Şimdi Ara

1999 Depremi yaşayanlar anlatsın (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
47
Favori
38.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Marty.McFLY

Benim uykum derin olduğu için deprem bittikten sonra uyandım. Gözümü açtım annemle babam odamın önünde bana bakıyorlar sonra anlattılar deprem oldu diye.
    O gün dışarda yattık diğer günler evde.

Gölcük depreminde de uyanmamıştım ben

Alıntıları Göster
    O zamanlarda yaşanan şeyleri okumak bile çok korkunç. Daha küçük olduğumdan hiçbirşeyin farkında bile değildim ama yazılanları yaşananları okumak bile ürpertiyor insanı. Allah bir ikincisini yaşatmasın kimseye. Keşke bide ders alabilsek bunlardan tedbirli olabilsek.

• quote:

Orijinalden alıntı: CDBurnerXP

quote:

Orijinalden alıntı: Sağolun Başkanım

İstanbuldaydık 10 yaşında idim . babamı kaybettim depremde.

Başınız sağolsun hocam.

Teşekkür ederim . Şimdi küçük şiddetle bir deprem olsa bile o deprem aklıma gelir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BraveHeart-

Ben o zaman bebektim ama bizimkilerin anlatti nasil oldugunu;

Annem gece beni besikten yanina almis sonra deprem oldu babamda besige dogru kosup beni korumaya calisiyormus(halbuki besikte degilim)sonra annem babami uyarip ablamlarla birlikte disari atmislar hemen kendilerini ama babam evde paralarin kaldigini soyleyip geri cikmis yukariya annem ne kadar uyarsada.Neyse biraz disarida oturmuslar babamin kucagindayim ben bayilmisim heralde babam kafami yukariya cekiyor biraktiginda gidiyor hemen kafa zaten aglayip kosa kosa hastaneye goturmus beni zature gecirmisim 1 hafta boyunca serum yedik neyseki kimseye birsey olmadi ailede
    Arkadaşlar dün gece baştan sona okudum harbi harbi gözümden yaş geldi yüreğim sızladı zor günlerdi özellikle yakınlarını kaybedenlerin başı sağolsun.

Bende istanbuldaydım o zaman 5-6 yaşlarında sarsıntıyı net hatırlamıyorum herkesin koşmaya başladığını hatırlırıyorum.

Sonra 1 hafta bahçede yatmıştık çok net hatırlıyorum hatta yan bahçedeki köpek gelip yastığımı çalmıştı it oğlu it çadırdan :)

Amcamın eve girip televizyonu uzatmayla bahçeye taşıdığını hatırlıyorum babam ne kadar küfür etsede girme desede adam yarım saat çebeleşti televizyonu bahçeye çıkarmıştı.

Sonra Annemin bana televizyon izlettmediği aklımda bakma olum korkarsın falan derdi ben inatla bakardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nehars

Arkadaşlar 42:50 saniyede Annan insan yapımı afetler mi diyor yoksa çeviri hatası mı var ?
    http://www.youtube.com/watch?v=EI-NLI0sO9M

"nukleer reaktor patlamasi" insan yapimi afet mesela. o tur afetlerden bahsediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upppp

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaNexxx

Uyurken yakalandım. Evimiz çok eskiydi (girip videosunu çektiğim bina) apar topar toplanırken neye hizmetse aşağı ineceğimize babamla çatıya çıktık deniz tarafından kızıl bir şey yükselmişti gökyüzüne en son camide yattık.
    5 yasındaydım hatırlamıyorum
  • Normalde bolgelerini birbirlerinden savunan gruplasmis sokak kopekleri bir araya gelip suruler olusturup deli gibi uluyorlardi , neden diye sorgulamistim cevap bulamadim kimseden o gece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgiye ihtiyacım var

Up
    Bende hatirliyorum, boyle pavyon avizesi gibi avizemiz vardi tasli birbirine carpinca ses cikiyordu o sesle uyanmistim. Tabi deprem baslayinca bizim icki dolabi vardi kocaman yatay kapakli o acilmis babannemde kalkip noluyor diye bakmaya gitmis. Depremi anlayinca hemen beni bi masanin altina atip mum aramaya gitti babam sonrada hemen binalarin olmadigi tarafa ciktik.

isigi hatirlamiyorum ama böyle yer deliniyormus, yariliyormus gibi bir ses oldugunu cok iyi hatirliyorum, gürültülüydü baya. arabada günesin dogmasini beklemistik sonrada eve gidip kahvalti etmistik, cadir falan kurmamistik hic
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaNexxx

Uyurken yakalandım. Evimiz çok eskiydi (girip videosunu çektiğim bina) apar topar toplanırken neye hizmetse aşağı ineceğimize babamla çatıya çıktık deniz tarafından kızıl bir şey yükselmişti gökyüzüne en son camide yattık.
    Dedemi evden çıkaramamıştık bu evi ben yaptım yıkılmaz demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soultrex

Saat akşam üstü 5 sıralarıysı babamın kaptan olduğu Bahçekapı gemisi ile yalova geçtim kız arkadaşım için neyse yalovaya vardık kız arkadaşım seçille buluştuk gezdik tozduk sorun olmadı. Kaptan köşkünde yatıyorum bir an gürültü oldu kaptan köşkünün yanında baktım bir dalga bizi savurdu gemi hacmi nedeniyle iskele babalarını kopardı babam yanıma geldi ne oluyor dedi dedim bişi yapmadım koca gemi sürüklenmeye başladı aynı anda yalovada yıkıntı gürültü sesleri geliyordu gözümün önünde 6 katlı bina yok oldu aklıma seçil geldi ne yapıyor diye. bütün gün gemi ile İstanbula yaralı taşıdık çok ölen vardı.

Kız arkadasına bisi olmus mu baskan

• quote:

Orijinalden alıntı: m.e.r.d.o1661

quote:

Orijinalden alıntı: soultrex

Saat akşam üstü 5 sıralarıysı babamın kaptan olduğu Bahçekapı gemisi ile yalova geçtim kız arkadaşım için neyse yalovaya vardık kız arkadaşım seçille buluştuk gezdik tozduk sorun olmadı. Kaptan köşkünde yatıyorum bir an gürültü oldu kaptan köşkünün yanında baktım bir dalga bizi savurdu gemi hacmi nedeniyle iskele babalarını kopardı babam yanıma geldi ne oluyor dedi dedim bişi yapmadım koca gemi sürüklenmeye başladı aynı anda yalovada yıkıntı gürültü sesleri geliyordu gözümün önünde 6 katlı bina yok oldu aklıma seçil geldi ne yapıyor diye. bütün gün gemi ile İstanbula yaralı taşıdık çok ölen vardı.

Kız arkadasına bisi olmus mu baskan

Alıntıları Göster
    up

• Sakaryalıyım depremi bizzat yaşadım, 5 yaşındaydım deprem olduğunda ilk sallantıda uyanmıştım. Ailemle depremin durmasını bekliyordum deprem durduğu gibi dışarı çıktık etrafımızdaki binaların çoğu yıkılmış veya yan yatmıştı. Depremden aylar sonra bile insanlar evlerine giremiyordu. Aslında deprem ölenleri değil hayatta kalanları etkiliyor, psikolojik olarak çöken insanlar tanıyorum depremde yüzleştikleri ölüm korkusuyla tamamen değişenlere şahit oldum.
    Allah bir daha yaşatmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Ankara'ya yeni taşınmıştık, 4 yaşlardayım o zaman. Gece ben duymadım ama annemle babam beslediğimiz muhabbet kuşunun çırpınışının garip ötüşünün sesiyle irkilip uyanmışlar bana bir şey oldu sanıp tanıma gelmişler beni uyandırdıklarında hala çırpınıyordu kuş o sıra komşular patır patır merdivenlerden inmeye başladı hafifte bir sallantı oldu hemen dışarı çıkmıştık. Allah kimseye yaşatmasın.

Alıntıları Göster
    7 yaşındaydım, ablamla ben dedemlerdeydik yaz tatili için gitmiştik. Deprem başladığında ablam direk üstüme kapandı benim, babannem ile dedem salavat getiriyordu. Durunca çıktık evden, bir akrabanın minibüsünde yattık o gece, minibüse de hırsız girdi, gece bütün mahalle hırsızı kovaladı. Dönerken Avcılar'dan geçerken yıkılan evleri gördüm, tabi çocuk olduğumdan ne olduğunu anlayamamıştım. Hatırladıklarım bunlar.

• Babamin anlattigina gore o gece gardolap kapaklarinin sesine uyanmis besmele felan cekmis ev zaten gecekonduymus tavan plastik yikilsada birsey olmaz diye geri yatmis annemide korkar bayilir diye uyandirmamis

• quote:

Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

Sakaryalıyım depremi bizzat yaşadım, 5 yaşındaydım deprem olduğunda ilk sallantıda uyanmıştım. Ailemle depremin durmasını bekliyordum deprem durduğu gibi dışarı çıktık etrafımızdaki binaların çoğu yıkılmış veya yan yatmıştı. Depremden aylar sonra bile insanlar evlerine giremiyordu. Aslında deprem ölenleri değil hayatta kalanları etkiliyor, psikolojik olarak çöken insanlar tanıyorum depremde yüzleştikleri ölüm korkusuyla tamamen değişenlere şahit oldum.
    Allah bir daha yaşatmasın
    up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aman Tanrım Didim

up

Alıntıları Göster
    4 yaşımdaydım ....

annemin anlatışlarına göre.....

gardrop kapaklarının sesine uyanmış. Sonra deprem olduğunu anladığı gibi babamı hemen uyandırıp bizim odaya koşmuş. (ablamla benim odam.)

kapıyı nasıl heyecanla açtıysa eline kıymık batmış , bi taraftan onun acısı bi taraftan bizi uyandırmanın telaşı falan zaten ankarada 15-20 saniye hissedilmiş....

neyse tam kaldırmış , üstümüze bir şeyler falan giydirmiş neyse :) çıkmışız dışarı... (bu arada annem bir de cımbız almış :D)

komşulardan rica etmiş kıymığı falan çıkartmış :) neyse o korkuyla 2-3 gece arabada yatmışız :))

annemin anlattıkları bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aman Tanrım Didim

up

Alıntıları Göster
    11 yaşındaydım.
    Adapazarındaydık.
    Deprem anını ve sonrasını çok net hatırlıyorum.Hala etkisi sürüyo.
    3 kat emekleyerek inmiştik.Duvarlar çatlamıştı,cam kırıkları yerlerde..
  • Allah bi daha yasatmaSIN.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.