9700K’dan upgrade
Selamlar
uzun zamandır işlemci, mobo ve ram gelişmelerini takip etmiyorum. 9700k işlemcim özellikle Microsoft Flight Simülator oyununda iyi performans vermediği için güncelleme düşünüyorum. Intel, anakart değiştirmeden güncellemeye izin vermediği için mobo ve ram de değişebilir.
Intel 13 ve 14 nesil cpu’larda ciddi sorunlar olduğunu okudum. AMD tarafında durum nasıl? Intel 15 beklenmeli mi yoksa Amd 7800x3d gibi bir işlemci alıp platform değişikliği yapmalı mı? Ya da zamanının 9700k’sı ayarında güncel ne önerirsiniz?
Marka fan boyu değilim. Sıcaklık, ctd gibi sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Oc veya Dc yapmak da istemiyorum.
Steam Kullanıcı adı: AragorN
Adı Soyadı: Bahattin Aykut
Forum kullanıcı adı: ilgaz99
Telefon numarası: 536 749 61 48
Forumda steam gift satışı yapmak üzere kendisiyle anlaştık.
Steam'den arkadaş olarak ekledi.
Parayı aldıktan sonra whatsapp'tan engelledi. Açtığı konu da komple uçmuş.
Yarın savcılığa dilekçe vereceğim. Eşim avukat ve babası da savcı. Kendisi için bol adliyeli bir süreç olacak. Üç-beş yüz tl için değer mi görecek.
15k sistem tavsiye
Oyun için ve ileride işlemci ve ekran kartı upgrade edilebilecek şekilde bir sistem tavsiyesine ihtiyaç var. (Monitor dahil)
Hangi İnternet sağlayıcısına geçmeliyim?
Uzun yıllardır uydunet kullanıcısıyım. TV + Net hesaplı olduğu için tercih etmiştim. Aslında son bir yıla kadar, arada sırada patlasa da bezdirmemişti.
- Net günde 10 belki daha fazla kez kopuyor
- Bazen net kopma işi düzeldiğinde modem online olamıyor, servisin gelip aşağıdaki kutuda "göz" dediği her neyse onun yerini değiştirmesi gerekiyormuş. Servis gelmezse günlerce net olmuyor
- Bunlar yaşanırken TV hemen hemen hiç kesilmiyor
- Sürekli aynı servis personeli geldiği için artık tanış olduk. Her şey düzgün modeminde sorun var dedi. Yeni modem kiraladım ama o da aynı. Hatta sürekli olarak "kablo takılı değil" mesajı verip kablolu interneti kullandırmıyor. Bir masa üstü, 2 laptopta denedim sonuç aynı.
- Bugün gidip kiralık modemi iade ettim.
Sorum şu,
- Maltepe Küçükyalı tarafında sorunsuz ve çok kazık olmayan hangi operatöre geçmeliyim?
- Eğer apartmandaki fiber tesisatı dandikse, yeni alacağım hizmet de aynı tesisatı mı kullanacak? Yani aynı hizmeti aynı dandiklikle başka operatörden mi alıcam?
Windows başlamıyor
Dun aksam pc yi kapattım. Hiç sorun yoktu. Sabah açmaya çalıştığımda ise açılmadı.
İlk açmayı denediğimde ekranda sinyal yok dedi. Kasayı kontrol ettiğimde ekran karti fanlarının ilk on saniyeden sonra durduğunu gördüm. Diğer tüm fanlar çalışır durumda.
Ekran kartını söküp monitoru anakarta bağladım. Siyah msi ekrani çıkıp programming auto repair yazısında kaldı
Bios pilini çıkardığimda biosa girmeyi başardım. Fakat kaydet çık deyince önce windows logosunda sonra da siyah ekranda takılı kalmaya devam etti
Sorun ne olabilir?
9700k
Msi z390a pro
Zotac rtx3070
Hp 750w bronze psu
2K monitörde Full HD oyun oynanır mı?
A91 hızlı sarj
Arkadaşlar a91 hızlı şarj veya vooc mudur nedir, bu devre dışı birakilabiliyor mu? Evetse nasıl?
9700 mü 9700k mı?
Selamlar
Sistemim; MSI Z390A Pro / 9400F / Rtx3070 Zotac / 32 Gb ram / FSP Hydro 700w bronze Psu
Şu an mecburen 1080p idare ediyorum ama ileride 2k hedefim var.
İşlemciyi değiştirmek istiyorum, PSU zorlanma ihtimali ve cpu fiyat farkına göre aklım K olmayan versiyonda.
Ama K alırsam ileride OC yapabilirim.
Hangisini almalıyım?
Train Simulator World 2
Forumda PC kısmında konusunu bulamadım. Kimse bu oyunu oynamıyor mu?
Oyunun linki
https://live.dovetailgames.com/live/train-sim-world/about-trainsimworld
TCDD kaplamaları:
Çakma TCDD DE24000'ler
MSI Z390-A Pro ram artırma
Beyler
Elimde başlıktaki anakarttan var. Corsair Vengeance 8*2 ram var CMK16GX4M2D3000C16
Bunu 32 Gb ye çıkarmak istiyorum. Duyduğuma göre bazı anakartlar, bazı ramleri sadece 2 slot destekliyormuş. Doğru mu bilmiyorum. Şimdi ben bu anakarta bir çift daha 8*2 ram alsam desteklemez mi? Yoksa satıp 16*2 mi almam lazım?
Bir de CMK16GX4M2D3000C16 değerini bire bir aynı mı almam lazım?
ikinci el alışverişlerimin detayı için tıklayınız casulities ile alışveriş yapmayın, detaylar için tıklayınız Söz verip buluşma yerine gelmeyenler sebebiyle elden satışları sadece Küçükyalı'dan yapıyorum. |
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.642
İkinci El Bölümü Mesajları: 531
Konularının görüntülenme sayısı: 28.770 (Bu ay: 541)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.064 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor