< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
birisinin ilk tanıştığı kişiye "siz"li konuşması birileri için "ezilmek" olmuş. ne kadar trajik... sonra bu kişilere sorsan ülke de "doplum bozuh" oluyor. asıl toplumu bozan da kendi düşünceleri. benim aile kökenlerim balkanlardan. dedem 83 yaşında Türkiye'de ama kendi anasından babasından gördüğü kültürle büyümüş. hala ilk defa tanıştığı birine siz der. bu adam bulgaristan'da kırsal köyde doğmuş ama meslek lisesi bitirip bunu edinmiş. işte toplumu bozan: evlilik değil, kişinin kendi kültürünü, olması gereken şehir kültürüne dayatmasıdır. her kırsaldan gelen bunu yaptığı için bugün istanbul yaşanmaz konumda. bursa aynı şekilde. yakında balıkesir çanakkale de aynı şekilde olacak. muğla aydın alamcılar tarafından kuşatılmış. arkadaşın muğlada yazlığı var. site içinde dublex halinde 15 sene önce almışlar. normalde ingiliz alman komşuları ile sorunsuz yaşarken, bu yabancılar evlerini almancılara satıp dönüyorlar. arkadaşın sadece annesi hayatta. annesi sürekli sorun yaşamaya başlamış. en son duvar muhabbeti anlatmıştı. bu da mı evlilerin getirdiği birşey? değil! almanya'da eğitim alamamış bilincin Türkiye'de kültürlü bilinçle çatışması durumunun getirdiği sorunlar bütününden birisi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 12 Eylül 2025; 7:43:11 > |
evliliğin erkek için tek negatif tarafı: sıcak lezzetli ev yemeklerinden mütevellit alınan kilolar. 4 5 günlük otlama moduna geçtim. sağ olsun eşim yardımcı oldu hazırlamama. bol protein alkali ve vitaminli salatam. içinde ton balığı, haşlanmış siyag fasulye, salatalıklar, maydanoz, lahana, marul, biber, bir kaşık ceviz yağı , 3 kaşık soğuk sıkım Türkiyeden getirdiğim zetin yağı, domates salatalık maydanoz mor soğan. baharat olarak: tatlı kaşığı kimyon, 2 tatlı kaşığı kırmızı biber, 2 tatlı kaşığı granül sarımsak, çay kaşığı tuz yarım kaşık sirke ve limon. ![]() ortalama 1kg kadar öğün çıkıyor. 3 öğünlüğüm bu 4 - 5 gün boyunca. tabi arada yanına tam tahıl 1 dilim ekmek ve 50gr kadar dilim kaşar da takviye yapıyorum öğlen öğünlerinde. günde 12000 adımdan az atmayınca 1 haftada 1.5 2kg kadar açlık çekmeden kilo kaybım başlıyacak tekrardan. evli arkadaşlara tavsiyemdir. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Baba tamam sensin yeter da... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
![]() |
özel okulda akran zorbalığı yüzünden bi çocuğun bacağı kırılmış, başına poşet geçirmişler... teksas mı burası? çocuğuma dövüş dersi aldıracam. |
|
bu sabah geç kaldık biraz. kızımı mecbur araba ile okuluna bıraktım. sonra eve geldim ve eşimle birkaç mutfak eşyası aldık. 110 euro civarında bir harcama yaptık ama alman malı tencere , çelik tava, ispanyol yapımı seramik dikdörtgen fırınlık tava, koruyucu eldiven ve birkaç muhtfak havlusu aldık. pahalı gibi duruyor ama ocak ile birlikte almanya'da faizler yükseliyor maaşlara uygulanan. sosyal dayanımşa vergisi, sağlık vergisi ve gelir vergileri yükselecek. asgari ücrete 50 cent zam var. 180 saatte 90 euro fark yapıyor. ulan başlamadan zaten emcükledi sol hükümetimiz. üstüne yeni yılda bu tren kartlarına da zam gelecekmiş. elektrik de zamlanıyor vs. o yüzden 50 euro verdiğim çelik tencere muhtemelen 70 euro olcak. 32 euro aldığım tencere 45 50 arası olacak ki bunlar %60 indirimli fiyatlarıydı. evliliğin diğer güzel yanı seni boş hayattan alıp, hesap kitap adamı yapıyor. çünkü applerden gidip de hatun düşürücem diye preminyum üyelik çilek milet diye ayda 2000 3000 lira vermiyorsun. hatun düştü ; hatunu dışarı çıkart o gün 10 000lik oluyorsun ve yine eve sap dönüyorsun. artık karının gönlü ne zaman olucak uğraş dur. sana ayda maaşının yarısını saplayacak işte. sen de gelip buralarda "evlenmeyün göthüüüü yaaaa" diye ağlayacaksın evde kalmış arkadaşım. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Eylül 2025; 8:9:30 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
"merhametsiz" diyince aklıma yaşadığım şu olay geldi. avm otoparkında bi araca çarptım diye güvenlik çağırmışlar. araçta baktıkları yer arka tamponda plastik siyah renkli yer. kamera kaydı şu bu . 3-4 telefon ışığıyla tamponu incelediler çizik var mı diye. sanırısın mikronluk çizdim. "babam beyin kanaması geçirdi ben gidiyorum" dedim, daha fazla bekleyemezdim ve kadın bana "ama tamponumuz çizildi" dedi. o an beynim patladı. ben buna nasıl bi tepki vereyim? Bu arada önce evlendirip sonra boşatacağımız kız arkadaşımız kendine iş buldu başka şehirde ve "bi kanepe bi masam var kafam çok rahat" diyor. toplumun kültürü silindi, yerine bencillik kültürü geldi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 18 Eylül 2025; 17:17:52 > |
evli arkadaşlar neden bekar arkadaşlara evlilik güzellemesi yapmaya çalışıyorsunuz ki? çok beğendiyseniz hayatınıza öyle devam edin bekar arkadaşlar 4 yıldır bekar olarak olarak yaşıyorum evim var motosiklet'lerim var işim gücüm iyi yani bekar kadınlar için tam sağmal inek adayıyım ne hikmetse çevredekiler sürekli birileri ile tanıştırma derdinde anam kız kardeşim başta arkadaşların eşleri sağ olsun düşmanım çok yani diyorum ki ben kimseye bakamam dertsiz başıma dert alamam ne kadar çok akraba o kadar dert evlenmeyi düşünmüyorum çünkü özgürlüğü çok seviyorum kısıtlanmak istemiyorum yok efendim akşamları sıcak yemek olur evinde evin temiz olur vay sohbet edersin ya diyorum ki bunların hepsini ben yapıyorum zaten evleneceğim insan da bir zahmet benimle her konuda denk olsun diyorum evi olsun mesela onun evinde ikamet edelim o çalışsın ben evde yemek temizlik vs yapayım sabah 10 da kalkayım güzel kahvaltımı yapayım sonra süsleneyim gideyim avm turu atayım eşimin parasını yiyeyim nasıl olur evlilik böyle olacaksa ben yarın sabah 8:30 da nikahı basarım ne güzel istanbul değil mi? işte kadınların bu denli evlenme isteklerinin sebebi bu |
|