Şimdi Ara

BOGAZICINI BIRAKIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle basliga bakip hemen oha demeyin bogazici bilgisayar ogretmenligi okuyorum 2012 girisliyim henuz hazirligi veremedim ins 13 agustosda veririm ,verme amacim insanlar arkamdan hazirligi gecemedigi icin birakti dememeleri

Herneyse bilenler bilir bilgisayar ogretmenligi yada diger ismiyle BOTE yada CET YGS1 ile aliyor benim 2012 ygs sonucuk 37k idi obp 64 oldugu icin 8k geriye atti ve 45 k ile bogazicine girmistim

Simdi diyeceksiniz neden bote yazdin lys siralamalarim 70 k idi ve bende iyi olan siralamami degerlendirmek istemistim.

Fakat bolumude okuluda pek sevemedim ,icimde hep bir TIP istegi vardi kazanamiyacagimi bilsemde hep vardi ,2011 eylulunde maraton baslarken ne yalan soyliyeyim hedefim anadoluda bir bilgisayar muhendisligiydi kendimden birsey beklemiyordum ailemde beklemiyordu.

Velhasil ygs sonucu beni sasirtsada cok da farkli olmadi sonucum,bizde bogazici yazdik en azindan ismi ve inglizcesi var diye.fakat...

Bu yil nerdeyse tum arkadaslarim derece yapmis cocuklardi ,onlarin kucumsemek icin soylemiyorum asla sadece kendimi zamaninda cok kucumsedigim icin soyluyorum . O unuttugum kendime olan guvenimi yeniden kazandim . Sonra fark ettim ki ben iyi bir anadolu ogretmen lisesinden mezundum (botelere ek puan olmuyor ) ustelik bu okula 8. Girmistim . Ygs de 38 mat yapmistim. Hic kitap acmadigim sozelde 5k siralamam vardi. Arkma donup bakinca o kadarda kotu olmadigimi farkettim . Simdi ise kendime ogretmenligi yakistiramiyorum . Sakin yanlis anlamayin kucumsemek degil amacim bu meslegi sadece sinirlarimi zorlamadigimi dusunuyorum .

Belki cok elestiri alicam ,inanin umrumda degil ilk 10 k ya girmekten baska istegim yok OBP nin dusuk olmasida umrumda degil. Ben elimden gelenin fazlasini yapmak istiyorum.

Bayrama kadar netlestiricem, cok sevdigim bu sitenin uyelerinin yorumlarini rica ediyorum.

Ayrica 95 li sayilirim ,henuz 18 yasindayim. Yeni bir baslangic icin o kadar da yasli degilim sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aklinda hiç pürüz kalmasin; birak! Yapabileceğine inandiğini gördüm. En önemlisi bu. Hayatin boyunca, acaba biraksam şimdi nerelerde olurdum, nasil bir hayatim olurdu diye düşünmektense birak gitsin. Sağlam bi çalişmayla yaparsin. Yaşin da genç daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEO! -- 7 Ağustos 2013; 6:28:05 >
  • Forumda bi arkadaş ege bilgisayarı 2. sınıfta yani 3.senesinde bırakıp Celal Bayar tıp a gitti. Sen hem daha erken uyanmışsın. 95 li olman buyuk avantaj. bu sene mezuna kalmış gibi olucan. anladığım kadarıyla hazırlığı okudun ve ilk sene bitti seneye sınava giricen. bu durumda puanın kesilmez. hakkında hayırlısı BAŞARILAR...

• 3 yıl Ege Makina Mühendisliği okumuş sonra Balıkesir Matematik Öğretmenliği kazanmış biri olarak tavsiyem kararın net ise kkulu dondur evine dön çalışabildiğin kadar çalış. Şansını dene olursa olur olmazsa devam edersin. İlk 99 da girdim sınava 5bin küsür idi sıralamam babam dedi ki tıp yaz dedim kim okuyacak 6 sene. 3+5 sekiz sene okumuş oldum. Beni kan tutar iğne olunca bile bayılmışlığım var. Tıp benim için makul bölüm de değil belki ama o yıllarda bu huylarım belli değildi. Velhasıl şuan 6yyıllık dershane öğretmeniyim. Meb bana sıcak durmadı hiç. Ama şimdide bakıyorum millet 2. sınıf insan gözüyle bakıyor kpss yi kazanamamışta mecburen dershanede çalışıyor diye. Hissettiriyorlar yani en alakasız insan bile yapıyor bunu. Onu geçtim 3 yıl kadar önce şöyle dusunmeye başladım. Yahu ben iki kere sınava girdim birinde 5 birinde 6 bin küsür sıralama aldım ama şuan hakikaten basit bir öğretmenim. Tamam öğrenciler seviyor anlıyor kıymet veriyor ama hocam bu zekayla acıyorum size diyeni var ve bunların elle tutulur bir yanları da yok. Bende bu hislerle 2011 de tekrar girdim sınava. Ygs de 3 lys de 7 bin küsür sıralama ile yazdım hukuk. Marmara 2. Öğretim geldi. Şimdi 2. sınıftayım dersleri pek verememiş olsamda bir yandan dershanede çalışıp bir yandan derslere gitmeden notlarla ders geçmeye çalışarak. Bu sene dershaneyi de bıraktım istifa verdim. Sadece haftasonu derslere gireceğim. Hafta içi okulla ilgilenip kpss çalışacağım. Mebde en azından dersin az gir dersine bitince çık işine bak. Okulu bitirme adına daha rahat olacağım. Hatta bu sene tekrar girdim sınava 4k sıralama ile istanbul hukuk 1. Öğretim kazandım oradan devam edeceğim. Dersler dönemlik değil yıllık daha az yoracak beni. Hayat bir imtihan doymak mümkün değil ama bari mutlu olalım. Ve biliyorsun ki hayat kötü kardeşim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: marancı

3 yıl Ege Makina Mühendisliği okumuş sonra Balıkesir Matematik Öğretmenliği kazanmış biri olarak tavsiyem kararın net ise kkulu dondur evine dön çalışabildiğin kadar çalış. Şansını dene olursa olur olmazsa devam edersin. İlk 99 da girdim sınava 5bin küsür idi sıralamam babam dedi ki tıp yaz dedim kim okuyacak 6 sene. 3+5 sekiz sene okumuş oldum. Beni kan tutar iğne olunca bile bayılmışlığım var. Tıp benim için makul bölüm de değil belki ama o yıllarda bu huylarım belli değildi. Velhasıl şuan 6yyıllık dershane öğretmeniyim. Meb bana sıcak durmadı hiç. Ama şimdide bakıyorum millet 2. sınıf insan gözüyle bakıyor kpss yi kazanamamışta mecburen dershanede çalışıyor diye. Hissettiriyorlar yani en alakasız insan bile yapıyor bunu. Onu geçtim 3 yıl kadar önce şöyle dusunmeye başladım. Yahu ben iki kere sınava girdim birinde 5 birinde 6 bin küsür sıralama aldım ama şuan hakikaten basit bir öğretmenim. Tamam öğrenciler seviyor anlıyor kıymet veriyor ama hocam bu zekayla acıyorum size diyeni var ve bunların elle tutulur bir yanları da yok. Bende bu hislerle 2011 de tekrar girdim sınava. Ygs de 3 lys de 7 bin küsür sıralama ile yazdım hukuk. Marmara 2. Öğretim geldi. Şimdi 2. sınıftayım dersleri pek verememiş olsamda bir yandan dershanede çalışıp bir yandan derslere gitmeden notlarla ders geçmeye çalışarak. Bu sene dershaneyi de bıraktım istifa verdim. Sadece haftasonu derslere gireceğim. Hafta içi okulla ilgilenip kpss çalışacağım. Mebde en azından dersin az gir dersine bitince çık işine bak. Okulu bitirme adına daha rahat olacağım. Hatta bu sene tekrar girdim sınava 4k sıralama ile istanbul hukuk 1. Öğretim kazandım oradan devam edeceğim. Dersler dönemlik değil yıllık daha az yoracak beni. Hayat bir imtihan doymak mümkün değil ama bari mutlu olalım. Ve biliyorsun ki hayat kötü kardeşim :)

helal olsun hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANKARA SIGORTAYI NASIL BILIRSINIZ
    17 yıl önce açıldı
    KONU SILINISIN ARTIK
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sen foruma bi göz at istersen 3.senesinde tıp için çalışan bir çok insan var ve bende onlardan biriyim hiç bir şey kaybetmiyorsun yani ben öyle düşünüyorum en azından sorun yok ...Kendine inandığın sürece bu yolda devam et..Başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

boğaziçinden çıkınca kamuda öğretmen olacağını mı düşünüyorsun?

Tabiki hayir ,ozellikle boun boteler yazilimi olarak 2500-3000 ile baslarlar genellikle . Ama soyle birsey de var ,hayatin ekranin basinda geciyor ,cogu insan senin emegini gorecek kapasitede degil ve kabul edelim yinede bir ogretmen sifatin oluyor

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

boğaziçinden çıkınca kamuda öğretmen olacağını mı düşünüyorsun?

Tabiki hayir ,ozellikle boun boteler yazilimi olarak 2500-3000 ile baslarlar genellikle . Ama soyle birsey de var ,hayatin ekranin basinda geciyor ,cogu insan senin emegini gorecek kapasitede degil ve kabul edelim yinede bir ogretmen sifatin oluyor

doktor olunca da (kazanması da ayrı bir dert tabii) ilk 6 yıl kitap başında geçecek sonrası da malum hasta başında açıkçası ben olsam bırakmam. çalışırsan tabii daha iyi yeri kazanırsın da tıpı kazanabileceğinin garantisi yok, sınav da zorlaştı 2012 lyssi gibi değil. gidip de anadoluda bir endüstri mühlüğü okumuyorsun sonuçta kendini geliştirirsen o meslekte de başarılı olabilirsin. bence hayatın ekran başında geçiyor diyerek fazla önyargılı davranıyorsun.

• Bence okulu dondur bu yil bir dershaneye yazil.Elinden gelenin en iyisini yap.Hedefine inaniyorsun bunu gordum inanmasan birakmazdin.

• Bana göre okulu bırakma ve dondurma da. Dersaneye gitsen bile boş vaktin çok olacak. Hem bote de çok zor değildir, duzenli çalışirsan birkaç ders de biraksan ilk sınıfı geçebilirsin, işler ters giderse sene kaybetmezsin ve böylece vakit darlığından sınavı kazanmak için ihtiyacın olan şeye kavuşursun: asosyallik! hazırligi gecmezsen de yine bırakma ara sıra derslere girersin ingilizceni sıradan bir hazırlık öğrencisinden çok daha fazla geliştirmis olursun. başarilar.

• Ayrıca boğaziçi hazırlığı geçersen başka bir üniversite ve bölüm kazandığında orada zorunlu hazırlık var ise boğaziçinde geçtim diyerek direk 1.sınıftan başlarsın

Orijinalden alıntı: flyhezarfençelebi

hocam işe farklı bir boyuttan bakıyorum da bu kadar farklı ortamda bulunmak sizi hayatta bir adım öne attı mı merak ettim.

Şuan için gözle görülür bir fark olmadı/yaşamadım/hissetmed(emed)im. Hukuk bitince ne olur orasını şimdiden kestirmem güç. En kötü çift diplomalı biri olurum. Bu bizim ülkede imrenilen birşey ama bence değil.

Kiz arkadasim ile biraz sorun yasiyoruz

Hala dusunuyorum ,arkadaslarim bu yil 2-3 dersi ver bari birsey olursa yil kaybin plmaz diyorlar . Bende tamamen sinava odaklanmak istiyorum. Bir tarafdan yeni mezun bogazici bote lerle konusuyorum 2500-3000 ile nerdeyse hepsi yazilimci olarak ise baslamislar. Aileme saglik sektorunde daha iyi kazanirim diyorum fakat cok iyi kazanan coder arkadaslarimda var . Cevremde hem okurken hemde kazanan en cok bilgisayar merkezli okuyan ogrenciler oluyor.

4 sene sonra mezun olmak var ,7 sene sonra mezun olmak.

Herneyse su sinava bir gireyimde

Cevap veren herkese en icten tesekkurlerimle..

Dua edin geceyim yarin su lanet prof u

• Kardeş boğaziçi sensiz tadsız olacak ama tabi geleceğin için en iyisini düşünmek senin hem kendine karşı hemde ailene karşı asil görevlerinden biri.Yapabilecek kapasiten var eksik olan inanç ve planlı çalışmaydı sende gördüğüm inancıda hallettim diyosun geriye sadece planlı istikrarlı bir çalışma kalıyo ondada geri kalan ikisini varolduğuna göre halletmemen için bir neden yok diye düşünüyorum yakın çevremde çok yapan adam var bunu okul bırakıp yeni çok güzel bölümler kazanan ve bunların senden hiçbir fazlası da yoktu daha 18 yaşındasın 1-2 yıl kaybetmek hiç birşey şu anda daha sonradan pişman olmaktansa şimdiden yapıp kurtulmak en mantıklısı Allah yardımcın olsun :)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.