerler hakkında bilgim yok hatta bazılarının gürültücü olduğunu duymuştum . Yanlış yönlendirmek istemem. Daha fazla bilgi edineceğiniz siteler de mevcut burası yavaş gibi . Daha çok deneyimli insanların olduğu siteler var isterseniz o siteleri özelden atabilirim
    Böyle bir iyilik yaparsanız sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu ton balığı bozuk mu
    geçen yıl açıldı
    Tek Bir Kedi mi, Yoksa İki mi?
    10 yıl önce açıldı
    Kral nerede gören oldu mu?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Samoyed cinsi kopegim var 11 aylik ve sibiryadanda alman kurdundanda aklli ve ilgi cekicidir isterseniz pm atablirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soulfly4th -- 14 Temmuz 2015; 11:51:29 >
  • Alman kurdundan da mı akıllı samoyed ? =) Güzel espiri
  • Saolun samoyed düşünmüyorum. Sanırım batı highland beyaz teriyeri alıcam.

• köpeklerden pek anlamam ama çok severim, açıkçası ülkemiz baya sıcak iklime sahip dolasıyla sibirya kurdu için pek uygun değil o yüzden ben karşıyım beslenmesine (çok seviyorum cok karizmatik bi köpek ama yaratılışı uygun değil) erzurumda, karadeniz yaylalarındaisen düşünmeden al orası ayrı :)

alman kurdu kalıyor geriye
    ama ben olsam rot alırdım madem babanda bu işe sevdalı zamanında beslemiş al bi rot ol bir lord
  • Sibirya kurduyşa yapabileceğimi sanmıyorum çok zordur bakımı kesinlikle tavsiye etmem hem ona hem sana yazık olur

• Sibirya kurduyşa yapabileceğimi sanmıyorum çok zordur bakımı kesinlikle tavsiye etmem hem ona hem sana yazık olur

• Evde köpek bakmak çok zor bir iş. Müstakil evin olsa belki ama apartman dairesinde hem sana hem köpeğe eziyet olabilir. İlle de bakacağım diyorsan kısa tüylü olan küçük ırklara yönelmen lazım. Sibirya, alman, golden mutlaka tüy dökecek. Tarasan bile evde dökülenler seni canından bezdirir. Siyah pantolon giyemezsin. Eve misafir geldiğinde koltuklara örtü sermen bile gerekebilir. Sadece balkonda bakarım içeri almam dersen hayvana eziyet olur. Çook iyi düşün. Hatta bir tanıdığında varsa 1 haftalığına bakmayı dene.

• Apartmanda sibirya kurduna eziyet olur. Hem onların tüy dökme sorunu var. Ben olsaydım alman kurdu alırdım. keratalar daha sadık gibi
  • Türkiyede en çok yorum yapılan,ama en az bilgi sahibi olunan ırktır sibirya kurdu. Sibiryalar başına buyruktur bakçilik iç güdüsüde yok diyen kör cahilden başka bir şey değildir. Kurt köpekleriyle ilgili önce bilmen gereken şey kurtlarda liderlik iç güdüsü vardır. Sen liderliğini kabul ettirmezsen yemek vermeme cezası verdiğinde gidip toprağı kazıp solucan yer yine seni iplemez. ama lidersen cezayı aldığında oturur ağlar. Evini ortamını ona tanıtırsan sevdirirsen o eve adam giremez. Başına buyruktur evet, ama köpek sahibine çeker. Ona göre buyruktur.. Unutma ki vahşi doğa genleri taşır. Alman kurdu yada samoyed gibi değildir. Asla %100 evcilleşmez gereksiz komutları almaz,
    kısaca ülkede alıp becerememiş cahiller yüzünden salak,başına buyruk sadece yakışıklı diye bilinen bahtsız bi ırktır. bide durmadan sıcak iklimde bakıyorsun zırvalarını çekersin. sanki güneş alman kurduna vurmuyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Allouse

Türkiyede en çok yorum yapılan,ama en az bilgi sahibi olunan ırktır sibirya kurdu. Sibiryalar başına buyruktur bakçilik iç güdüsüde yok diyen kör cahilden başka bir şey değildir. Kurt köpekleriyle ilgili önce bilmen gereken şey kurtlarda liderlik iç güdüsü vardır. Sen liderliğini kabul ettirmezsen yemek vermeme cezası verdiğinde gidip toprağı kazıp solucan yer yine seni iplemez. ama lidersen cezayı aldığında oturur ağlar. Evini ortamını ona tanıtırsan sevdirirsen o eve adam giremez. Başına buyruktur evet, ama köpek sahibine çeker. Ona göre buyruktur.. Unutma ki vahşi doğa genleri taşır. Alman kurdu yada samoyed gibi değildir. Asla %100 evcilleşmez gereksiz komutları almaz,
    kısaca ülkede alıp becerememiş cahiller yüzünden salak,başına buyruk sadece yakışıklı diye bilinen bahtsız bi ırktır. bide durmadan sıcak iklimde bakıyorsun zırvalarını çekersin. sanki güneş alman kurduna vurmuyor..

Eğer birde alfa bulursanız yaklastirmaz yabancıyı bu konuda biraz şanslıyım 2004 yılından beri alfa sibirya kurdu besliyorum 3 kere onun sayesinde eve hırsız giremedi daha ne olsun birde uzun tüylü kopeklerin hepsi tüy doker

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.