arkadaşlar merhaba. 2009 bmw e92 3.28i araç aldım.
ön arka tampon, ön kaput, sağ ön çamurluk ve marşpiyel için boyama fiyatı olarak 32000 TL dediler. sizce bu fiyat nasıl? ona göre başka yere aracı verip vermeme konusunda karar vermem lazım.
ayrıca sunroofun tam kapanmamasının bakımı ile tavan ve direk döşemesi yaptırmak için ankara içinde önerebileceğiniz bir yer var mı? sunroofun arka kısmı tam yukarı çıkıp davan ile düz hale gelmiyor. sunroof için resetleme yaptım ama yine olmadı
araç için 18" jant da bakıyorum. bu kasalar için önerdiğiniz jant var mıdır?
Proxmox - GPU Passthrough - Birden fazla VM windows
bilgisayara proxmox kurdum ve aynı sistemden VM oluşturmak ve kullanmak için gnome masaüstünü yükledim. niyetim başka bir bilgisayara ihtiyaç duymadan işlemleri yapmak.
amacım sisteme birden fazla windows 11 yükleyerek özel işlerimi yaptığım, şifreleri koruyacağım windows ile oyun veya güvenli olmayan programları kullanacağım windowsu birbirinden ayırmak. bu nedenle windowsun donanımın tamamına erişmesini sağlamak istiyorum
gpu passthrough işlemini yaparak sanal VM oluşturdum. donanımı tam tanıdı. hızda bir sıkıntı görmedim. oyunları test etmedim ama. ancak sanal sistemi başlattığımda ekran tamamen windowsun kontrolüne geçiyor. yani diğer sanal sistemi kullanmak istediğimde başka bir bilgisayardan proxmoxu kullanabiliyorum. ayrıca sanal windowsu kapattığımda kasa açık kalıyor haliyle ancak gpu ve usb aygıtları gücü sona eriyor. tekrar proxmox yüklü olan linux sisteme dönmüyor. diğer sanal bilgisayarı kullanmak istediğimde haliyle başka bir bilgisayardan müdahale etmem gerekiyor
tek bir sistem üzerinden, gpu passthrough yaparak ayrı ayrı windowsları aynı ekranı kullanarak nasıl çalıştırabilirim?
buna ek olarak bilgisayarda bulunan 1 nvme ile raid0 olan nvme disklere sanal vm nasıl erişebilir? ilginç şekilde wifi ağına bağlı sistem ile proxmoxa erişemiyorum. ethernet üzerinden erişimi mümkün
(bir şekilde haloldu. ancak bazen bir kaç saniye gecikme yaşanıyor)
pfsenseyi silip opnsense kurdum. onda denemeler yapıyorum
6 LAN portlu mini pc aldım.
pfsense ile zor bela fiber interneti bağladım. ancak tivibu bir türlü olmadı. internette yazılanlara göre aşağıdaki ayarları yaptım.tivibu açılıyor ancak canlı yayın gelmiyor. geçmiş yayınları izletiyor. CA bağlantısı ve yayın durumu NOK (sanırım not okey) olarak gözükmekte.
vlan id 55 olarak ayarladım. türkiye'de 55 üzerinden yayın yapılıyor diye biliyorum. başka id kullanmadım. telekomun kendi modeminde de 55 gözükmekte.
igc0 ONT cihazından çıkan kablonun takıldığı WAN portu
igc5 ise tivibunun takılı olduğu 6. ethernet portu
pfsense ile iptv ayarlarını nasıl yaparım?
ya da openwrt veya opnsense mi kurup deneyeyim?
Türk Telekom Port Açma Sorunu - Statik IP mevcut
arkadaşlar merhaba. statik ip olan 1 gbit fiber internete sahibim. gerek asus axe11000 gerekse telekomun zte h3600 v9 modeminde ayarları doğru yapmama rağmen bir türlü port açılmamaktadır. ihtiyacım olduğunda daha önceden rahat şekilde port açabiliyordum. en son 3 ay önce portları açmıştım. şimdi yine ihtiyacım oldu.
modemleri fabrika ayarlarına alıp denediğimde yine port açamadım
modemlerin güvenlik duvarını kapattım, yine olmadı
müşteri hizmetlerini birkaç kez aramama rağmen onlar da yapamadı
başka nasıl bir yöntem olabilir? port açılmamasının sebebi ne olabilir? teknik bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ancak telekoma derdimi bir türlü anlatamıyorum.
supermicro server anakart var. onboard ekran kartı ile 6900xt birlikte kullanıyorum. bios üzerinde onboard ekran kartı önceliğini kaldırmama rağmen linux üzerinde monitöre çıkış sağlayamadım. linux ekran kartını görüyor. onda bir problem yok. 2.monitörü ise algılamıyor.
internetteki okuduğum bazı komutları denedim ama sonuç başarılı olmadı.
linux boot edinceye kadar hdmi görüntü geliyor fakat linux açılınca görüntü vga çıkışından sağlanıyor. windows üzerinde böyle bir problem yaşamadım.
bu hususta ne yapılabilir.
arkadaşlar merhaba. türk telekom 1gbit net ve zte h3600 modem kullanıyorum. 15 adet cihaza ağda öncelik vermek istiyorum. yani bu cihazlardan gelip gidecek paketlerin öncelikli olarak en hızlı şekilde işleme alınmasını istiyorum.
mevcut modemde bu ayarlanabilir mi?
eğer ayarlanamaz ise yaklaşık 30 cihazın bağlanacağı ağ için modem tavsiyeniz var mıdır? ont cihazı modem yanında duruyor. ontli veya telekom modemini araya almadan bağlantı kurmanın yolu var mıdır?
16 portluk switch eklemesi de yapılacak.
Göz Lazer Tedavisi - Ankara içinde öneriler
Arkadaşlar merhaba. yaş 42. gözlerimde 2,75 miyop görme kusuru mevcuttur. tedaviler bakımından bir çok farklı teknik mevcut. hangisi iyidir hangisi kötüdür bilgim yok. doktorun da önemli olduğu hususlar var.
Ankara içinde önerebileceğiniz doktor veya hastane/poliklinik var mıdır? Nelere dikkat etmek gerekiyor?
Lazer tedavileri arasından kişinin sağlığı ve uzun dönem için en sağlıklısı hangi tedavi türüdür?
no touch laser, ilasik veya lasik gibi çeşitli türler var. tabi hastanın durumuna göre doktor öneriyor fakat hastanelerin bu işi gelir kapısı yapması nedeniyle insan her şeye de inanmak istemiyor.
daha önce operasyon geçirenler veya geçirmiş olanlar yorum yaparsa sevinirim.
veni vidi göz no touch laser için 19 bin TL fiyat verdi.
dünya göz muayene+tetkikler+laser(hangisi ise)+operasyon sonrası muayene için en düşük 28 bin TL fiyat verdi
teşekkürler.
TT Sabit ip tanımlanamıyor
arkadaşlar merhaba. 1000 mbps internet bağlattım ve bir işim olması nedeniyle sabit ip de istedim. ancak modemde bir türlü sabit ip tanımlaması gerçekleşmiyor. müşteri hizmetleri sistemden tanımladıklarını söylüyor fakat modemde tanımlanmıyor. sahadaki teknisyen de tanımlanmadığını ve kendilerinin bir şey yapamayacağını söylüyor. mh yi arıyorum genel müdürlükle görüşün diyor.
diyorum ben neden görüşeyim madem hata var siz gerekli girişimlerde bulunun diye, biz buradan bir şey yapamıyoruz diyor. anlamadım ben bu işi
modeme sabit ip tanımlaması neden yapılamaz arkadaşlar? başına gelen olduysa nasıl çözdü?
modem zte h3600 v9
|
popüler konuları görmemize yarayan linke tıklayınca böyle bir hata veriyor
https://forum.donanimhaber.com/trends
Meslek: Memur
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.598
İkinci El Bölümü Mesajları: 260
Konularının görüntülenme sayısı: 55.063 (Bu ay: 752)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.539 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic