Şimdi Ara

MSI Z77A-GD55 SSD performans problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Q9400 işlemci + msi p35 Anakart + 4gb ddr2 olan eski sistemimdeki parçaları imzamdaki parçalarla değiştirdim. Parçaları kurduktan sonra TeamXtreem S1 120 GB (SATA II SandForce kontolcülü) ssd diskime format atarak yeniden windows kurdum. Fakat eski sistemde ssd ortalama 270-280 MB hızlara çıkarken şimdi hd tune ile test yaptığımda sonuçlar çok daha düşük (190-200 mb) çıkmaya başladı. Sorun neden kaynaklanıyor henüz bulamadım.

Anakartta 2 tane sata 3 (native) portu var ssdyi bunlardan birisine taktım, biostaki seçeneklerde de AHCI seçili. Açılış kapanışlar çok hızlı bir sorun yok fakat benchmarklarda okuma yazma hızları düşük çıkıyor.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI, RYZEN 7 7800X3D, G SKILL NEO Z5 RGB 32GB 6000 MHZ DDR5 RAM, GAINWARD RTX 4070TI SUPER Panther OC 16GB, KINGSTON KC3000 2 TB nVme SSD, Seagate 1TB 7200 RPM 256MB Cache HDD, FSP Hydro GT Pro 850 Watt Gold PCIE5 PSU, Samsung Odyssey OLED G6 QHD 240HZ Mönitör, Sony Playstation 5
  • SSD yi sata 3'e mi takıyorsun?

Sata 3'e takıyorsan değiştir sata 2 ye tak birde öyle dene
    MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI, RYZEN 7 7800X3D, G SKILL NEO Z5 RGB 32GB 6000 MHZ DDR5 RAM, GAINWARD RTX 4070TI SUPER Panther OC 16GB, KINGSTON KC3000 2 TB nVme SSD, Seagate 1TB 7200 RPM 256MB Cache HDD, FSP Hydro GT Pro 850 Watt Gold PCIE5 PSU, Samsung Odyssey OLED G6 QHD 240HZ Mönitör, Sony Playstation 5
  • Aynı sorun bende de var henuz bulamadım. C state ile ilgili olabilieceğini belirten yazılara rastladım forumlarda.
    Bende Sata 3 Sandisk Extreme var Okuma hızı 480 mb larda iken Diskmark da Yazma hızı 100 Mb seviyelerinde .
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
  • quote:

Orijinalden alıntı: handful

Selam Arkadaşlar,

Q9400 işlemci + msi p35 Anakart + 4gb ddr2 olan eski sistemimdeki parçaları imzamdaki parçalarla değiştirdim. Parçaları kurduktan sonra TeamXtreem S1 120 GB (SATA II SandForce kontolcülü) ssd diskime format atarak yeniden windows kurdum. Fakat eski sistemde ssd ortalama 270-280 MB hızlara çıkarken şimdi hd tune ile test yaptığımda sonuçlar çok daha düşük (190-200 mb) çıkmaya başladı. Sorun neden kaynaklanıyor henüz bulamadım.

Anakartta 2 tane sata 3 (native) portu var ssdyi bunlardan birisine taktım, biostaki seçeneklerde de AHCI seçili. Açılış kapanışlar çok hızlı bir sorun yok fakat benchmarklarda okuma yazma hızları düşük çıkıyor.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Selam
    Aynı anakartı kullanıyoruz.. "ssdyi bunlardan birisine taktım" demişsiniz. Bu yanlış bir uygulama. SSD'yi birinci porta takın(altaki beyaz port).

Yeni sistem kurarken önceki önyükleme birimini sildiniz mi bunu bilmiyoruz? Silmemişseniz bunu yapmak durumundasınız..
    SSD testini mutlaka özel yazılım olan ATTO Bench programı ile tes edin..

SSD SATA farklılıkları var ama bendeki OCZ SATA III SSD aşağıdaki değerleri veriyor..
    Kolay gelsin..

MSI Z77A-GD55 SSD performans problemi.

• ön yükleme birimi derken 100 mblık bir birim oluşturuyor windows 7 onu mu kastediyorsunuz? Eğer onu diyorsanız kurulum yaparken sadece mevcut birimlere format attım, birimleri silip tekrardan oluşturma yapmadım, ve de anakartta 2 adet beyaz renkte sata 3 portları vardı ve üzerinde yüksek performans için ssd nizi buraya takın yazıyordu ama alttakine mi yoksa üste mi taktım hatırlamıyorum incelerim eve gidince. Bu mevcut yavaşlık format atarken silip tekrar oluşturmadığım için mi oldu sizce?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.