Şimdi Ara

BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit (63. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.682
Cevap
89
Favori
246.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın ama 1-2 bilgi vereyim:

Taktırmış olduğunuz nbt 2.el (pert olan bir araçtan çıkarılmış yada daha kötüsü hırsızlık malı bile olabilir malesef). RTTI ve diğer hizmetleri kullanabilmenizin nedeni nbt'nin asıl sahibinin aboneliğinin halen sürmesi.
    Eğer donor nbt vin aktifse ve sizin aracınız da sos'li araçsa ve doğal olarak bilgiler araçtaki TCU( ve buradaki dahili simcard) üzerinden download ediliyorsa çok ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz ilerde. 2. Seçenek:
    Eğer nbt montajı yapan kişiler donor nbt'yi gizlemişler ve sistem sizin aracın orjinal vin'ini görüyorsa, ilk update bmw services durumunda tüm kullanmakta olduğunuz "extra" (satın almamış olduğunuz) özellikler gidecek.

Bmw'nin yeni araçlarda (SOS'li) dahili sim üzerinden araca sürekli bağlı olması ve data bilgilerininde (internet, apps, RTTI, vs. ) bu simcard üzerinden data transferi yapması şu anda retrofit nbt (özellikle nbt evo) için ciddi sıkıntı oluşturuyor ne yazıkki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furious_tr -- 15 Ocak 2016; 20:09:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar.

Kendi aracım için bir hevesle aldığım nbt setimi araç değişikliğinden dolayı satıyorum. Kusursuz 2015 11.ay cihazı yani en son sürüm. En ufak çizik vs yok.

İzmirdeyim. İzmir içi elden veya şehir dışına kargo ile gönderebilirim.

Fiyatı uygun yazıyorum pazarlık yoktur. Şimdiden hayırlı olsun

2300₺ pm ile ulaşabilirsiniz.
     BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nervus*vagus -- 15 Ocak 2016; 20:51:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Furious_tr

Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın ama 1-2 bilgi vereyim:

Taktırmış olduğunuz nbt 2.el (pert olan bir araçtan çıkarılmış yada daha kötüsü hırsızlık malı bile olabilir malesef). RTTI ve diğer hizmetleri kullanabilmenizin nedeni nbt'nin asıl sahibinin aboneliğinin halen sürmesi.
    Eğer donor nbt vin aktifse ve sizin aracınız da sos'li araçsa ve doğal olarak bilgiler araçtaki TCU( ve buradaki dahili simcard) üzerinden download ediliyorsa çok ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz ilerde. 2. Seçenek:
    Eğer nbt montajı yapan kişiler donor nbt'yi gizlemişler ve sistem sizin aracın orjinal vin'ini görüyorsa, ilk update bmw services durumunda tüm kullanmakta olduğunuz "extra" (satın almamış olduğunuz) özellikler gidecek.

Bmw'nin yeni araçlarda (SOS'li) dahili sim üzerinden araca sürekli bağlı olması ve data bilgilerininde (internet, apps, RTTI, vs. ) bu simcard üzerinden data transferi yapması şu anda retrofit nbt (özellikle nbt evo) için ciddi sıkıntı oluşturuyor ne yazıkki.

Valla dogrudur ama ben kendi bmw live ımı kullanıyorum.Hizmetleri satın aldım.Tum sistem benim vin numaramla calısıyor ve sıfır problemle....

• Hayırlı olsun.
    Merak ettiğim bir şeyi sorayım size:
    Retrofit olarak taktırdığınız nbt'de RTTI (trafik bilgileri opsiyonunu) orjinal olarak nasıl satın aldınız?
    Bildiğim kadarıyla bmw connected drive özelliklerini satarken ona göre seçenek sunuyor. Yani aracın orjinalinde ne varsa ona ait özellikleri satın alabiliyorsunuz( örneğin bmw live, remote control gibi). Retrofit nbt için RTTI satın alma opsiyonu nasıl oluyor tam anlayamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Furious_tr

Hayırlı olsun.
    Merak ettiğim bir şeyi sorayım size:
    Retrofit olarak taktırdığınız nbt'de RTTI (trafik bilgileri opsiyonunu) orjinal olarak nasıl satın aldınız?
    Bildiğim kadarıyla bmw connected drive özelliklerini satarken ona göre seçenek sunuyor. Yani aracın orjinalinde ne varsa ona ait özellikleri satın alabiliyorsunuz( örneğin bmw live, remote control gibi). Retrofit nbt için RTTI satın alma opsiyonu nasıl oluyor tam anlayamadım?

Tesekkurler...valla ben sadece kullanıcıyım teknık detay icin isterseniz yapan yerin ismini pm atım...
  • Arkadaşlar E-sys programını indirebileceğim link i pm olarak yollayabilecek arkadaşımız var mı. Şimdiden çok teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroxxi -- 17 Ocak 2016; 14:34:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sroxxi

Arkadaşlar E-sys programını indirebileceğim link i pm olarak yollayabilecek arkadaşımız var mı. Şimdiden çok teşekkürler..
    bmw X3 f25 ARACA Cic sistem takıldı.
    1. alt kısımdaki çerçeve çıtasını bulamadık. bunu nerden buluruz. yeni cihaz eskisinden büyük olduğu için o çerçeve sığmadı.
    2. araç bilgileri gelmiyor. hız paneli ve bir parçanın (adaptör mü ne arkada, bilgileri toplayıp dağıtan) daha değişmesi lazımmış.
    acaba bu araca uygun hangi hız kadranı (model no, seri vs) bir de o diğer parça, bunların ismini nosunu bilen var mı?
  • Merhaba arkadaşlar. 320 i ed aracımı 1 hafta önce Borusan Esenboğa dan teslim aldım. Aracım 40. Yıl paketli aracıma cruise control taktırdım ordayken. Bi sorum var; seyir modu ya da yelken modu benim aracımda yok bilgisi olan var mı? Sanırım motor farkından dolayı 520i lerde var ama bazı sitelerde 320 araçlarında olanlar gördüm onlar 320d olabilir tabi. Eski aracım olan vw cc de serbest sürüş modu vardı kullanıyodum çok işe yarıodu kafaya taktım nasıl açtırabilirim bu modu acaba? Esenboğa ya sordum belki bir sonraki güncellemeyle gelebilir dediler. Böw türkiyeyi aradım beni yetkili servislere bağladılar çok garip ama yelken modunun ne olduğunu bile bilmio servisler çok şaşırdım! Acaba seyir modu gizli özelliklerle açılabilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halukharun

Merhaba arkadaşlar. 320 i ed aracımı 1 hafta önce Borusan Esenboğa dan teslim aldım. Aracım 40. Yıl paketli aracıma cruise control taktırdım ordayken. Bi sorum var; seyir modu ya da yelken modu benim aracımda yok bilgisi olan var mı? Sanırım motor farkından dolayı 520i lerde var ama bazı sitelerde 320 araçlarında olanlar gördüm onlar 320d olabilir tabi. Eski aracım olan vw cc de serbest sürüş modu vardı kullanıyodum çok işe yarıodu kafaya taktım nasıl açtırabilirim bu modu acaba? Esenboğa ya sordum belki bir sonraki güncellemeyle gelebilir dediler. Böw türkiyeyi aradım beni yetkili servislere bağladılar çok garip ama yelken modunun ne olduğunu bile bilmio servisler çok şaşırdım! Acaba seyir modu gizli özelliklerle açılabilir mi?
    merhaba arkadaşlar benim de kablom 2 gün önce geldi ama program linki olmadığı için olaya girişemedim henüz. güncel bir link varsa verebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: fm.karahan

merhaba arkadaşlar benim de kablom 2 gün önce geldi ama program linki olmadığı için olaya girişemedim henüz. güncel bir link varsa verebilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Öncelikle herkese Selamlar&Saygılar Diliyorum

2015 LCI 40. Yıl aracımda olabilecek, ihtiyaç duyduğum ve keyfi tüm kodlamaları yaptım. Birçok arkadaşımada aynı kodlamaları yaptım.
    Makyajsız ve zenonlu araçlarda farlar yanınca angel halkalarının dimm yapmadan %100 yanmasını kodladım. Fakat Led farlı kendi makyajlı
    aracımda bunu birtürlü başaramadım. Yabancı forumlardada konuyla ilgili bir cevap bulamadım. Yabancı arkadaşlarımızda bu konuda çaresizler.
    Kafaya takmış durumdayım.

Normal şartlarda;

MAPPING_STANDL_V_L_PWM_LEVEL_STANDARD
    MAPPING_STANDL_V_R_PWM_LEVEL_STANDARD
    MAPPING_PARKL_V_L_PWM_1_LEFT
    MAPPING_PARKL_V_R_PWM_2_RIGHT

değerlerini yüzde yüz yapınca makyajsızlarda istenen sonuç alınıyor. Makyajlı ve led farlı araçlarda hiçbir fark olmuyor. Bilen, deneyen, duyan gören olursa
    bir çıtlatmasını rica ediyorum. Bunun yanı sıra kodlamada oldukça deneyimli hale geldim ve sorularınızıda cevaplayabilirim.

• Halukharun H kullanıcısına yanıt
    Haluk bey;

Coasting özelliği olan araçların şanzımanlarında ekstra şanzıman soğutucu ünite görünmekte. Zaten Launch Control ünde kodlanamamasının temel sebebi bu. Fakat yinede coasting özelliği kodlanabilir ve uyarımı yapmak isterimki yabancı forumlarda şanzıman soğutucu ünitesi olmayan araçlarda kodlamayı yapıp Transmission Overheat hatası alan birdüzine kullanıcı var.
  • Okan bey teşekkür ederim öncelikle, o zaman kodlamayla diil de borusan yazılım güncelleştirmesünde gelirse bi çözüm bulunup yaparlar artık bizim dokunmamız yanlış olur o halde

• quote:

Orijinalden alıntı: okan

Öncelikle herkese Selamlar&Saygılar Diliyorum

2015 LCI 40. Yıl aracımda olabilecek, ihtiyaç duyduğum ve keyfi tüm kodlamaları yaptım. Birçok arkadaşımada aynı kodlamaları yaptım.
    Makyajsız ve zenonlu araçlarda farlar yanınca angel halkalarının dimm yapmadan %100 yanmasını kodladım. Fakat Led farlı kendi makyajlı
    aracımda bunu birtürlü başaramadım. Yabancı forumlardada konuyla ilgili bir cevap bulamadım. Yabancı arkadaşlarımızda bu konuda çaresizler.
    Kafaya takmış durumdayım.

Normal şartlarda;

MAPPING_STANDL_V_L_PWM_LEVEL_STANDARD
    MAPPING_STANDL_V_R_PWM_LEVEL_STANDARD
    MAPPING_PARKL_V_L_PWM_1_LEFT
    MAPPING_PARKL_V_R_PWM_2_RIGHT

değerlerini yüzde yüz yapınca makyajsızlarda istenen sonuç alınıyor. Makyajlı ve led farlı araçlarda hiçbir fark olmuyor. Bilen, deneyen, duyan gören olursa
    bir çıtlatmasını rica ediyorum. Bunun yanı sıra kodlamada oldukça deneyimli hale geldim ve sorularınızıda cevaplayabilirim.

Okan Bey Merhaba;

Buradan araç modellerimizi ve hangi kodlamaları yaptığımızı paylaşabilirsek daha faydalı olacağımız kanısındayım. Yeni başlayan arkadaşlarda hiç olmazsa uğraşmaz ve yol göstermiş oluruz diye düşündüm. Eğer farklı kodlama uygulamarı varsada öğrenmiş oluruz.

Herkese emeği için teşekkürler.

Mesela benim aracım Aralık 2014 f20 116i

Aracımda yaptığım bazı kodlamalar şöyle;

Lounch control kodladım (Çalışmadı)
    Sport Transmision (Çalışıp çalışmadığından emin değilim çünkü LC için geçerliydi)
    Sport + (çalışıyor)
    Sis farları welcome light (çalışıyor)
    Sis farları dönüş farı (çalışıyor)
    Soft sinyalde sinyalin kaç defa yanacağı kodlaması (orjinalde 3 kereydi ben 5 yaptım)
    Kapıların açılıp kilitlenmesinde sinyallerin kaç kere yanacağı (Açılırken 2, kilitlenirken 3 kere yanıyordu daha sonra kilitlenirken yanma kısmı çalışmadı.)
    kapı ledleri geri viteste yanma (çalıştı)
    angel far şiddeti (çalıştı)
    Bmw live (çalışmadı)
    Ekranda video seyretme (çalışmadı)
    Sport gösterge tork beygir (çalıştı)
    lastik hava sıcaklığı (çalıştı)
    camların açılırken kapı açıldığında durması kaldırıldı
    kemer uyarısı kısaltılması (çalıştı)
    İlave hız göstergesi dijital olarak (çalıştı)
    normalde başlangıç confort modunu eco proyla değiştirme (çalıştı)
    far yıkama süresi (çalıştı)

• Ben de şunu bi şekilde öğrenemedim arkadaşlar. F30 aracımda sos (sim kart) yoktu. NBT Evo uygulaması yaptırdım. Navigasyon vs çok güzel şekilde çalışıyor. Benim merak ettiğim şey bmw apps i kullanabilir miyim? Spotify olsun mesela.. Bi şekilde kodlaması mevcut mudur?

Bu sim kart sadece sos olan araçlara mı takılıyor mesela, yoksa nbt evo nun cihazında sim kart takmak için bir yer mi var?

Lütfen biri bana yardımcı olsun araştırarak anlayamadım açık konuşmak gerekirse :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahirmete -- 5 Şubat 2016; 19:48:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahirmete

Ben de şunu bi şekilde öğrenemedim arkadaşlar. F30 aracımda sos (sim kart) yoktu. NBT Evo uygulaması yaptırdım. Navigasyon vs çok güzel şekilde çalışıyor. Benim merak ettiğim şey bmw apps i kullanabilir miyim? Spotify olsun mesela.. Bi şekilde kodlaması mevcut mudur?

Bu sim kart sadece sos olan araçlara mı takılıyor mesela, yoksa nbt evo nun cihazında sim kart takmak için bir yer mi var?

Lütfen biri bana yardımcı olsun araştırarak anlayamadım açık konuşmak gerekirse :)
    e-sys indirdim pdz data indirdim fakat bu ekranı çözebilmiş değilim bunu nasıl aşıcaz ?
     BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit

• quote:

Orijinalden alıntı: badsay

e-sys indirdim pdz data indirdim fakat bu ekranı çözebilmiş değilim bunu nasıl aşıcaz ?

Alıntıları Göster
    Biri bu konuyu doğru düzgün anlatabilir mi? kabloyu bağlıyorum aracı hazıra alıyorum programı başlattığım resimdeki gibi kalıyor.

• erhan1054 E kullanıcısına yanıt
    program aracınızı görmemiş. laptopun network ayarlarını kontrol edin ve ya ethernet driverlarını güncelleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknogokhan

program aracınızı görmemiş. laptopun network ayarlarını kontrol edin ve ya ethernet driverlarını güncelleyin
    Bağlantıyı kurabildim. ilgili kod sayfasına girebiliyorum. ve Allah rızası için biri açık açık anlatsın sport + modunu nasıl aktif edicem. hangi yolları takip etmem gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan1054

Bağlantıyı kurabildim. ilgili kod sayfasına girebiliyorum. ve Allah rızası için biri açık açık anlatsın sport + modunu nasıl aktif edicem. hangi yolları takip etmem gerekiyor?
    Merhaba,
    F45 218i Active Tourer aracıma cruise control retrofit için gerekli parçayı sipariş ettim. (BMW parça no: 61-31-9-263-551) Fakat bu yeni direksiyonlarda airbagin nasıl söküleceğini bilmiyorum ve webde bununla ilgili birşeyler bulamadım. Açıkçası kodlama için de F20-F30 için bulduğum aşağıdaki bilgiye güveniyorum. Ha bir de kodlama işine de ilk defa gireceğim.
    Özetle sanırım büyük felaket için herşeye sahibim:) İşin sonunda yetkili servisin yolunu tutmak var ki, normal zamanda fahiş fiyat isteyen servis o zaman herhalde arabayı ister:)
    Sonuç olarak; airbag sökme ve kodlama konusunda yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Coding:
    Before you do this coding you must already know how to do coding, please search Google
    on how to do or where to get the esys software/cable. I only let you know the step and ECU to do
    FA coding
    FA Coding:
    1. Launch esys and connect to your car
    2. Select expert mode
    3. Read and activate FA (add option 544)
    4. Read SVT
    5. Select and code the following ECU
    a. FEM
    b. ICM
    c. KOMBI
    6. If you want “LIM” function, you will need to do FDL coding per the table below. This will
    allow “SET” button to act like “LIM” button so that you get both LIM and Cruise control
    functions.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan1054

kimsenin bişe bildiği yok anlaşılan. kendiniz çalıp kendiniz oynuyonuz. bişe sorduk tınlayan yok demekki bişe bildiğiniz yok. laf cok icraat yok
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.