Şimdi Ara

Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
621
Cevap
10
Favori
61.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XPERİA SOLA JELLY BEAN ALMIYOR MAALESEF. NEDEN OLARAKTA EKRAN ve RAM BAHANELERİ VAR. DESTEKLEMİYORMUŞ ama garip şekilde go felan alıyor. bu nasıl destekliyor anlamak güç. BİLGİNİZE!!!

DİKKAT!! = VODAFONE HATLARLA İLGİLİ BİR SORUN VAR. HAT BÖLGE VEYA YER DEĞİŞTİRİNCE KENDİNİ GÜNCELLEMİYOR. BU DURUMDA EKRANINIZDA ÇEKİYOR GÖZÜKSE DE ÇEKMİYOR ARAMA YAPMIYOR-MESAJ GÖNDERMİYOR-ULAŞILAMIYOR.
    SORUNUN ÇÖZÜMÜ YA TELEFONU YENİDEN BAŞLATMAK YA DA UÇAK MODUNA ALIP-ÇIKARMAK. EN SON ÇARE HATTI TAŞIMAK.
    BU SORUNU OLAN ARKADAŞLARI DA;http://forum.donanimhaber.com/m_64462091/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65182693 BU KONUYA BEKLERİZ. BELKİ HEP BİRLİKTE VODAFONE ŞİKAYET MAİLLERİ ATARSAK DURUMUN CİDDİYETİNİ ANLARLAR.

şarjı uzatmak için yapılması gerekenler;
    quote:

Orijinalden alıntı: dagnomels

TELEFON ŞARJ UZATMA YÖNTEMLERİ

1- Şebekeyi yanlızca GSM yapın telefonunuzu 2G de kullanırsınız ve şarjınız daha çok dayanır.
    2- Uzatılmış bekleme modunu aktif edin gece uyuyunca ya da telefonu kullanmadığınız zamanlar şarjın çabuk bitmemesine yarar sağlıyor.
    3- Parlaklığı %50 nin altında tutun hatta ben %20 lerde kullanıyorum.
    4- Telefonun ekran zaman aşımı süresini 15 yada 30 saniye yapın.
    5- Google Play Store'dan Juice Defenderi kurun bir sürü kişi işe yaradığını söylüyor ee boşuna demiyorlar ya bir yararını görmüşlerdir illaki bende kullanıyorum herhangi bir zararıda yok nasıl olsa kullanmakta fayda var.
    6- Hareketli duvar kağıdı kesinlikle kullanmayın.
    7- Bence Task Killer gibi programlar kullanmayın kullansanızda Otomatik Ram Temizlemesin kendiniz elinizle temizlemeniz daha doğru olur Otomatik olarak kendi temizlemesi telefonu kullanmadığın zamanlar bile Task Killerin otomatik rami temizlemesi şarjın çabuk bitmesine neden olur.
    8- Telefonun şarjını ayda bir defa tamamen bitirip kapanana kadar kullanın ve kapalı halde full şarj dolana kadar şarjda bırakın dolunca telefonu açıp şarjdan çıkarabilirsiniz.
    9- Veri hizmetini sadece kullandığınız zamanlar açın kullanmadığın zaman kapatmayı unutmayın.
    10- Eğer gece telefonunuzu kullanmıyorsanız telefonu uçak moduna çevirin uyandığınız da uçak modunu kapatın. Bu sayede gece şebeke çekmesi için harcanan gücü kapatmış olursunuz
    11- HTC firması yetkilileri Android telefonlar için şöyle bir yöntem söylemiş ve deneyenlerin işe yaradığına dair görüşleri var.
    YÖNTEM ŞU;
    Telefonunuzu açın ve telefonunuzu 8 saat veya daha uzun süre şarj edin (bu süre boyunca şarjdan çıkarmayın),
    Ardından telefonunuzu şarjdan çıkarın ve kapatın. Telefon kapalıyken 1 saat kadar telefonunuzu tekrar şarja takın,
    Sonrasında telefonunuzu tekrar şarjdan çıkarın, telefonunuzu açın ve 2 dakika bekleyip; telefonunuzu kapatın ve tekrar 1 saat daha şarj edin.

AKLIMA GELENLERİ YAZDIM UNUTTUĞUM VARSA MAZUR GÖRÜN SİZİNDE BİLDİKLERİNİZ VARSA EKLEYİN ŞARJ SIKINTISI ÇEKENLERE BÖYLECE BİR FAYDAMIZ DOKUNUR.

incelemeye önce kutusundan başlayalım ince kare bir kutuya sahip;

ön taraf;
     Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme

arka taraf;

buda kutunun inceliği;

gelelim kutunun içeriğine;

kutunun içinden telefon, usb'li fiş, 2 adet nfc tag, kulak içi olmayan kulaklık, usb kablosu, micro sim kartlar için genişleme aparatı. kitapçık olarak da önemli bilgiler, başlangıç kılavuzu, sar değeri (en yüksek sar değeri 1.25), yetkili servis merkezleri ve garanti belgesi. kullanma kılavuzu çıkmadı içinden bunu telefona yüklemişler fakat internet indirmek gerekiyor.

kutu içeriğinin resimleri;

telefonun genel görüntüsünü;

buda öylesine bir fotoğraf

gelelim şimdi incelemeye;
    ilk olarak telefon 1 ghz çift çekirdek işlemciye ve 512 rame sahip 8 gb nin 5 gb sini kullanabiliyoruz. 32 gb ye kadar da micro sd kart takabiliyoruz.
    telefon 2.3.7 android sürümü ile geliyor. çekirdek sürümü 2.6.3.5.7 + derleme numarası 6.0.B.1.564 (internet sitesinde güncelleme var gözüküyor fakat güncellemiyor)

kullanım;
    telefonun kullanımı son derece kolay. tek elle rahat bir şekilde kontrol edebilirsiniz ama mesaj yazmak için biraz büyük ele ihtiyacınız var normal kullanımda menüler arası geçişlerde kasmak gibi bir durum söz konusu değil.çok rahat ve yumuşak geçişler yapıyor ve dokunmatiği çok hassas.

oyun performansı;
    pek çok oyunu çok rahat oynayabilirsiniz ama bir anda birden fazla şey ekrana geldiyse kasma yapıyor. fazla denemedim oyun performansını ama bence alnının akıyla çıktı telefon.

batarya;
    tek sorunu bence bu telefonun. 2 günde bitiyor hatta oyun oynarsanız ve wifiniz sürekli açık olursa aynı gün sarja takabilirsiniz fakat telefon %20' nin altına düştümü daha az bir harcama yapıyor.

kamerası;
    5 megapiksel bir kamera için oldukca güzel çekiyor. gece resimlerde pek başarılı değil.3d panoramik fotoğraflar da çekebiliryorsunuz.kameranın 5 mp mi 3 mp mi 2 mp mi çekebileceğini ayarlayabiliyorsunuz.
    flaşlı çekim;
    gece çekimi;
    flaşsız çekim;

wifi performansı;
    internete çok güzel bağlanıyor sayfalar hızlı geliyor. ben bağlantı hızını çok beğendim. dokunsal yüzey (floating touch) çok güzel bir şey olmuş. elinizi ekranın 2 cm üzerinde tutarsanız tıklama yapmadan gezebiliyorsunuz bağlantılar arasında.ben çok beğendim bu özelliği.
    ama bir sorun var wifide unut dedim yanlışlıkla şimdi bulamıyorum. bu benden mi kaynaklı telefondan veya android işletim sisteminden mi kaynaklı bilmiyorum ama çok sinir bozucu bir durum.

nfc;
    kız arkadaşımın telefonunda nfc var fakat bir türlü beceremedik çalıştırmayı becerebilirsek buraya yazarım.

ağırlık;
    telefon 107 gr ağırlığını pek hissetmiyorsunuz

konuşma, müzik ve ses kalitesi;
    konuşmalar net 2.mikrofon var gürültüyü azaltan anlaşılıyor karşı tarafın konuşmalar. müzik deyince sony gelir milletin aklına telefonda da bu özelliğini korumuş. ses kaliteside xloud ile daha güzel bir hale gelmiş.

telefonun artıları;
    +Çift çekirdekli NovaThor U8500 1 GHz işlemci, 512 mb ram
    +GPS, NFC, 3G, HSDPA, Wifi, Wifi Hotspot, DLNA, Bluetooth 2.1
    +8 GB dahili hafıza, 32 GB’a kadar artırılabilir harici hafıza
    +3.7 inç, 480 x 854 px Çizilmeye karşı dayanıklı ekran (LCD fakat internet sitelerinde LED diyor)
    +Mobile Bravia Engine teknolojisi
    +Ortam gürültüsünü azaltan 2. mikrofon
    +5 MP kamera, Flaş, HD video kaydı, 3D Panoramik çekim (gece çekimleri başarılı değil.doğal ışıklarda son derece güzel çekiyor.)
    +(2012 2.çeyrek yılında)Android 4.0 ICS işletim sistemine güncellenecek ve muhtemelen jelly beanede güncellenir.
    +kullanışlı ve karışık bir yapıya sahip değil.
    +FM Radyo, Adobe Flash 11
    +ses kalitesi bir telefondan beklenenden iyi. baslar güzel çıkıyor ve yüksek ses çıkıyor.
    +arka kapak yumuşak bir plastikten yapılmış.elinden kaymayı engellemiyor ama azda olsa faydası var.
    + sarjın tamamen dolma süresi 1.5 saat felan.
    +kaliteli plastik yapısına sahip. ucuz değil

eksileri;
    -Ön kamera yok(kişiden kişiye değişir)
    -Deklanşör tuşu sert ve tepkisiz (çekmek için önce bir defa aşağıya bastırmak netleşince de güçlü bir bastırma ile çekiyor. fotoğraf makinlerindeki gibi)
    -Pil kullanıcı tarafından değiştirilemiyor(telefonda sabit)
    -pili çabuk bitiyor. (hiç ellemezseniz 2.5 gün görür diye tahmin ediyorum fakat wifi oyun vs derseniz akşamına şarja takarsınız)
    -gıcırdamalar mevcut
    -arka kapakla sürekli oynarsanız yalama olabilir hissi var ve kapak rahatça yerinden çıkıyor zorlamadan.
    -gelen çağrılar açmak için tuş kilidi nasıl açılıyorsa o şekilde cevaplayabiliyorsunuz. sinir bozucu BENCE
    -gereksiz yere ram kullanıyor fakat bunu programlarla halledebilirsiniz.

son kez telefonun özelliklerini yazıp bitireyim
    107 gram
    116 x 59 x 9.9 mm
    3,7 inç çizilmeye dayanıklı TFT dokunmatik ekran
    16 milyon renk, 854 x 480 piksel
    Mobile BRAVIA ® Engine Reality ekran
    Çizilmeye karşı dayanıklı cam üzerindeki sert kaplamalı sac kırılmaz
    Ekran QWERTY klavye ile Kapasitif dokunmatik ekran
    Ekran görüntüsü yakalama
    Google Android 2.3 (Gingerbread)
    (Çeyrek 2 2012 yılında planlanan, Android 4, Ice Cream Sandwich yükseltin)
    1 GHz STE U8500 Dual Core işlemci
    512 MB ram
    Dahili telefon depolama alanı: 8GB (en çok 5GB kullanıcı erişimli bellek)
    Genişleme slotu microSD, en fazla 32GB
    Otomatik odaklamalı 5 megapiksel kamera
    16x dijital zoom, LED flaş
    Batarya 1320 mAh
    Konuşma süresi (en çok) 6 saat [1]
    Bekleme süresi (en çok) 475 saat [1]
    Müzik dinleme süresi: 40 saate kadar [1]
    Video oynatma süresi: 6 saate kadar
    HD video kaydı (720p)
    3D Panoramik
    Görüntü oynatma, desteklenen formatlar: BMP, GIF, JPEG, PNG, WBMP
    Görüntü yakalama, desteklenen formatı: JPEG
    Video oynatma ve kayıt, desteklenen formatlar: 3GPP, MP4
    Yüz Tanıma ve Gülümseme algılama ve Kırmızı göz giderme
    Hızlı yakalama
    Yüksek hızlı USB 2.0 ve Micro USB desteği
    WiFi ve WiFi Hotspot işlevsellik
    DLNA sertifikalı
    Exchange ActiveSync ve Google Sync ile Senkronizasyon
    aGPS
    Pan ve zoom ile WebKit web tarayıcısı
    Bluetooth teknolojisi
    Native USB tethering
    dokunmatik yüzen ™ (başarılı olmuş BENCE)
    NFC
    TrackID müzik tanıma
    xLOUD Deneyimi - Sony ses filtre teknolojisi
    RDS özellikli FM Radyo
    Kulaklık için 3.5 mm ses jakı
    Ses çalma, desteklenen formatları: MP3, 3GPP, MP4, SMF, WAV, OTA, Ogg vorbis
    Ses kayıt, desteklenen formatlar: 3GPP, MP4, AMR
    Twitter ile entegre edilmiş Timescape
    Xperia 2.0 içinde Facebook
    Sony Entertainment Network (sadece seçilen pazarlar)
    3D surround ses
    Açık bas ve net stereo
    Hızlandırılmış Adobe Flash Video
    Hareketli oyun oynama

herşeyden önce bu telefon orta sınıf akıllı telefon. beklentileri yüksek tutmanıza gerek yok ve bence fiyatına göre hak ettiği performansı veriyor.keşke 512 ram yerinde 1 gb olsaydı daha iyi olurmuştu.almak isteyen alıp da kafasında soru işareti olan arkadaşlara yardım edebilirsem ne mutlu.kafanıza takılan, sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz her türlü cevaplarım
    ben en son motorola atrix ile sony xperia sola arasında kalmıştım ama tercihimi soladan yana kullandım. telefondan şu ana kadar memnunum tek sıkıntı unutlan wifi gelmiyor. nasıl getirim bilmiyorum.

benim bir sorum olacak; android uygulamalarını oyunlarını vs sd karta yükleyemiyormuyuz ? birde bu uygulamaları illaki direk telefona mı indirmemiz lazım. android konusunda acemiyim de yardım ederseniz sevinirim birde unut dediğimiz wifiyi nasıl tarama da tekrar gösteririz ? teşekkür ederim şimdiden ve telefon seçmemde yardımcı olan arkadaşlara da teşekkürler.

Ekleme;
    teknik ve ek bilgi.

1 GHz NovaThor U8500 Cortex A9 / Grafik Birimi=Mali 400 MP GPU

bunları neden verdin derseniz, bazı oyunlar gta 3 gibi indirirken grafik birimleri farklı upload edilmiş. siz mali olanı indireceksiniz.

ekleme2; kullanma kılavuzu
    http://www-support-downloads.sonymobile.com/mt27/userguide_TR_MT27_1262-5456.1.pdf

telefona ics geldi.
    telefonunuzu güncellemek için;
    tüm bunları yapmadan önce telefonunuzu yedekleyiniz
    1-telefonunuzu fabrika verilerine sıfırlayın ve telefonunuzu kapatın. isterseniz sim kart ve hafıza kartınızı da çıkartınız ve telefonunuzu pc ye bağlamayınız !!!
    2-update service indirin ve kurun.http://www.sonymobile.com/gb/tools/update-service/
    3-update service açın lisans sözleşmesini kabul edin ve başla deyin
    4-burada telefonunuzu seçin xperia sola yı yani
    5-sonraki deyin
    6-.şimdi telimizi usb kablosu ile önce PC ye daha sonra ses kısma tuşuna basın ve basılı tutmaya devam edin ve açma tuşuna basın altta size ses kısma tuşunu bırakınız dediği zaman ses kısma tuşunu bırakın ve ileri deyin
    7-karınıza çıkan ekranda Fabirka verilerine sıfırla ve güncelle seçeneiğini seçin ve ileri deyin
    8- artık yazılım kendisi internetten indirecek ve telefonunuza yükleyecek bu kısımda asla ama asla telefonunuzu usb den çıkartmayın veya pc den çıkartmayın
    9-yazılım yüklenince size kablonuzu çıkartın ve telefonunuzu açın diyecek artık kabloyu çıkartıp telefonu açabilirsiniz.
    DİKKAT=ilk açılmada telefon biraz geç açılabilir bu bir sorun değildir bekleyin.
    DİKKAT2=uygulamar-çalışanlar geldiğinizde başta hata verecektir telefonunuzu kapatın açın sorun düzeliyor.
    ÖYLESİNE TAVSİYE=telefonu ilk kez açtıktan sonra temel ayarlarınızı yapıp telefonu tekrar fabrika verilerine sıfırlayıp tekrar kapatıp açınız.
    artık telefonunuzun
    android sürümü=4.0.4
    ana bant sürümü=u8500-4902095-p2h-ec01
    çekirdek sürümü=3.0.8+ / smp preempt mon sep 10 16:04:56:2012
    derleme numarası=6.1.1.b.1.10
    olmuştur.

ics 4.0.4 incelemesi;
    görsellik olarak gerçekten cezbedici olmuş. gb den sonra avril lavigne'nin makyajlı hali gibi geldi telefon
    şarj gerçekten iyileşmiş. 8 saattir şarjda ve %70 daha şarjım. gb olsaydı şimdi %50 felandı. ki oyun - wifi - 3g - internet felan açıldı kapandı defalarca.
    sanki hafif kasma var gibi geldi bana. ana ekranda sağa sola geçişlerde bir sıkıntı var fakat güncelleştirme ile gidilebilir. sonuna kadar gitmedin mi tekrar aynı sayfada kalıyor bazen geçiyor. çok dert etmedim ama bunu
    oyun oynamadım bir şey demiyim bu konuda.
    ayarlar sekmesi evrim yaşamış güzel olmuş ayrıca 1 aylık mobil veri erişimini ayarlayabiliyorsun gerekirse sınır koyup kapatabiliyorsun güzel olmuş bunun ayarlarda olması.
    internet (kendi tarayıcısı) gerçek anlamda hız kazanmış. walkman-albüm-film vs değişmiş ki güzelde olmuş. kamera ekranı ve video ekranı sadeleştirilmiş güzel de olmuş fakat iso değerini seçemiyoruz ya da ben göremedim bilmiyorum.
    yedekle ve geri yükle, performans yardımcısı gelmiş. yedekle ve geri yükle güzel olmuş. sistemi yedeklemek için çok iyi. performans yardımcısı sanırım zamanla geliştirilecek çözemedim mantığını.
    not yazmak gelmiş iyi de olmuş. 3. parti yazılıma gerek kalmamış. akıllı bağlantı gelmiş. özelleştirme yapıp neyi ne zaman yapıp ne zaman aktif olmasını felan belirleyebiliyorsun, baya teferruatlı.
    wisepilot for xperia sanırım sony'nin kendi navigasyon programı fakat ücretli. beleş igo daha iyi ekran kapanınca telefon bişiler yapıp bekleme süresini uzatıyor iyide yapıyor.
    gelelim inceliklere;
    -temanın rengine göre alttaki medya-play store-menü tuşu-mesajlaşma-telefon olan kısım o rengi alıyor. hoş bir ayrıntı
    -kulaklıkla müzik dinlerken sesi açtığınız zaman bir yerde sizi uyarıyor dikkat bu ses seviyesinde uzun süre müzik dinlerseniz kulak bilmemnesi olur diye. hoşuma gitti.
    -eldiven modu şahsen çok hoşuma gitti. eskişehirin kışında çok iyi olacak gibi
    -klavyeyi istediğimiz gibi düzenliyoruz görüntü olsun biçim olsun şekil olsun. pek çok şey ekleyip çıkartabiliyoruz. güzel olmuş
    eksilerine gelince
    -ram çok tüketiyor fakat ne hikmetse kasma yapmıyor ilginç
    -ana ekranda geçişlerde ve menüde geçişlerde bazen kafayı yiyor.
    -widgetların boyutu ayarlanacak deniyordu fakat ayarlanmıyor.

ilk göze çarpanlar bunlar. genel anlamda görsellik müthiş olmuş diyebilirim gb den sonra. internetten makyajlı avril lavigne ile makyajsız avril lavigneye bakın dediğimi anlarsınız
    telefonu istediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz güzel olmuş buda.
    jb gelirse neler olucak merak etmiyor değilim. bir kaç yazılımsal sıkıntı var ki onlarda bir iki güncelleştirme ile giderilir hiç bir sorun kalmaz. bence sony iyi çalışmış.

oyunlarda kasma yok ve çok akıcı. başta açılışta biraz geç açıyor ya da ben ilk kez açtım o yüzden o kadar bekletti bilemiycem ama oynarken en ufak bir takılma kasma yok. mega jump çok kasıyordu şimdi yağ gibi olmuş. telefon 3g de pili sömürüyor resmen bir sorun var bunda. wifi de bu kadar sömürmüyor. başka bir işlem yapmazsanız yani klasik bir cep telefonu gibi kullanırsanız bana 3 gübü rahat çıkarır gibi geldi. ics bu telefona yaramış gerçekten. 2011 xperialar gibi sorunlu değil gerçekten. korkarak geçmiştim şimdi iyi yapmışım diyorum
     Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme
     Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme  Sony Xperia Sola- Jelly Bean GELMİYOR! - ICS 4.0.4 Geldi Güncelleştirme Anlatıldı ve İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 6 Şubat 2013; 14:32:15 >

• Çok güzel bir inceleme olmuş. Emeğinize sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum güzel inceleme olmuş eline sağlık. Bi sorum olacak tı. Makro çekim özelliği varmı?

• eline saglik

• öncelikle inceleme için teşekkür ederim sormak isteğim bir soru var

ön alt tarafta xperia yazısı üstünde bir ışık var, o ışık sms ve çağrı geldiğinde bildirim olarak yanıp sönüyor mu?
  • kardeş, sorununu anladım. Çözüm için telefonu resetlemen gerekli, yani ayarlardan fabrika ayarlarına geri dönü bul şifre sorarsa kitapçığında yazar. Yardımım dokunduysa ne mutlu, incelemen güzel olmuş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunazone

Dostum güzel inceleme olmuş eline sağlık. Bi sorum olacak tı. Makro çekim özelliği varmı?

teşekkür ederim. malesef makro çekim özelliği yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaL!L

öncelikle inceleme için teşekkür ederim sormak isteğim bir soru var

ön alt tarafta xperia yazısı üstünde bir ışık var, o ışık sms ve çağrı geldiğinde bildirim olarak yanıp sönüyor mu?

o alt taraftaki ışık telefona dokunuduğunuz an yanıp sönüyor ama yazılımsal olarak mesaj çağrı vs geldiğinde de yanp sönebilir bence. o ışık güzel bir ayrıntı olmuş hoş bir hava katmış telefona
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayram kadir

kardeş, sorununu anladım. Çözüm için telefonu resetlemen gerekli, yani ayarlardan fabrika ayarlarına geri dönü bul şifre sorarsa kitapçığında yazar. Yardımım dokunduysa ne mutlu, incelemen güzel olmuş :D

hocam fabrika ayarlarına döndüm ama gene olmadı.internette modemi resetlemek lazım diyorlar ama ne kadar etkili bilmiyorum. modemde bende olmayınca deneyemiyorum teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

XPERİA SOLA JELLY BEAN ALMIYOR MAALESEF. NEDEN OLARAKTA EKRAN ve RAM BAHANELERİ VAR. DESTEKLEMİYORMUŞ ama garip şekilde go felan alıyor. bu nasıl destekliyor anlamak güç. BİLGİNİZE!!!

DİKKAT!! = VODAFONE HATLARLA İLGİLİ BİR SORUN VAR. HAT BÖLGE VEYA YER DEĞİŞTİRİNCE KENDİNİ GÜNCELLEMİYOR. BU DURUMDA EKRANINIZDA ÇEKİYOR GÖZÜKSE DE ÇEKMİYOR ARAMA YAPMIYOR-MESAJ GÖNDERMİYOR-ULAŞILAMIYOR.
    SORUNUN ÇÖZÜMÜ YA TELEFONU YENİDEN BAŞLATMAK YA DA UÇAK MODUNA ALIP-ÇIKARMAK. EN SON ÇARE HATTI TAŞIMAK.
    BU SORUNU OLAN ARKADAŞLARI DA;http://forum.donanimhaber.com/m_64462091/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65182693 BU KONUYA BEKLERİZ. BELKİ HEP BİRLİKTE VODAFONE ŞİKAYET MAİLLERİ ATARSAK DURUMUN CİDDİYETİNİ ANLARLAR.

şarjı uzatmak için yapılması gerekenler;
    quote:

Orijinalden alıntı: dagnomels

TELEFON ŞARJ UZATMA YÖNTEMLERİ

1- Şebekeyi yanlızca GSM yapın telefonunuzu 2G de kullanırsınız ve şarjınız daha çok dayanır.
    2- Uzatılmış bekleme modunu aktif edin gece uyuyunca ya da telefonu kullanmadığınız zamanlar şarjın çabuk bitmemesine yarar sağlıyor.
    3- Parlaklığı %50 nin altında tutun hatta ben %20 lerde kullanıyorum.
    4- Telefonun ekran zaman aşımı süresini 15 yada 30 saniye yapın.
    5- Google Play Store'dan Juice Defenderi kurun bir sürü kişi işe yaradığını söylüyor ee boşuna demiyorlar ya bir yararını görmüşlerdir illaki bende kullanıyorum herhangi bir zararıda yok nasıl olsa kullanmakta fayda var.
    6- Hareketli duvar kağıdı kesinlikle kullanmayın.
    7- Bence Task Killer gibi programlar kullanmayın kullansanızda Otomatik Ram Temizlemesin kendiniz elinizle temizlemeniz daha doğru olur Otomatik olarak kendi temizlemesi telefonu kullanmadığın zamanlar bile Task Killerin otomatik rami temizlemesi şarjın çabuk bitmesine neden olur.
    8- Telefonun şarjını ayda bir defa tamamen bitirip kapanana kadar kullanın ve kapalı halde full şarj dolana kadar şarjda bırakın dolunca telefonu açıp şarjdan çıkarabilirsiniz.
    9- Veri hizmetini sadece kullandığınız zamanlar açın kullanmadığın zaman kapatmayı unutmayın.
    10- Eğer gece telefonunuzu kullanmıyorsanız telefonu uçak moduna çevirin uyandığınız da uçak modunu kapatın. Bu sayede gece şebeke çekmesi için harcanan gücü kapatmış olursunuz
    11- HTC firması yetkilileri Android telefonlar için şöyle bir yöntem söylemiş ve deneyenlerin işe yaradığına dair görüşleri var.
    YÖNTEM ŞU;
    Telefonunuzu açın ve telefonunuzu 8 saat veya daha uzun süre şarj edin (bu süre boyunca şarjdan çıkarmayın),
    Ardından telefonunuzu şarjdan çıkarın ve kapatın. Telefon kapalıyken 1 saat kadar telefonunuzu tekrar şarja takın,
    Sonrasında telefonunuzu tekrar şarjdan çıkarın, telefonunuzu açın ve 2 dakika bekleyip; telefonunuzu kapatın ve tekrar 1 saat daha şarj edin.

AKLIMA GELENLERİ YAZDIM UNUTTUĞUM VARSA MAZUR GÖRÜN SİZİNDE BİLDİKLERİNİZ VARSA EKLEYİN ŞARJ SIKINTISI ÇEKENLERE BÖYLECE BİR FAYDAMIZ DOKUNUR.

incelemeye önce kutusundan başlayalım ince kare bir kutuya sahip;

ön taraf;

arka taraf;

buda kutunun inceliği;

gelelim kutunun içeriğine;

kutunun içinden telefon, usb'li fiş, 2 adet nfc tag, kulak içi olmayan kulaklık, usb kablosu, micro sim kartlar için genişleme aparatı. kitapçık olarak da önemli bilgiler, başlangıç kılavuzu, sar değeri (en yüksek sar değeri 1.25), yetkili servis merkezleri ve garanti belgesi. kullanma kılavuzu çıkmadı içinden bunu telefona yüklemişler fakat internet indirmek gerekiyor.

kutu içeriğinin resimleri;

telefonun genel görüntüsünü;

buda öylesine bir fotoğraf

gelelim şimdi incelemeye;
    ilk olarak telefon 1 ghz çift çekirdek işlemciye ve 512 rame sahip 8 gb nin 5 gb sini kullanabiliyoruz. 32 gb ye kadar da micro sd kart takabiliyoruz.
    telefon 2.3.7 android sürümü ile geliyor. çekirdek sürümü 2.6.3.5.7 + derleme numarası 6.0.B.1.564 (internet sitesinde güncelleme var gözüküyor fakat güncellemiyor)

kullanım;
    telefonun kullanımı son derece kolay. tek elle rahat bir şekilde kontrol edebilirsiniz ama mesaj yazmak için biraz büyük ele ihtiyacınız var normal kullanımda menüler arası geçişlerde kasmak gibi bir durum söz konusu değil.çok rahat ve yumuşak geçişler yapıyor ve dokunmatiği çok hassas.

oyun performansı;
    pek çok oyunu çok rahat oynayabilirsiniz ama bir anda birden fazla şey ekrana geldiyse kasma yapıyor. fazla denemedim oyun performansını ama bence alnının akıyla çıktı telefon.

batarya;
    tek sorunu bence bu telefonun. 2 günde bitiyor hatta oyun oynarsanız ve wifiniz sürekli açık olursa aynı gün sarja takabilirsiniz fakat telefon %20' nin altına düştümü daha az bir harcama yapıyor.

kamerası;
    5 megapiksel bir kamera için oldukca güzel çekiyor. gece resimlerde pek başarılı değil.3d panoramik fotoğraflar da çekebiliryorsunuz.kameranın 5 mp mi 3 mp mi 2 mp mi çekebileceğini ayarlayabiliyorsunuz.
    flaşlı çekim;

gece çekimi;

flaşsız çekim;

wifi performansı;
    internete çok güzel bağlanıyor sayfalar hızlı geliyor. ben bağlantı hızını çok beğendim. dokunsal yüzey (floating touch) çok güzel bir şey olmuş. elinizi ekranın 2 cm üzerinde tutarsanız tıklama yapmadan gezebiliyorsunuz bağlantılar arasında.ben çok beğendim bu özelliği.
    ama bir sorun var wifide unut dedim yanlışlıkla şimdi bulamıyorum. bu benden mi kaynaklı telefondan veya android işletim sisteminden mi kaynaklı bilmiyorum ama çok sinir bozucu bir durum.

nfc;
    kız arkadaşımın telefonunda nfc var fakat bir türlü beceremedik çalıştırmayı becerebilirsek buraya yazarım.

ağırlık;
    telefon 107 gr ağırlığını pek hissetmiyorsunuz

konuşma, müzik ve ses kalitesi;
    konuşmalar net 2.mikrofon var gürültüyü azaltan anlaşılıyor karşı tarafın konuşmalar. müzik deyince sony gelir milletin aklına telefonda da bu özelliğini korumuş. ses kaliteside xloud ile daha güzel bir hale gelmiş.

telefonun artıları;
    +Çift çekirdekli NovaThor U8500 1 GHz işlemci, 512 mb ram
    +GPS, NFC, 3G, HSDPA, Wifi, Wifi Hotspot, DLNA, Bluetooth 2.1
    +8 GB dahili hafıza, 32 GB’a kadar artırılabilir harici hafıza
    +3.7 inç, 480 x 854 px Çizilmeye karşı dayanıklı ekran (LCD fakat internet sitelerinde LED diyor)
    +Mobile Bravia Engine teknolojisi
    +Ortam gürültüsünü azaltan 2. mikrofon
    +5 MP kamera, Flaş, HD video kaydı, 3D Panoramik çekim (gece çekimleri başarılı değil.doğal ışıklarda son derece güzel çekiyor.)
    +(2012 2.çeyrek yılında)Android 4.0 ICS işletim sistemine güncellenecek ve muhtemelen jelly beanede güncellenir.
    +kullanışlı ve karışık bir yapıya sahip değil.
    +FM Radyo, Adobe Flash 11
    +ses kalitesi bir telefondan beklenenden iyi. baslar güzel çıkıyor ve yüksek ses çıkıyor.
    +arka kapak yumuşak bir plastikten yapılmış.elinden kaymayı engellemiyor ama azda olsa faydası var.
    + sarjın tamamen dolma süresi 1.5 saat felan.
    +kaliteli plastik yapısına sahip. ucuz değil

eksileri;
    -Ön kamera yok(kişiden kişiye değişir)
    -Deklanşör tuşu sert ve tepkisiz (çekmek için önce bir defa aşağıya bastırmak netleşince de güçlü bir bastırma ile çekiyor. fotoğraf makinlerindeki gibi)
    -Pil kullanıcı tarafından değiştirilemiyor(telefonda sabit)
    -pili çabuk bitiyor. (hiç ellemezseniz 2.5 gün görür diye tahmin ediyorum fakat wifi oyun vs derseniz akşamına şarja takarsınız)
    -gıcırdamalar mevcut
    -arka kapakla sürekli oynarsanız yalama olabilir hissi var ve kapak rahatça yerinden çıkıyor zorlamadan.
    -gelen çağrılar açmak için tuş kilidi nasıl açılıyorsa o şekilde cevaplayabiliyorsunuz. sinir bozucu BENCE
    -gereksiz yere ram kullanıyor fakat bunu programlarla halledebilirsiniz.

son kez telefonun özelliklerini yazıp bitireyim
    107 gram
    116 x 59 x 9.9 mm
    3,7 inç çizilmeye dayanıklı TFT dokunmatik ekran
    16 milyon renk, 854 x 480 piksel
    Mobile BRAVIA ® Engine Reality ekran
    Çizilmeye karşı dayanıklı cam üzerindeki sert kaplamalı sac kırılmaz
    Ekran QWERTY klavye ile Kapasitif dokunmatik ekran
    Ekran görüntüsü yakalama
    Google Android 2.3 (Gingerbread)
    (Çeyrek 2 2012 yılında planlanan, Android 4, Ice Cream Sandwich yükseltin)
    1 GHz STE U8500 Dual Core işlemci
    512 MB ram
    Dahili telefon depolama alanı: 8GB (en çok 5GB kullanıcı erişimli bellek)
    Genişleme slotu microSD, en fazla 32GB
    Otomatik odaklamalı 5 megapiksel kamera
    16x dijital zoom, LED flaş
    Batarya 1320 mAh
    Konuşma süresi (en çok) 6 saat [1]
    Bekleme süresi (en çok) 475 saat [1]
    Müzik dinleme süresi: 40 saate kadar [1]
    Video oynatma süresi: 6 saate kadar
    HD video kaydı (720p)
    3D Panoramik
    Görüntü oynatma, desteklenen formatlar: BMP, GIF, JPEG, PNG, WBMP
    Görüntü yakalama, desteklenen formatı: JPEG
    Video oynatma ve kayıt, desteklenen formatlar: 3GPP, MP4
    Yüz Tanıma ve Gülümseme algılama ve Kırmızı göz giderme
    Hızlı yakalama
    Yüksek hızlı USB 2.0 ve Micro USB desteği
    WiFi ve WiFi Hotspot işlevsellik
    DLNA sertifikalı
    Exchange ActiveSync ve Google Sync ile Senkronizasyon
    aGPS
    Pan ve zoom ile WebKit web tarayıcısı
    Bluetooth teknolojisi
    Native USB tethering
    dokunmatik yüzen ™ (başarılı olmuş BENCE)
    NFC
    TrackID müzik tanıma
    xLOUD Deneyimi - Sony ses filtre teknolojisi
    RDS özellikli FM Radyo
    Kulaklık için 3.5 mm ses jakı
    Ses çalma, desteklenen formatları: MP3, 3GPP, MP4, SMF, WAV, OTA, Ogg vorbis
    Ses kayıt, desteklenen formatlar: 3GPP, MP4, AMR
    Twitter ile entegre edilmiş Timescape
    Xperia 2.0 içinde Facebook
    Sony Entertainment Network (sadece seçilen pazarlar)
    3D surround ses
    Açık bas ve net stereo
    Hızlandırılmış Adobe Flash Video
    Hareketli oyun oynama

herşeyden önce bu telefon orta sınıf akıllı telefon. beklentileri yüksek tutmanıza gerek yok ve bence fiyatına göre hak ettiği performansı veriyor.keşke 512 ram yerinde 1 gb olsaydı daha iyi olurmuştu.almak isteyen alıp da kafasında soru işareti olan arkadaşlara yardım edebilirsem ne mutlu.kafanıza takılan, sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz her türlü cevaplarım
    ben en son motorola atrix ile sony xperia sola arasında kalmıştım ama tercihimi soladan yana kullandım. telefondan şu ana kadar memnunum tek sıkıntı unutlan wifi gelmiyor. nasıl getirim bilmiyorum.

benim bir sorum olacak; android uygulamalarını oyunlarını vs sd karta yükleyemiyormuyuz ? birde bu uygulamaları illaki direk telefona mı indirmemiz lazım. android konusunda acemiyim de yardım ederseniz sevinirim birde unut dediğimiz wifiyi nasıl tarama da tekrar gösteririz ? teşekkür ederim şimdiden ve telefon seçmemde yardımcı olan arkadaşlara da teşekkürler.

Ekleme;
    teknik ve ek bilgi.

1 GHz NovaThor U8500 Cortex A9 / Grafik Birimi=Mali 400 MP GPU

bunları neden verdin derseniz, bazı oyunlar gta 3 gibi indirirken grafik birimleri farklı upload edilmiş. siz mali olanı indireceksiniz.

ekleme2; kullanma kılavuzu
    http://www-support-downloads.sonymobile.com/mt27/userguide_TR_MT27_1262-5456.1.pdf

telefona ics geldi.
    telefonunuzu güncellemek için;
    tüm bunları yapmadan önce telefonunuzu yedekleyiniz
    1-telefonunuzu fabrika verilerine sıfırlayın ve telefonunuzu kapatın. isterseniz sim kart ve hafıza kartınızı da çıkartınız ve telefonunuzu pc ye bağlamayınız !!!
    2-update service indirin ve kurun.http://www.sonymobile.com/gb/tools/update-service/
    3-update service açın lisans sözleşmesini kabul edin ve başla deyin
    4-burada telefonunuzu seçin xperia sola yı yani
    5-sonraki deyin
    6-.şimdi telimizi usb kablosu ile önce PC ye daha sonra ses kısma tuşuna basın ve basılı tutmaya devam edin ve açma tuşuna basın altta size ses kısma tuşunu bırakınız dediği zaman ses kısma tuşunu bırakın ve ileri deyin
    7-karınıza çıkan ekranda Fabirka verilerine sıfırla ve güncelle seçeneiğini seçin ve ileri deyin
    8- artık yazılım kendisi internetten indirecek ve telefonunuza yükleyecek bu kısımda asla ama asla telefonunuzu usb den çıkartmayın veya pc den çıkartmayın
    9-yazılım yüklenince size kablonuzu çıkartın ve telefonunuzu açın diyecek artık kabloyu çıkartıp telefonu açabilirsiniz.
    DİKKAT=ilk açılmada telefon biraz geç açılabilir bu bir sorun değildir bekleyin.
    DİKKAT2=uygulamar-çalışanlar geldiğinizde başta hata verecektir telefonunuzu kapatın açın sorun düzeliyor.
    ÖYLESİNE TAVSİYE=telefonu ilk kez açtıktan sonra temel ayarlarınızı yapıp telefonu tekrar fabrika verilerine sıfırlayıp tekrar kapatıp açınız.
    artık telefonunuzun
    android sürümü=4.0.4
    ana bant sürümü=u8500-4902095-p2h-ec01
    çekirdek sürümü=3.0.8+ / smp preempt mon sep 10 16:04:56:2012
    derleme numarası=6.1.1.b.1.10
    olmuştur.

ics 4.0.4 incelemesi;
    görsellik olarak gerçekten cezbedici olmuş. gb den sonra avril lavigne'nin makyajlı hali gibi geldi telefon
    şarj gerçekten iyileşmiş. 8 saattir şarjda ve %70 daha şarjım. gb olsaydı şimdi %50 felandı. ki oyun - wifi - 3g - internet felan açıldı kapandı defalarca.
    sanki hafif kasma var gibi geldi bana. ana ekranda sağa sola geçişlerde bir sıkıntı var fakat güncelleştirme ile gidilebilir. sonuna kadar gitmedin mi tekrar aynı sayfada kalıyor bazen geçiyor. çok dert etmedim ama bunu
    oyun oynamadım bir şey demiyim bu konuda.
    ayarlar sekmesi evrim yaşamış güzel olmuş ayrıca 1 aylık mobil veri erişimini ayarlayabiliyorsun gerekirse sınır koyup kapatabiliyorsun güzel olmuş bunun ayarlarda olması.
    internet (kendi tarayıcısı) gerçek anlamda hız kazanmış. walkman-albüm-film vs değişmiş ki güzelde olmuş. kamera ekranı ve video ekranı sadeleştirilmiş güzel de olmuş fakat iso değerini seçemiyoruz ya da ben göremedim bilmiyorum.
    yedekle ve geri yükle, performans yardımcısı gelmiş. yedekle ve geri yükle güzel olmuş. sistemi yedeklemek için çok iyi. performans yardımcısı sanırım zamanla geliştirilecek çözemedim mantığını.
    not yazmak gelmiş iyi de olmuş. 3. parti yazılıma gerek kalmamış. akıllı bağlantı gelmiş. özelleştirme yapıp neyi ne zaman yapıp ne zaman aktif olmasını felan belirleyebiliyorsun, baya teferruatlı.
    wisepilot for xperia sanırım sony'nin kendi navigasyon programı fakat ücretli. beleş igo daha iyi ekran kapanınca telefon bişiler yapıp bekleme süresini uzatıyor iyide yapıyor.
    gelelim inceliklere;
    -temanın rengine göre alttaki medya-play store-menü tuşu-mesajlaşma-telefon olan kısım o rengi alıyor. hoş bir ayrıntı
    -kulaklıkla müzik dinlerken sesi açtığınız zaman bir yerde sizi uyarıyor dikkat bu ses seviyesinde uzun süre müzik dinlerseniz kulak bilmemnesi olur diye. hoşuma gitti.
    -eldiven modu şahsen çok hoşuma gitti. eskişehirin kışında çok iyi olacak gibi
    -klavyeyi istediğimiz gibi düzenliyoruz görüntü olsun biçim olsun şekil olsun. pek çok şey ekleyip çıkartabiliyoruz. güzel olmuş
    eksilerine gelince
    -ram çok tüketiyor fakat ne hikmetse kasma yapmıyor ilginç
    -ana ekranda geçişlerde ve menüde geçişlerde bazen kafayı yiyor.
    -widgetların boyutu ayarlanacak deniyordu fakat ayarlanmıyor.

ilk göze çarpanlar bunlar. genel anlamda görsellik müthiş olmuş diyebilirim gb den sonra. internetten makyajlı avril lavigne ile makyajsız avril lavigneye bakın dediğimi anlarsınız
    telefonu istediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz güzel olmuş buda.
    jb gelirse neler olucak merak etmiyor değilim. bir kaç yazılımsal sıkıntı var ki onlarda bir iki güncelleştirme ile giderilir hiç bir sorun kalmaz. bence sony iyi çalışmış.

oyunlarda kasma yok ve çok akıcı. başta açılışta biraz geç açıyor ya da ben ilk kez açtım o yüzden o kadar bekletti bilemiycem ama oynarken en ufak bir takılma kasma yok. mega jump çok kasıyordu şimdi yağ gibi olmuş. telefon 3g de pili sömürüyor resmen bir sorun var bunda. wifi de bu kadar sömürmüyor. başka bir işlem yapmazsanız yani klasik bir cep telefonu gibi kullanırsanız bana 3 gübü rahat çıkarır gibi geldi. ics bu telefona yaramış gerçekten. 2011 xperialar gibi sorunlu değil gerçekten. korkarak geçmiştim şimdi iyi yapmışım diyorum

hocam cihazın tarayıcı performansı nasıl? netten video izlerken çok kasma yapıyormu?

Edit: Sayfa düzeni sebebiyle mesajın alıntısı silinmiştir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hocam, 512 mb ram in galiba 350 si falan kalıyodu size... O kadar ram 2 yıl idare edebilir mi?

• Pil çıkarılmaması kötü olmuş, sırf bu yüzden bile xperia u tercih edilebilir ama xperia u da da hafıza kartı yok. İki ucu .. deynek
  • sen modemi resetlersen eğer eline bişi geçmez çünkü sen modemi unut demişsin. wlan ayrlarında gizlenenler ya da engel türünde bi şey olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.DanGeR

Niye alıntı yapıp insanları zor duruma düşürüyorsunuz?

Bu arada 512 ram olmamış bu kadar pahalımı bellekler ki üreticiler 512 ram daha koymuyorlar. Android tam bir bellek düşmanı. Arayüz yükleyip gelişmiş bir oyun açınca ics'de telefon sapııtıyor 512 ramli cihazlarda.
  • AUTO FOCUS nasıl olmaz kardeş emin misin ??? benim 5 bucuk yıllık SE k810i de bile hatta dandik samsunglarda bile var ???
  • Kamera çok kötü bu kadar beklemezdim. Çıkış fiyatları Neo V ile aynı fakat Neo V daha iyi çekim sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.DanGeR

hocam cihazın tarayıcı performansı nasıl? netten video izlerken çok kasma yapıyormu?

Edit: Sayfa düzeni sebebiyle mesajın alıntısı silinmiştir.

tarayıcı performansı güzel gayet hızlı bağlanıyor. hd video felan izlerken kasma yok gayet akıcı. tarayıcısından memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tkillas

Hocam, 512 mb ram in galiba 350 si falan kalıyodu size... O kadar ram 2 yıl idare edebilir mi?

kullanilir ram genelde 130 mb felan oluyor 512 nin tamamını görmedim hiç nerelerde ne eder bilmiyorum. kullanılan + kullanılan bilen ram toplamı 350 felan yapıyordur. geri kalanı yok. anroid ilk defa kullanıyorum belki android gizliden kullanıyordur. 2 yıl idare eder herhalde ama 1 olsaydı çok daha iyi olurdu demiştim yazımda da
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayram kadir

sen modemi resetlersen eğer eline bişi geçmez çünkü sen modemi unut demişsin. wlan ayrlarında gizlenenler ya da engel türünde bi şey olabilir

bugün kendi kendine geldi şifresiz modem modemi reset etme olayı internette yabancı kaynaklarda okuduğum için demiştim. su anda sorun yok. artık akıllandım unut demiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelherif

AUTO FOCUS nasıl olmaz kardeş emin misin ??? benim 5 bucuk yıllık SE k810i de bile hatta dandik samsunglarda bile var ???

auto focus ile makro farklı birşey hocam. auto focus var telefonda canım o kadar da değil
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.