Şimdi Ara

Android ile Yeni Tanışanlar Kulübü (TERİMLER/SSS/DESTEK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
5
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sorularınızın cevabını bulamadıysanız sorun ki yardımcı olalım, başkası da yararlansın.

Iyi günler arkadaşlar ben bu konuyu Android ile yeni tanışmış sistem hakkında fazla bilgisi olmayan ama ögrenmek isteyen insanlar için açtım. Malum android işletim sistemli telefon kullanan kişi sayısı gün geçtikçe artıyor kullanması kolay olsada ögrenmesi biraz zor gelebiliyor yardımcı olmak amacıyla bu konu altında onlara yardım edebiliriz. Sistemi tanıtmaktansa direk kullanıma yönelik davranmayı tercih ediyorum ve başlıyorum.
    Not: Bu konuda anlatılanlar normal bir kullanıcıya basit gelebilir root,rom,yazılım,cwm gibi şeyler degil daha basit şeyler anlatılıp tartışılacaktır.

Cevabını bulamadıgınız soruyu önce konu içi arama ile cevap oradada yok ise cevap yazın.

Android terimler:
    Ana ekran(Launcher):Her android telefonun bir ana ekranı vardır. Bu ana ekrana uygulamalarınızı widgetlarınızı kısayollarınızı ekleyebilirsiniz. Duvar kagıdı belirleyebilirsiniz klasörler oluşturarak eklediginiz şeyleri gruplandırabilir, belli bir düzene sokabilirsiniz. iPhone'dan farklı olarak bu ana ekrandan sildiginiz şeyler telefondan tamamen silinmez tekrar ekleyebilirsiniz.

Widget: Widgetlar,ana ekrana ekleyebildiginiz birer canlı uygulama diyebiliriz. Örnegin bir saat widgeti saat uygulamasına girmekten çok ana ekrandan çıkmadan görevini yapmayı hedefler. Bir Bluetooth widgetı bluetooth menüsüne girmeden bluetoothu açıp kapamanıza yarar bu sayede çok kullanışlı ve şık olabilirler. Widgetların belli bir kaç görevi vardır içerdigi uygulamanin tüm fonksiyonlarını kullanamazlar.

Kısayol: Her uygulamanın olmasada belli başlı uygulamaların kısayolu vardır örnegin belirli bi nedenden ötürü sürekli Wi-fi ayarlarına giriyorsanız Wi-fi ayarı kısayolunu ana ekranınıza eklersiniz ve bu sayede daha kısayoldan o ayara ulaşabilirsiniz.Örnek

Bildirim Çubugu: Bildirim çubugu ekranınızın üst kısmında bulunup uygulamalar tarafından gelen bildirimleri kontrol etmenizi saglar. Bildirim cubugu ekranın üst kısmında bulunur ve parmagınızla aşagı çekilerek ulaşılır. Örnegin birisi size mesaj attıgında bildirim çubuguna gelir ve bildirim çubugunu aşagıya çekerek mesaja ulaşabilirsiniz. Bazı markaların bildirim çubuklarında kısa ayarlar olur. Wi-fi bluetooth gps vs.Örnek

Google Play: Google Play sizin telefonunuzun marketidir. Google play'den telefonunuza oyun uygulama widget farklı launcherler indirmenizi saglar. Google Play'i kullanabilmek için bir Gmail hesabınızın olması gerekmektedir ve gmail tamamen ücretsiz alınan bir mail hesabıdır. Google Play'de ücretli ve ücretsiz yüzbinlerce uygulamayı istediginiz gibi indirebilirsiniz. Ücretli uygulamalar için kredi kartı tanımlaması yapmanız lazımdır.Örnek

Kilit ekranı: Android kilit ekranı telefon kilidini açtıktan sonra karşınıza gelen ekrandır. Bu ekrana kilit koyabilir bu sayede istemediginiz kişilerin telefona erişememesini saglayabilirsiniz. Bu şifre bir sembolden sayılardan veya harflerden oluşabilir. Bazı android sürümlerinde yüz tanımada vardır.
    Örnek

Geri tuşu: Telefonda daima bir önceki işleme dönmeyi saglar.

Home tuşu: Ana ekrana dönmeyi saglar.

Menü tuşu: Bu tuş eski nokialarda ki seçenekler gibidir. Bulundugunuz ekranda yapılabilen seçenekleri açmaya yarar. Örnegin galeride bir resime bakarken bu tuşa basarsanız resim ile ilgili yapılabilecek seçenekleri açar.

Android terimler bu kadardır sizlerden de geri cevap geldikçe yeni terimler eklenecektir.

Sıkça Sorulan Sorular:

Androidde yeniyim hangi uygulamaları önerirsiniz derseniz bu kaynakta ki dev arşive ulaşabilirsiniz. ANDROİD UYGULAMALARI DEV ARŞİV

1-Telefonumdan sebepsiz yere kontör gidiyor bu nedendir ?
    Arka planda veri alış verişi oluyordur.Mobil veri alışverişini keseceksiniz ve kontör gitmeyecek ancak telefon ile internete giremezsiniz bunu yaptıktan sonra. Eger bir internet paketi alırsanız bu seçenegi açtıktan sonra kontör gitmez çünkü gereken mobil veriyi internet paketinizden saglar.
    Kapatmak için
    Android 2.x kullanıyorsanız
    Ayarlar-Kablosuz ve ag secenekleri-Mobil Ayarlar-Mobil verinin yanindaki tiki kaldırın.
    Android 4.x icin
    Ayarlar-Diger ayarlar-Mobil aglar-Mobil verinin yanındaki tiki kaldırın.

2-Indirdigim bir uygulamayı nasıl silebilirim ?
    Android 4.x için
    Ayarlar-Uygulama yöneticisi-Yüklenen kısmında istediginiz uygulamaya basın çıkan ekranda kaldıra basın.
    Android 2.x için
    Ayarlar-Uygulamalar-Uygulamaları yönet-Açılan kısımda istediğiniz uygulamaya basın çıkan ekranda kaldıra basın
    Not:Bazı sistem uygulamaları silinmez.

3-Telefon hafızam normalden az gözüküyor.(Örnegin 4 gb ise 2.7gb gozüküyor.)
    Bu hafızanın bir kısmını sistem ve sistem uygulamaları kullanır. Eger telefonunuz hafıza kartı destekliyorsa bir hafıza kartı alıp bu alanı artırabilirsiniz.

4-Telefon hafızam ve hafıza kartımda ki dosyalara nasıl ulaşabilirim ?
    Bazı telefonlarda dosya yönetici olmasına ragmen bazılarında yoktur. Eger cihazınızda dosya yöneticisi yoksa marketten bir dosya yöneticisi indirebilirsiniz. Benim kullandıgım ve tavsiye ettigim. X-plore adlı uygulamadır.

5-Google Maps navigasyon özelligi çalısmıyor neden ?
    Google maps'ın navigasyon özelligi henüz türkiyeyi desteklememektedir sadece yol tarifi destekler. Fakat marketten destekleyen başka bir uygulama indirebilirsiniz.(Sygic)

6-Telefonumda virüs taraması nasıl yaparım ?
    Marketten herhangi bir anti-virüs indirerek.

7-Telefonumda iki adet aynı işlevi yapan uygulama var örnegin galeri var ve her resime bastıgımda bana birisini seçmemi söylüyor. Bunu nasıl kaldırabilirim ?
    Birisini seçmenizi istedigi ekranda her zaman işareti vardır onu seçip sonra uygulamayı sectiginizde bunu sormaz. Bunu kaldırmak için her zaman sectiginiz uygulamaya ayarlardan girip varsayılanları sil demelisiniz.

8-Bazı uygulamaları kaldıramıyorum ve bunlar sistem uygulaması degil benim yükledigim uygulamalar.
    Bazı uygulamaları silmek için devre dışı bırakmanız gerekebilir. Bunun için Ayarlar-Güvenlik-Cihaz yöneticilerinden uygulamayı devre dışı bırakmalısınız.

9-Başka bir android cihazın şarj aletiyle telefon şarj edilebilir mi sorun olur mu ?
    Hayır sorun olmaz ancak kendi şarjınızı kullanmak pil ömrü açısından daha yararlıdır.

10-Bluetoothu açmama ragmen başka cihazlar beni görmüyor neden ?
    Bluetooth ayarlarından görünürlügü açmanız yeterli olacaktır.

11-Usb kablosu ile bilgisayara bagladıgımda bilgisayarım telefonumu görmüyor neden ?
    Eger telefonunuzun ekran kilidi var ise ekran kapalıyken bilgisayar telefon icerigine ulaşamaz.

12-Usb ile daha yavaş sarj oluyor bu bir sorun mudur ?
    Hayır usb ile daha yavaş sarj olması normaldir.

13-Telefonuma güncelleme nasıl yapabilirim ?
    Ayarlar-Cihaz hakkında-Sistem güncellemeleri kısmından telefonunuza uygun güncelleme var mı bakabilirsiniz var ise wi-fi aracılıgıyla yapabilirsiniz.

14-Bir başka android telefonda gördügüm uygulamayı Google Play'de aratmama ragmen bulamadım neden ?
    Android sürümünüz eskidir. Çogu uygulama android 2.3 ve üstü için yazılmış olsada 2.3ü kabul etmeyen uygulamada vardır.

15-Sim kartımda ki numaraları nasıl telefon rehberine kopyalarım ?
    Rehbere girip menü tuşuna basın içe/dışa aktar kısmından içe aktarı seçtikten sonra sim kartinizdaki tüm kişileri kopyalayabilirsiniz.

16-3G açık olmasına ragmen H veya H+ çıkıyor bu nedir ?
    H=Hspda H+=Hspda+ anlamına gelir bunlar 3G'den daha hızlı internet taşıyıcılarıdır. Yani telefonunuz bunları destekliyorsa 3G yerine daha hızlı olan bunları seçer.

17-Son girdiğim uygulamaları nasıl görebilirim ?
    Home(Orta) tuşuna basılı tutarak. Eğer android sürümünüz 4.0 ve daha yukarısı ise son girdiğiniz uygulamaları aynı menüden kapatıp önbellekten silebilirsiniz.Eğer düşükse bunu bu menüden yapamazsınız.

18-Rehber ve Arama ekranım çok geç geliyor bu bir sorun mudur ?
    Bu bir sorun değildir bunun nedeni kaydettiğiniz bilgileri siz her rehebrden çıkınca siler ve girince geri yükler bu yüzden yüklemesi biraz süre alır.

19-Google Play'de yorumlarda hep ics jb gb kelimeleri geçiyor bunlar nedir ?
    Bunlar android sürümleridir.Gb=Gingerbread yani android 2.3 İcs=İce cream sandwich yani 4.0 Jb ise Jelly Bean yani 4.1'dir

20-İndirdiğim uygulamalar izin kısmına giriyorum bir çok şey var bunlar önemli mi?
    Uygulamaları indirirken sizden izinler ister. Bu izinler uygulamaların çalışması için gereklidir. Ancak yinede her uygulamaya güven olmaz fazla bilinmeyen çok indirmesi olmayan uygulamalar çok fazla izin istiyorsa dikkatli olun derim.

21-Pil kısmına giriyorum ekran kapalıyken telefon hala uyanık bu yüzden şarj gider mi ? Bunun nedeni nedir ?
    Tabiki ekran kapalıyken telefonun uyanık olması şarj yer. Telefonu uyku moduna geçirmeyen şey senkronizasyon veya bir uygulama izni olabilir. Eğer telefon hiç uyku moduna girmiyorsa bu önemlidir ve nedeni neyse silinmeli devre dışı bırakılmalıdır.Ancak az da olsa geçmemesi normaldir

Daha fazla soru en yakın zamanda eklenecektir.

Burada arayıp cevabını bulamadıgınız soruyu önce konu içi arama yapıp oradada yoksa cevap atarak sorabilirsiniz. Görüş özel soru ve önerileriniz için pm atabilirsiniz veya berat249@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi What a Goal -- 17 Ağustos 2013; 20:32:59 >

• Reserved

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi What a Goal -- 7 Şubat 2013; 21:05:33 >

Orijinalden alıntı: Berat249

Hepinize teşekkür ederim tavsiyeleriniz de olursa eger lütfen söyleyin ki daha çok yardım edebilelim yeni ögrenenlere

Odex deoex gibi karmasik olaylari da aciklasan iyi olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: AERN

Adroid için, kameranın tutulduğu yerdeki işte restoran, kafe, mağaza gibi yerleri gösterebilen bir uygulama var mı ? Nokia Lumia da olduğu gibi.

Maalesef yok. Belki ilerde böyle bir uygulama yaparlar.

Orijinalden alıntı: Berat249

quote:

Orijinalden alıntı: AERN

Adroid için, kameranın tutulduğu yerdeki işte restoran, kafe, mağaza gibi yerleri gösterebilen bir uygulama var mı ? Nokia Lumia da olduğu gibi.

Maalesef yok. Belki ilerde böyle bir uygulama yaparlar.

Teşekkür ederim bilgi için, umarım ilerleyen zamanlarda böyle bir uygulama geliştirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi What a Goal -- 9 Şubat 2013; 12:38:28 >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.