Şimdi Ara

AEG L75280FL mi yoksa Electrolux EWF1486GDW mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
23.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ekorender

quote:

Orijinalden alıntı: ATSIZ

quote:

Bosch WAY24560TR nin muadili siemens te nedir .çünkü siemens genelde daha ucuz oluyor.

sanırım kimse bilmiyor...profilo muadili de olur...

Bu modelin muadili yok malesef. Profilo zaten home pro ürün üretmiyor. Daha alt segmente hitap ediyor.

Alıntıları Göster
    AEG L75280FL ile ilgili sorum var; uzman arkadaşlar veya makina kullanıcıları cevaplayabilir mi?;

yıkama yaparken elektrik kesilince; makina nasıl devam ediyor. Bulunduğu durumdan devam edebiliyor mu?

Başlama zamanı erteleme durumunda; elektrik kesilince; kaldığı yerden devam edebiliyor mu? örnek: 3 saat geç başlatmak istedin; 1 saat sonra elektrik kesilince; kaldığı yerden yani; 2 saat sonra başlayabiliyor mu? Teşekkürler....

• quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

Orijinalden alıntı: AYIN KARANLIK YÜZÜ

quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cmax141

quote:

çok uzun açıklama yapacaktım pek kopyala yapıştır işlerini sevmem.ama neyse aeg iyidir çok iyidir hepsi iyidir mielle de iyidir.ama bir düzeltme yapmadan rahat edemeyeceğim.dünyanın beyaz eşyada amiral gemisi gaggenau markasıdır.normal evlerde göremezsiniz.mielle olsun amana olsun aeg olsun bosch olsun.gaggenau mükemmel ötesidir.
    servis servis dememe gelince: evimdeki kurutma makinası 1986 modeldir.27 yaşında.27 yıl sonra filtreye ve motor kısmında bir parçaya ihtiyaç duydu.hani duymadı aslındada benim pipirikliğim hafif sesini duyardım.27 yıllık bir makinanın 2 parçasını servisin getir me süresi 24 saat arkadaşlar.Ve bu makina 27 yıl önce yurt dışında üretilmiş türkiye ye sınırlı sayıda getirilmiştir.işte böyle markaları tercih edin sizi 10 yıl sonra yarı yolda koyacak markaları değil parçasını 1 ay parça bekleyeceğiniz markaları değil.bilmem anlatabildim mi.

2 ay önce miele almış biri olarak bir bilgi ve düzeltme yapmak isterim . Gaggenau ya saygım sonsuz ama camasir makinasını kendi üretmiyor W Westinghous dan alıyor kaynağım ise gaggenau ankara yetkili satıcısı Güreller . Ama soz konusu fırınsa ,Ocaksa elbette 1 numara . Ama çamaşırda Miele 1 numaradir dünyada . Candogan bey de hak verecektir her marka her alanda 1 numara olamıyor . ÇAMAŞIRDA Bulaşıkta kurutmada MİELE1. Fırında gaggenau 1 . Ama 388 modeli 28.000 tl kim ne yapsın . Hemen ardından miele ve Siemens gelir . Buzdolabında subzero 1 numara . Ama gel gelelim 30.000 tl . Uçuk fiyat . Ama GE ,W Westinghous , Amana (maytag) hemen ardından gelirler . Dikkatinizi ceketim buzdolabında ABD nin ezici üstünlüğü var . Konu dağıldı ama durum boyle

.BEN KLAVYEDE SIKILDIОIM İÇİN GİRMİYORUM KONULARA ,ALAKASI YOK GÖZÜYLE BAKIYORUM SÜREKLİ BİR GİRDAB.HADİ PAZARI GENİŞLETELİM ARKADAŞLAR.JAPON PAZARINI PAKİSTAN PAZARINI ORTA AVRUPANIN DİĞER ÜLKELERİNİ DOĞU BLOĞU MAKİNE ÜRETİCİLERİNİ,
    ONLARDA DA UÇUK MAKİNA ÜRETENLER VAR.
    OEM PARÇALARDAKİ GİBİ TEST GRAFİKLERİ BULALIM
    EVİNİZDE VAR MI BU MARKALAR.ŞU AN ALMAK İSTEDİĞİMİZDE BÜTÇEMİZ HANGİLERİNE ELVERİYO.ÖNEMLİ OLAN BUDUR.
    ARKADAŞIN SORUSUNA BİR CEVAP VERELİM İYİDİR YADA KÖTÜ ÖNEMLİ DEĞİL SERVİS OLAYINI ES GEÇMEMESİNİ SÖYLEDİK KANIMCA KENDİM ALMAYACAĞIM İÇİN Kİ BEN (15 YILDIR BU İŞTEYİM)ALMAYIN DEDİK KONU GELDİ DÜNYANIN 1 NUMARASI ŞU ,BUNU O ÜRETİYO,O BUNDAN ALIYO...

SİZ DEVAM EDİN ARKADAŞLAR.OKUMAKTAN SIKILMAM YAZMAKTAN SIKILDIĞIM KADAR.

neden bahsediyorsun. arçelik tv aldım. garantisinin dolduğunun ertesi günü evet ertesi günü arızalandı. 2001 yılında bosch aspiratör aldım 1 ay önce arçelikle yeniledim. eski bosch 12.5 yıllık kullanılmış daha sessizdi, gürültüsünden mecbur olmayınca çalıştıramıyoruz. kimse arçelik bosch düşmanı değil iyisine iyi kötüsüne kötü. parçası pahalıymış. yarı fiyatı olsa ne olur eve 3 defa servis geliyor öbürü ise kullanım süresince 1 defa. siz ekmek parası için arızalı markaları savunabilirsiniz. 60 yıldır arçelik bu ülkede, bosch kalitesini bile tutturmuyor, kalite kontrole önem vermiyorsa suçlayacağınız forum tüketicisi değil yerli üretici firmalardır. nasıl türk bu nasıl müslümanki vatandaşına değer vermeyi bırak yolunacak aldacak kaz görüyor. insanları aptal yerine koymaktan, vatansever oldukları için o duygularını sömürerek aptal yerine koymaktan vazgeçin. servismiş..

BEN ONBEŞ YIL YAPTIM DEDİM YAPMAYA DEVAM EDİYORUM DEMEDİM.5 SENEDİR FARKLI SEKTÖRDEYİM.AYRICA ELEKTRONİK AYRI BİR KONU BEYAZ EŞYA AYRI BİR KONU.AYRICA O DEDİĞİNİZ MARKALAR SAYESİNDE ANALARIMIZIN ELLERİ PARÇALANMAKTAN KURTULDU.MEMLEKETİMİZİN PARASI MEMLEKETİMİZDE KALDI.BUNDAN 13 SENE ÖNCE ÇAMAŞIR MAKİNALARI 1.000.000TL İDİ.ŞİMDİ İSE 600 TL.YE MAKİNALAR ALABİLİRSİNİZ BU MARKALARDA.ESKİ MAKİNELER KALİTELİ AMA FİYATIDA ONA GÖREYDİ.ŞUAN ORTA VE ALT SEGMENT ÜRETİM YAPIYORLAR Kİ ONLARIN SAYESİNDE HER EVDE BEYAZ EŞYA VAR.
    TELEVİZYONUNUZUN İÇERİSİNEDE SAYAÇ KOYMUŞLARDIR GARANTİSİNİN BİTMESİNİ BEKLEMİŞTİR.
    BENİMDE 1600TL VERİP ALDIĞIM EKRAN KARTI GARANTİSİ BİTTİKTEN 9 GÜN SONRA TAMİRİ MÜMKÜN OLMAYAN ŞEKİLDE ARIZA YAPTI.ASUS MARKA DÜNYANIN 1 NUMARASI NE YANİ ODA MI KÖTÜ.
    ADAM GİBİ YAPMAYI BİLMİYORLAR MI SANIYORSUNUZ.ADAM GİBİ YAPARLAR ,1 ÇAMAŞIR MAKİNESİ 5-6 MİLYARDAN BAŞLAR.ASKERİ ÜCRETİN ORTALAMA 800 TL OLDUĞU BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ.ARZ NE İSE TALEP ODUR.

KİMSENİN KİMSEYİDE APTAL YERİNE KOYDUĞU YOK.SERVİSLERİ KÜÇÜMSEYEN HİTABINIZI AYIPLIYORUM.ONLARDA BU İŞTEN EKMEĞİNİ KAZNIYOR AİLELERİNİ BESLİYOR.ŞU FORUMDA BİLE VARLAR VE HAYRAN KALDIM.BİRİSİ MAKİNANIN KÖRÜĞÜ ÇIKMIŞ NASIL YAPARIM DİYE SORUYOR ADAM HELAL OLSUN HER KİMSE RUMUZUNU HATIRLAMIYORUM ÜŞENMEMİŞ KENDİSİ FOTOĞRAF ÇEKMİŞ ORASIMI BURASIMI ŞÖYLE YAPIN BÖYLE YAPIN DİYOR.KAZANCI NEDİR BU İŞTEN, APTAL YERİNE Mİ KOYMAK.HE HE HE HE BEN BİLİYORUM BUNLAR BİLMİYO ARTİSLİK YAPAYIM TAVRINDA MI. İNSANLARI AŞŞAĞILAMAYIN.KIŞ GÜNÜ KOMBİNİZ BOZULDUĞUNDA ÇOÇUĞUNUZ ÜŞÜMESİN DİYE AKSAMIN 10 UNDA SERVİSİ ARASINIZ.SU TESİSATÇISINI DEĞİL.ÇAMAŞIR MAKİNASI BOZULDU DİYE ÇAMAŞIRLARI ELDE YIKAMAZSINIZ SERVİS DER DURURSUNUZ.
    ARÇELİKTEDE 2000TL.ÜZERİ MAKİNA VAR BOSCH DA DA SAMSUNG DADA.ALIN MADEM ONLARDAN BAKIN BAKALIM ARIZA YAPIYORLAR MI?

kimse anaların elleri kurtulsun diye makina yapmaz. defolu markaları övmenin anlamı yok. elektronik başka diye elektronik tamirciside kazanmasınmı sizin mantığınıza göre. siz de elektronik ürünlerinde iş yok diye kendinizi haklı çıkarmaya çalışmışsınız. demekki eğriye eğri doğruya doğru konuşmak lazım. paranın ne kadarının türkiyede kalma meselesine gelince o zaman dışarı açılmamak bankalarımızı işletmelerimizi satmamak ta gerekmezmi hem de en başta onları satmamak gerekir öyle düşününce. elde çamaşır yıkamaya gelince 1987 ye kadar hatta 90 a kadar merdaneli vardı ve aslında elde yıkanıyordu. dünya otomatik makinaya geçeli 50 yıl olmuştu ama koç eski teknoloji ürünü satarak servet yapıyordu. yani kimsenin analarımızın ellerini düşündüğü yok. makinalar az arıza yaparsa tamirci sayısı azalır başka iş yaparlar. şimdiye kalkmış pekçok meslek grubu var ihyamı edelim? bu konu uzar gider. bizim savunduğumuz yerli olsun yabancı olsun kaliteli mal satsın, satışa sunmadan adam gibi kalite kontrolden geçirsin. o zaman üçe beşe bakmaz benim gibi düşünenler yerli malı alır zaten, tersi bile söylense.

tebrik ederim yorumunuza bayıldım.birde dikkatli okuyup ne anlatılmaya çalışmışız anlasaydınız daha da muhteşem bir yazı çıkarırdınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYIN KARANLIK YÜZÜ -- 23 Mayıs 2013; 2:20:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iozsoy

AEG L75280FL ile ilgili sorum var; uzman arkadaşlar veya makina kullanıcıları cevaplayabilir mi?;

yıkama yaparken elektrik kesilince; makina nasıl devam ediyor. Bulunduğu durumdan devam edebiliyor mu?

Başlama zamanı erteleme durumunda; elektrik kesilince; kaldığı yerden devam edebiliyor mu? örnek: 3 saat geç başlatmak istedin; 1 saat sonra elektrik kesilince; kaldığı yerden yani; 2 saat sonra başlayabiliyor mu? Teşekkürler....

evet elektrik kesilince kaldıkları yerden devam ederler.eski tip analıg cihazlar pgs adını verdiğimiz kontak grubundan oluşan bir beyin kullanırlar.elektrik kesilince durur geldiğinde ise pgs motoru tekrar dönmeye başlar ve kaldığı yerden programı aktif eder.elektronik kart kullanan makinalarda ise an ve an makinanın seyri kaydedilir yine elektrik geldiği zaman kaldığı yerden devam.uzun süreli elektrik kesilmesinde ise kapasitörler boşalır ve hafıza silinir.

başlatma zamanı erteleme durumunda da durum aynıdır.zira marka ve modele göre değişiklik gösterebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

quote:

quote:

Bosch WAY24560TR nin muadili siemens te nedir .çünkü siemens genelde daha ucuz oluyor.

sanırım kimse bilmiyor...profilo muadili de olur...

Bu modelin muadili yok malesef. Profilo zaten home pro ürün üretmiyor. Daha alt segmente hitap ediyor.

http://www.siemens-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makinesi/WM12Q310TR.html?source=browse bu modeli düşünebilirsiniz çoğu özellikleri aynı ve fiyatı çok daha uygundur.

muadilini soruyorsanız birebir aynı yapmazlar ürünü.temel bileşenler çoğunlukla aynıdır dizaynda programlamlamada ufak tefek farklılıklar olur.sorduğunuz modelin siemens deki hemen hemen muadilihttp://www.siemens-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makinesi/WM12Y760TR.html?source=browse bu modelidir ve fiyatı daha yüksektir.

• quote:

Makine kaldığı yerden devam edebiliyor.

Bu arada maalesef servisine göre ürün alma fikrine asla katılmıyorum.

Ben çamaşır makinesini sessizliği, performansı, program akışı, yazılımı ve tecrübesine göre seçerim.

Servisi çok övülen Arçelik'in hiçbir ürünü bu beklentilerime cevap veremezken sırf servis için bu markayı seçmem çok mantıksız bir düşünce şekli.

Ben çamaşır makinesini teknoloji ve kalitesinden faydalanmak için alıyorum, evime sürekli servis gelsin diye değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Makine kaldığı yerden devam edebiliyor.

Bu arada maalesef servisine göre ürün alma fikrine asla katılmıyorum.

Ben çamaşır makinesini sessizliği, performansı, program akışı, yazılımı ve tecrübesine göre seçerim.

Servisi çok övülen Arçelik'in hiçbir ürünü bu beklentilerime cevap veremezken sırf servis için bu markayı seçmem çok mantıksız bir düşünce şekli.

Ben çamaşır makinesini teknoloji ve kalitesinden faydalanmak için alıyorum, evime sürekli servis gelsin diye değil.

Alıntıları Göster
    candogan bey teşekkürler.

Makinayı alırken 1 seçim kriterim teknik özellikleri oldu. Ayırdığım bütçe ile maksimumu almaya çalıştım. Forumdan aldığım bilgiler, kendi araştırmalarım sonucu bu karara vardım. gerçekten de AEG L75280FL almakla doğru kararı vermişim.

Servis konusunda çekincem vardı. Ankara'da toplam 4 servis olduğunu ve bunların içinde de keçiören servisinin iyiliği konusunda olumlu referans alınca; kendilerini çağırdım; çağırdığım gün geldi ve kurulumu çok profesyonel bir şekilde yaptılar. Bu servis kalitesi ile devam ettiği sürece; zamanında servis, kaliteli servis, işini bilen servis ve hızlı yedek parça temini gibi kritik konuları gerçekleştirebildiği sürece 4 veya 20 servis olmuş benim için önemli değil. Ben bu kriterlere dikkat ederim.

Makina gerçekten iyi; sessiz; büyük hacimli; ekonomik ve istediklerimi karşılıyor; Düşünenlere tavsiye ederim.... Servisten aldığım bilgiye göre; bu modelde Ankara'da satılan sadece 2 makinada arızaya rastlamışlar; oda harici voltaj kısa devresi vb. nedeni ile. Kullanıcı memnuniyeti yüksek...

• quote:

candogan bey teşekkürler.

Makinayı alırken 1 seçim kriterim teknik özellikleri oldu. Ayırdığım bütçe ile maksimumu almaya çalıştım. Forumdan aldığım bilgiler, kendi araştırmalarım sonucu bu karara vardım. gerçekten de AEG L75280FL almakla doğru kararı vermişim.

Servis konusunda çekincem vardı. Ankara'da toplam 4 servis olduğunu ve bunların içinde de keçiören servisinin iyiliği konusunda olumlu referans alınca; kendilerini çağırdım; çağırdığım gün geldi ve kurulumu çok profesyonel bir şekilde yaptılar. Bu servis kalitesi ile devam ettiği sürece; zamanında servis, kaliteli servis, işini bilen servis ve hızlı yedek parça temini gibi kritik konuları gerçekleştirebildiği sürece 4 veya 20 servis olmuş benim için önemli değil. Ben bu kriterlere dikkat ederim.

Makina gerçekten iyi; sessiz; büyük hacimli; ekonomik ve istediklerimi karşılıyor; Düşünenlere tavsiye ederim.... Servisten aldığım bilgiye göre; bu modelde Ankara'da satılan sadece 2 makinada arızaya rastlamışlar; oda harici voltaj kısa devresi vb. nedeni ile. Kullanıcı memnuniyeti yüksek...
    Cihazdan memnun kalmanıza sevindim. Ben de kullandığım bir üst modelinden oldukça memnunum. Özellikle yıkama kalitesi, iç hacim ve süre esnekliği konusunda çok iyi bir cihaz.

Servis konusunda çekinceniz varsa zaten 90 gün içerisinde garantisini 120 lira karşılığı 7 yıla uzatabiliyorsunuz. Ben de ilk kez bir beyaz eşyama ek garanti yaptırdım. Hayırlısı bakalım :)

• quote:

Cihazdan memnun kalmanıza sevindim. Ben de kullandığım bir üst modelinden oldukça memnunum. Özellikle yıkama kalitesi, iç hacim ve süre esnekliği konusunda çok iyi bir cihaz.

Servis konusunda çekinceniz varsa zaten 90 gün içerisinde garantisini 120 lira karşılığı 7 yıla uzatabiliyorsunuz. Ben de ilk kez bir beyaz eşyama ek garanti yaptırdım. Hayırlısı bakalım :)

Alıntıları Göster
    Teşekkürler...evet yazmayı unutmuşum; 120 TL verdim ve gelen arkadaştan ek garantiyi uzatarak; ek garanti kartını aldım. 2020 yılına kadar garanti kapsamına girdi.

sizin makina ile benim kullandığım makinanın kullanımı, tuş takımı ve yazılımı çok benziyor. Zaman kısaltması yapabiliyorum ama bunun yıkama performansına etkisi nedir? Henüz deneme şansımız olmadı...Zamanla bu konuda tecrübe sahibi olacağız....

Bir de süre kısaltınca: pamuklu programında; 2:20 dakikadan bir sonraki yıkama 1:00 saate düşüyor. Arada bir yıkama modu yok... Keşke 1:30-1:45 lik bir program olsaydı......

• quote:

quote:

Çamaşır makinamızı değiştirme aşamasındayız. Araştırmalar sırasında AEG L75280FL ve Electrolux EWF1486GDW arasında kaldım.

AEG L75280FL kliksa 1567 TL.

Electrolux EWF1486GDW Darty 1399 TL.

1) Hangisini tercih etmeliyim. Teknik özellikler ve kullanım açısından

2) Aeg ve Elktrolüx servisinden memnuniyet durumu nedir?

3) Bu teknik özelliklere yakın Siemens veya bosch modeli nedir? Benzer özelliklere sahip boch/Siemens 2000 tl civarında galiba. Fiyatını bilen var mı?

Yardımlarımız için şimdiden teşekkürler!!!!

Can Dogan bey (candogan62) özellikle sizin yorumunuza ihtiyacım var.

1) İkisi birbirine muadil aynı kasa tipinde makineler. Electrolux dokunmatik panelli, 1,5kg için 14 dakika hızlı programı var. AEG tuşlu panelli, 3kg için 20 dakika programı var. AEG sessizlik konusunda daha iyi. AEG 51dB yıkama, 1200 devirde 73dB sıkma; Electrolux 56dB yıkama, 1400 devirde 75dB sıkma ses seviyesine sahip. Bu farklara göre tercih sizin.

2)Servis her zaman servistir. Önemlisi sizi servisin eline düşürmeyecek kaliteli ürün almaktır. Ben her zaman bunu söylerim. Arçelik'te parça ucuzdur, ama tamirat için yeteneğiniz varsa. Yoksa Arçelik servisleri de 6 liralık motor kömürü için 200 liraya motor değiştiriyorlar. Bosch'ta da bir motor 180TL, işçilik de en fazla 40-45 liradır. Yani birinin parçadan aldığını diğeri işçilikten alıyor. Electrolux'ün elbette parçaları pahalı ama makine Arçelik ile asla kıyaslanamayacak derecede çok daha sağlam. AEG'yi kullandıktan sonra Arçelik veya Beko ürünlerine baktığımda bana oyuncak gibi geliyorlar. Servisin bir üstünlüğü distribütör servisi olmaması; direkt Electrolux Türkiye temsilciliğinin servisi ile muhattapsınız. Zaten içinizde şüphe varsa garanti 7 yıla çıkarılabiliyor.

3)Bosch ve Siemens henüz buharlı bir makine üretmiyor. AEG ve Electrolux'ün farkı buhar programları, tam yumuşak dokulu tambur kullanması, tambur yükleme ağzı ve iç hacmin daha geniş olmasıdır. Muadil Bosch modeli nedir diye sorarsanız WAY24560TR diyebilirim. Bu dediğim farklar dışında ses değerlerine kadar aynı cihazlardır.
    1600TL civarlarına temin edilebilir.

AEG, Bosch konularına gelirsek;

70'li yıllardan itibaren yerli Profilo firması Alman AEG lisansını ve ülkemize taşınmış üretim bantlarını kullanarak Türkiye'de üretim yapıyordu. 90'lı yılların sonrasına kadar ürünleri oldukça kaliteliydi. Arçelik'in kalitesizleşmesi ve rekabeti nedeniyle ürün kaliteleri son zamanlarda epey düştü. Bu yüzden Profilo ve AEG markaları çok kaliteli olarak bilinmezler. Almanya'da piyasada olan kaliteli AEG Lavamat ve Favorit modelleri istisnai birkaç model haricinde ülkemizde hiçbir zaman satılmadı.

1996 sonunda Bosch/Siemens grubu Profilo markasını ve fabrikasını satın aldı. Böylece AEG Türkiye'den çekilmiş oldu. Bütün AEG bayileri Bosch bayisine döndü.

Türkiye'de Profilo Bosch'a geçerken yurtdışında da AEG Electrolux grubuna geçti. 1998, 2000 yıllarında Electrolux en giriş seviyesi basit modellerini AEG olarak dönem dönem satıyordu ancak bayilik sistemi ve yeterli servis ağı olmadığından pek tutmadı.

90'lı yılların ortalarında kalitesi düşüp Arçelik'e benzemeye başlayan Profilo'nun kalitesi Bosch ile birlikte yavaş yavaş yükselmeye başladı. Özellikle 2000 yılında Profilo Eurolux serisi Avrupa'daki Bosch ile tamamen aynı teknoloji ve tasarım ile üretildiğinden kalitesi epey yükseldi. Profilo artık Bosch ve Siemens'in Türkiye için özelleştirilmiş 3. markası oldu. Şu an Profilo'nun eski Çerkezköy fabrikası Bosch ve Siemens'in Dünya çapında en büyük metrekareli fabrikası. Buzdolapları, alt ve orta sınıf çamaşır ve bulaşık makineleri, fırın ocaklar, giriş seviyesi ankastreler ve çok pahalı olan ultra lüx ankastre buzdolapları ülkemizde üretiliyor/montajlanıyor.

Electrolux de başta giriş seviyesi modellerini AEG olarak satarken şimdi tam tersine ağırlıklı olarak daha kaliteli ve bütik modellerini AEG olarak satıyor. Eskiden 3. markası olan Zanussi Avrupa'da üst ve orta seviye makinelerin markası iken şimdi Electrolux'ün en alt ve basit ürünlerinin markası oldu. Yani AEG ile Zanussi yer değiştirdiler :) Zanussi markasını ilk 1998'de İngiltere'de dayımın evinde görmüş ve kullanmıştım. Halen çalışıyor. Su jetli ve 1250 devirli mükemmel bir makineydi. Şimdi ise Zanussi'yi en alt modellerde görebiliyorsunuz. Yani Altus Arçelik'in nasıl alt segmenti ise Zanussi de öyle.

Electrolux ve AEG bu sene çıkardığı yeni serisiyle çamaşır ve bulaşık makinesi konusunda çok iyi. Bayi ağları olmadığından ve reklam yapmadıklarından pek bilinmiyorlar. MediaMarkt, Teknosa, ElectroWorld, Darty vb. teknomarketler sayesinde ulaşılabilir durumdalar.

Çamaşır, bulaşık ve kurutma makinelerinde Dünya'nin en iyisi tartışmasız Miele'dir. Bunun tartışmasını yapanla polemiğe bile girmem :) Samsung ve LG gibi janjanlı plasik makine meraklıları Miele'yi pek beğenmez ama bence çamaşır makineleri çok şık. Alman tasarımlarını her zaman çok beğenmişimdir. Miele'nin tek sıkıntısı diğer ülkelerde ulaşılabilir fiyatlarda iken ülkemizde çok pahalı olması. Ancak anneler günü döneminde alınabilecek fiyatlarla satıldı.

Miele'den sonra çamaşır makinesinde en iyileri AEG Lavamat Protex, Electrolux Inverter ve Bosch Home Professional serileridir. Diğer çamaşır makinesi üreticileri ancak bu üç firmanın ürettiklerini taklit etmekle yetinirler.

Arçelik'te servis yaygın, parçalar çok ucuza bulunabiliyor ama ürünlerin kendisi de fiyatını haketmeyecek kadar kalitesiz. 500 lira etmeyecek ürüne 1000TL vererek aslında en baştan bir anakart ve kazan tamiri parasını peşin olarak bayisine ödüyorsunuz. O zaman ben ne anladım fiyat/performanstan? Benim için kalite ve performans servis ağından önde gelir. Öyle olmasa evime zamanında Gorenje ve AEG çamaşır makineleri de almazdım. Bütçem daha iyi olsa Miele alırdım.

Candoğan bey, bu kadar yazıyı hangi sabırla yazdınız yahu..vallahi gönülden tebrik ediyorum sizi..,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkaboy -- 10 Haziran 2013; 22:27:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zebetosu

evet buradaki arkadaşlar için fiyat performans çok önemli yoksa paramız çok olsa burda ne işimiz var, gider miele alırız, kafa yormayız değil mi?

eski aegler ile yeni aegler arasında ne kadar fark var bilmiyorum ama ben hep yengemin kullandığı aeg çamaşır makinesini örnek alıyorum.

makine 15 senelik felan ama yengem öyle bir kullanıyor öyle bir kullanıyor ki, bazen bir günde 5 kere çalıştığını gözlerimle gördüm, yani sabahtan akşama kadar çalışıyor,

normal bir ailenin kullandığının 3 katı nerdeyse çalıştı diyebilirim. alınalı 15 sene oldu,
    size şöyle bir hesap yapayım. normal aile haftada 3 kez kullansa; 52*3=156 alınalı 15 yıl oldu; 15*156=2340 yıkama ediyor, ama bizim makine ile yengem rahat 5000-6000 yıkama yapmıştır. normal bir aile bu kadar yıkamayı ancak 30-40 yılda yapabilir.
    bu da nerdeyse 30-40 yıl kullanıldı demek. ve Maşallah hala çalışıyor.

artık siz değerlendirin.

eski aeg leri bana sorun.taş gibi makinalardır onlar.yenileri o eskilerin eline su dökemez.

Dostum ayın karanlık yüzünde kalmışsın bence
    Şu forumda az buçuk beyaz eşyadan anlayan kimse servisi iyi yaygın diye gidip Çm. grubunda arçelik altus,suntasit,ariston,beko,vestel,almaz...
    Allahtan otomobil bölümü gibi vw fanatikleri burda yok..Taşlarlardı alimallah...

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

quote:

quote:

evet buradaki arkadaşlar için fiyat performans çok önemli yoksa paramız çok olsa burda ne işimiz var, gider miele alırız, kafa yormayız değil mi?

eski aegler ile yeni aegler arasında ne kadar fark var bilmiyorum ama ben hep yengemin kullandığı aeg çamaşır makinesini örnek alıyorum.

makine 15 senelik felan ama yengem öyle bir kullanıyor öyle bir kullanıyor ki, bazen bir günde 5 kere çalıştığını gözlerimle gördüm, yani sabahtan akşama kadar çalışıyor,

normal bir ailenin kullandığının 3 katı nerdeyse çalıştı diyebilirim. alınalı 15 sene oldu,
    size şöyle bir hesap yapayım. normal aile haftada 3 kez kullansa; 52*3=156 alınalı 15 yıl oldu; 15*156=2340 yıkama ediyor, ama bizim makine ile yengem rahat 5000-6000 yıkama yapmıştır. normal bir aile bu kadar yıkamayı ancak 30-40 yılda yapabilir.

artık siz değerlendirin.

eski aeg leri bana sorun.taş gibi makinalardır onlar.yenileri o eskilerin eline su dökemez.

Şu forumda az buçuk beyaz eşyadan anlayan kimse servisi iyi yaygın diye gidip Çm. grubunda arçelik altus,suntasit,ariston,beko,vestel,almaz...
    Allahtan otomobil bölümü gibi vw fanatikleri burda yok..Taşlarlardı alimallah...

öyledir dostum siz o kadar çok biliyorsunuz ki elinize su dökemem.yıllarca aeg yetkili servisinde çalışırken meğer tamir ettiğim makinalar aeg değilmiş.yoksa ben kim aeg nin nasıl olduğunu bilmek kim.15 sene boş yere bu sektörde çalışmışım.sen o az buçuk anlayan dediklerinin mesajlarına alıntı yap.benim gibi anlamayanlarla vakit harcama.

• quote:

quote:

quote:

quote:

artık siz değerlendirin.

öyledir dostum siz o kadar çok biliyorsunuz ki elinize su dökemem.yıllarca aeg yetkili servisinde çalışırken meğer tamir ettiğim makinalar aeg değilmiş.yoksa ben kim aeg nin nasıl olduğunu bilmek kim.15 sene boş yere bu sektörde çalışmışım.sen o az buçuk anlayan dediklerinin mesajlarına alıntı yap.benim gibi anlamayanlarla vakit harcama.

Sizin çalışmanıza birşey diyemem.Alıntı yaparken size cevap olarak alıntı yapmıştım...Arçelik vestel önermişsiniz.Onaydı göndermem..Eski sağlam ürünlerin yerini şuan yenileri tutamaz tabiiki.Sizi kırdıysam özür dilerim...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

artık siz değerlendirin.

Sizin çalışmanıza birşey diyemem.Alıntı yaparken size cevap olarak alıntı yapmıştım...Arçelik vestel önermişsiniz.Onaydı göndermem..Eski sağlam ürünlerin yerini şuan yenileri tutamaz tabiiki.Sizi kırdıysam özür dilerim...

Alıntıları Göster
    Benim bir anlamadığım; Türkiye 90'lı yıllarda birkaç istisnai durum haricinde hiçbir zaman orijinal AEG'yi kullanmadı ki? Türkiye'de satılan AEG'ler Profilo ürünüydü. Çoğu zaman Almanya üretimi ile alakası yoktu.

AEG'nin Türkiye'de satılan orijinal ithal ürünleri Lavamat 555, Favorit 563, Favorit 535 gibi serilerdir. Toplasanız en fazla 10 modeldir.

Eski AEG ile yeni AEG kıyaslaması neye göre yapılıyor ona anlam veremedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

artık siz değerlendirin.

asıl ben özür dilerim.bazen yorumlara polemik yaratmak için, illaki sataşanlar oluyor canımız sıkılıyor..bir an yine çıktı biri polemik yaratmak istiyor zannettim.siz kusuruma bakmayın

• Orijinalden alıntı: mdmnx

Electrolux EWF1497HDW : http://www.evaletlerim.com/Electrolux-EWF1497HDW-TimeManager-SteamSystem-Camasir-Makinesi-Distributor-Garantisi,PR-7016.html

AEG Lavamat L75280FL : http://www.evaletlerim.com/AEG-Lavamat-L75280FL-Protex-SteamSystem-Camasir-Makinesi,PR-7043.html

Slm arkadaşlar. yeni konu açma gereği duymadım. araştırıyorum

Bu iki ürün arasında seçim yapacak olursak hangisini tercih etmeliyiz. konuyu okudum ama tam bir karar veremedim. Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaNaLFaci@ -- 6 Ekim 2013; 0:43:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkbilir

Forumdaki yazıları inceledikten sonra bende bugün AEG L75280FL adlı ürünü,1480TL 12 taksit 5 ay ertelemeli şeklinde, hem de bulunduğum yerdeki bayiden aldım.

Merhaba hocam üründen memnun musunuz?? bir kaç ay içinde evleneceğim araştırma aşamasındayım. görüşlerinizi almak isterim. şimdiden tşkler
  • Acikcasi urunden pek memnun degilim. Makina vuruntu seklimde ses yapiyor. Servsi cagirdik, "normal" dediler. Ama tak tak diye ses yapiyor cogu zaman. Daha once kullandigimiz 6 kiloluk bosch da hi. Ses olmuyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Acikcasi urunden pek memnun degilim. Makina vuruntu seklimde ses yapiyor. Servsi cagirdik, "normal" dediler. Ama tak tak diye ses yapiyor cogu zaman. Daha once kullandigimiz 6 kiloluk bosch da hi. Ses olmuyordu.

çok rahatsız eden bir ses mi hocam? servis neye göre normal dedi merak ettim şimdi?
    yani makina ne napıyor da normal bir ses diyebiliyor. sonuçta katalogda ses seviyesi desibeli yazıyor.
    cep telefonunuza yükleyeceğimiz ufak bir uygulama ile tam olmasa bile bir ses seviyesini ölçün derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cronos10 -- 7 Ekim 2013; 16:33:54 >

Orijinalden alıntı: cronos10

quote:

Acikcasi urunden pek memnun degilim. Makina vuruntu seklimde ses yapiyor. Servsi cagirdik, "normal" dediler. Ama tak tak diye ses yapiyor cogu zaman. Daha once kullandigimiz 6 kiloluk bosch da hi. Ses olmuyordu.

çok rahatsız eden bir ses mi hocam? servis neye göre normal dedi merak ettim şimdi?
    yani makina ne napıyor da normal bir ses diyebiliyor. sonuçta katalogda ses seviyesi desibeli yazıyor.
    cep telefonunuza yükleyeceğimiz ufak bir uygulama ile tam olmasa bile bir ses seviyesini ölçün derim.

Normal çalışma sesi değil. Resmen kazan kenarlara çarpıyor. Çamaşırlar makinaya dengesiz konuyormuş falan. Eski makinada aynı çamaşır yıkanıyordu. 6 kiloluk makinada

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cronos10

quote:

Normal çalışma sesi değil. Resmen kazan kenarlara çarpıyor. Çamaşırlar makinaya dengesiz konuyormuş falan. Eski makinada aynı çamaşır yıkanıyordu. 6 kiloluk makinada

makinelerde üretimden kaynaklı hatalar istemesek bile olabilir ve servis sorunu çözdüğü sürece bu can sıkıcı durum anlayışla karşılanabilir...
    fakat yaşadığınız durum bende güvensizlik hissi yarattı, neye göre normal olduğunu size açıklamak zorundalar. gerekirse ellerinde bir ses seviyesi ölçüm aleti ile gelip "bakın katalog verilerindeki değerlerin altında kalıyor bu ses" demeleri gerekirdi... ilkbaharda düğün yapıcam ve araştırma içerisindeyim bu aralar..
    candoğan beyin incelemeleri neticesinde AEG L75280FL veya daha fazla bütçe ayırabilirsem AEG L88489FL modelini almayı düşünüyordum...
    sorununuzla ilgili gelişmeleri bizimle paylaşırmısınız?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.