Şimdi Ara

bağlı tablolarda sorgulama yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bağlı tablolarda sorgulama yapmak bağlı tablolarda sorgulama yapmak

MS Sql programında yukarıdaki resimde verdiğim iki tabloyu oluşturdum, calisanlar ve cocuklar tabloların isimleri ve birbirine 1e çok ilişkisi ile bağlılar
    calisanlar tablosunda PK calisan_no , cocuklar tablosunda PK cocuk_id FK calisan_no

Ben bir sorgu oluşturmak istiyorum, cocuk sayısı 2 olan personelin adi,soyadi,unvan alanlarını ekrana getiren SQL sorgusu yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum. işin içinden çıkamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostangel -- 25 Mart 2014; 10:49:17 >

• lostangel kullanıcısına yanıt
    SELECT cs.adi,cs.soyadi,cs.unvan from calisanlar cs inner join cocuklar ck on cs.calisan_no=ck.calisan_no
    GROUP BY cs.adi,cs.soyadi,cs.unvan
    HAVING (count(ck.cocuk_id)=2)
  • maxMESA M kullanıcısına yanıt
    üstadım ellerine sağlık komut çok güzel çalışıyor ancak benim öğrencilerime de anlatmam lazım :) HAVING (count(ck.cocuk_id)=2) burada saydırma işlemini
    birincil anahtara göre yapmışsınız count(ck.cocuk_id) burası tek başına kullanıldığında 10 satır sayar bendeki çocuklar tablosunda 10 çocuk var her 2 çocuk kardeş
    burada ben cocuklar tablosundaki yabanci anahtara göre saydırma yapmalıyız diye düşünüyordum dumur oldum :) çok basit görünen bi komut aslında resmen
    utandım kendimden tekrar çoook teşekkür ederim yardımların için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostangel -- 25 Mart 2014; 11:41:26 >
  • lostangel kullanıcısına yanıt
    rica ederim efendim. tek başına kullanılınca 10 satır sayar evet ama biz group by yaptığımız için her çalışan için ayrı ayrı count alacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.