Şimdi Ara

XPEİRA U ADIM ADIM BOOTLOADER AÇMA ve KAPATMA, ROOT, CWM, STOCK ROM, CUSTOM ROM YÜKLEME (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
5
Favori
29.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Osmandeha kardeşim c sürümünde halen hatalar saptıyorm telefonm sesli modda oldugu halde sesi çıkmıyor kapatıp açılınca düzeliyor b sürümünde de bnlar vardı sence nedendir sony şu güncelleneyi bi verse artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammet-53 -- 13 Şubat 2013; 17:49:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet-53

Osmandeha kardeşim c sürümünde halen hatalar saptıyorm telefonm sesli modda oldugu halde sesi çıkmıyor kapatıp açılınca düzeliyor b sürümünde de bnlar vardı sence nedendir sony şu güncelleneyi bi verse artık

c sürümünde bu hatalar kesinlikle yok yüklemede hata yapmış olmalısınız. flashladığınız dosya kaç mb dı?

bi de zil sesi olarak hiçbiri seçiliyse telefon sesli de olsa bile ses çıkmaz. bir zilsesi seçmeniz lazım

bootloader açıksa da bi çok aksama olabilir kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandeha -- 13 Şubat 2013; 18:14:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krone

quote:

Orijinalden alıntı: osmandeha

üzerine başka stock rom kısmını tam anlamadım. üzerine başka stock rom atalım dersek eskisi gider yeni yüklediğimiz gelir. yani C sürümünü flashladıktan sonra GB flashlarsanız C sürümü gider GB gelir. güncellemeleri alabilrsiniz ewet. zaten GB yüklerseniz de pc companionda size ICS güncelleme olarak görünecektir.

Flaslayarak C sürümünü yüklemek için ses kısma tuşuna basılı tutarak usbyi pcye taktım fakat Device Connected 'dan 30-40 saniye sonra Disconnected yazısı geliyor neden acaba ?

EDİT : Çözüldü C sürümünü yükledim

Alıntıları Göster
    Direk C sürümüne geçtim şu anki son sürüm çok sorunluymuş, wifi kopması çalışan uygulamalara bile girememe sorunları filan.

• quote:

quote:

Osmandeha kardeşim c sürümünde halen hatalar saptıyorm telefonm sesli modda oldugu halde sesi çıkmıyor kapatıp açılınca düzeliyor b sürümünde de bnlar vardı sence nedendir sony şu güncelleneyi bi verse artık

c sürümünde bu hatalar kesinlikle yok yüklemede hata yapmış olmalısınız. flashladığınız dosya kaç mb dı?

bi de zil sesi olarak hiçbiri seçiliyse telefon sesli de olsa bile ses çıkmaz. bir zilsesi seçmeniz lazım

Kardeşim yüklediğim dosya 342 mb gözüküyo normal flashtoolla yükledim üstlik zil seçili seçili normalde msj faln gldimi çliyor ama bzen msj gldiğinde sdece titriyor kapatıp açnca düzliyor kardeşim

• quote:

quote:

quote:

Kardeşim yüklediğim dosya 342 mb gözüküyo normal flashtoolla yükledim üstlik zil seçili seçili normalde msj faln gldimi çliyor ama bzen msj gldiğinde sdece titriyor kapatıp açnca düzliyor kardeşim

o zaman servise bi danışın derim sürümde böyle bi sorun yok çünkü telefondan kaynaklanabilir

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    arkadaslar söyle bir sorunum var. @osmandeha yedek aldikya smdi rehberde filtreleye girdgmde SIM KART secenegi yok gmaili seciorm ama her kisiden 2 3 tane aynisi cikio sadece telefn numaralari diorm bu sefer "S" harfne kadr var :s nasil yapablrm.

Sorunu nasil cözebilirim arkadaslar :S

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraturk

arkadaslar söyle bir sorunum var. @osmandeha yedek aldikya smdi rehberde filtreleye girdgmde SIM KART secenegi yok gmaili seciorm ama her kisiden 2 3 tane aynisi cikio sadece telefn numaralari diorm bu sefer "S" harfne kadr var :s nasil yapablrm.

Sorunu nasil cözebilirim arkadaslar :S

bu sorunun cevabını dün vermiştim. gmail de rehbere gir. orada çift kişileri bul ve birleştir diye bi seçenek var. onu uygula. şuanda burdaysan msn ye gel :)
  • geliyorm:-)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: roket adam

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeşim c sürümü b ye göre daha hızlı ama anasayfaya geçtiğimde simgeler geç yükleniyor tek tek geliyo o sorunu nasıl düzeltebilirim

bunun sebebi biz başka menülerdeyken ana ekranın (yada diğer ekranlar) hafızada bekletilmeyip tamamen kapatılmış olmasıdır. hafızada bekletilse de ram kullanarak performans düşüşüne sebep olur. şu maddelerden bir yada birkaçını yaptıysanız bu durumla karşılaşırsınız. bunları geri alarak da normalleştirebilirsiniz:
    task killer gibi görev yönetici bir program kullanıyor musunuz. arka plan işlem sınırı koydunuz mu. uygulamaları saklama seçeneği aktif ettiniz mi. bu etkiyi oluşturacak herhangi bir sistem dosyasını kısıtladınız ya da dondurdunuz mu. bunlar telefonun performansını artırır ancak dediğiniz gibi herhangi bi ekrandan başka bişeye geçerken ekran tektek gelir.

bi başka ihtimalde arka planda çok uygulma çalışıyorsa telefon kasıyodur. ama hızlı çalışıyor dediğiniz için böyle olacanı sanmıyorum.

performans ipuçları başlığında verdiğim adımları uygulayarak da telefonunuzu orjinaliteyi bozmadan iyice optimize edbilirsiniz. ancak üstte dediğim gibi bazı task killer uygulamaları, arka plan işlem sınırı ve uygulamaları saklama seçeneği ekranda anlık yüklemeyi engelleyebilir.

Root etmedim,task killer gibi program yok,arka plan işlem sınırı standart sınır olarak ayarlı,sistem ile alakalı bişeye dokunmadım ama telefon gerçekten hızlandı anasayfa hariç

hmm ben de eski mesajlara cevap yazmaya çalışıyodum :) zaten seninlermiş :)
    ayarlar geliştirici seçeneklerinde pencere animasyon ölçeğini 0.5x yap daha hızlı oluyor.
    romu ilk yüklediğimde bende de aynı sorun vardı ama zamanla düzeldi. tam olarak hangi şey düzeltti bilmiyorum.

İşe yaradı dostum teşekkürler

bu sorunun çözümünü öğrenmiş olduk o zaman.

malesef sorunun çözümü o değilmiş ya yine devam ediyo ama problemi sanırım buldum xperia anasayfası uygulamasını önbelleğe atıyo o yüzden her anasayfa geçişimde yeniden açmaya çalışıyo anasayfa sürekli nasıl tutabilirim onun çaresini bulmamız lazım

Edit:düzelttim sorunu arkadaşlar geliştirici seçenekleri > etkinlikleri saklama işaretliydi onu kaldırdım düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roket adam -- 14 Şubat 2013; 1:07:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

o zaman servise bi danışın derim sürümde böyle bi sorun yok çünkü telefondan kaynaklanabilir

saol dostum hersey için

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeşim c sürümü b ye göre daha hızlı ama anasayfaya geçtiğimde simgeler geç yükleniyor tek tek geliyo o sorunu nasıl düzeltebilirim

bunun sebebi biz başka menülerdeyken ana ekranın (yada diğer ekranlar) hafızada bekletilmeyip tamamen kapatılmış olmasıdır. hafızada bekletilse de ram kullanarak performans düşüşüne sebep olur. şu maddelerden bir yada birkaçını yaptıysanız bu durumla karşılaşırsınız. bunları geri alarak da normalleştirebilirsiniz:
    task killer gibi görev yönetici bir program kullanıyor musunuz. arka plan işlem sınırı koydunuz mu. uygulamaları saklama seçeneği aktif ettiniz mi. bu etkiyi oluşturacak herhangi bir sistem dosyasını kısıtladınız ya da dondurdunuz mu. bunlar telefonun performansını artırır ancak dediğiniz gibi herhangi bi ekrandan başka bişeye geçerken ekran tektek gelir.

bi başka ihtimalde arka planda çok uygulma çalışıyorsa telefon kasıyodur. ama hızlı çalışıyor dediğiniz için böyle olacanı sanmıyorum.

performans ipuçları başlığında verdiğim adımları uygulayarak da telefonunuzu orjinaliteyi bozmadan iyice optimize edbilirsiniz. ancak üstte dediğim gibi bazı task killer uygulamaları, arka plan işlem sınırı ve uygulamaları saklama seçeneği ekranda anlık yüklemeyi engelleyebilir.

Root etmedim,task killer gibi program yok,arka plan işlem sınırı standart sınır olarak ayarlı,sistem ile alakalı bişeye dokunmadım ama telefon gerçekten hızlandı anasayfa hariç

ayarlar geliştirici seçeneklerinde pencere animasyon ölçeğini 0.5x yap daha hızlı oluyor.
    romu ilk yüklediğimde bende de aynı sorun vardı ama zamanla düzeldi. tam olarak hangi şey düzeltti bilmiyorum.

malesef sorunun çözümü o değilmiş ya yine devam ediyo ama problemi sanırım buldum xperia anasayfası uygulamasını önbelleğe atıyo o yüzden her anasayfa geçişimde yeniden açmaya çalışıyo anasayfa sürekli nasıl tutabilirim onun çaresini bulmamız lazım

Edit:düzelttim sorunu arkadaşlar geliştirici seçenekleri > etkinlikleri saklama işaretliydi onu kaldırdım düzeldi

uygulamaları saklama diye yazmıştım :) etkinlik olacaktı evet :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

uygulamaları saklama diye yazmıştım :) etkinlik olacaktı evet :)

Neyse en azından öğrenmiş olduk başkalarının işine yarar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uA_1905_1905

telefonu yedeklemıstım ama gerı yukleyemıyrm hata werıyor sony pc companion :(

bu pc companionun sorunu sürüm değiştirmresen de aynı sıkıntı var yedekleme ve geri yükleme çoğu zaman çalışmıyor. pc companionu kaldırıp tekrar yükle belki düzelir

Alıntıları Göster
    arkdaşlar sıfır sorunsuz PROXY programı varsa bildiğiniz paylaşırmısınız benim için çok önemli..

not1: markettekilerin hemen hemen hepsini denedim "geaproxy" arada sırada çalışıyo ben sorunsuz istiyorum.

not2: yasaklı siteler felan cart curt olayına hiç girmeyin.. iş yerinde kısıtlayıcı var o yüzden arıyorum.

• quote:

geliyorm:-)

kardeşim telefonu satmak istediğini yazmışsın iyi düşün derim.ayrıntılarını ve doğru kullanmyı öğrenirsen (şarj süresi ve hafıza hariç hariç) bu telefondan sonra seni hiç bi telefon tatmin etmez :)
    illa ki satacaksan sony nin üst modellerini al en azından. dost tavsiyesi...
  • quote:

quote:

geliyorm:-)

kardeşim telefonu satmak istediğini yazmışsın iyi düşün derim.ayrıntılarını ve doğru kullanmyı öğrenirsen (şarj süresi ve hafıza hariç hariç) bu telefondan sonra seni hiç bi telefon tatmin etmez :)
    illa ki satacaksan sony nin üst modellerini al en azından. dost tavsiyesi...

Alıntıları Göster
    27serhat
    S.a kardeşim.Xperia U'ya bilgisayardan film atıyorum film görünüyor ancak oynatmıyor.Google Play'dan Winamp gibi birşey mi indirmeliyim yoksa sende görüyor mu onu çok merak ediyorum.Ayrıca Film alt yazılı olunca filmi hiç görmüyor.Yardımcı olursan çok mutlu olurum

cevap: oynatmak istediğiniz filmin formatıyla alakalı bi durum. örneğin asf formatlı bi dosya oynatmak istiyorsanız asf oynatabilen bi meda player ya da codec indirmeniz gerekir. divx için divx formatı oynatabilen bi uygulama ya da codec indirmeniz gerekir. es file manager gibi bazı dosya yönetici uygulamaların da kendi tümleşik oynatıcıları vardır.
    video dosyanızın formatını, dosya isminin sonundaki uzantıdan öğrenebilirsiniz. örneğin film.divx burada film dosya ismi, .divx formatı gösterir. bu durumda google play de divx player şeklinde arama yapabilirsiniz. format asf ise asf player diye arama yapabilirsiniz.
    film oynatma kalitesi oynatıcının kalitesiyle doğrudan alakalıdır. bir filmde bazı oynatıcılar takılmalar yaşatabilirken, iyi bi oynatıcı kusursuz oynatabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandeha -- 15 Şubat 2013; 7:28:13 >

• bende wi-fi sorunu var bazen kopma yapıyor ve çok geç bağlanıyor

• quote:

bende wi-fi sorunu var bazen kopma yapıyor ve çok geç bağlanıyor

bende sadece google play den uygulama indirirken bazan takılıyor. diğer uygulamalarda hiç wifi sorunum olmadı. acaba modeminden kaynaklı olabilir mi bu sorunlar?
  • quote:

quote:

bende wi-fi sorunu var bazen kopma yapıyor ve çok geç bağlanıyor

bende sadece google play den uygulama indirirken bazan takılıyor. diğer uygulamalarda hiç wifi sorunum olmadı. acaba modeminden kaynaklı olabilir mi bu sorunlar?

Alıntıları Göster
    Sanmiyorum... Romdan sonra böyle oldu...s eski turkcelli romu ariyorum bulabilirsem yüklicem.

• quote:

Sanmiyorum... Romdan sonra böyle oldu...s eski turkcelli romu ariyorum bulabilirsem yüklicem.

romu ilk yüklediğimizde pewer off beklemeden kullanmaya geçmiştin. bundan da bi çok hata kaynaklanabilir. burada telefonda işlem yapmadan beklemek gerekiyordu telefon sistemle ilgili dosyaları yazıyordu çünkü ve etkili olması için telefon kapatılmalıydı.
    romu yeniden yüklemeyi dene. şimdiye kadar c sürümünden şikayet eden 2. kişisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandeha -- 15 Şubat 2013; 19:58:46 >
  • quote:

27serhat
    S.a kardeşim.Xperia U'ya bilgisayardan film atıyorum film görünüyor ancak oynatmıyor.Google Play'dan Winamp gibi birşey mi indirmeliyim yoksa sende görüyor mu onu çok merak ediyorum.Ayrıca Film alt yazılı olunca filmi hiç görmüyor.Yardımcı olursan çok mutlu olurum

cevap: oynatmak istediğiniz filmin formatıyla alakalı bi durum. örneğin asf formatlı bi dosya oynatmak istiyorsanız asf oynatabilen bi meda player ya da codec indirmeniz gerekir. divx için divx formatı oynatabilen bi uygulama ya da codec indirmeniz gerekir. es file manager gibi bazı dosya yönetici uygulamaların da kendi tümleşik oynatıcıları vardır.
    video dosyanızın formatını, dosya isminin sonundaki uzantıdan öğrenebilirsiniz. örneğin film.divx burada film dosya ismi, .divx formatı gösterir. bu durumda google play de divx player şeklinde arama yapabilirsiniz. format asf ise asf player diye arama yapabilirsiniz.
    film oynatma kalitesi oynatıcının kalitesiyle doğrudan alakalıdır. bir filmde bazı oynatıcılar takılmalar yaşatabilirken, iyi bi oynatıcı kusursuz oynatabilir.

arkdaşım MXPlayer var onu indir hatta telefon modellerine uygun codecleri bile var sorun yaşarsan codecleride indirebilirsin önce Mxplayer ı indir Play'dan.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.