Şimdi Ara

PROGRAMLARDA KULLANILAN ICON'LAR ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Programlarda menülerde ya da butonların üzerinde kullanılan iconların formatı nedir acaba? Bu iconlar nerden temin edilir, Nasıl kullanılır? Mesela delphi de buton üzerinde resim göstermek için resim olarak *.bmp uzantısı alıyor fakat bunlar daha farklı gibi yada normal buton değiller, mesela explorer penceresinin üst kısmındaki resimli butonlar... Bunlar bildiğimiz butonmu yoksa başka birşey mi? ve üzerlerindeki resmin formatı ne? yardımcı olanlara teşekkürler

• *.ico dosyaları. Axialis Software'e ait olan IconWorkshop programını tavsiye ederim. Photoshop ile entegre olabilen bu programla resim dosyalarını kolayca ikon dosyalarına dönüştürebilirsin. bir takım hazır ikonlar da programla birlikte geliyor.
    İyi çalışmalar dilerim.
    Onun için inilerim.            Onun için inilerim.            Onun için inilerim.       
    Hannan Allah, Mennan Allah, Her dertlere derman Allah.
    Yunus Emre
  • dostm anladığım kadarıyla delphi ve benzeri diller butonlar yada menüler için *.bmp'den başka bir format kabul etmiyor. başka bir dosya türü gösteremiyorsun. Ve öğrendiğim kadarıyla speedbutton kullanılıyor (flat özelliği = true) fakat bmp den başka resim dosyası almaması çok kötü. nette (emule ile) aratıyorm ama ilginçtir ki bu toolbar için bmp resimler bulamıyorm... icon desen bi sürü var ama işe yaramıyolar, dediğin o programı deneyelim bari teşekkürler. Bu konuda başka fikri olan varmı acaba?
  • dostum iconsucker ı tavsiye ederim ben onu kullanıyorum exe dll içindeki iconları cıkarıyo windows\system32\shell32.dll içinde windowsun kullandığı ikonlar var be hep onları kullanıyom istersen bmp istersen ico olarak kaydedebiliyorsun

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.