Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (6326. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SFXYZ , Renji Abarai , Renji Abarai Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 22 Misafir (4 Mobil) - 20 Masaüstü5 Mobil
5 sn
126.517
Cevap
1.981
Favori
6.510.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
281 oy
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 1...3163...6323632463256326
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam siz nasıl bir ezici üstünlük gördünüz ben öyle bir şey görmediğim gibi bazı sahnelerde G6 nın daha iyi olduğunu görüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Dikkat edebildiğim kadarıyla dikkat etmeye çalışırım. 13 senelik tv yi bile kuru bezle siliyorum. Belki de o yüzden 13 senedir arıza yapmadı  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    "en iyi VA panelde 25-30 derece açı ile izlerseniz zaten VA’nın kontrast/siyah başarımı, renk ve parlaklık avantajları tamamen kaybolur" bu ifade doğru değil hocam. Va nın gelişmiş sürümleri olan hva-whva nın çıkış noktası geniş izleme açısı, düşük girdi gecikmesi, düşük gecikme süresi zaten. Günümüzde lg ve samsung un üst model mini led lerinde hva, qn90f de whva kullanılıyor. Tcl c serisi ise c8k dışında komple hva, c8k whva. Sizin bahsettiğiniz gibi değil yani durum. Aşırı derecede yan açılardan izlemediğiniz sürece ips i aramazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uJeed -- 26 Nisan 2026; 13:10:35 >
  • Tcl 50t6c tv aldim.. Oncelikle ses cikisini beğenmedim.. 13 yillik samsung 42f5570 tv kullaniyordum.. Sesi bundan daha dolgun net geliyordu.. Bu tvde sanki arka sesler daha basık, konusma sesleri daha ezik gibi geliyor.. Hatta samsungun hoparlörünu söküp buna takabilirim.. Tvnin 5 metre karsisinda evin penceresi var.. Ekran full parlak da olsa yansima yapiyor.. Ama evin önü full acik gunes alıyor.. Ayrica resmi sitesinde hands free sesli komut var demesine ragmen hands free yok.. Bu cok buyuk saçmalık.. Kumandadan sesli arama var.. Diger turlu kasma donma vs yapmadi.. Apklar kurdum inat box vs gibi gayet guzel calisiyor.. 20250 tlye aldim.. Standart bir kullaniciyim oyun vs isim yok sadece haber ve bazı aksamlar ailecek film için aldim.. Memnunmuyum evet memnunum.. Garantiye kıyıp hoparloru de degisirsem daha da memnun olucam.. Kurulum felan gayet iyiydi geldigi gun kurdular servis.. Almayı dusunenler merak ettikleri sorulari sorabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.e.c. -- 26 Nisan 2026; 13:15:54 >

Ne kadar "gelişmiş" olursa olsun, VA mimarisi kristallerin dikey dizilimine dayanır. IPS'teki yatay dizilimin sunduğu doğal renk tutarlılığını fiziksel olarak yakalaması imkansızdır. Optik katmanlarla (Wide Viewing Angle filmleri) bu açık kapatılmaya çalışılır ancak bu sefer de siyah başarımı veya native kontrast bir miktar feda edilir. KAzanç da belkiş 10 derece daha olur hepsi bu...

"Tamamen kaybolur" dan kasıt, o kağıt üzerindeki değerlerin artık geçersiz olmasıdır, karşılaştırmalar, ölçümler hep karşıdan yapılır ama gerçek hayatta geçersiz kalır eğer izleme açısı (yemek masasından seyretme, açık mutfaktan seyretme, köşeli koltuk dizilimi, kalabalık izleme) senaryoları varsa buna çok dikkat edilmeli, hüsran yaşanabilir...

Gelişmiş VA (HVA/WHVA) paneller birer mühendislik başarısıdır ancak bunlar "farkı kapatmak" için vardır, "IPS'i gereksiz kılmak" için değil. Eğer bütçe çok yüksekse ve her şeyi isteyen kullanıcı varsa çözüm zaten VA değil, OLED'dir. Orta ve üst-orta segmentte ise izleme açısı hala birincil karar mekanizması olmalıdır.  

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |

• Hicks kullanıcısına yanıt

Orta segmetten başlayarak ips/va/oled farketmeksizin hareketli kurulum bence kesinlikle önerilmeli, seyir kalitesini çok artıracaktır ama daha yükseklik konusunda bile uygulamada öyle vahim hatalar mevcutki oralara gelinemiyor. Daha önce yazdığım gibi, üst segment bir tv alacak olsam hakkını vermek için (mümkünse dikey dahil) kumandalı/hareketli askı aparatı ile kullanırdım.

OLED için çok geçerli olmasa da diğer paneller için kesinlikle katılıyorum. Çok haklısınız, buna hiç dikkat edilmiyor ama özellikle dikey izleme açısı (yukarıdan veya aşağıdan bakma), VA paneller için yatay açıdan çok daha dramatik ve yıkıcıdır.  

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
    Haklısınız, ips kadar olamaz izleme açısı, kristallerin yerleşme durumlarından dolayı. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor, doğal kontrast mı, çok geniş izleme açısı mı? Günümüzde üst model olarak nitelendirilen çoğu mini led lerde hva veya whva kullanılıyor. Tüketici ve üretici eğilimi de üst modellerde bu yönde. Lg qned93a, samsung qn90f de pek tabii ips/ads pro panelle gelebilirdi ama hva/whva kullanıyorlar, ips e oranla daha avantajlı olduğu için.

Zalimlerin çarkı, cahillerin çalışmayan kafalarıyla döner. Victor Hugo&amp;amp;amp;#39;

Bence Oled içinde çok faydalı, dikeyde o kadar olmasada yatayda hareketli kurulum güniçi pencere(ler)den gelen ışık ile gece yapay aydınlatma açılarına göre ayarla seyir kalitesini çok değiştirecektir diye düşünüyorum.

Işık kaynağı yönetimi için hayat kurtarıcı olabilir, haklısınız, ben o açıdan düşünmemiştim, sadece izleme açısı olarak değerlendirmiştim.  

• uJeed kullanıcısına yanıt

Doğru, piyasadaki "en iyi" (high-end) listelerine baktığımızda genellikle OLED veya üst Segment VA (Mini-LED) görürüz ama bunun sebebi, film tutkunlarının "zifiri karanlıkta tam siyah" tutkusudur. IPS ise daha çok "oturma odası TV'si" dir; yani ışıklar açıkken, herkesin bir yerlerden baktığı, maçların izlendiği, gündüz kullanımının yoğun olduğu senaryoların tercih sebebi olabilir.  

• owolfo O kullanıcısına yanıt
    Tam klimanin altina nasil denk gelmis o?

Kimin televizyonu ise cok gecmis olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Salonumda emektar bir VA, yatak odamda yine emektar bir Sony IPS var. İkisinden de memnunum, ama hangisini seçersin derseniz VA yı seçerim. Yukarıda yazılan gibi siyah tutkusu ve siyahtan renklere geçiş önemli bir seçim sebebi.

"Burada ki herkes biliyor bunları, gerek yok bu alıntılara" tepkisiyle karşılaşma riskini göze alıp, belki ileriye dönük kolay alıntı cevap kolaylığı olur diye aşağıya ekliyorum:

• 
Sayfa: önceki 1...3163...6323632463256326
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.