Şimdi Ara

Sql birden fazlo tabloyu birleştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar benim 3 tablom var ve bunlarda mesela 1. 2. ve 3. tablolardan herhangi bir kolondan bütün bilgileri cekicem ve bunları alt alta yeni bir kolonda birleştiricem bunu nasıl yapabilirim

• diyagram mı yapmaya çalışıyosun ? tam açıklamalı sorunu alabilirmiyim.
  • Select *

from tablo1 diyerek başladıktan sonra esas tablo hangisi diğerleri ile birleştirirken 2 tabloda da ortak bir id olmalı .Mesela çalışan personel tablosu ve bu personelin görev ve maaş tablolarını birleştireceksen

Select * (bu kısma tüm bilgilerin değil belli kolonları istiyorsan * yerine istediğin bilgileri , ile koymalısın)

from calisan c (bundan sonra calisan tablosu c kısaltması ile çağrılır hale gelir)
    left outer join gorev g on g.xxxid = c.xxxid
    left outer join maas m on m.xxxid = g.xxxid ( diğer 2 tabloyu farklı id ilede birleştirebilirsin burda id orak olmalı)

where (herhangi bir kısıt koyacaksan) m.brut_maas >= 2000 (brüt maaşı 2000 tlden büyük olanları getirir)
  • Örnek olarak da Şu şekilde yapabilirisin

SELECT F.Ad AS Film_Adı, T.Ad AS Tur_Adı
    FROM Filmler F, Turler T
    WHERE F.Tur_ID = T.Tur_ID

gerekli yerlere kendi tablondaki verileri ekliyerek dene.. bu WHERE komutu ile birleştirmedir.
  • yok beni yanlıs anladınız arkadaslar hiç bir bağlantısı olmayan 2 kolonu alt alta yeni bir kolonda bitleştirmek istiyorum biraz arama yapınca union kullanılırmıs ama
  • tek işlemde değil de sürekli kullanacaksan union ile view oluştur ayrı bir tablo gibi kullanırsın
  • inner join ile dene

SELECT column_name(s)
    FROM table1
    INNER JOIN table2
    ON table1.column_name=table2.column_name;

birinci ve ikinci tablonun bileşkesidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Steam Tablo Oluşturmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.