Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.064
Cevap
88
Favori
145.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emirilhan

quote:

Orijinalden alıntı: Terranfan

Mtu bazı kişilerde calısıyor bazılarında calısmıyor, bu program mtu calısan kisilerin indirme/gezinme arası geçişi kolaylastırmak icin kullanılabilir. Mtu calısmayan kisiler hızlanma icin cok ümitli olmaması gerek. Yalnız program alelacele cıkartıldgı icin cok eksik var acemi kullanıcılara yönelik değil. Internete baglanan newtork adaptörünü kendisi dogru tesbit edemiyor, var olan mtu'yu okuyamıyor herşeyi elle ve bilinçli olarak sizin girmeniz gerek. Yeterli bilgisi olmayanlar herşeyi altüst edebilir dikkat. Mtu'nuz zaten çalışıyorsa bu programla gerekli mtu değerini girerek tek tuşla geçiş yapmak için kullanabilirsiniz.

Hocam 1.1 sürümünde adaptörü kendiniz listeden seçiyorsunuz.. var olan MTU'yu okuyabilmem için modemlere erişmem gerekir, her modemin kendine has paneli var.. her modem paneline göre ayrı ayrı kod yazmam gerekir ki bu çok uzun zaman alır..

desteğiniz için teşekkürler..

Alıntıları Göster
    Bugün TTNet Aradı işte paketiniz böyle,yeni bir paket hakkında bilgi istermisiniz falan dedi benim paketim NetLimitsiz'idi.Aylık 59 TL Ödüyoruz.

Sonra d işte NetLimitsiz Plus Tarifemiz var bu tarifede AKK 100 Gb Yapıyoruz aylık 84 TL,ne düşünüyorsunuz dedi ben de önce AKK Getirin sonra bunu paraya dökün allah cezanızı versin,eğer seçebileceğim bir alternatif ISS olsa bir dakika düşünmez geçerdim dedim pat kapattım uyuz ettiler beni

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Ben mantıgı anlayamadım arkadaslar. baglantı hızınınız 1mbit de olsa 8mbit de olsa sayfalar arası gezinirken kota kullanımı niye değişsinki?
    Sizin mantıgınıza göre hızı 1mbit e cekince kota daha az gidecek? bumu yani?

Bu kadar kişi yanlıs anlamıs olamaz. sanırım ben bi yerlerde bişeyi atladım?

hocam durumun kotayla felan ilgisi yok, tamamen yanlış algılamışsınız.

AKK ile hızımız 1MBit'e düşüyor bildiğiniz gibi.
    Normalde MTU değeri ile hızımızı yükseltebiliyoruz. ve bu sayede internetten hızlı indirme yapabiliyoruz, ama MTU değeri değiştirince internette siteler açılmıyor..
    Program da bu soruna çözüm getiriyor. programdaki gezinti moduna alınca internetteki sitelere girebiliyorsunuz.indirme moduna alınca ise indirmeleriniz MTU değiştirdiğiniz hızda gerçekleşiyor. durum budur..

tamam kardesim simdi anladım. gayet mantıklı olmus eline saglık.

avatarındaki C dilimi banamı öyle geliyor

teşekkür ederim

açıkçası hangi dil olduğunu tam olarak bilemiyorum, google'dan yürüttüm

C#,Python ve PHP ile ilgileniyorum.. C ile ilgili pek bir bilgim yok açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: Ajzen

Bugün TTNet Aradı işte paketiniz böyle,yeni bir paket hakkında bilgi istermisiniz falan dedi benim paketim NetLimitsiz'idi.Aylık 59 TL Ödüyoruz.

Sonra d işte NetLimitsiz Plus Tarifemiz var bu tarifede AKK 100 Gb Yapıyoruz aylık 84 TL,ne düşünüyorsunuz dedi ben de önce AKK Getirin sonra bunu paraya dökün allah cezanızı versin,eğer seçebileceğim bir alternatif ISS olsa bir dakika düşünmez geçerdim dedim pat kapattım uyuz ettiler beni

Alıntıları Göster
    İDM olayını tam çözebilirseniz harika olur gerçekten her anlamda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gye_Baek

Alıntıları Göster
    Bu güzel programın yanına bende küçük bir programcık hazırlıyım dedim :) Şu anda kodluyorum.

Bu dil eskidi artık kaç yıl geçti :)) Görsellik yok zaten arkadaşlar :) Yakın zamanda .net diline geçeceğim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Gye_Baek

Alıntıları Göster
    hocam öncelikle program için teşekkürler ben TP-Link 8840T model 4 portlu modem kullanıyorum(kablolu) modemin arayüzüne reset atarak girebildim ama

TCP MTU seçeneğ i: TCP MTU(varsayılan:1480) bu değerin karşısına 392 değerini giremiyorum hata veriyor

Hangi değeri yazarsam benim için faydalı olur sadece uTorrent kullanıcısıyım idmanle işim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: timbildor

hocam öncelikle program için teşekkürler ben TP-Link 8840T model 4 portlu modem kullanıyorum(kablolu) modemin arayüzüne reset atarak girebildim ama

TCP MTU seçeneğ i: TCP MTU(varsayılan:1480) bu değerin karşısına 392 değerini giremiyorum hata veriyor

Hangi değeri yazarsam benim için faydalı olur sadece uTorrent kullanıcısıyım idmanle işim yok

http://forum.donanimhaber.com/m_62093967/tm.htm

bu konudakileri bir deneyebilir misiniz acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheForge

Bu güzel programın yanına bende küçük bir programcık hazırlıyım dedim :) Şu anda kodluyorum.

Bu dil eskidi artık kaç yıl geçti :)) Görsellik yok zaten arkadaşlar :) Yakın zamanda .net diline geçeceğim :)

Eline sağlık dostum..
  • quote:

quote:

Eline sağlık dostum..

Teşekkürler dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: The4841VFp

quote:

quote:

Eline sağlık dostum..

Teşekkürler dostum

Alıntıları Göster
    Hah vb6 kullananlar var hocam microsoft bile desteği kesti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fungsclup -- 25 Haziran 2012; 15:22:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The4841VFp

quote:

quote:

Eline sağlık dostum..

Teşekkürler dostum

Alıntıları Göster
    Bende denedim.
    Daha önce sadece modemin MTU değerini değiştiriyordum şimdi LAN Bağdaştırıcısınıda değiştirdim.
    Sonradan aklıma geldi bendeki eski bir program olan Dr.TCP ile değiştim tabi siz bu programı kullanın daha pratik aynı işlev zaten.
    Sonuç olarak 2.0mb/sn ile indirebiliyorum. IDM Youtube hala 1

MTU değerinizin değişip değişmediğine, MSS değerine, RWIN değerine
    Şuradan bakabilirsiniz.

http://www.dslreports.com/tweaks/

Java Tweak Tool' test yapıyoruz
    Service: DSL
    Download Speed:
    Operationg System:
    Connection: RouterPPPOE

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrecansahin11

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saygi

@emirilhan
    Sizin programdan değiştirdiğinizde olduğunu zaten biliyorum ama ben bir program çalışsın jdownloader indirsin, ie ya da firefox geznsin. Mod değiştirmeye gerek olmasın demek isemiştim.
    Ama ilemi modemden ayar yapamay gerek oladan pratikleştirdiği için gayet kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. LYS için de epeyce dua alacağınızdan eminim. TTnet ise beddua eder mi bilmem :))

dediğiniz yapılabilir, teknik olarak mümkün gözüküyor.. ama biraz uğraşmak gerekecek, yeni sürümde eklemeye çalışacağım..
    LYS konusunda da çok teşekkür ederim herkese, inşallah Bilgisayar müh. kazanabilirsek çok güzel olacak ama hayırlısı

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkCards dizini altında ağ bağdaştıcıları var zaten bunu programla çekip yazdırabilirsin

benimde yarın sınavım var bende bilgisayar müh. istiyorum ama benimki artık seneye kaldı bu seneden pek ümitli değilim.
    bende kendimi program yazmaya verdim

umarım herşey istediğin gibi olur bağdaştırıcı listesinin orada olduğunu biliyorum fakat bana lazım olan o değildi, yoksa orayı combobox'a atacaktım.. "Yerel Ağ Bağlantısı, Kablosuz Ağ Bağlantısı" şeklinde gerekiyor.. biraz araştırma yaparsam halledebilirim sanıyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam paylaşım çok iyi ve ilaç ama bu işlem her modemde geçerli kılmıyor sanırım.bende tp-link w8901G modem var onda yapıyorum mtu değeri ama kabul etmiyor şu hatayı veriyor;
    TCP MSS aralığı TCP MTU -40 (TCP ve IP Başlığı)dan küçük olmalı,şeklinde alıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim sevgiler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

İnternet download managerde o kadar denedim ama hızlandıramadım.Rapid premium da var.Mediafireden de denedim.Ama hız 120'yi geçmedi.Ama torrentte hızım 700'lere kadar çıkabiliyor.Acaba idm nin bağlantı ayarlarında mı sorun var?

Şu şekilde ayarlayıp dener misin?

Denedim fakat malesef işe yaramadı.Hız 2 saniye 200'e kadar çıktı fakat hemen 120'ye sabitlendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: fungsclup

Hah vb6 kullananlar var hocam microsoft bile desteği kesti.

VB.nete geçiş yapacağım az kaldı

ekleme:

vb6 şimdilik işimi görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The4841VFp -- 25 Haziran 2012; 15:30:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Photography_GT

Hocam paylaşım çok iyi ve ilaç ama bu işlem her modemde geçerli kılmıyor sanırım.bende tp-link w8901G modem var onda yapıyorum mtu değeri ama kabul etmiyor şu hatayı veriyor;
    TCP MSS aralığı TCP MTU -40 (TCP ve IP Başlığı)dan küçük olmalı,şeklinde alıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim sevgiler

aynı modem bende de var program bu modemde işe yaramıyor. bende gece downloada bırakırken manuel değiştiriyorum mtu ve mss yi. normal şartlarda 1 mbit olarak kullanıyorum.

MSS 200
    MTU 392 yapıyorum torrentte tam hız alıyorum fakat idm ve gezinti çalışmıyor. inş onada bir çözüm üreteceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benxlegend

quote:

aynı modem bende de var program bu modemde işe yaramıyor. bende gece downloada bırakırken manuel değiştiriyorum mtu ve mss yi. normal şartlarda 1 mbit olarak kullanıyorum.

MSS 200
    MTU 392 yapıyorum torrentte tam hız alıyorum fakat idm ve gezinti çalışmıyor. inş onada bir çözüm üreteceğiz.

Alıntıları Göster
    Arkdaslar mtu değerini değiştirdikten sonra modeme reset atıyormusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lifetaker

Ben atmadım.
    Ama Bilgisayardaki Ağ Bağlantımı devre dışı bırakıp etkinleştirdim.
  • quote:

Hayır, ben atmıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: timbildor

http://forum.donanimhaber.com/m_62093967/tm.htm

bu konudakileri bir deneyebilir misiniz acaba ?

Alıntıları Göster
    TP-Link için MSS değerine 260 MTU değerine 300 girdim indirme modunda torrntte 600 kb ları gördüm internetim 8 mb hızında bu arada ama stabil kalmıyo hemen düştü 100 kb civarı geziyo

Tp-Link için başka değer bilen varsa paylaşabilir mi arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: benxlegend

quote:

MSS 200

programdaki gezinti moduna geçerseniz internette de gezebilirsiniz.. airties harici modemlerle deneme fırsatım olmadı maalesef.. ama mümkün gözüküyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

quote:

Ben atmadım.
    Ama Bilgisayardaki Ağ Bağlantımı devre dışı bırakıp etkinleştirdim.

Peki download hızınız sürekli aynı kalıyormu? yani bi 2-3 saat? Bende 5 dk sonra düşüyor. Sayı denemekten yıldım artık.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.