Şimdi Ara

OLDUĞU GİBİ GÖRÜNMEK İSTEMEYEN İNSAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim henüz 18 yaşında ve çok sevdiğim bir arkadaşım var, çocukluktan beri beraber takılırız.Zaten bu konuyuda onu düşündüğümden açıyorum belki bilen eden akıl veren arkadaşlar olur diye.Şimdi benim arkadaşım biraz olduğu gibi görünmek istemeyen bir insan, özentemi desem ne desem bilemiyorum ama yaptığı şey hiç doğru birşey değil.Çok fazla israf yapıyor, gereksiz yere çok para harcıyor bu bazen benide etkiliyor.Kendisi okumuyo çalışıyo ama sürekli bir yerde çalışan insan değil, çıkıyo başka işe giriyo olmuyo başka işe tekrar giriyo çalışacak tip insan değil ama mecbur çalışıyor.Benim arkadaş daha geçen yeni işe girdi ilk haftalığını aldı 300tl hepsini borca yatırdı, cebinde sorsan 10 tl parası yoktur ama Elinde iphone, kolunda 300 tl lik saat, ayağında 250 liralık ayakkabı bunların hepside kredi kartıyla aldı.Ve çoğundanda ailesinin haberi yok.Kredi kartı bir tanıdığının ve borcunu ona ödüyo.Bide biraz açık gözlü bir insan benim salak olduğumumu düşünüyo bilmiyorum ama yemek yiyelim der gireriz herşeyin iyisinden söyler, ama cebinde 10 tl parası yok hesabı ben öderim tamam olduğu zaman öder ama olmadığı zaman durmakta bilmiyo, evde yemek varken sürekli dışarda yiyo ama cebinde para yok tabi ben ödücem diye.Tamam bir insan kılığına kıyafetine önem verir bende kaliteli ayakkabı giyerim ama yeri geldiğinde durmasınıda bilirim.Playstation 3 aldı 1 ay önce evde öyle yatıyo onuda taksit yaptı, taksit günü gelince napıcaz diyip duruyo artık ne desem bilmiyorum.Ailesi bazen evlerine gittiğim zaman bana soruyo bişeler çeviriyomu diye biliyorumki çoğundanda haberleri yoktur, bende bilmiyor diyorum geçiyorum.Birine 800 tl borç yapmış, ödememiş o yoldan gittiğimiz zaman ordan geçmeyelim diyo ve ordan geçmiyoruz.İyi işler çığırından çıktı ama hala dur durmak bilmiyo ayakkabısı varken gidip tekrar kart ile ayakkabı alıyo (200 tl den aşağı değil), şaka gibi ama giderken minibüs parasını bile ben veriyorum çünkü cebinde parası yok :D:D: Yani bir atasözü vardı unuttum ayranı yok içmeye atla gidiyo zıcmaya diye o aklıma geldi buna nasıl bir çözüm bulabiliriz sizce beyler? daha 18 yaşında 2500 tl den fazla borcu var sizce normal birşey mi? Maddi durumlarıda iyi değil babası sadece emekli, evleri kira benim durumum onlarınkinden kat kat iyi bazen kendime soruyorum bütün insanlar böylemi diye acaba ben mi cimriyim? Her 2 ayda bir telefon değiştiriyo ben 8 aydır aynı telefon iyice kafam karışmaya başladı kendimden şüphe ediyorum cimrimiyim diye ama yeri gelince para harcayan bir insanım ama yeri gelince.Ne yapmalıyım?

Saçma sapan yorum yazacaksanız yazmayın adam akıllı akıl istiyorum, belki birşeyler anlatabilirsem artık adam akıllı para biriktirip bişeler alabilir.

• yarısını okudum. saane olm giren ona giriyor

edit: yol ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 3 Eylül 2014; 15:50:34 >
  • O arkadaşın topuğundan vurulması yakındır sıra sana da gelebilir. Daha o yaşta adam gibi işi olmayan adamin herkese borcu kredi karti dediğin gibi gideri mi olurmuş? Seni de resmen keriz yerine koyuyor al karşına adam gibi konuş eğer seni dostu olarak görüyorsa kendine çeki düzen verir yok seni hala keriz yerine koymaya devam ederse mikerim öyle arkadaşı ailesine anlat her şeyi sonra da hayatından çıkar ileride iyilik yaptığını anlar bence

Bu arada atla değil montla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ailesine anlatma, isin o tarafına sen karışma ama iyi bir arkadaş degil belliki, terket onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masquerade89 -- 3 Eylül 2014; 19:16:49 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

if you want to make it for a living, your number 1 aim should not be how to maximize your profit, but how to minimize your risk.
  • hep arkadas olur

Orijinalden alıntı: FedEx

hep arkadas olur

Ya he he arkadas ne bos yapiyon ya, boyle biri olsam boyle biseyi dert etsem almam olur biter niye konu acayim.

• Arkadasimin annesini cok severim sayarim oda beni sever, sanki boyle yaptigi herseye ortak olarak kotu arkadas durumuna geciyorum annesine soylemesemde bugun olmasa yarin bu para borc olaylarindan basina bise gelecek kimse 800 tl sini unutmaz.Gecen 300 tl ye aldigi saati annesine evde gozumun onunde 10 tl ye zenciden aldim dedi bende ses etmedim ama annesi anladi siz biseler ceviriyosunuz dedi.Bilirsiniz kimse kendi cocugunu suclu bulmaz benim maddi durumumda biraz iyi oldugi icin bana uydugunu dusunecekler benim diger bir korkumda bu sen onami uyuyosun falan diyecekler bi anda kotu tarafa gececegim.Son careyi soylemede bulucam bu seferde arkadasimla kotu olacagim baya sikintili is.Benden borc para istese mecbur verecegim ama geri vermeyeceginide biliyorum ki en son odemeyecek ve boyle olacak.

Beyler harbidende dedigim gibi oldu, dengesiz arkadasim isinden kovuldu gelip benden borc para istemesi an meselesi ne yapabilirim vermek istemiyorum yaptigi boku temizlemeyi bilmeli, normalde ciddi bise olsa cekinmeden veririm ama boyle salakca seylere para vermek istemiyorum.En son hayatimdan silicem cunku hatalari benide etkilemeye basladi.

• Ben hic bir zaman parasiz gezmedim asil mevzuda burada basliyo iste senin parani sana zorla harcatiyorlar cunku para oldugunu biliyorlar bakalim bi kacgundur takilmadim yanina ama isten kovulduya firsat bulup ulasir bana whatsappdan kovuldugunu yazmis.

• Onun durumundan sana ne? Herkes kendinden sorumludur.Benim bir arkadaşım böyle harcamalar yapsa ve benden borç istese vermem.Harcarken bana mı sordu? Batsın gitsin başı belaya girsin.Kendi salaklığı.Zaten onun arkadaşlığından da hayır gelmez.
    Arkadaşın sıkıntılı ama sende öylesin.Borç istese mecbur vereceğim demişsin.Senin hiçbir mecburiyetin yok.Hayır demesini öğren önce.Yoksa herkes seni kullanır atar.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.