Şimdi Ara

2013 Philips 7008 Serisi Ana Konu (42/47/55PFL7008K) (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.251
Cevap
54
Favori
294.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nuher

Kumandanın OK tuşundaki hassasiyetten belli bir zaman sonra hassasiyetini kaybettiğinden oluyor. Islak mendil veya nemli bir bez ile kullandığınız başparmağınızı ve OK tuşunu silin sorun düzeliyor. Ben deki durum böyle. Elimizin terlemesi v.s durumlardan kaynaklanıyor. Tv ile bir alakası yok bende. İşaretçi gayet güzel işliyor.
    arkadaşlar bende bu seriye odaklanmış durumdayım. verdiğiniz olumlu olumsuz bilgiler için teşekkürler. fiyat düşene kadar takipteyim, görüşlerinizi, deneyimlerinizi esirgemeyin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: juzak

arkadaşlar bende bu seriye odaklanmış durumdayım. verdiğiniz olumlu olumsuz bilgiler için teşekkürler. fiyat düşene kadar takipteyim, görüşlerinizi, deneyimlerinizi esirgemeyin lütfen.

Bu TV'lere gelen yeni ek özellikleri (Wifi miracast vs.) önemsiyor musunuz bilmiyorum ancak genel olarak görüntü kalitesi vs. panele bağlı olmakla birlikte sistemin, işlemcilerin, yazılımları aynı olduğu ve aynı altyapı üzerine kurulduğu için ben bir önceki seri olan 6xx7-7xx7-8xx7 serilerinden bakmanızı öneririm. Çünkü Fiyat/Performans oranı çok yüksek oluyor gerçekten. 1-2 ay önce çok rahat bulunabiliyordu ancak şimdi de bu serilerden birini bulursanız çok doğru bir seçim yapmış olacağınızı düşünüyorum.

• madmb01 M kullanıcısına yanıt
    İşaretçi sadece smartta çalışıyor
    işaretçi kapanmış olabilir <<< ayarlardan kontrol et .
  • berkerden kullanıcısına yanıt
    peki 7008 ile 6198k arasında görüntü ve smart kalitesi açısından bariz bir farklılık var mıdır amblight haricinde?
  • Arkadaslar kurulum yapildi televizyonu kullanmaya basladim cok guzel lakin alttaki yazilar titriyor.

Bu sorun guncelleme ile cozulebilir mi?

İmterneti baglayip o sekilde guncelleme yapilabiliyor mu? Kac saat dk surer acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • westernblew kullanıcısına yanıt
    altyazı olayına takılmayın kanaldan kanala değişir ... ve çoğu tv de aynıdır ...

görüntü yada kanal logolarında kırılma , takılma olmamalı genelde ayarla ilgilidir öncelikler motion kapatılmalı

güncelleme usb ile yapılıyor sadece talimatları okuyabilirsin. 10-15 dk sürer
  • juzak J kullanıcısına yanıt
    Hem Philips sitesinden özellikleri hem de aşağıdaki siteden panelleri inceledim; ikisi de birbirinin aynısı gibi duruyor ama kodlara bakarsak çok fark var gibi duruyor

7008'de ek olarak fare gibi işaretçisi olan kumanda var sanırım. Tabi bir de 3 taraflı ambilight. Bunların dışında gerek görüntü kalitesi, gerek smart kalitesi olarak birebir aynı cihaz gibi gözüküyor. Smart aktif kullanacaksanız o işaretçi çok işinize yarayacaktır. Aksi taktirde bir fare gerekecek rahatlık sağlamak için.

Ama herşeyi bir kenara koyarak ambilight'da üst tarafın bütünlüğü de eklenince kesinlikle çok daha güzel bir etkisi oluyor ve bu yüzden öncelikle 3 taraflı ambilight şartını koşup ondan sonra diğer özelliklere bakmak gereklidir diye düşünüyorum.

Bunlar sonucunda siz ambilight haricinde demişsiniz ama ben onu hariç tutamadan 7008K diyorum 3 taraf için. Çünkü bu bir defa alınıyor ve her kullanımda zevki daha üst seviyelere taşıyacak kesinlikle.

İncelediğim site de burası buyrun.

• quote:

Orijinalden alıntı: westernblew

Arkadaslar kurulum yapildi televizyonu kullanmaya basladim cok guzel lakin alttaki yazilar titriyor.

Bu sorun guncelleme ile cozulebilir mi?

İmterneti baglayip o sekilde guncelleme yapilabiliyor mu? Kac saat dk surer acaba ?

Bu sorun güncelleme ile çözülür ancak daha onu beceremediler %100 yakın doğrulukta düzeltmesi için. Tabi %100 değil ama çoğunlukla düzeltiyor bazı bakınca çok basit gözüken durağan ekranda bulunan alt yazılarda sıkıntı olabiliyor. Yani mantık dışı hala anlayamıyorum bu kadar basit birşey nasıl yapılamaz diye ama tabi ki hem 2012 hem de 2013 serisinin ortak sistem üzerinden yürütüldüğünü düşündüğümden bir yazılım çok cihazı etkiliyor ve bu ortak sistem sonucunda illa düzeltirler bunu diye umuyorum. Mesela hareketli bir görüntü üzerinde şerit üzerinden kaymayan yazıyı kaçırdığına şahit olmadım çatır çatır akışkan şekilde geçiyor. Ama görüntüden hariç altta siyah bir banttan akan yazıyı düzeltmediğine çok şahit oldum. Hani onu yapıyorsun da bunu nasıl yapamıyorsun diyor insan

Ayrıca her türlü diğer düzeltme, işleme vs. işini gayet güzel yapıp kalitesi görüntüyü veya herhangi bir kalitedeki görüntü çok ciddi manada daha iyi kaliteye taşıyor sistem buna emin olabilirsiniz. Ani teklemeler oluyor tabi

Bir de bu yazılım işini Apple'a verseler TV ne hale gelir düşünemiyorum. Çünkü gayet güçlü güzel bir donanım var ama koturum kod yazarlarımız coşturamıyor malesef. Ama haklarını yemeyelim yine de elde baya düzgün bir iş de var

İnternetten, flash bellek ile her türlü güncelleyebilirsiniz. Güncelleme dosyaları yaklaşık 150 mb. O indikten sonra, güncelleme faslı da 1-2 dk civarında. Güncelledikten sonra, zaten o da bahsediyor ama yine de söyleyeyim, fişi çekin ve 1-2 dk takmayın. Onun ardından fişi takıp TV'yi açın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

altyazı olayına takılmayın kanaldan kanala değişir ... ve çoğu tv de aynıdır ...

görüntü yada kanal logolarında kırılma , takılma olmamalı genelde ayarla ilgilidir öncelikler motion kapatılmalı

güncelleme usb ile yapılıyor sadece talimatları okuyabilirsin. 10-15 dk sürer
    O zaman laptopla philipsin sitesine gireyim, 7008k nin suruculerini orada bulabilirim degil mi ? Oradan usb ye atip tv ile acabiliyorsam guzel. Tv kurulumu kendi kendine usb den yapabiliyor anladigim kadariyla.

"Berkerden" dedigin gibi yukledikten sonra kapa bekle ve ac yapalim bakalim.

"666azazel" hocam sana da tesekkur ederim.. Sagolun var olun efenim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nuher N kullanıcısına yanıt
    Nuher selam, aslında pillerden şüphelenmiştim belki zayıfladı diye değiştirecektim bu söylediğin hiç aklıma gelmemişti akşam hemen deneyeceğim.
  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    Biliyorum bende smartta kullanmaya çalışıyorum, işaretçiyi ayarlardan defalarca kapatıp açtım ama malesef düzelmedi. Nuher arkadaşımın pratik bir çözüm önerisi var, umarım bendede işe yarar.
    Altyazı titreme sorunu zaman zaman bazı kanallarda çok az oluyor, şuana kadar beni çok rahatsız edecek seviyede olmadı. Güncellemeyle geçermi bilmiyorum ama bence buna çok takılmayın dikkat ettikçe daha çok sizi rahatsız edecek.

Güncelleme işlemine gelince evet internet üzerinden güncelleme yapabiliyorsunuz. Ama benim size tavsiyem güncelleme dosyasını bir usb içerisine atıp işlemi doğrudan usb den yapın. Son güncellemeyi internet üzerinden yaptım, 20mbps internet kullanıyorum abartmıyorum tam 1 saatte ancak güncellemeyi yapabildi. USB den güncelleme süresi yaklaşık 10-15 dakika.
    Güncelleme dosyasını aşağıdaki linkten bulabilirsin.

Philips
    Philips 3D Ultra İnce Smart LED TV 47PFL7008K/12 için destek sayfasını ziyaret edin
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=47PFL7008K/12&slg=TR&scy=TR&mid=Link_Software

Güncelleme dosyası zip formatındadır, yani sıkıştırılmıştır. Zipli dosya içerisindeki "autorun.upg" dosyasını doğrudan USB ye kopyalayın, usb belleği tv ye takın ve ayarlardan güncellemeyi başlatın. Zaten işlem sonrasında "TV ye bağlı tüm USB cihazları tv den sökün ve tv nin fişini elektrik prizinden çıkartıp 1 dakika bekleyin sonra yeniden takın" gibi bir uyarı ekranı göreceksiniz, hepsi bukadar...

bazı uygulamalarda kumanda işaretçisi kullanılamıyor, o uygulamalar arası geçişler sırasında kullanılabilmesi gereken uygulamada da işaretçi kayboluyor, bu durumda aşağıdaki yöntemleri deneyin bakalım n esonuç alacaksınız:
    - Kumandayı elinizde hızlıca aşağı yukarı kendi ekseni etrafında 2-3 kez sallamanız işaretçiyi geri getiriyor. Hareketi yaparken kumanda yere paralel bir şekilde aşağı yukarı gidip gelmesin, bileğinizden çevirme şeklinde yapın.
    - Diğer bir çözüm de MAVİ tuşa 2 (veya 1) kez basmanız olabilir. Normal durumda bir kez basınca işaretçi kaybolur, bir kez daha basınca görünür.

Kolay gelsin.
  • berkerden kullanıcısına yanıt
    Dediğinize katılıyorum fakat bazı küçük farklar için tercihler değişebilir:
    Benim 600x tercih etmememdeki sebep 3 taraflı amb sadece 6877'de vardı ve bu model stoklarda yok.
    x008 tercih etmemin sebebi en başta 2013 çıkışlı ve çerçevesinin daha şık durması, bunların yanında DTS ve dahili kamera da küçük ekstralar olarak eklenebilir çok şart olmasa da.

@juzak
    Bu modelin de stoklarda azaldığını düşünüyorum. Eylül başı gibi sorduğumda; bimeks'te çoktan tükenmişti, vatan'da sadece birkaç mağazada vardı, teşhir olup olmadığından emin değildi kontrol eden arkadaş, mağazadan sipariş vermiştim önce orda da son bi tane iade ürün vardı depolarında, teknosa'da ise elimizde var demişlerdi sayısını bilmiyorum.
    ben de hazır indirilmiş dosyayı almak için salona kadar gidip gelmeye üşendim :)
    internetten güncelle dedim, 10 dk kadar indirme, 3-4 dk kadar da yüklemesi sürdü, bağlantı 20Mbit.
  • atakatas A kullanıcısına yanıt
    Kumandayı sallayarak çok denedim olmadı ama dediğiniz şekide deneyeceğim, teşekkürler.
    Bazı altyazılar çok hızlı geçtiği için tv titremeyi düzeltemiyor, en çok reklamlarda geçen hızlı yazılarda titreme olabiliyor, zaten onları da okumayalım diye koyuyorlar :)

Bazı görüntü geliştirme ayarlarını kapatırsanız ya da açarsanız bu işlemdeki performansın değiştiğini görebilirsiniz.
    Hangi ayarı değiştirmenin ne şekilde etki edeceğini denemedim ama ISF-Gündüz görüntü tarzını seçtiğimde gayet iyi bir sonuç aldığımı gördüm, sadece yazılar değil diğer ayarlar için de aynı şekilde, bu modu seçip deneyin bakalım düzgün geçen yazılarda artış oluyor mu?

Güncelleme ile düzelme olabileceği gibi çözümlenemeyebilir de. Birçok televizyonda benzer durum var gördüğüm kadarıyla.
  • atakatas A kullanıcısına yanıt
    Demekki benim şanssızlığıma geldi, kurulumun çok yavaş olduğunu görünce internet hattından şüphelenip hemen aynı dosyayı bilgisayardan indirmeyi denemiştim birkaç saniye içerisinde download işlemi bitti. Ama tv de bekleki dosya yüklemeyi bitirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakatas

ben de hazır indirilmiş dosyayı almak için salona kadar gidip gelmeye üşendim :)
    internetten güncelle dedim, 10 dk kadar indirme, 3-4 dk kadar da yüklemesi sürdü, bağlantı 20Mbit.
    Herkese merhabalar! Yeni bir televizyon almak istiyorum ve düşündüğüm modeller Philips 42PFL7108K12 ve PFL7008. Bu ikiğ modelin birbiirinden farkı sadece renklerimidir? Yoksa başka farklarda varmıdır?
  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.