Şimdi Ara

Lise 1'de Dershaneye Gitmelimiyim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: rapboy97

Sana şöyle diyim.İlkokulla lisenin alakası yok bence.Bilmiyorum nasıl çalışıyorsun ama bende her senenin başında diyordum kendime düzenli çalışacağım felan.Başarabiliyorsan ne ala.İlköğretimde yattım ama allahtan ankara'nın iyi okullarından birini kazandım.9 temel bana göre 10.sınıftan zordu.Matematiği 9 da halledemedim kuzenim matematik öğretmeni kaç kere özel ders aldım ama beceremedim.Nedeni fazla soru çözmemem.Evde çalışacaksan hergün akşam çalışacaksın sıkılmadan.Dershaneye gidince hem tekrar yaparsın hem anlamadığın yerden etüt alırsın zaten ödevi dayarlar onlarıda çözersin.Evde çalışmak cidden düzen istiyor tek başına.

Bu sene ders çalışma disiplinini aldım şöyle anlatayım mesela
    4.15 de okuldan çıkacağım 4.30 gibi evde olsam 5.15 5.30 a kadar yemek dinlenme falan
    5.30 da başlarım tekrar yapmaya 6.30 7 ye kadar tekrar yaparım 7 de yemek yer biraz dışarı çıkarım 8 8.30 a kadar falan dolanır gelirim eve 9 gibi ödevleri hallederim 9.30 dan 11.30 a kadar test çözerim işlediğim konu ile ilgili falan 11.30 30 dk kitap okur 12 de yatarım

• 6 . Sınıfta Gitmiştim Ben İlk Ve tek. 2 Ay dayanabildim son kactım bidahada gitmedim .
  • ilk 2 sene gitme boşuna yorulma son sene de ters tepebilir. bence son 2 sene dershaneye git hemde artık işin sonuna geldiğinin farkına varırsın. lise 1 ve 2 de iyice kendin çalışmaya başla. kendine saatler koy mesela okuldan gelince
    16:30-18:00 arası ders
    18:00 yemek 19:30 a kadar boş
    19:30 ders 21:30 a kadar arada 5 dk lık tuvalet molası.
    21:30 23:00 arası boş istediğini yap.
    birde sabah kalkınca 8 de okul başlıyor diyelim 6 da kalk 1 saat 7 ye kadar ders çalış demiyorum ama bir göz at. benim tavsiyem bu yönde eğer böyle gidersen okulunun önemi yok ilk 1000 e girersin.

Orijinalden alıntı: fungsclup

quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

Dersane adina asla bir yere gitme 9.sinifta bak yeni uni kazanmis bir arkadas tavsiyesi sonra cok cekersin dedi dersin.

Ne demek istedin biraderim onu anlayamadım?

Konuyu açan kardeşime gelince, öncelikle bunca yıllık dershane geçmişinden sonra nasıl bir lise kazandın konuda onu göremedim ama sanıyorum ki iyi bir puan elde ettin.Ben ilkokul-ortaokul ve lise hayatım boyunca yattım ve son sene çalıştım olay buydu benim için ve de pişman değilim açıkcası.Tabi son sene baya bir taraflarımı yırtmıştım çünkü o kadar sene yat biriktir biriktir son sene altından kalkmaya çalış kalktık evelallah ama zor olmuştu herkes kaldıramaz.Lise ilkokuldan farklı olarak biraz daha sağlam dostluklar edinebileceğin bir yerdir bunu dolu dolu geçir hep ders çalışmaya odaklanma etrafında başka şeylerde var liseye başlamadan sana bu tavsiyemi vereyim.Şimdi geldik dershaneye dediğim gibi ben öyle çok uzun soluklu ders çalışmadım ancak madem hedefinde büyük, lise 1 de başlarsan çok fazla kendini kasmadan hep önüne birşeyler ekleyerek istediğin hedefe varabilirsin. Dershane seçimini de tek tek gezerek yapman senin için daha hayırlı olur çünkü ismi var, çok insan burayı tercih ediyor diye eğitim kalitesi çok yüksek olacak değil zaten dershaneye gidenlerin %70i öylesine aile zoruyla gidiyor gerisini sen düşün.

Yorumun için teşekkür ederim.
    Şöyle yapmayı düşnüyorum evde dediğim gibi çalışırım
    Öğle arasında(45dk veya 1 saat herhalde) lise 3 veya 4 lerin sınıfına gider şu soruyu yapamadım derim illaki birisi çıkar zaten çoğu yukarda olur abilerden/ablalardan birisi anlatır bana soruları öyle hallederim teşekkür ederim

• up
  • demek istedigim 9.sinifta dersabeye gitmek hem gereksiz hem de sana bir sey katmayacagi gibi ilerde seni dersaneden soguracaktir.Tavsiyemi dikkate al ve 9-10 da dersaneye gitme 11 cok ideal.10.sinifta hafiften baslarsin ders almaya abartmamak kaydiyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

demek istedigim 9.sinifta dersabeye gitmek hem gereksiz hem de sana bir sey katmayacagi gibi ilerde seni dersaneden soguracaktir.Tavsiyemi dikkate al ve 9-10 da dersaneye gitme 11 cok ideal.10.sinifta hafiften baslarsin ders almaya abartmamak kaydiyla

He anladım, Allahtan atlattık ya bu sınav işlerini falan ne zor işlermiş bunlar böyle.
    2.bence gitme ben gittim pismanim hatta sakin gitme gidersende femin yeni bir sistemi var 200 lira mi ne veriyorsun femin tum kitaplarini ve dergilerini alıyorsun ve haftaici 2 gun etutlerine katiliyorsun. (Besiktas subesinde boyle ben 9da buna gittim simdi 10da tekrar yalnizca buna gidicem 9 da ayrica finale gittim hayatimi tukettiler seninle benzer sebeblerden mecidiyekoy final)

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.