Bildirim
2X16 LCD Renk Değişimi
RELOOP NEON : Amazon.com.tr: Müzik Enstrümanları ve DJ
https://www.amazon.com.tr/dp/B00NOI49AW
2 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
hiç uğraşma
mavi ışıklı olan LCD ekranlardan al
bunlar senin istediğin gibi negatif -
İlk önce üzerindeki çerçeveyi açıp camı çıkarıp filmi ters çevirmeniz gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Hatta yapan arkadaşlar vardı forumda ama çok dikkatli yapılması gereken bir işlem yoksa lcd den olabilirsiniz.
Ama bu şekilde hazır olarak satılan modeller de var. Çok daha uyguna alabilirsiniz. -
cevaplarınız için teşekkürler quote:
İlk önce üzerindeki çerçeveyi açıp camı çıkarıp filmi ters çevirmeniz gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Hatta yapan arkadaşlar vardı forumda ama çok dikkatli yapılması gereken bir işlem yoksa lcd den olabilirsiniz.
Ama bu şekilde hazır olarak satılan modeller de var. Çok daha uyguna alabilirsiniz.
Filmi ters çevirme derken yani o filmin bir tarafı yapışkanlı diğer tarafı değil biraz açıklarmısınız? Bu arada forumu taradım ancak bir sonuca varamadım. -
Mavi üstü beyaz karakterli bir LCD al. Arkadaki metalleri düzeltip ekran kısmını PCB'den ayırıp PCB üstündeki beyaz SMD LED'leri söküp yerine yeşil olanlardan tak. Ya da
http://www.ebay.com/itm/1602-LCD-Verdant-Characters-Black-Backlight-HD44780-New-/251002552100?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a70eaff24
Linkten hazırını al :) -
Sorunu çözdüm arkadaşlar hepinize teşekkür ederim baya bi araştırma sonucu renkleri tersine çevirdim.
NASILMI?
*LCD ekranın metal kapağını çıkartın
*Ekran camının bize bakan tarafında bir film olması gerekiyor.
*O filmi bir bıçak veya vb bişeyle dikkatli ve yavaşça soyun.
*Çıkarttığınız filmi temiz bir asetat kağıda dikkatlice yapıştırın ancak filmi soyar soymaz asetata yapıştırmanız gerekiyor yoksa filmin yapışkanlı tarafına toz yapışıyor ve asetata yapıştırınca kabarcıklar oluşuyor buda görüntüyü bozuyor.
*Sonra yapıştırdığımız filmin ters çeviriyoruz yani asetatlı taraf bize bakacak şekilde çeviriyoruz ve ekranla birleştirip kapatıyoruz.
*Ve sonuç mükemmel.
(Fotoğraf makinem olmadığı için resim ekleyemedim en yakın zamanda mavi ve yeşil ekranların resimlerini ekleyeceğim)
Tekrar teşekkürler iyi forumlar... -
quote:
Orijinalden alıntı: dogi_1905
Sorunu çözdüm arkadaşlar hepinize teşekkür ederim baya bi araştırma sonucu renkleri tersine çevirdim.
NASILMI?
*LCD ekranın metal kapağını çıkartın
*Ekran camının bize bakan tarafında bir film olması gerekiyor.
*O filmi bir bıçak veya vb bişeyle dikkatli ve yavaşça soyun.
*Çıkarttığınız filmi temiz bir asetat kağıda dikkatlice yapıştırın ancak filmi soyar soymaz asetata yapıştırmanız gerekiyor yoksa filmin yapışkanlı tarafına toz yapışıyor ve asetata yapıştırınca kabarcıklar oluşuyor buda görüntüyü bozuyor.
*Sonra yapıştırdığımız filmin ters çeviriyoruz yani asetatlı taraf bize bakacak şekilde çeviriyoruz ve ekranla birleştirip kapatıyoruz.
*Ve sonuç mükemmel.
(Fotoğraf makinem olmadığı için resim ekleyemedim en yakın zamanda mavi ve yeşil ekranların resimlerini ekleyeceğim)
Tekrar teşekkürler iyi forumlar...
fotoğraf var mı acaba???
-
İŞTE RESİMLER
1.AŞAMA:
Ekranı dağıtıyoruz :)
2.AŞAMA:
Ekran Parçaları
Ekranın bize bakan tarafı
İşte burda bir film var
Burda soldaki film sağdaki ekran (filmi bıçak yardımı ile camdan ayırıyoruz
AŞAMA3:
Sonra yapışkanlı tarafına asetat kağıt yapıştırıp uygun şekilde asetatı kesiyoruz.
Daha sonra filmin asetatlı tarafı bize bakacak şekilde cama koyup kapağı kapatıyoruz
Görüldüğü gibi görünen renkte değişti
AŞAMA4:SONUÇ
Anlatabildiysem ne mutlu bana her türlü sorularınızı bu konu altında sorabilirsiniz
İYİ FORUMLAR...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogi_1905 -- 19 Mart 2012; 14:13:13 >
-
Kullandığınız ekranın marka ve tam modeki nedir acaba?
Ben de 4x20 De benzer birşey yapmayı düşünüyorumda. -
Kullandığım LCD Ekran 2x16 Karakter LCD (Green-Black) Modeli ise PC1602 LCD
Buda Datasheet'i
PC1602 Datasheet
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogi_1905 -- 19 Mart 2012; 14:19:48 > -
Aldığınız yerde aynı markanın 4x20 si var mı acaba? -
Ben bunu bir arkadaş vasıtasıyla aldım nereden aldığını bilmiyorum ama isterseniz bende 4x20 LCD de var size 35Tlye bırakabilirim (Mavi ve Yeşil Renkte ayrı ayrı 2 tane var)
NOT:Bu arada her türlü LCD ekranınızın renkleri negatifine yani tersine çevrilir. Ekrana göre fiyat 5TLden başlayıp 40TLye kadar değişmektedir.
Antalyadayım Görüşmek için PM Atın dogukan_tuncer_1996@hotmail.com -
quote:
Orijinalden alıntı: kenakord08
Bir süredir düşünüyorum, hesaplıyorum. ya ben konuyu anlayamadım, yada bu işte bir yanlışlık var.. Şöyleki 2X16 LCD ekrenların 2 tipi var. bunlardan biri turuncu zeminde siyah yazan, diğeride mavi zeminde beyaz yazan.. siz bu Yazıların stilini değiştiremezssiniz. çünkü yapıları farklıdır. ancak siz zeminin rengini değiştirebilirsiniz. Acaba forumda bahsedilenler bunlarmı...
Şimdi sizin bildikleriniz en baştan eksik gibi görünüyor.
Açıklayayım; Bizim kullandığımız LCD Ekran tipi KARAKTER TİPİ LCD EKRAN'dır. Bu karakter tipi lcd ekranların birçok çeşiti vardır. Bu çeşitleri ayırt etmek için satır ve sütun sayıları dikkate alınır. Ekstra olarak bu ekranların birçok rengi vardır. Bu renkler yeşil-mavi-kırmızı-turuncu vs. olabilir. Bu renkler neye bağlıdır? Bu renklerin neye bağlı olduğunu anlamamız için önce LCD Ekranı iyi tanımamız gerekiyor. LCD ekran (Alttan üste doğru) Işık-Yansıtıcı(Ayna)-cam(mürekkepli lazerle çizilmiş kimyasal hücrelerin bulunduğu katman)ve Film katmanlarından oluşur.
Sizin dedğinize gelelim;Turuncu zeminde siyah yazan da vardır siyah zemine turuncu yazanda vardır. Şöyle:Normalde ekranın ışığı turuncudur. Yansıtıcı ışığı camdan geçirerek filme ulaştırır film ekranın siyah yazılarını direk görmemizi ve ışığı siyah zeminler harcindeki heryere dağıtıp turuncu zemini elde etmemizi sağlar. Eğer filmi ters çevirirsek film bu sefer ters özellik gösterecektir;yani ışığı camdaki hücrelerden geçirecek ve zemini karartacaktır. Bu işi yapan film çok hassastır ve çok çabuk çizilebilir bu yüzden bilmeyen ve daha önce bu işi yapmamış kişiler bu işi yapmasın ekranı kullanamayabilirler.
-
Bu arada siz ekran ışığını hangi renk yaparsanız ekran o renkte yanacaktır filmide ters çevirdinizmi hangi renk led takarsanız o renkte yazacaktır
mesela burda kırmızı ışık + ters film kullanılmış SONUÇ:MÜKEMMEL :)
Gibi birçok lcd bulmak mevcut
İNŞALLAH ANLATABİLMİŞİMDİR :)
-
tek kelimeyle muhteşem bir anlatım olmuş. teşekkür ederim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X