Şimdi Ara

Siber güvenlik kaynak önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkçe olarak web için, mobil için, oyun programlama vs. için bolca kaynak olsada bu alan için video, ebook olarak ücretsiz ve türkçe bulamadım. Önceliğim türkçe ve beleş. İnsan en iyi ana dilinde öğrenir. Son çare udemy kursları. Ayrıca siber güvenlik, etik hackerlık öğrenmek isteyene neler tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Siber güvenlik uzmanlık seviyesi gerektiren bir konu. İnternette türkçe kaynak olarak bu konu hakkında tezden başka bir şey bulamassın. Kitap alsan adam sana internet sistemlerini öğretmeden port numaralarını buradan açıkları öğretiyor. Html php css bilmeden xss açığı yakalamaya çalışıyorsun. Sistem programlama bilmeden netlogon veyahut sistem açıklarını bulmayı öğreniyorsun. Ne yazık ki siber güvenlik kitapları konuyu derinlemesine girmeden sadece belli araçları (hack tools) kullanarak açık bulmaya çalışıyorsun. Zaten o araçların bulduğu açıklar seneler evvel kapanmış oluyor. Kısaca direk siber güvenliğe girersen patlarsın. Yani senin bilmediğin fakat bilgi ve tecrübe eksikliğinden yaptığın küçük bir hata bilişim suçlarından yargılanmana sebep olabilir.

    Kısaca sana tavsiyem şu. İlk olarak programlamaya ağırlık ver. Sistem programlama, web programlama, internet sistemleri ve ağ yapıları gibi konularda kendini geliştir ilk önce. Mesela web programlamaya girdin diyelim. Html css php öğreneceksin. Daha sonra sql sana lazım olacak sql öğreneceksin. Sonra internete ilgin artacak diyelim ağ yapıları gibi konuları derinlemesine öğreneceksin. Ordan sistem programlamaya geçtin diyelim internet sistemlerini öğrenmen gerekecek. Bu gerçekten çooook uzun bir süreç. Fakat sabırlı olursan hem her konuda bilgin olacak. Belki bunları bir sertifika ile de süsleyebilirsin. Sonrasında güvenlik alanına geçersin. Zaten o zaman anlayacaksın güvenliğin ne kadar önemli bir konu, bir iş olduğunu. Ve öğrenmen kat kat daha kolay gelecektir. Sonrasında tatlının üstüne kaymak için birde CEH (Sertifikalı Etik Hacker) sertifikasını alırsan tadından yenmez.

    Son diyeceğim bu işe gerçekten ilgiliysen gir. Çünkü gerçekten zor bir meslek. Ve sıkıcı bir meslek. Zevk alırsam sıkılmassın orası sana kalmış. Yoksa Youtube ye girer Facebook Hack yazar Kali Linux den birkaç python dosyası çalıştırır sonra hacker oldum diye etrafta dolaşırsın. Oysaki yaptığın iş bir hiçdir. Sadece kendini kandırırsın. Yardımcı olabilmişimdir umarım...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • MrMee M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bu mesajınız aslında neden kaynak olmadığını da açıklıyor. Şu aşamada bu alana girişmeye çalışmak pek anlamlı olmayacak o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.