Şimdi Ara

Creative X-Fi sorular, sorunlar ve daha fazlası... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
1
Favori
36.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hightowerfrl

EVET ARKADASLAR VATANDAN CARSAMBA AKSAM USTU VERDIGIMIZ SİPARİS CUMA SABAH 9:42 İTABARİ İLE ELİMİZE GECTİ GERCİ MESAFE KISAYDI AMA İSTANBUL-ÇORLU YAKLAŞIK 120 KM NEYSE VATANI TAKDİR ETTİK YANLIZ SİTEDE HALA KARGOYA VERİLMEMİŞ GOZUKUYO O AYRI KOMEDİ
    BU AKSAMDAN İTİBAREN DENEMELERE BASLIYORUZ
    BEN HEP MERAK EDERDİM, OYUZDEN KARTIN FOTOLARINIDA YOLLAYACAGIZ
    MP3LERDE BAS TİZ, FİLMLERDEDE 5+1 TESTİ YAPACAGIZ
    OYUNLARDADA EAX A BAKACAZ NFSU2 DEKİ THX OLAYINI COK MERAK EDİYORUM

KARSILASTIRACAGIMIZ SES KARTLARI İSE
    1-PHILPIS 5+1
    2-SB LIVE 24BİT 7+1
    3-ON BOARD ALC 7+1

YORUM VE FOTOLARIDA BURAYA EKLEYECEZ AYRI BASLIK ACMAYALIM
    VALLA YORUMLARIDA BEN DAHİL 3-4 KİŞİ YAPACAZ GUZEL Bİ CALISMA OLACAK YANİ

SİMDİDEN MERAKLANDIM VALLA GORUSMEK UZERE

x-fi yi sisteme taktıktan sonra tertemiz bir windows kurup yapın karşılaştırmayı

• quote:

Orjinalden alıntı: hightowerfrl

EVET ARKADASLAR VATANDAN CARSAMBA AKSAM USTU VERDIGIMIZ SİPARİS CUMA SABAH 9:42 İTABARİ İLE ELİMİZE GECTİ GERCİ MESAFE KISAYDI AMA İSTANBUL-ÇORLU YAKLAŞIK 120 KM NEYSE VATANI TAKDİR ETTİK YANLIZ SİTEDE HALA KARGOYA VERİLMEMİŞ GOZUKUYO O AYRI KOMEDİ
    BU AKSAMDAN İTİBAREN DENEMELERE BASLIYORUZ
    BEN HEP MERAK EDERDİM, OYUZDEN KARTIN FOTOLARINIDA YOLLAYACAGIZ
    MP3LERDE BAS TİZ, FİLMLERDEDE 5+1 TESTİ YAPACAGIZ
    OYUNLARDADA EAX A BAKACAZ NFSU2 DEKİ THX OLAYINI COK MERAK EDİYORUM

KARSILASTIRACAGIMIZ SES KARTLARI İSE
    1-PHILPIS 5+1
    2-SB LIVE 24BİT 7+1
    3-ON BOARD ALC 7+1

YORUM VE FOTOLARIDA BURAYA EKLEYECEZ AYRI BASLIK ACMAYALIM
    VALLA YORUMLARIDA BEN DAHİL 3-4 KİŞİ YAPACAZ GUZEL Bİ CALISMA OLACAK YANİ

SİMDİDEN MERAKLANDIM VALLA GORUSMEK UZERE

Merakla bekliyoruz çalışmalarınızı

• Testi yaparken bir yerden Audigy2 zs de bulmanız çok iyi olurdu. Çünkü şu an ses sistemi kullanıcılarının birçoğu zs kullanıyor ve farkı buna göre yazacak olsanız çok daha iyi sonucu olan bir çalışma olacak.
    Şimdiden kolay gelsin..
  • Nihayet X-FI platinum'u kurdum bende. Önceki sistemim Audigy 2 zs + DDTS-100 + T7700, Audigy'nin yerine X-Fı geldi.

İlk izlenimim;

Creative'in bir çok ürününü aldım bugüne kadar, her zaman kutu içeriği çok zengin olmuştur ama maalesef X-FI'de bu çok zayıf, tek bir kurulum CD'si çıkıyor, broşür var kurulum vs ile ilgili, en azından bir kitapçık koysalar iyi olurmuş. Bu bahsedilen yeni özelliklerini öne çıkaracak bir kaç demo CD/DVD olsa da fena olmazdı, bu CD'leri hayatım boyunca bir daha kullanmıorum ama ilk izlenim önemli oluyor, psikolojik olarak kartı daha çok seviyor insan.

Mp3 dinledim, nasıl tarif edilir bilmem ama biraz daha berrak ve net bir ses var sanki ama çok'ta fark yok ZS ile. Crystalizer dedikleri yeni zımbırtı bazı şarkıları gerçekten hoş yaptı ama çok abartılacak bir şey de değil, düzgün eq. ayarları bile de yapılabilir gibi. Gerçi mp3'ün zaten kalitesi belli çok fazla bir şey beklemiyordum..
    THX DVD'im yok, o yüzden deneyemedim, THX bir DVD kiralayıp ona da bakmak lazım. DVD izleyince yada DVD Audio dinleyince fark hissediliyor. Neo ile DVD izlerken kapatasım gelmedi :)
    Deneyecek oyun sadece Counter Strike ve HL2 var, HL2'de 5-10 dakika takıldım yine az fark var, ama tüm sesler daha berrak ve net bunu algılayabiliyorsunuz.
    Biraz daha kurcalayıp bakmak lazım tabi ama şu kesin; ben ZS'yi, live 5.1 value kartı çıkarıp takmıştım, iyi anlamda anormal bir fark vardı, ne dinlerseniz dinleyin bariz fark belli oluyordu, burda öyle devrimlik bir durum yok; ama belki T7700 yerine henüz karar veremediğim ve yılan hikayesine dönen speaker olsa daha net bir şey söylenebilir. (Bugün DVD player'a bağlı Bose Ac. 15 dinledim onun da etkisi olabilir )

Şimdi de size 10 milyon dolarlık soru ?
    Bu sisteme T7700'ü çıkardıktan sonra Giga S750, Z-5500 veya eşdeğer bir speaker set taksam, yukarıda dediğim live'dan zs'ye geçiş gibi bir fark oluşur mu acaba..çoğu seti dinledim ama hep gürültülü ortamdaydı ve kendin kurcalamayınca çok net anlaşılmıyor..sadece bose sistemi çok ama çok kaliteliydi ama 2.5 milyar civarı bir para vermem söz konusu değil şu anda..artık bir karar vermem lazm, T7700' gidiyor zaten :)

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Testi yaparken bir yerden Audigy2 zs de bulmanız çok iyi olurdu. Çünkü şu an ses sistemi kullanıcılarının birçoğu zs kullanıyor ve farkı buna göre yazacak olsanız çok daha iyi sonucu olan bir çalışma olacak.
    Şimdiden kolay gelsin..

valla zs bulma ihtimalimiz cok cok az arkadslara hbr verdik
    ama yazılar bi terslik olmaz ise en gec pazar burada
  • t7700den s750ye geçersen daha iyi tizler ve daha güçlü bass sesleri seni bekliyor olacak. Çok fark göreceksin. Setin sesini son sese açmayacaksan gigaworks ile çok fark göreceğinden emin ol. z5500 ile 7.1 olmasa da dijital 5.1 keyfi yaşayacaksın. Gigaworks kadar olmasa da ona yakın tizler olacak, ancak sub sendeki t7700ü bırak, gigadan da daha güçlü olacağı için yıkıcı etki gösterecek. Benim z5500de en sevdiğim yan 20 dilim + 11 boost üzerinden sadece 2,5dilimde bile çok tatlı yumuşak ve derin bir bass sesi veriyor olması. Seçim senin ancak t7700e göre daha iyi ses alacağın kesin.
    10 milyon dolar da senin oldu, vermene gerek kalmadı kimseye...
    quote:

Orjinalden alıntı: shebumi

Bu sisteme T7700'ü çıkardıktan sonra Giga S750, Z-5500 veya eşdeğer bir speaker set taksam, yukarıda dediğim live'dan zs'ye geçiş gibi bir fark oluşur mu acaba..çoğu seti dinledim ama hep gürültülü ortamdaydı ve kendin kurcalamayınca çok net anlaşılmıyor..sadece bose sistemi çok ama çok kaliteliydi ama 2.5 milyar civarı bir para vermem söz konusu değil şu anda..artık bir karar vermem lazm, T7700' gidiyor zaten :)

• Sağol Wolverine ilgine, pzt muhtemelen elimde T7700'de olmayacağı için mecbur birini seçeceğim artık..

Bu arada sende DVD deposu var gibi, buradaki ilanda yazdıklarından başka da var mı elinde, satılık tabi ki :)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_5134725/tm.htm
    Bu linkte dvdlerimi satıyorum. Son kalanlar bunlar.
    quote:

Sağol Wolverine ilgine, pzt muhtemelen elimde T7700'de olmayacağı için mecbur birini seçeceğim artık..

Bu arada sende DVD deposu var gibi, buradaki ilanda yazdıklarından başka da var mı elinde, satılık tabi ki :)

• creative x-fi extreme music incelemesi
    evet arkadaslar oncelikle testi tamamladık
    simdi kartlar arasında ki farklara baktık öncelikle soyle fotoları yayınlayayım
     Creative X-Fi sorular, sorunlar ve daha fazlası...

kartın kutusu kargo tarafından parcalanmıs ups yi tebrik ediyoruz bunu nasıl becermişler bu arada
    kart pcb si oldukca buyuk goruldugu uzere
    kurulum gayet basit ve sorunsuz du tekrar başlatma ihtiyacı olmadı

valla oncelikle live 24bite gore soyleyelim
    oncelikle tizlerde %35 oranla artık var
    bu oranları tahminimizce veriyoruz bilimsel olmadıgı için testimiz artık bize guvenin diyoruz yani
    baslarda ses artısı yok ama daha bi tok ses geliyor o kesin
    sonra filmlerde ki filimimiz terminator 3 idi cevresel ve tam 5+1 lik ortamlarda ayrıntı seslerin cok daha iyi geldigi ayrıca konusmalar daha net gibi geldi patlamalarda yine gercekcilik artmıştı

oyunlarda ise doom3 ve cod da patlama ve ateş etmede ses azalıp cogalmaları live gore yine %50 lere varan oranda daha iyi duyulmaya başladı
    nfs de ise thx ile coook bariz fark hissetmedik ama tabi bir iyileşme vardı
    daha sonra mp3 dinlemelerimizde ilk dikkatimii ceken sey normalde 4 birimde aldıgımız sesi 2 2,5 te alabiliyorduk yani ses miktarı iyice artmıştı
    baslar yine daha dolgun geliyordu. tizlerde ise yine bir iyileşme %25 dolayında idi

philips 5+1 e gelince bu kartta da live ile benzer sonuclar aldık farklar ise oyunlarda creative ye gore daha fazla bi duzelme yasadık kalite ve cevrel ses olayı cok daha iyi oldu
    mp3lerde yine live kadar bir artıs yani daha iyi tiz ve dolgun baslar

on board alc de ise ki bu asus a8v karttaki ile test ettik
    sonuc olarak ses seviyesi inanılmaz arttı nerdeyse 3 kat
    filmlerdeki ayrıntıları duyma olayı yine %100 e yakın
    ben burda onboard kullanan arkadslara hicbirsey dinlemiyorsununz diyorum kısaca

ayrıca kartın ses kaydetme ozellikleri olagan ustu 320kps mp3 ki 3 aux girişine izin var
    kaydettigimiz mp3 de koyacaktık ma fazla abarttık o yuzden uygun kacmaz simdi

valla biz uc arkadas bu testi yaptık hightowerfl,delikasap ve muratt hepimizin ortak gorusu
    kart cok iyi karta gelen program da cok iyiayarlar mukemmel seste bariz bi netleşme var.
    ama coook buyuk getirileri olmuyor cok sey beklemeyin yani ama cok muzik dinleyen film izleyen arkadaslar kacırmasın dedik hepimiz
    ama benim gibi fazla ugrasmaz iseniz biraz ucuzlamasını bekleyebilirsiniz...
    umarım yararlı olur ve bir fikir edinirsiniz...

• kart testi için teşekkurler. keşke audigy 2 zs ile de bir karşılaştırma olsaydı. ama olsun elinize sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

kart testi için teşekkurler. keşke audigy 2 zs ile de bir karşılaştırma olsaydı. ama olsun elinize sağlık.

valla cok iyi olacaktı ama imkan yoktu işte. elimizden anca bu kadar geldi
    ama su goruntu bile guzel yani
  • Elinize sağlık Sizin testteki kart live imiş belki ZS ile aradaki fark bukadar çok olmayacak ama yinede Ankara'da bulabilirsem alacağım
  • forumda biri ( sallamadıysa eger ) x-fi nin audigy 2 zs den teknik olarak yüzlerce kat güçlü oldugunu söylemişti. şimdi teknik olarak yuzlerce kat güçlüyse kaç kat daha berrak ses veriyor ve biz bunu ne kadar fark ediyoruz. bilenlerin yorumunu bekliyorum..
  • merhaba arkadaşlar bende x-fi sahibi oldum bundan önceki kartım zs idi gerçekten zs dende daha üstün bir kart bir kere uygulamalar çok hızlı çalışıyor zs gibi hantal değil uygulamalardaki yaptığınız ayarlar örneğin EQ ayarları kapanmıyor thx konsoldaki ayarlar sıfırlanmıyor özellikle kartın dolby digitali ve dts'i çözme yeteneği çok artmış 24 bit cyrtaliszer özellğini açıp dvd film izlemek apayrı cam kırılma sesleri çok daha belirlin kurşun sesleri filan oldukça zs ye göre daha belirgin bu kart 24 kat daha hızlı işlem yapabilme gücüne sahip o yüzden ses manyakları bu kartı kaçırmasın diorum ben zs den geçtim bu karta ve çokda iyi etmişim diyorum herkese tavsiye ederim

• VALLA BİZİM İNCELEMEMİZDEDE DVD FİLMLERDE BARİZ FARKLAR OLUSUYODU AMA ZAMAN OLSADA COK KAPSAMLI TESTLER YAPABİLSEK FARKLI SETLERDE OLSA AMA OLSUN BUNUDA YAPMAYANLAR VAR
  • quote:

Nihayet X-FI platinum'u kurdum bende. Önceki sistemim Audigy 2 zs + DDTS-100 + T7700, Audigy'nin yerine X-Fı geldi.

İlk izlenimim;

Creative'in bir çok ürününü aldım bugüne kadar, her zaman kutu içeriği çok zengin olmuştur ama maalesef X-FI'de bu çok zayıf, tek bir kurulum CD'si çıkıyor, broşür var kurulum vs ile ilgili, en azından bir kitapçık koysalar iyi olurmuş. Bu bahsedilen yeni özelliklerini öne çıkaracak bir kaç demo CD/DVD olsa da fena olmazdı, bu CD'leri hayatım boyunca bir daha kullanmıorum ama ilk izlenim önemli oluyor, psikolojik olarak kartı daha çok seviyor insan.

Mp3 dinledim, nasıl tarif edilir bilmem ama biraz daha berrak ve net bir ses var sanki ama çok'ta fark yok ZS ile. Crystalizer dedikleri yeni zımbırtı bazı şarkıları gerçekten hoş yaptı ama çok abartılacak bir şey de değil, düzgün eq. ayarları bile de yapılabilir gibi. Gerçi mp3'ün zaten kalitesi belli çok fazla bir şey beklemiyordum..
    THX DVD'im yok, o yüzden deneyemedim, THX bir DVD kiralayıp ona da bakmak lazım. DVD izleyince yada DVD Audio dinleyince fark hissediliyor. Neo ile DVD izlerken kapatasım gelmedi :)
    Deneyecek oyun sadece Counter Strike ve HL2 var, HL2'de 5-10 dakika takıldım yine az fark var, ama tüm sesler daha berrak ve net bunu algılayabiliyorsunuz.
    Biraz daha kurcalayıp bakmak lazım tabi ama şu kesin; ben ZS'yi, live 5.1 value kartı çıkarıp takmıştım, iyi anlamda anormal bir fark vardı, ne dinlerseniz dinleyin bariz fark belli oluyordu, burda öyle devrimlik bir durum yok; ama belki T7700 yerine henüz karar veremediğim ve yılan hikayesine dönen speaker olsa daha net bir şey söylenebilir. (Bugün DVD player'a bağlı Bose Ac. 15 dinledim onun da etkisi olabilir )

Yani 'audygy 2 yerine 180$ verip x-fi almaya değmez' demek mi istiyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue x -- 26 Aralık 2005 19:26:10 >

• @blue_x

Hayır tabi ki..kesinlikle bu kartı almaya değer..
    gerçekten kaliteli, sesleri daha net veriyor..çok kaliteli bir speaker set ile harikalar yaratabilir..ama mevcut sistemle esas fark hissettiğim DVD oldu, ve de DTS müzik. Audigy de asla kötü bir kart değil ama benim gibi ses manyaklarının böyle bir kart çıkınca alması gerek :)
    Sadece dediğim; live'dan audigy 2 zs'ye geçişteki kadar fark yok sonuçta mükemmele yaklaşıldıkça, kalite artış yüzdesinin azalması normal....ve software olarak kutu içeriği kötü..
    Bir de yeni speakerları alınca bakmak lazım..yeni speakerlar da devrim olmassa faturayı yollayacağım buradaki arkadaşlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shebumi -- 26 Aralık 2005 20:41:31 >

• arkadaşım speaker sistemini öğrenebilirmiyim???
    quote:

@blue_x

Hayır tabi ki..kesinlikle bu kartı almaya değer..
    gerçekten kaliteli, sesleri daha net veriyor..çok kaliteli bir speaker set ile harikalar yaratabilir..ama mevcut sistemle esas fark hissettiğim DVD oldu, ve de DTS müzik. Audigy de asla kötü bir kart değil ama benim gibi ses manyaklarının böyle bir kart çıkınca alması gerek :)
    Sadece dediğim; live'dan audigy 2 zs'ye geçişteki kadar fark yok sonuçta mükemmele yaklaşıldıkça, kalite artış yüzdesinin azalması normal....ve software olarak kutu içeriği kötü..
    Bir de yeni speakerları alınca bakmak lazım..yeni speakerlar da devrim olmassa faturayı yollayacağım buradaki arkadaşlara

• Kimisi iyi kimisi almaya değmez diyor kafamı karıştırdınız valla
  • @MaGeSuKo
    Almaya kesinlikle değer, ama tabiki bu işin sınırı yok bildiğin gibi, çok abartıp e-mu veya benzeri bir şey de alabilirsin....eğer bunun için bir yerlerden para artıracaksan değmez o da ayrı konu. ZS zaten çok kaliteli kendi klasında pekte rakibi olmayan bir kart..
    Kartı kurcalayacak kadar kullandım, ben satın almakla iyi yaptığımı düşünüyorum.

@amac22
    Şu an S750 kullanıyorum ama benim değil, arkadaşımdan aldım..Kablo karmaşasında sökmesi kurması dert olmuştu bir de geri gidişi var. güzel set ve T7700 ile arasında bariz fark ver ama sanki mutimedya speakerlar yerine bir sınıf atlayıp, başka set alsam mı diye düşünüyorum..onlar da epey pahalı. Zaten bunlar gidince hala karar verememiş olursam, kendi speakerlarım üzerinde "super stereo" yazan noname ne üdüğü belirsiz, insanı müzik dinlemekten soğutacak speakercıklar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.