Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.265
Cevap
49
Favori
259.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: guvven

himediaWrapper.apk ile neden uğraşıyorsunuz playercorefactory.xml manuel acıp duzenleyin.. Düzenlemeden once copy ile yedegini alın..http://kodi.wiki/view/external_players burda tum acıklamalar zaten mevcut..

En basit anlatimla iki player arasına aşağıdaki kodları ekleyin ve filename kısmında yuklu olan yeri adresi düzenleyin..

<player name="MPC-HC" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <filename>C:\Program Files\MPC-HC\mplayerc.exe</filename>
    <args>"{1}" /fullscreen /close</args>
    <hidexbmc>false</hidexbmc>
    <hideconsole>false</hideconsole>
    <warpcursor>none</warpcursor>
    </player>

Ben playercorefactory.xml i baya bir kurcaladım ama olmadı.

Siz android bir cihazda bu dosyayla oynayıp harici player çalıştırabildiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

himediaWrapper.apk ile neden uğraşıyorsunuz playercorefactory.xml manuel acıp duzenleyin.. Düzenlemeden once copy ile yedegini alın..http://kodi.wiki/view/external_players burda tum acıklamalar zaten mevcut..

En basit anlatimla iki player arasına aşağıdaki kodları ekleyin ve filename kısmında yuklu olan yeri adresi düzenleyin..

</player>

Ben kendim deneme yapmadim elimde su an cihaz yok.. programi calistirabilen biri paylaşabilir program çalıştırdıktan sonraki dosyanın içeriğini..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ben kendimde çalışan dosyayı buraya yüklemek istiyorum.

dosya

bunu indirip ilgili yere el ile yüklerseniz büyük ihtimal ile çalışacaktır.
  • akyildizemre A kullanıcısına yanıt
    ilgili yer derken bu dosya nere yüklenmeli? Bu dosya ılgılı yere yuklendıkten sonra hangı program ıle fılmlerı oynatıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ediz70

ilgili yer derken bu dosya nere yüklenmeli? Bu dosya ılgılı yere yuklendıkten sonra hangı program ıle fılmlerı oynatıyorsunuz?

açıkçası ben bunu apk ile yükledim. yani elle yüklemedim ama arkadaşlar apk kurmada sorun yaşadıkları için apk nın içinden bunu ayıklayıp arkadaşlara verdim. klasör yolu yukarda bir yerde vardı. arkadaşlar paylaşmıştı.
    bunu yükledikten sonra xbmc himedia nın kendi player ını kullanıyor. yani default player hi media nın ki oluyor. bu sayede filmler hem çok hızlı açılıyor hemde çok akıcı bir şekilde oynatıyor.

şurada vardı sanırım

http://kodi.wiki/view/External_players

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyildizemre -- 19 Ocak 2015; 14:08:33 >

• akyildizemre A kullanıcısına yanıt
    sanırım bahsedılen ilgili yer burası
    Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/
    Not:Bende q3 veya q5 yok. Android işletim sistemli uydu alıcıs var (atlanta g4 mini). Bu aletin içine kodi xmbc Kodi 14.0 “Helix” yükleyip sizin verdiğiniz apk yi deneyeceğim. Eğer sizin apk olmaz ise manuel eklemeyi düşünüyoru. Bütün bunları yapma sebebim uydu alıcısı ile aynı ağa bağlı pc deki filmleri oynatabilmek. Xmbc de bu işlemi yapmak için network ayarı gibi ayarlar yapmak gerekiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ediz70 -- 19 Ocak 2015; 14:18:21 >
  • sanırım orasıydı. eve gidince player dan iyice bir kontrol ederim. çünkü bende gayet güzel bir şekilde çalışıyor bu xbmc.

açıkçası ağdan hiç denemedim ama mantıken olması lazım.
    fakat çok önceki bir arkadaşımızın yazdığı mesajlarda ağ konusunda sıkıntı çıkarıyor demişti bu player değişikliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyildizemre -- 19 Ocak 2015; 14:22:09 >
  • Dosyayı açıp içine bakınca playername="HimediaXBMCWrapper" yazan satırlar görülüyor. Yani çok anlamıyorum ama bana göre XBMC Wrapper kurulmadan bu satırlar çalışmaz. Programın sadece o dosyayı düzenlediğini sanmıyorum, başka şeyler de kuruyor olmalı. Onu da deneyeceğim ama ben Q5 II için yapılmış başka bir düzenleme buldum ve Quad modellerde de çalışması gerekir. Şöyle ki :

<playercorefactory>
    <players>

<player name="HimediaPlayer" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <filename>com.himedia.android.videoplayer</filename>
    <hidexbmc>true</hidexbmc>
    <playcountminimumtime>120</playcountminimumtime>
    </player>

<player name="MXPlayerFree" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <filename>com.mxtech.videoplayer.ad</filename>
    </player>

<player name="vlc" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <filename>org.videolan.vlc.blackman</filename>
    </player>

<player name="SopCast" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <filename>org.sopcast.android</filename>
    </player>

</players>

<!-- Rules for which external player to use -->

<rules action="prepend">

<rule protocols="smb" player="MXPlayerFree" />
    <rule dvdimage="true" player="HimediaPlayer"/>
    <rule protocols="rtmp" player="HimediaPlayer"/>
    <rule protocols="rtsp" player="MXPlayerFree"/>
    <rule protocols="http" player="MXPlayerFree"/>
    <rule protocols="sop" player="SopCast"/>
    <rule internetstream="true" player="MXPlayerFree"/>
    <!-- Video files -- Default rule (last to ensure above trigger first -->
    <rule video="true" player="HimediaPlayer"/>
    </rules>
    </playercorefactory>

Bununla oynamak lazım. Yapan arkadaş işin içine nedense MX Player'i, VLC'yi falan da karıştırmış ama Himediaplayer her şeyi oynatır diye düşünüyorum. Diğeri çalışmazsa bunu da deneyeceğim. Bu Wrapper yazılımı neden kurulmuyor ki ? Uyuz oldum bu işe, üst modeli çıksın hemen bu cihazı değiştireceğim. Bir daha Çin yazılımlı cihaz almam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

</player>

Ben kendim deneme yapmadim elimde su an cihaz yok.. programi calistirabilen biri paylaşabilir program çalıştırdıktan sonraki dosyanın içeriğini..

İşte olay zaten android olmasında bitiyo.

Bu wrapper ile oluyordur belki ama sadece playerfactory.xml düzenlemekle olmuyor harici player kullanımı. Ben 40 versiyon dosya denedim, her türlü olasılığı yazdım ama olmadı.

Şu Himediawrapper la halledicez belki ama o da bizde kurulmuyo işte.

• Seko92 S kullanıcısına yanıt
    sizdeki q3 mü q5 quad mı?
    bendeki q3 quad yazılım sorunsuz kuruldu. aslında kurulması lazım acaba başka birşey mi engelliyor.
  • Yok yaw o kadar da değil. Biraz kastık mı bu wrapper işi olacak. İyi kötü 1.0.7 çıkınca o çince linkler de gidecek bence, belki iyi kötü bir masaüstü görünümü gelir. Zaten teknik olarak bir sıkıntı yok bu çin olanlarda da, biraz görsel düzelse cillop gibi cihaz işte. Görüntü, ses derdi yok en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Dosyayı açıp içine bakınca playername="HimediaXBMCWrapper" yazan satırlar görülüyor. Yani çok anlamıyorum ama bana göre XBMC Wrapper kurulmadan bu satırlar çalışmaz. Programın sadece o dosyayı düzenlediğini sanmıyorum, başka şeyler de kuruyor olmalı. Onu da deneyeceğim ama ben Q5 II için yapılmış başka bir düzenleme buldum ve Quad modellerde de çalışması gerekir. Şöyle ki :

<playercorefactory>
    <players>

</player>

<player name="MXPlayerFree" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <filename>com.mxtech.videoplayer.ad</filename>
    </player>

<player name="vlc" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <filename>org.videolan.vlc.blackman</filename>
    </player>

<player name="SopCast" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <filename>org.sopcast.android</filename>
    </player>

</players>

<!-- Rules for which external player to use -->

<rules action="prepend">

<rule protocols="smb" player="MXPlayerFree" />
    <rule dvdimage="true" player="HimediaPlayer"/>
    <rule protocols="rtmp" player="HimediaPlayer"/>
    <rule protocols="rtsp" player="MXPlayerFree"/>
    <rule protocols="http" player="MXPlayerFree"/>
    <rule protocols="sop" player="SopCast"/>
    <rule internetstream="true" player="MXPlayerFree"/>
    <!-- Video files -- Default rule (last to ensure above trigger first -->
    <rule video="true" player="HimediaPlayer"/>
    </rules>
    </playercorefactory>

Bununla oynamak lazım. Yapan arkadaş işin içine nedense MX Player'i, VLC'yi falan da karıştırmış ama Himediaplayer her şeyi oynatır diye düşünüyorum. Diğeri çalışmazsa bunu da deneyeceğim. Bu Wrapper yazılımı neden kurulmuyor ki ? Uyuz oldum bu işe, üst modeli çıksın hemen bu cihazı değiştireceğim. Bir daha Çin yazılımlı cihaz almam.

Sadece su kısmı ekleyince bile olması lazim.. Arkadas open with deyince diğerleri de cıksın diye hepsini eklemis karistirmaya gerek yok..

</player>

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• charnel kullanıcısına yanıt
    sizin aletlerin içindeki andorid root lanmış olsa idi sizin masa üstü dandirik çin programlarını tek tuş ile "Uninstaller pro" çözecekti.
  • Arkadaşlar Q3 almayı düşünüyorum, 720p, 1080p film izlemek için ve digiturkplay için istiyorum. Digiturkplay sıkıntısız çalışıyor mu cihazda, xmbc nin durumu nedir, ağdan 720p ve 1080p videoları oynatma durumu hakkında kısaca bilgi verebilirmisiniz?
    Kusur bakmayın tüm sayfaları okumaya zamanım yok şu ara, o yüzden bir iki cümle yazarsanız sevinirim.
    Teşekkürler...
  • digiturk play ve xbmc çalışıyor ağdan film izlemedim yorum yapamam.
  • Digitürk play çalışıyor ama dilediğin yerde Digitürk çalışmıyor.
  • xbmc oynatıcıyı değiştirdiğinizde internetten alt yazı yükleme işlemini yine yapabiliyormuyuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müslüm66 -- 19 Ocak 2015; 15:18:42 >
  • Bakın şöyle bir şey buldum, Kodi 15 for Himedia diyor.

https://www.facebook.com/ka8.hk/posts/842822532427110
  • Teşekkürler...
  • Denedim, kuruluyor ama olmuyor. Bir şeyi yanlış yapıyoruz, sonradan XBMC'de bir ayar yapmamız gerekiyor mu ? Bu playercorefactory.xml dosyasını ne ile açarsak karman çorman açılmaz ? Notepad ile olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.