Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
294.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ben teli yeni aldım xperia s ama telde walkman uygulamadı yok android gb ben bunları nasıl güncelleyebilirim internete girince 6.1.A.2.45 sistem güncellemesi var bunu yüklesem bu dediklerim olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: n3cky

Beyler ben teli yeni aldım xperia s ama telde walkman uygulamadı yok android gb ben bunları nasıl güncelleyebilirim internete girince 6.1.A.2.45 sistem güncellemesi var bunu yüklesem bu dediklerim olurmu
    Cihaza root yaptım.Açılış ekranı geliyor ses yükseltmeye basıp install vs ekranına geliyorum.
    Wipe ile yanlışlıkla tüm sd kartı sildiğimden şimdi Pc'ye bağlayıp rom'u cihaza atmam lazım.
    Ama ne yaparsa yapayım hdd gibi cihazı gösteremiyorum.
    Mount bölümüne girip herşeyi denedim olmadı.
    Yardım rica ediyorum ne yapmam lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdalm

Cihaza root yaptım.Açılış ekranı geliyor ses yükseltmeye basıp install vs ekranına geliyorum.
    Wipe ile yanlışlıkla tüm sd kartı sildiğimden şimdi Pc'ye bağlayıp rom'u cihaza atmam lazım.

Alıntıları Göster
    ya arkadaslar x10 aldım kızkardesime cihazı root / recovery hallettim . 2.3.3 yüklü ne önerirsiniz rom olarak miui ve cm yi inceliyorum. ama tecrübe çok önemli bir de brick ederim diye çekiniyorum açıkçası bilmedğim bir telefon. stabil hızlı geçişli eksileri çok olmayan bir rom önerirmisiniz. teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: drfettah

ya arkadaslar x10 aldım kızkardesime cihazı root / recovery hallettim . 2.3.3 yüklü ne önerirsiniz rom olarak miui ve cm yi inceliyorum. ama tecrübe çok önemli bir de brick ederim diye çekiniyorum açıkçası bilmedğim bir telefon. stabil hızlı geçişli eksileri çok olmayan bir rom önerirmisiniz. teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Yardım Lütfen!!!
    Arkadaşlar merhaba. Telefonum açılış ekranında sony logosu çıkınca donuyor ve öylece bekliyor. Telefon açılmıyor. İsterseniz bi yaptıklarımı adım adım anlatayım. İnşallah bi yardımı dokunan olur.
    1- Telefonum locked bootloader. Dolayısıyla xperia ultimate hd romunu kurarken locked bootloader lu telefonlar için olan adımları takip ettim ve şunları yaptım:
    -Telefonumu rootladım ve xparts adlı uygulamayla CWM yükledim
    -Sonra romu kurdum telefona, sorunsuz şekilde 1 hafta kullandım böylece.
    2- Fakat daha sonra CWM den tekrar romu yükledim. Kurulum bitti. Fakat sony logosunun olduğu yerde donup kalıyor öylece. Telefon yüklemiyor yani sistemi.

Sorun: Açma kapama tuşu + ses kısma ya beraber basınca cwm açılmıyor. Telefon da açılmayınca tel.e program kurmak da mümkün değil. Ne yapacağım şimdi bilen birisi var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bachprelude

Yardım Lütfen!!!
    Arkadaşlar merhaba. Telefonum açılış ekranında sony logosu çıkınca donuyor ve öylece bekliyor. Telefon açılmıyor. İsterseniz bi yaptıklarımı adım adım anlatayım. İnşallah bi yardımı dokunan olur.
    1- Telefonum locked bootloader. Dolayısıyla xperia ultimate hd romunu kurarken locked bootloader lu telefonlar için olan adımları takip ettim ve şunları yaptım:
    2- Fakat daha sonra CWM den tekrar romu yükledim. Kurulum bitti. Fakat sony logosunun olduğu yerde donup kalıyor öylece. Telefon yüklemiyor yani sistemi.

Sorun: Açma kapama tuşu + ses kısma ya beraber basınca cwm açılmıyor. Telefon da açılmayınca tel.e program kurmak da mümkün değil. Ne yapacağım şimdi bilen birisi var mı?

Alıntıları Göster
    ben de logoda kaldım şu an miui install ettim logoda kaldı açmaya çalışıyorum.

• quote:

Mount bölümüne girdikten sonra mount sd cart seçeneğini seçin.

Seçmeden 1-2 saniye önce bağlayın bilgisayara.

Yalnız driverleri cihaz açıkken pc ye bağlayıp kurmadıysanız büyük sıkıntı çıkar başınıza..

Flashtool ile flashmode'ye alıp orjinal yazılımı atmayı deneyin,driverleri önceden kurduysaniz olacaktır.
  • quote:

MIUI'ye uygun kernel atmadığınız için logoda kalır.

Romu hangi sayfadan bulduysanız o sayfaya gidin ve recommend kernel'i bulup o kerneli flashlayın.

Eğer kurduğunuz miui versionunu ve cihazınızı söylerseniz daha çok yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bachprelude

Yardım Lütfen!!!

2 Seçeneğiniz var.

Hangi telefonu kullanıyorsun ki ses açma kapatmayla cwm'ye girmeye çalışıyorsun ? Sanırım cihazın sony değil ?

Eğer cihazın sony ise flashtool ile orjinal .587 ics firmwaresini atip,üzerine ultimade hd romu tekrar flashla.Yalnız flashlarken

Wipe Data/Factory Reset

Wipe Cache

Wipe Dalvik Cache

Format /System

adımlarını izle,sonra tekrar flashla ultimate hd yi.

Not: Cihazin bir xperia ise,telefon açılırken sadece ses kapama tuşuna bas sürekli girecektir cwm'ye.Sony değilse cihazının kendi forum sitesine gitmeni öneririm

• quote:

Kızkardeşin kullanacaksa zaten konuşma ve mesajlaşma olarak kullanacaktır cihazı birde facebook'a girer büyük ihtimalle.

Sana önerim root ettikten sonra root uninstaller ile gereksiz bütün uygulamaları kaldır facebook ve twitter de dahil.

Sonra dolphin browser'i kur.

Facebook'a dolphin browserden girsin kardeşin.

Facebook uygulaması aşırı ram kullanıyor,fakat dolphin facebookta daha akıcı ve aynı ramin yarısını kullanır

Roma hiç dokunma,başına iş alma.

Şayet MIUI Bu güne kadar hiçbir cihaza sorunsuz rom yapamadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: RockForLive

quote:

Romu hangi sayfadan bulduysanız o sayfaya gidin ve recommend kernel'i bulup o kerneli flashlayın.

Eğer kurduğunuz miui versionunu ve cihazınızı söylerseniz daha çok yardımcı olabilirim.

Cihazımda Mound and Storage Menü bölümüne girdiğimde şu şekilde.

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER

Dediğin gibi Sdcard'ı mound yaptığımda unmound sdcard oluyor.

Sonuç aynı yine pc'de cihazı göremiyorum.Gerçi görüyor adb driver vs yüklüyor ama cihaza birşey yüklemek için kendisini hdd gibi göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdalm -- 1 Nisan 2013; 1:44:06 >

• quote:

quote:

quote:

Sonuç aynı yine pc'de cihazı göremiyorum.Gerçi görüyor adb driver vs yüklüyor ama cihaza birşey yüklemek için kendisini hdd gibi göremiyorum.

Alıntıları Göster
    Derken Flashtool ile Xperia S in orjinal (LT26i_6.1.A.2.55_SG Generic (1257-6921)) yazılımını yükledim ve cihaz orjinal stock açılış haline döndü.

• quote:

quote:

quote:

Kusura bakma benim hatam,en altın bi üstündeki usb storage ile bağlayacaksın aynısı benim başıma da geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

YENİ Yöntem ile GB ve ICS Direk Rootlamak için Aşağıdaki Anlatıma Bakınız
    http://forum.donanimhaber.com/m_74181669/tm.htm

XPERİA S-T-P CİHAZLARA ROOT YAPMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE BAKIN
    http://forum.donanimhaber.com/m_65949017/tm.htm

BU ANLATIM İLE ICS YÜKLÜ 2011 Xperia Serisi CİHAZLARA
    ROOT YAPAMAYAN veya Daha Hızlı Root Yapmak istiyen ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ LİNKTEKİ ANLATIMI YAPIN işlem Burdan Daha Kısa Sürecektir
    http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/tm.htm

MESAJ 2
    Bu Anlatımda Xperia 2011serisı cihazlar için. [xperia mini - mini pro - active - neo - neo v - arc - arc s ve Live with walkman- Pro-Play-Ray] için GB 2.3.4 ve ICS 4.0.4 için Root yapmayı Anlatacağım Anlatım Bootloaderi kapalı Cİhazlar içindir Bootloaderi açık cihazlar direk kernel atıp cihazını rootlayabilir
    GB 2.3.4 62 ve üzeri sürümler ile ICS 4.0.4 direk Rootlanmıyor Rootlamak için Cihazınızı Downgrade Yapıcaksınız Bu işlemlerden Doğacak Sonuçlardan işlemi Yapan kişi Sorumludur
    SİM KLİT OLAN CİHAZLARDA bu İşlemden SONRA SİM KLİT AKTİF OLABİLİR BUNU UNUTMAYIN
    işlem TR den Alınmış ve Sİmfree Olan tüm Cihazlar içindir...
    işlemlere Başlamadan PCnizdeki Antivurüsleri Kapatın veya Kaldırın Bazı dosyaları silebiliyor Hata Alabilirsiniz Bilginize...

ICS rootladıktan Sonra Kasılmalar Oluyorsa bu mesajın En altındaki işlemleri yapın
    .
    ÖNEMLİ UYARI : Cihazı Rootlayıp TÜm işlemler Bittikten Sonra Cİhazınızı PC companion Veya Update Servis İle Güncellemeyin
    Cihaz Brick Olur
    Ota Güncellemeleri = Telefonun Menusundeki Updater Center Güncellemelerini Alabilirsiniz onda Sorun çıkarmaz
    Yeni Sürüm Çıktığında PC companiondan Güncellemeniz Gerekiyorsa Öncelikle Cihaza UNROOT işlemi Yapın Veya Flashtool İle Mevcut Yazılımı Yeniden Yükleyip Öyle Güncelleyin

Yazılım Dosyaları 6. mesajdadır

Root işlemini yapabilmek için cihazı GB 2.3.4 ün 42 veya 58 sürümüne çekmemiz gerek
    42 veya 58 sürümünü indirmek için 6. mesaja bakın
    Flashtool Kullanımı ve flashtool programı 5. mesajdadır

Flashtool ile cihazı 42 veya 58 sürümünü yükleyin resimler örnektir detaylar için 5. mesajı okuyun
    örnek resimler

yazılım işlemi Bittikten sonra Cihazı Açın kurulum ayarlarını yapın

işlemlere Devam root işleminde cihaz açık şekilde olucaktır unutmayın
    Cihazı Açın Ayalardan uygulamalar Geliştirmeden USB Hata Ayıklamayı Açın ekran ayarlarından ekran
    bekleme süresini 10 dk alın
    USB bağlantı tipini MTP yapın
    PC companion programı Kurulu değilse kutudan çıkan CD den veya Sony den Pc companionu indirip kurun kurulumdan sonra cihazı Usb Bağlayın ve programın cihazı Tanıması için Bekleyin cihazın tanındıktan sonra Pc companion kapatıp teli usb den söküp tekrar bağlayın
    daha sonra
    Aşağıda Verdiğim Doomlord Root Kit Dosyasını indirip Masa üstüne Açın
    Lİnk Doomlord root
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=841876&d=1325678726

çıkan dosyalardan RUNME.bat dosyasına tıklayın çıkan Ekranda Devam etmek için bir tuşa basın diyecek bir tuşa basın :)
    işlem otamatik olarak Rootu Yapıcak Cihaz kendisi kapatıp Açınca İşlem Tamamdır

CİHAZINIZI GB 42 veya 58 sürümü olarak Kullanıcaksanız işlem tamamdır güle güle kullanın
    Size önerim konuda Xrecovery programı ile CWM yüklemenizdir

Cihazı
    GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4'ü Rootlu şekilde Kullanmak istiyorsanız Anlatıma Devam edin

işleme devam etmeye karar verdiyseniz Cİhazı Tekrar açık şekilde Usb kablosuna Bağlayın
    Daha Sonra Aşağıdaki Xperia-ROOT.rev3.zip dosyasını indirip Masaüstüne açın
    Link

çıkan klasörün içinden "01-local-prop". isimli dosyayı çalıştırın resimdeki gibi

bu uyarıyı aldıysanız tamamdır

Cihaza root için Fake Default.prop dosyası Yüklendi ancak işimiz Bitmedi :)
    şimdi GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4 ün 431 sürümünü Rootlamak istiyorsanız
    Yüklemek istediğiniz sürümün FTF dosyasını indirin
    GB 2.3.4 ün 62 ve ıCS 4.0.4 ün 431 ile biten FTF Rom Dosyaları 6.mesajda eklidir

cihazınıza uygun yazılımı indirp flashtool firmware klasörüne eklediyseniz yazılımı cihaza yükletiyoruz yanlız yükleme ekranı bu sefer aşağıdaki
    şekilde olucaktır bunu yapmazsanız tüm emeğiniz boşuna gider lütfen buraya dikkat edin

Önemli Notlar :
    ICS 4.0.4 431 sürümü için cihazınıza uygun FTF dosyası Konuda Yok ise
    Cihazı Pc companion veya update servis Programına Bağlayın
    Yeni Güncelleme Bulucaktır Güncellemeyi Verileri Sildirmeden Yükleyin

uyarı : GB 2.3.4 ün 62 sürümünü PCC ve SUS Yüklemez bunu Unutmayın ICS 4.0.4 Yükler Bu sürüm için Verdiğim FTF dosyaları Kullanın
    Eksik veya Hatalı Yazılım olduğunda Bana Bildirin Yenisini En Kısa zamanda Eklerim
    Bence Yazılım işlemini Flashtool ile Yapmak Daha iyi oluyor Yinede Zevk sizin

ICS de cihaz ilk Açılışta Resetleyip sonra Normal Olarak Açılabiliyor korkmayın
    Daha Sonra
    Xperia-ROOT.rev3.zip dosyasından çıkardığımız klasörün içine tekrar girin cihaz açık şekilde cihazı USB bağlayın
    Klasörden 02-push-root-files.cmd. dosyasını çalıştırın

siyah ekranda
    Device will reboot.
    Yazıyorsa işlem tamamdır Cihazını Kendisini Açıcaktır ve Super User Yüklenmiş Olucaktır
    BusyBox hatası almamak için linkteki programı telefona kurup Busybox dosyasını güncelleyin
    link
    MediaFire
    BusyBox.Pro.7.8.Android
    http://www.mediafire.com/?co2k1d8cbb3s1ld

hayırlı Olsun
    Elimden Geldiği Kadar Sorularınıza cevap vermeye çalışacağım İşlem XDA sitesinden Alınmıştır Türkçe Çeviri ve anlatım bana aittir

ROOTU KALDIRMAK İÇin Flashtooldan istediğiniz FW atıp Daha SOnrada CİHAZINIZI PCC VEYA SUS ÜZERİNDEN GÜNCELLEYİN Tamamen orginal ve tertemiz Olucaktır Roottan Eser kalmaz :)....

GB UNROOT
    GBde Rootu Kaldırmak için Aşağıdaki Dosyayı indirip klasöre çıkarın
    Cihazı Açın Ayalardan uygulamalar Geliştirmeden USB Hata Ayıklamayı Açın ekran ayarlarından ekran bekleme süresini 10 dk alın
    Cihazı USB ile Pc bağlayın çıkardığınız klasörün içindeki RUNME-UNROOT dosyasını çalıştırıp Bekleyin
    işlem 42 ve 58 de çalışıyor 62 Sürümünde Denemedim Deneyenler sonucu Yazsınlar

link
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=765523&stc=1&d=1319922620

ICS ROOT Sonrası Kasılmaların Çözümü

BU İşlemi GB 42 Sürümünden 62 Geçtikten Sonra Cihazda Kasılma Ve Donma Olursa GB içinde Yapabilirsiniz Anlatım ve Dosyalar uyumludur...

ICS rootlamak için Cihazı Sıfırlamadan yazılım atarak ICS geçtiğimizden Cihazda Kasılmalar Olur Bunu Çözmek için Aşağıdaki Anlatımı
    Yapın İşlemi Kendi Cihazımda Denedim Cihaz takır takır çalışıyor Deneyenler sonucu Bildirsinler

işlemler
    Cihazı Bu mesajdaki Yöntem ile Rootladıktan sonra Konun 14.Mesajında Verdiğim RECOVERY X programını Kullanarak Recovery yani CWM yükleyin
    Daha Sonra Aşağıdaki işlemleri yapın

CWM kullanımı
    CWM menusunde dokunmatik tuşlar işe yaramaz
    Menude Yukarı ve Aşağı için Ses açma ve Kapama Tuşlarını Kullanırız
    Girilen menuden Geri Gelmek için Geri tuşuna Basarız
    Seçim Yapmak için HOME tuşuna Basarız bunları Unutmayın ...

Aşağıda verdiğim ICS_root.zip Dosyasını indirin daha sonra Kartınızın içindeki resim müzik apk vs gerekli dosyalarınızı Yedekleyip
    kartı formatlayın Kartın içine ICS_root.zip dosyasını atın başka bir dosya olmasın
    Telefonu kapatın Kartınızı takın Telefonu Açıp Sony Logosundayken Ses açma Tuşuna Bir Kaç Kere Basın CWM gireceksiniz

Burdan Sırası ile yazdıklarımı seçip çıkan menuden YES seçiceksiniz
    Wipe data/factory Reset
    Wipe Cache partition

Advanced Yazan yere girip
    Wipe Dalvik Cache
    Wipe Battery Status

Geri Tuşuna Basıp Ana ekran geri gelin .
    Mount and Storage yazan bölüme girin
    Format Cache
    Format Data

bunları Sıfırladıktan Sonra Ana Menuye Geri Gelin
    İnstall Zip From Sdcard Yazan yeri seçin Choose Zip From Sdcard yazan yeri seçip hafıza kartının içine attığınız ICS_root.zip Dosyasını seçip çıkan Ekran dan Yesi Seçerek Yükletin

Cihazımız Sıfırlandı Ve tekrar rootlandı Kasılmalar olmayacak
    Size tavsiyem CWM ana ekranındaki backup and Restore Yazan yere Girip Backup seçerek Mevcut Romu Yedekleyin
    Herhangi Bir Sorun Yaşadığınızda Sıfırlanmış ve rootlu Olarak aldığınız yedeğinizi yükletip sorunu çözersiniz
    ayrıca cihazı açıp program vs ayarlarınızı yaptıktan sonrada Yedek alırsanız cihaz
    O anki Ayalar ve tüm uygulamalar ile yedeklenir sorun olduğunda eski haline gelir
    rootu kontrol etmekk için Cihaz açılınca menuden rootexplorer programını açıp System klasörüne girip RW yazan yeri RQ yapın RQ oluyorsa Root tamamdır... Sorun çıkmaz ama yinede kontrol edin

Uyarılar : Cihazı Sıfırlamak için telefonun Ayarlarındaki Sıfırlama Seçeneğini Kullanmayın
    Onun Yerine Yukarda Yaptığım İşlemleri CWM menusunden Yapabilirsiniz
    CWM den Sıfırlama Yaptıktan Sonra ICS_root.zip veya CWM den aldığınız Yedeğinizi Yüklemeden CWM kapatmayın.... ....
    CWM yedekleri hafıza kartında clockworkmod klasörüne yedeklenir Bu klasörü silmeyin ...
    Güle güle kullanın

ICS_ROOT.zip link

Önemli Not Root işleminde Driver ile cihazı tanıtmada sorun Alırsanız Aşağıdaki işlemleri uygulayın

aşağıda Verdiğim SDK.rar dosyasının içindeki SDK klasörünü C nin içine Çıkarın
    SDK.rar link

Cihazı Kapatın Ve Fastboot moda almak için Ses açma veya menu (seçenek) Home tuşunun Yanındaki Tuşa Basılı tutarak Usb kablosuna bağlayın
    Basıcağınız tuş Cihaza göre değişir ARC arcs için Menu tuşu Wt19i için Ses açma Tuşudur diğer cihazlar Bunlardan birisini denesin
    Cihaz fastboot moda girince uyarı Ledi Mavi Olur bunu unutmayın bu olmuyorsa işlemi kontrol edin
    Bu ışık yanınca pcniz Yeni Donanım Bulundu uyarısı vericektir bu uyarıya tıklayıp Driveri Elle Tanıtmayı Seçin Cye Çıkardığınız SDK klasörünün içindeki
    USB driver klasörünü gösterip Cihazını tanıtıp Usbden Sökün Cihaz Kapalı Kalsın
    Bu işlemde Sorun Alanlar Flashtool Anlatımının Olduğu Konudan Android SDK kurulumunu ve Driverlarını indirsin Sorun olacağını sanmıyorum
    ama yinede O konudaki anlatımı okumanızı önerrim

yukardaki driver kurulumunda sorun yaşıyorsanız aşağıdaki pdanet sürücüleriden sisteminize uygun olanı indirip cihazı tanıtın

32Bit XP/Vista/Win7 Pdanet sürücüsü
    http://pdanet.co/bin/PdaNetA350.exe

64bit Vista/Win7 Pdanet sürücüsü
    http://pdanet.co/bin/PdaNetA350x64.exe

linkler değişebileceğinden indirme sitesinide ekliyorum
    www.junefabrics.com
    Download PdaNet+
    http://www.junefabrics.com/android/download.php

kardeş benim telde mavi değilde yeşil yanıyo yinede deniyeyim dedim ama driver felan yükliyemedim led mavi olmadığındna heralde
    tüm işlemler bittiysen Cihazı fastboot moda alıp Usb driverini tanıtalım
    bataryayı çıkarın takın cihaz kapalı iken ses açma tuşuna basılı tutarak usb takın bildirim ledi mavi olucaktır
    XPERİA ARC/ARC S için Telefonun En Sağdaki Menu Tuşuna Basarak Bağlayacaksınız....
    usb çıkarn sürücü ekranında cihazı elle tanıtmayı seçip C nin içine Eklediğiniz SDK klasörünün içindeki USB driver Klasörünü Gösterip
    ileri basıp Gelen Uyarıların Hepsine Evet Deyin

ledde kaldım yardımcı olursan sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: esat42

kardeş benim telde mavi değilde yeşil yanıyo yinede deniyeyim dedim ama driver felan yükliyemedim led mavi olmadığındna heralde
    bataryayı çıkarın takın cihaz kapalı iken ses açma tuşuna basılı tutarak usb takın bildirim ledi mavi olucaktır
    XPERİA ARC/ARC S için Telefonun En Sağdaki Menu Tuşuna Basarak Bağlayacaksınız....
    usb çıkarn sürücü ekranında cihazı elle tanıtmayı seçip C nin içine Eklediğiniz SDK klasörünün içindeki USB driver Klasörünü Gösterip

Birşey merak ediyorum... şimdi ben neo v mi Root ettim güzelce... bazı gereksiz şeylerden de kurtuldum...

merak ettiğim ise stock rom varken modifiye edilmiş kernel yükleyince ne olur? yani öyle birşey var mı?

rom değiştirmeden kernel bi işe yarar mı :) kernel tam olarak ne işe yarar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yk_190522

Birşey merak ediyorum... şimdi ben neo v mi Root ettim güzelce... bazı gereksiz şeylerden de kurtuldum...

merak ettiğim ise stock rom varken modifiye edilmiş kernel yükleyince ne olur? yani öyle birşey var mı?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim telefon yurt dışından geldi, Arc S, pasaport açtırma işlemini yaptım. Ama SIM unlock pin'i soruyor. Muhtemelen tek sim kart tanımlı telefonda. Onu başka sim kartlara açtırmanın yolları nelerdir? Bana anlatabilecek olursa çok memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nén-El

Arkadaşlar benim telefon yurt dışından geldi, Arc S, pasaport açtırma işlemini yaptım. Ama SIM unlock pin'i soruyor. Muhtemelen tek sim kart tanımlı telefonda. Onu başka sim kartlara açtırmanın yolları nelerdir? Bana anlatabilecek olursa çok memnun olurum.

Alıntıları Göster
    Hocam ben telefona ROM atarken Sony logosunda kaldı cmw açılmıyor ve telefona flashla ftf dosyası atıyım diyorum fakat flashtool telefonu görmüyor ne yapabilirim acil yardım lazım..
  • quote:

Driverda sorun yaşıyorsan Flashtool kurunca içinde driver klasöründe driver programı bunu çalıştır çıkan ekrandan tüm sekmeleri seçip kuruluma başla sana 20-25 kez sürücü uyarısı gelir bunları onaylayıp tekrar dene bakalım
    quote:

Root yapılan Cihaza Kernel atmanın tek artısı OC yapabilmene izin sağlar birde EXT3 vs Extra özellikleri kullanmaya olanak sağlar
    Kernel atıcaksanız root yapmaya gerek yok Stock Rom için Advanced Stock kernel veya diğer Stock tabanlı kernelleri atıp
    root+CWM ve diğer özelliklere sahip olabilirsiniz bu işlemin cihazı garanti dışına çıkarabileceğinide unutmayın

quote:

Teknik Servisler kırabilir Sim Klidi Çevrende bu işlerin uzmanı olan bir teknik servise kırdırabilirsin

quote:

Orijinalden alıntı: DarkH3R0

Hocam ben telefona ROM atarken Sony logosunda kaldı cmw açılmıyor ve telefona flashla ftf dosyası atıyım diyorum fakat flashtool telefonu görmüyor ne yapabilirim acil yardım lazım..

Cihazın Xperia ARC S ise bu sorun olabilir Bootloader klidini açtıysan kapat ve Romu tekrar yüklet FTF dosyasında sorun olabilir Farklı dosyaları kullanarak işlemi tekrarla açılacaktır ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 3 Nisan 2013; 6:27:27 >

• quote:

quote:

Driverda sorun yaşıyorsan Flashtool kurunca içinde driver klasöründe driver programı bunu çalıştır çıkan ekrandan tüm sekmeleri seçip kuruluma başla sana 20-25 kez sürücü uyarısı gelir bunları onaylayıp tekrar dene bakalım
    quote:

Root yapılan Cihaza Kernel atmanın tek artısı OC yapabilmene izin sağlar birde EXT3 vs Extra özellikleri kullanmaya olanak sağlar
    Kernel atıcaksanız root yapmaya gerek yok Stock Rom için Advanced Stock kernel veya diğer Stock tabanlı kernelleri atıp
    root+CWM ve diğer özelliklere sahip olabilirsiniz bu işlemin cihazı garanti dışına çıkarabileceğinide unutmayın

quote:

Teknik Servisler kırabilir Sim Klidi Çevrende bu işlerin uzmanı olan bir teknik servise kırdırabilirsin

quote:

Cihazın Xperia ARC S ise bu sorun olabilir Bootloader klidini açtıysan kapat ve Romu tekrar yüklet FTF dosyasında sorun olabilir Farklı dosyaları kullanarak işlemi tekrarla açılacaktır ...

Yok hocam bootloder açmadım Cihazım arc telefona UHD rom yükledim reboot and start UHD yazıyordu bastım telefon sony logosunda kaldı ve daha açılmıyor cmw'yede giremiyorum telefonu pc'ye bağlayıp kerneli tekrar atıcam veya yazılım onarım yapıcamda telefonu görmüyor pc sony logosunda olduğundan ne yapıcam bilemedim acil yardım lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam bootloder açmadım Cihazım arc telefona UHD rom yükledim reboot and start UHD yazıyordu bastım telefon sony logosunda kaldı ve daha açılmıyor cmw'yede giremiyorum telefonu pc'ye bağlayıp kerneli tekrar atıcam veya yazılım onarım yapıcamda telefonu görmüyor pc sony logosunda olduğundan ne yapıcam bilemedim acil yardım lazım.

Alıntıları Göster
    hım Cihazında sorun yok o romu bootloaderi kapalı şekilde yükleyen 10 kişiden 9 da olan sorun Cihazı Kapat Flashtooldan yazılım at sorun düzelir...

• quote:

hım Cihazında sorun yok o romu bootloaderi kapalı şekilde yükleyen 10 kişiden 9 da olan sorun Cihazı Kapat Flashtooldan yazılım at sorun düzelir...

Hocam öyle olduğunu biliyorum yapıcam ama telefonu USB ile bağlayınca flashtool görmüyor telefonu device disconnect yazıyor görmüyor yani

Edit:Sorun halledildi

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkH3R0 -- 3 Nisan 2013; 22:56:13 >
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.