Şimdi Ara

Kişisel Yaş Sınırlaması ve Kişilik Testi Getirilmeli mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
9.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Kişisel Yaş Sınırlaması ve Kişilik Testi Getirilmeli mi ?

(En Son Oy Tarihi: 30.5.2014)
Giriş
  • forum doğum tarihini gizleme gibi bir hak vermişken "neden yazmadınız????" tarzında bir soru sormak yerine ancak "yazmamanızın özel bir nedeni var mı" şeklinde sorulmalıdır...Bu soruya da gizleyen kimseler cevap vermek zorunda değiller,ama verebilirler...
    bir ikincisi kişinin yazdıkları sadece IQ seviyesiyle alakalı değildir, buna ek olarak bir çok faktör de vardır(entellektüel seviyesi,ailesinin durumu,hayat tarzı...vs),burada 100IQ luk normal bir insan 150IQ luk dahi bir vatandaştan daha düzgün cevaplar yazabilir veya daha tutarlı davranabilir, bunu IQ ya bağlamamak gerekir...
    burasının kalitesini yükseltmeye çalışmak kadıköy meydanı 10 sene önceki haline döndürmek kadar zordur(o civarda yaşayanlar bilir)...gelen insanı geri gönderemezsin,hele sanal ortamda yalan söylemek serbest değil ama gerçeğe göre daha kolay...
    *Hayat yokuşunu tırmanırken rastladığımız kimselere iyi davranalım, çünkü inişte yine onlara rastlayacağız.
    *Kalp denize benzer; fırtınaları, sakin zamanları ve taşkınlıkları vardır, bazen de derinliklerinde değerli bir inci gizlidir.
    *Akıllı insanlar istedikleri şeyi öğrenirler, orta insanlar başkalarının gerekli gördüğü şeyi öğrenirler.
    *Life shows what is what in deed...

• mythief o kadar dert etseydin bu durumu kendi yaşını yazarak öncülük ederdin. (Daha doğrusu profilini açarak)

Ben yaşını öğrenmek istediğim kişinin (eğer lazımsa) profiline bakıp öğreniyorum.

Orjinalden alıntı: adriano123
    ama şimdi şöyle bir sorun ortaya çıkmazmı ben bi konu açtım
    sonra 20 yaş altı biri nu konuya cevap yazdı sonra ben ona bi cevap yazdım
    mantıklı bir konuşmada dahi kullanıcı 20 yaş altı mesajlarını göremez ve konu parçalanmış olur.
    çok kullanışlı çözümler üretmek zor.

Doğrusun. Ama bu sonuçta forumun yapacağı standart bir sınırlama olmayacak. Kullanıcının kendi yapacağı bir sınırlama olacak. Yani kişinin kendisine özel olacak. Bu kişi zaten senin dediğin eksikliklerin farkında olur. Eğer böyle bir sınırlama koymak istiyorsa bence koyabilmeli.

Bir de bazıları "akıl yaş değil baştadır" demiş. Spor bölümünde yazarken en sinir olduğum şey yazdığım yazıların okunmadan bana cevap verilmesiydi. Yukarıdaki yazıyı iyi okuyun. Bu çıkan tartışmaların önüne geçilmesi için bir uygulama olarak öne sürülüyor. Sorunu kökten çözecek bir çözüm önerisi değil ama kavgaları büyük ölçüde düşürebilir. Adam küçük yaştakileri küçümsüyor yada 40 yaşındaki biri ile 17 yaşında ki biri hiç anlaşamaz demiyor ancak genelde kavgaların nedenleri yaş farkından dolayı insanların sahip oldukları hayat görüşleri ki buna ben de katılıyorum.

Bu öneri buradaki kavga oranını %30 - % 40 civarında bile azaltsa büyük başarıdır. Bunun gibi birkaç iyi uygulama daha yapıldığında bu oran %80lere kadar arttırılabilinir.
    I Love You HAGI
    Şuan forumu aktif kullanıyorum. Ama gerekirse yazılarıma bu siteden devam edeceğim: yazılarımı okumak için tıkla

• quote:

Orjinalden alıntı: destroil

forum doğum tarihini gizleme gibi bir hak vermişken "neden yazmadınız????" tarzında bir soru sormak yerine ancak "yazmamanızın özel bir nedeni var mı" şeklinde sorulmalıdır...Bu soruya da gizleyen kimseler cevap vermek zorunda değiller,ama verebilirler...
    bir ikincisi kişinin yazdıkları sadece IQ seviyesiyle alakalı değildir, buna ek olarak bir çok faktör de vardır(entellektüel seviyesi,ailesinin durumu,hayat tarzı...vs),burada 100IQ luk normal bir insan 150IQ luk dahi bir vatandaştan daha düzgün cevaplar yazabilir veya daha tutarlı davranabilir, bunu IQ ya bağlamamak gerekir...
    burasının kalitesini yükseltmeye çalışmak kadıköy meydanı 10 sene önceki haline döndürmek kadar zordur(o civarda yaşayanlar bilir)...gelen insanı geri gönderemezsin,hele sanal ortamda yalan söylemek serbest değil ama gerçeğe göre daha kolay...

Abi ben şunu anlamıyorum bir insan yaşını neden gizler ki ?

Nesinden çekinir ne sakıncası vardır?

Bunu merak ettim kötü bir niyetim yok

• forum dediğin böyle olur zaten..

Orjinalden alıntı: çaaari

quote:

forum doğum tarihini gizleme gibi bir hak vermişken "neden yazmadınız????" tarzında bir soru sormak yerine ancak "yazmamanızın özel bir nedeni var mı" şeklinde sorulmalıdır...Bu soruya da gizleyen kimseler cevap vermek zorunda değiller,ama verebilirler...

kızlar taciz vs. olayları yüzünden yazmayabiliyor.

Ben üşengeçlikten yazmadım. Yazmadığım şeyi gizleme gibi bi durumumda olamıo haliyle

Kimi belki kendini yaşlı ya da fazla genç hissediyordur ve belirtmek istemiyordur.

vs.. vs.. binlerce sebebi olabilir.
    Ay’ın kadim dilini kim biliyor şimdi? Ve kim konuşuyor Tanrıça’yla hala? Şimdi sadece taşlar hatırlıyor ayın çok eskiden bize anlattıklarını ve ağaçlardan, çimenlerin hışırtısından ve çiçeklerin kokularından öğrendiklerimizi.

• arkadaşlar benim başka bir sorunumda anlayışı kıt kişisi çok arttı.Ben bir şey yazıyorum adam farklı birşeyler anlayıp ortalığı germeye çalışıyor.
    Gençliktenmidir adamlar şamata kavga gürültü arıyor.Ama modları o konuda tebrik ediyorum cevaplarını ceza ile veriyorlar.Bence bu onlara ders oluyordur.Daha dikkatli olacaklarını sanıyorum

Ve konuyu şimdi açan arkadaşlar en baştan okuyun ki konuyu iyice anlayın

Orjinalden alıntı: Cernunnos

quote:

Orjinalden alıntı: çaaari

quote:

kızlar taciz vs. olayları yüzünden yazmayabiliyor.

Ben üşengeçlikten yazmadım. Yazmadığım şeyi gizleme gibi bi durumumda olamıo haliyle

Kimi belki kendini yaşlı ya da fazla genç hissediyordur ve belirtmek istemiyordur.

vs.. vs.. binlerce sebebi olabilir.

Şahsen ben gizli olan her şeyden kıl kaparım

Her şey açık olmalı ben kiminle konuştuğumu bilmeliyim

tabi bu istediğim internet ortamında çok zor ama neyse ...

• Ortaya ayrımcılık getirilip yepyeni ve başlı başına ayrı bir sorun oluşturarak bir çözüm sunmak ne derece çözüm olur anlayamıyorum. Bizim oralarda buna çifte standart derler.
  • neyse konunun açılış kısmına dönelim. MyThief'in bahsettiği yöntem uygulanabilir birşey. Ama bu uygulamaya başlandığı an, kişiler yaşlarını birdaha değiştirememeliler. O zaman bi işe yarayacaktır büyük ihtimalle.
    Ay’ın kadim dilini kim biliyor şimdi? Ve kim konuşuyor Tanrıça’yla hala? Şimdi sadece taşlar hatırlıyor ayın çok eskiden bize anlattıklarını ve ağaçlardan, çimenlerin hışırtısından ve çiçeklerin kokularından öğrendiklerimizi.
  • quote:

neyse konunun açılış kısmına dönelim. MyThief'in bahsettiği yöntem uygulanabilir birşey. Ama bu uygulamaya başlandığı an, kişiler yaşlarını birdaha değiştirememeliler. O zaman bi işe yarayacaktır büyük ihtimalle.

Aynen katılıyorum. Kesinlikle uygulanabilir birşey. Yönetimin bu konuyu kesinlikle dikkate alması gerekir. Yoksa forum giderek çekilmez hale doğru gidiyor.
    I Love You HAGI
    Şuan forumu aktif kullanıyorum. Ama gerekirse yazılarıma bu siteden devam edeceğim: yazılarımı okumak için tıkla
  • o kinghtonline bolumu var ya eskıden orda aklı basında ınsanlar konu acarlardı o konu da gayet anlamlı bır yerdı sımdı gercektende coluk cocuk yerı oldu sacma sapan topicler tamam da ben de 15yasındayım ama ordakıler sanıyorum 10yas altı orada eskıden her konunun okunabılırlık degerı varken sımdı konca sayfadan 3konu ancak cıkıyor oranın modu musakka gıttı bolum suurunu kaybettı ne olur bır cozum bulsunlar oraya
    quote:

hocam knight online bölümünü 7-12 yaş arası oluşturuyor zaten. Orasıda 5-10 kişilik bölüm diil. Onlarca takip edeni var. Sanmıyorum yaş sınırı koycaklarını. Belki orayı izole edebilirler 2. el gibi ama 18 ya da 20 altının alınmaması çok zor. Hele hele var olan üyeliklerin iptalini asla yapmazlar. Doğru olan ve forumun kalitesi açısından yapılması gereken o, ama yapmayacaklar.

• Bu gidişle daha çok kişi gidecek açıyorsun küfretmiş çocuklar gibi birbirine laf atıyorlar vs. Bence Herkes imzasına 20 yaş büyükler belirleyeceğimiz birşey yazsın ve DH yemini etsiin. böylece bazı çocuklara abuksabuk measj ve sataşmaarına kendimizi bu çocuk diy muaf edebiliriz. Yorum sizin geliştirmektesizin.

Orjinalden alıntı: super gunes

o kinghtonline bolumu var ya eskıden orda aklı basında ınsanlar konu acarlardı o konu da gayet anlamlı bır yerdı sımdı gercektende coluk cocuk yerı oldu sacma sapan topicler tamam da ben de 15yasındayım ama ordakıler sanıyorum 10yas altı orada eskıden her konunun okunabılırlık degerı varken sımdı konca sayfadan 3konu ancak cıkıyor oranın modu musakka gıttı bolum suurunu kaybettı ne olur bır cozum bulsunlar oraya
    quote:

hocam knight online bölümünü 7-12 yaş arası oluşturuyor zaten. Orasıda 5-10 kişilik bölüm diil. Onlarca takip edeni var. Sanmıyorum yaş sınırı koycaklarını. Belki orayı izole edebilirler 2. el gibi ama 18 ya da 20 altının alınmaması çok zor. Hele hele var olan üyeliklerin iptalini asla yapmazlar. Doğru olan ve forumun kalitesi açısından yapılması gereken o, ama yapmayacaklar.

musAKka hâla yerinde. Ama sanırm oyun kısmına pek uğramıyor artık.

• modlar görevini tam yapsın, bunlara gerek kalmaz
  • hiç bi halta yaramaz 12 yaşındada olsa 20 yaşındayım diye girer bunu kim engelliyebilir
    quote:

hocam knight online bölümünü 7-12 yaş arası oluşturuyor zaten

knight bölümünü 7-12 oluşturuyo demiş arkadaş burda yaş önemli değil adam olmak önemli lafını bilde konuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sakallyy -- 29 Ocak 2006 11:31:12 >
  • Yaş sınırlamasıyla bunlardan arınamayız bana görede. Ben davetiye sistemini savunmaya devam ediyorum. Herkes getirdiği üyeden sorumlu tutulmalı ve sınırlı davetiye olmalı. Böylece hemen üyelik alıp modlara küfür etmeye gelemez bu tür kımıl zararlıları. Böylece kalite artar. Fakat bu site reklamlarla var. O yüzden bu ve benzer radikal değişikliklere gitmez. Ama bi gerçek varki forum bu şekilde uzun süre devam edemez. Kan kaybediyor gibi geliyor bana.

burda önemi olan yaş deil akıl yaşı

forumda gezşnşrken rastlaranız öle birine engelleyin olsn bitsin
  • İyi okuyun. Konu tam olarak anlaşılamadı sanırım. Bir şeyi 10 kere yazmaktan nefret ediyorum ama yapabilecek birşey yok sanırırm. Bu forumda birşeyi anlatmak için galiba 10 kere yazmaktan aşağısı kurtarmıyor.

Yaş sınırı nedir ?
    - Foruma üye olunurken yaş girilmesi zorunlu olacak
    - Girilen yaş bir daha değiştirilmeyecek. "Cernunnos önerisi hoşuma gitti doğru tespit"
    - Yaş sınırı kişiye özel olacak. Nasıl ki ben muhattap olmak istemediğim adamı bloklayabiliyorsam yine bu şekilde yaş sınırı koyarak forumda belirli bir yaş grubunun mesajlarını görmeyeceğim. Birini bloklamak nasıl ki kişiye özel birşeyse yaş sınırı koymak da yine kişiye özel bir durum olacak.

'Burada benim belirli bir yaş sınırının altındakilerle sorunum olduğu düşünülmesin. Bu global bir çözüm önerisidir.' Hoobastank'ın dediği gibi bu öneri kavgaları %30-40 oranında bile azaltsa başarıdır.

Ancak sadece yaş ile insanlar yargılanamayacağı için bu kesin bir çözüm değildir. Elbette 40 yaşındaki biri edepsizlik yaparken 15 yaşındaki biri doğru düzgün cevap yazabilir. Ancak bu durum kuralın uygulanmamsı yeterli bir sebep değil.

Yapılmak istenen toplu blok olayıdır. Her 'toplu blok'un belli eksiklikleri olabilir. Aklı başındaki üyelerin mesajlarını kaçırabilirsiniz ancak başarı oranı yüzde yüz olacak diye birşey yok. Bu öneri bir dizi önlemin bir parçası olabilir ancak ve sonuçta kişiyi bağlayacak.

Kimse Ahmet, Mehmet'e neden blok koydu diye hesap soramıyorsa kimse neden yaş sınırı koyuyorsun diye birine hesap soramaz. Yaş sınırının IQ ile de bir alakası yoktur. İşi IQ tartışmasına götürüp konuyu farklı yerlere çekmeyiniz.

mythief

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.