Şimdi Ara

Cümledeki yanlışımı düzeltemedim (İngilizce) yardım ederseniz sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • stephen hawking hakkında writing im var final draftini yazıcam, hocanın gösterdiği hatalar doğrultusunda düzeltmeye çalışıyorum ama bu cümleyi düzeltemedim.

"He beyonds the boundaries of human knowledge." şimdi beyonds a grammar ve yanlış kelime işareti koymuş bi de boundary yazmıştım plural yazmış boundaries yaptım ama tam olarak emin değilim ingilizcesi iyi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

yazdığım seviye intermediate

• He beyonds diye kullanılıyor ama çok yaygın değil. Hatta neredeyse hiç. Gramer olarak da doğru değil pek. O yüzden "he is beyond" şeklinde kullan. Boundary bildiğin üzere sınır anlamında. İnsanın bilgisinin sınırı vardır. Sınırları vardır demek yanlış olabilir muhtemelen. Ayrıca, Stephen mı sınırların ötesinde yoksa onun bilgisi mi? Yani sen hangi anlamı vermek istiyorsun? Son olarak boundary'den önce "the" koymana gerek yok ama human'dan önce "the" olması daha doğru olur.

"He is beyond boundary of the human knowledge" veya "His knowledge(ya da vermek istediğin anlama göre intelligence,acquirement,learning,science etc.) beyond boundary of the human knowledge" gibi cümleler kurabilirsin.
  • Birşeyin ötesinde olmak = To be beyond something

Eğer birşeyin ötesinde ise, o şey başına "the" alır. Çünkü neyin ötesinde olduğumuz belirlidir. Sizin verdiğiniz örnekteki gibi. Doğru cümle şu şekilde;

He is beyond the boundary of human knowledge

"the" yı kullandığımız yere dikkat. Bahsedilen şey insanlık olduğu için, human knowledge "the" almaz..! Lütfen yanlış bilgiler vermeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 31 Ekim 2011; 15:13:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oyundaki problem (lütfen yardım)
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.