Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.064
Cevap
88
Favori
145.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: benxlegend

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Orijinalden alıntı: benxlegend

quote:

Orijinalden alıntı: Photography_GT

Hocam paylaşım çok iyi ve ilaç ama bu işlem her modemde geçerli kılmıyor sanırım.bende tp-link w8901G modem var onda yapıyorum mtu değeri ama kabul etmiyor şu hatayı veriyor;
    TCP MSS aralığı TCP MTU -40 (TCP ve IP Başlığı)dan küçük olmalı,şeklinde alıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim sevgiler

aynı modem bende de var program bu modemde işe yaramıyor. bende gece downloada bırakırken manuel değiştiriyorum mtu ve mss yi. normal şartlarda 1 mbit olarak kullanıyorum.

MSS 200
    MTU 392 yapıyorum torrentte tam hız alıyorum fakat idm ve gezinti çalışmıyor. inş onada bir çözüm üreteceğiz.

bende 8951nd var 360a 400 yzıyorum idmede 4-5mbit görüyor.
    torrent kullanmıyorum.

birde bu ayarı deneyeyim inş olumlu sonuç alırım. teşekkür ediyorum.

@emirilhan kardeş sen milletin lafına bakma yaptığın iş için teşekkürler. Bu forum böyle yapıcı insan yok yakıcı insan bol. sırf böyle insanlar yüzünden değerli insanları kaybetti bu forum. laf sana değil @tony_almeida meclisten dışarı

Alıntıları Göster
    İşe yaradı eline sağlık kardeşim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mark Selby

Alıntıları Göster
    Quake modem kullan varmı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mark Selby

Alıntıları Göster
    Hocam uygun mtu değerini bir türlü bulamadım denediğim değerlerin hiçbiri olmuyor max 2 mbite çıkıyor hızım ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: James Moriarty

Hocam uygun mtu değerini bir türlü bulamadım denediğim değerlerin hiçbiri olmuyor max 2 mbite çıkıyor hızım ne yapabilirim?

Alıntıları Göster
    her 2 programı yazan arkadasa sonsuz tesekkürler.. hayatta hersey gönlünüzce olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheForge

quote:

Orijinalden alıntı: tony_almeida

yahu çalışmadı diyince bu kadar üstünüze alınmanıza gerek yok.
    bu kadar üstünüze alınacağınıza neden çalışmadığına dair düşünseydiniz daha hayırlı olurdu.
    ayrıca programa yapılan her yoruma cevap vermenize de gerek yok.
    siz programı geliştirin buraya cevap yazmakla uğraşmayın bence.

Sürekli başa alıyoruz, bant sürekli başa alınıyor. Sürekli.. tekrar tekrar tekrar....

Programın çalışmama gibi bir durumu söz konusu değildir.

Program sizin modem arayünüze girip mtu ayarınızı değiştirmiyor.

Siz kendi mtu değerinizi kendi modeminize gireceksiniz.

Ayrıca modeme girdikten sonra hiç download hızını test etmeden programa aynı değere girip çalışmıyor demeyeceksiniz.

Programın amacı hızlandırmak değil, google,facebook gibi sitelere girilmesini sağlamak. ( NetMTU programından bahsediyorum. )

Yani program size download ve gezinti modu sunuyor.

Artık bu kadar basite indirgenmiş programı bile kullanamıyorsanız ben birşey demiyorum.

Cevap yazma konusuna gelince, istediğim kişiye cevap yazarım.

Bu sizi hiç bağlamaz açıkcası.

Sürekli başa alıyoruz, bant sürekli başa alınıyor. Sürekli.. tekrar tekrar tekrar....
    demişsiniz aynı cümleyi defalarca tekrar eden sizsiniz.
    örnek vereyim
    quote:

Programın amacı hızlandırmak değil, google,facebook gibi sitelere girilmesini sağlamak.

madem programa bu kadar güveniyorsunuz anket yapalım
    hayır şimdi beni azınlık zannediyorsunuz ama asıl azınlık programın işe yaradığı kesim.

Artık bu kadar basite indirgenmiş programı bile kullanamıyorsanız ben birşey demiyorum.
    Hocam önemli olan programın basitliği değil
    Sadece iki tuştan oluşan program veririm size ömür boyu kullanamazsınız biri size anlatmadıkça.
    Ama şu cümle çok önemli
    quote:

Program sizin modem arayünüze girip mtu ayarınızı değiştirmiyor.

Siz kendi mtu değerinizi kendi modeminize gireceksiniz.

Bu cümleyi ana sayfaya yazarsanız yeni gelenlerin kafasındaki soru işareti gider.

quote:

Cevap yazma konusuna gelince, istediğim kişiye cevap yazarım.

Bu sizi hiç bağlamaz açıkcası.

Tabiki verirsiniz, ama ben de kendi düşüncelerimi istediğim yazma hakkına sahibim.
    Bence buralarda fazla oyalanıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: koalaxy

Merhaba arkadaşlar.

Ben Ttnet 16 mbit netlimitsiz pakete geçmeyi düşünüyorum. Bu pakette de akk uygulamasını aşmak için mtu dan faydalabiliyor muyum? Anladığım kadarıyla mesele sadece doğru değeri yakalamak. 16 mbit kullanıpta mtu da başarıya ulaşan var mı?

ben varım akk ya yakalanmadan önce yani ilk 50gb dosyayı 1.5mb/sn ile indiriyorum stabil olarak.
    50gb sonrası akk ya yakalnınca hızım 190kb/sn ye düşüyor. mtu aracılığı ile 1.4mb/sn maksimum hıza ulaşıyorum sabit olarak 1.3mb/sn ile dosya indiriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: James Moriarty

Alıntıları Göster
    Edimax 7284 wna modemde mtu ayarı modem arayüzden 0 ve 1500 şeklinde ne yazarsam yazayım deger degişmiyor telnet üzerinden TheForge arkadaşımiz ayarlardı torent dowload 650 700 civarı dowload bitti modem arayüzü benim gibi sorunlu olanlara yardımcı olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Ben Ttnet 16 mbit netlimitsiz pakete geçmeyi düşünüyorum. Bu pakette de akk uygulamasını aşmak için mtu dan faydalabiliyor muyum? Anladığım kadarıyla mesele sadece doğru değeri yakalamak. 16 mbit kullanıpta mtu da başarıya ulaşan var mı?

ben varım akk ya yakalanmadan önce yani ilk 50gb dosyayı 1.5mb/sn ile indiriyorum stabil olarak.
    50gb sonrası akk ya yakalnınca hızım 190kb/sn ye düşüyor. mtu aracılığı ile 1.4mb/sn maksimum hıza ulaşıyorum sabit olarak 1.3mb/sn ile dosya indiriyorum

Cevabınız için çok teşekkürler .

• quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

quote:

Orijinalden alıntı: tony_almeida

benim anlamadığım bir nokta var.
    şimdi modemin mtu değeri ne olacak ?
    1492 yani varsayılan mı yoksa 392 gibi değerler mi ?
    gerçi hoş ikisinde de işe yaramıyor
    bir anket açalım kaç kişide yaramış kaç kişide yaramamış öğrenelim.

yahu bak arkadaşım,

buradaki kimse bu programı indirmek ve kullanmak zorunda değil. ben bir yazılım yazdım, arkadaşta bir yazılım yazdı. paylaştık. bunu isteyen kullanır, isteyen kullanmaz.

siz sanki bu programları biz yazdık diye bir karşı tavır içerisindesiniz. biz size zorla kullanın demiyoruz, ama 11 sayfayı incelerseniz programların gayet de işe yaradığını görebilirsiniz. buradaki insanlar da bizi desteklemek zorunda değildi, onlara çok teşekkür ediyorum.. çalıştığına dair kanıt istiyorsanız da ilk mesajda video var..

Aynen katılıyorum dün yazdığım mesajda belirttiğim gibi önce programı (netmtu) arkadaşta denedik indirme modunda dosyalar inerken bir süre sonra gezinme moduna geçtik. tüm siteler sanki hiç mtu ayarlanmamış gibi hızlı hızlı açıldı dakikalarca kurcaladık. inemkte olan dosyaların hızı düşmedi hiç.

sonra kendi evime geldim aynı arkadaşta yanımdaydı bende denedik. aynı işlemde gezinme moduna geçtikten 1dk sonra download hızı 150kb a düştü ve bende sayfalarda çok zor açılıyor.

sistemden sisteme fark var. yarım saat sonra en baştan deneyeceğim.

bakalım emirilhan ın dediği yöntem ile sorunumu çözebilecekmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 25 Haziran 2012; 22:28:33 >

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar.

ama size şunu söyliyim bu mtu olayına güvenerek 2 yıl taahhütlü bir internet paketi almayın bence. daha sonra mtu ya engel olurlarsa, ki çok zor değil, o zaman sözleşme yaptığınıza pişman olursunuz. ben mesela mtu işe yaramasaydı interneti kapattıracaktım. ben bu tarifeye geçtiğimde taahhütsüz geçtim. istediğim zaman durdurabilirim interneti. mtu olayı kalkarsa ve ttnet 16mbit kotasını 100gb yapmazsa veya min. hızı 3-4mbit e çıkarmazsa fes ederim interneti ama siz şimdi taahhüt yaptırırda aynı durumla karşılaşınca iptal ettircek olursanız 2 yıllık bedeli en azından vergisini peşin alırlar.

• quote:

AktifMTU için v1 sürümünde;

+ Toplam 30 porta bağlanma ( Bu sayede 60 saniyeye kadar düşmeyen hız. )

+ MTU değiştirme kısmında küçük bir bug yakaladım o güncellecek.

+ AktifMTU siteden siteye anlık optimize ederek çoook daha hızlı surf etkisi yaratacak.

+ Programı tek tıklama ile güncelleme.

+ Simge durumuna küçültme eklendi.

Eklememi istediğiniz özellikler varsa yazınız.

AktifMTU programınıza windowsla birlikte basla secenegide eklermisiniz eger mümkünse
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Oha sen ne büyük bir insansın süper bir program, sağolasın.
    Ayrıca üstte tp link modem için mtu değerini veren arkadaşa da teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

+1
    Gerçekten de çok güzel bir program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

Alıntıları Göster
    @nohackmove

Şu an kotalı internet kullanıyorum taahhütsüz olarak. Zaten amacım elimdeki 1 tb lık harddisk ve bir dizüstü bilgisayar ile indirebildiğim kadar dosya indirebilmek. Bunun için harici hdd mi temizliyorum bu aralar, birkaç gün içerisinde de -ay bitmeden- 16 mbite geçeceğim. 8 mbiti netlimitsizi senelerce kullandım ve indirme için biriken o kadar dosya var ki 8 mbit ile altından kalkmak çok ama çok zaman alacak. Temmuz ve ağustos ayı içerisinde 16 mbit kullanıp akabinde de evimde kablonet mevcut, 1 mbit kablonet paketine geçmeyi düşünüyorum. Ben de mtu nun geçici bir çözüm olduğunu düşünenlerdenim. Er ya da geç bunun da önüne geçecekler. Önümüzdeki iki aylık periyodda engelleme olmazsa, ne mutlu bana diyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrecansahin11

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saygi

@emirilhan
    Sizin programdan değiştirdiğinizde olduğunu zaten biliyorum ama ben bir program çalışsın jdownloader indirsin, ie ya da firefox geznsin. Mod değiştirmeye gerek olmasın demek isemiştim.
    Ama ilemi modemden ayar yapamay gerek oladan pratikleştirdiği için gayet kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. LYS için de epeyce dua alacağınızdan eminim. TTnet ise beddua eder mi bilmem :))

dediğiniz yapılabilir, teknik olarak mümkün gözüküyor.. ama biraz uğraşmak gerekecek, yeni sürümde eklemeye çalışacağım..
    LYS konusunda da çok teşekkür ederim herkese, inşallah Bilgisayar müh. kazanabilirsek çok güzel olacak ama hayırlısı

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkCards dizini altında ağ bağdaştıcıları var zaten bunu programla çekip yazdırabilirsin

benimde yarın sınavım var bende bilgisayar müh. istiyorum ama benimki artık seneye kaldı bu seneden pek ümitli değilim.
    bende kendimi program yazmaya verdim

umarım herşey istediğin gibi olur bağdaştırıcı listesinin orada olduğunu biliyorum fakat bana lazım olan o değildi, yoksa orayı combobox'a atacaktım.. "Yerel Ağ Bağlantısı, Kablosuz Ağ Bağlantısı" şeklinde gerekiyor.. biraz araştırma yaparsam halledebilirim sanıyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam program için eline sağlık fakat. Bende işe yaramadı yahu
    392 450 her türlü şeyi denedim youtube'dan video çekerken hız 100. İlk önce 1000 oluyor 3 saniyede 100e düşüyor?

• quote:

@nohackmove

Şu an kotalı internet kullanıyorum taahhütsüz olarak. Zaten amacım elimdeki 1 tb lık harddisk ve bir dizüstü bilgisayar ile indirebildiğim kadar dosya indirebilmek. Bunun için harici hdd mi temizliyorum bu aralar, birkaç gün içerisinde de -ay bitmeden- 16 mbite geçeceğim. 8 mbiti netlimitsizi senelerce kullandım ve indirme için biriken o kadar dosya var ki 8 mbit ile altından kalkmak çok ama çok zaman alacak. Temmuz ve ağustos ayı içerisinde 16 mbit kullanıp akabinde de evimde kablonet mevcut, 1 mbit kablonet paketine geçmeyi düşünüyorum. Ben de mtu nun geçici bir çözüm olduğunu düşünenlerdenim. Er ya da geç bunun da önüne geçecekler. Önümüzdeki iki aylık periyodda engelleme olmazsa, ne mutlu bana diyorum.

Alıntıları Göster
    emir ve forge ellerinize sağlık emule için olmuyor acaba emule içinde ayarlar olabilmi?(pardus indiriken hız 370 gibi mtu 392 modem inca m204 )
    şimdiden teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar.

ama size şunu söyliyim bu mtu olayına güvenerek 2 yıl taahhütlü bir internet paketi almayın bence. daha sonra mtu ya engel olurlarsa, ki çok zor değil, o zaman sözleşme yaptığınıza pişman olursunuz. ben mesela mtu işe yaramasaydı interneti kapattıracaktım. ben bu tarifeye geçtiğimde taahhütsüz geçtim. istediğim zaman durdurabilirim interneti. mtu olayı kalkarsa ve ttnet 16mbit kotasını 100gb yapmazsa veya min. hızı 3-4mbit e çıkarmazsa fes ederim interneti ama siz şimdi taahhüt yaptırırda aynı durumla karşılaşınca iptal ettircek olursanız 2 yıllık bedeli en azından vergisini peşin alırlar.

Alıntıları Göster
    bende zyxell wireless modem var odanın diğer köşesinde bunun ayarını yaptım olmadı

acaba pc kasaya takılı tplink wireless alıcı var onla alakalı olurmu

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

bende zyxell wireless modem var odanın diğer köşesinde bunun ayarını yaptım olmadı

acaba pc kasaya takılı tplink wireless alıcı var onla alakalı olurmu

Alıntıları Göster
    us robotıcs 9107 modemım var sımdı ındırdım denıyorum , emegıne saglık umarım hersey ıstedıgın gıbı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco

quote:

AktifMTU için v1 sürümünde;

+ Toplam 30 porta bağlanma ( Bu sayede 60 saniyeye kadar düşmeyen hız. )

+ MTU değiştirme kısmında küçük bir bug yakaladım o güncellecek.

+ AktifMTU siteden siteye anlık optimize ederek çoook daha hızlı surf etkisi yaratacak.

+ Programı tek tıklama ile güncelleme.

+ Simge durumuna küçültme eklendi.

Eklememi istediğiniz özellikler varsa yazınız.

AktifMTU programınıza windowsla birlikte basla secenegide eklermisiniz eger mümkünse

v1 sürümü için not alındı.

Program içinde menü bölümüne "Windows Başlangıcında Çalış" Bölümü ekliyorum. İsteyen o kısıma tıklayıp uygulamanın başlangıçta çalışmasını sağlayabilir.

İlginiz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The4841VFp -- 25 Haziran 2012; 23:21:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mob411

us robotıcs 9107 modemım var sımdı ındırdım denıyorum , emegıne saglık umarım hersey ıstedıgın gıbı olur

Alıntıları Göster
    mtu 352 ve 212 İdm ile pardusu 700 küsür ile indiriyo ama yine idm ile netload premium üyeliğimde işe yaramıyor, önerileriniz ?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.