Şimdi Ara

kernel nasıl modifiye ediliyor !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Gentoo kurulumunda elle derlendiğini biliyorum, fakat derlemeyi anlatırsan bende archlinux için yararlanır ve teşekkürlerimi sunarım sana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FFAKO -- 13 Mayıs 2012; 20:28:18 >
  • Kernel compilation diye google arastirirsaniz sayisiz sekilde ve cok detayli kaynak bulabilirsiniz ayrica amaciniz hiz ise zenkernel ide arastirin.kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: FFAKO

Gentoo kurulumunda elle derlendiğini biliyorum, fakat derlemeyi anlatırsan bende archlinux için yararlanır ve teşekkürlerimi sunarım sana :)

gentoo kurulumu, ben onu kullanirken stage'lerden olusuyordu .

stage 1 , stage 2 , stage 3 gibi ...

neredeyse 150 160 sayfalik bir kurulum kitabi vardi .

stage 1 de hemen herseyi derlemek gerekirken , stage 2 ve 3 de bazi seyleri derliyor , bazilarini derlemiyordunuz ...

olayin zorlugu bi kenara , kde , gnome firefox fln gibi seyleri derlemEk o zamanin pentium 4 makineleriyle 1 gun bile surebiliyordu .

burada anlatilacak kadar kisa bi mesele degil .

eger sadece calisan linux sisteminde kernel derlemeyi soruyorsan mesela sura yardimci olabilir .

http://archtr.org/wiki/index.php?title=Elle_çekirdek_derleme

• bu derleme olayı tam nedir !?

tek parça direk hızlı adreslenir misali gömülü sistemmi inşa ediliyor bununla !?
  • quote:

Gentoo kurulumunda elle derlendiğini biliyorum, fakat derlemeyi anlatırsan bende archlinux için yararlanır ve teşekkürlerimi sunarım sana :)

gcc ye ncurses e ve kernelinin kaynaklarına ihtiyacın var bunları kurup ilk 2si zaten kurulu olabilir tekrar yardım istersen gosterebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabcian

quote:

gcc ye ncurses e ve kernelinin kaynaklarına ihtiyacın var bunları kurup ilk 2si zaten kurulu olabilir tekrar yardım istersen gosterebilirim

Gentoo'ya ara verdim.Archlinux ile yola devam ediyorum.Şu an için pek ihtiyaç kalmadı teşekkürler :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=725
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.