Şimdi Ara

Lastik basıncı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • lastik broşürlerinde sürekli olarak geçen şuna benzer bir ifade vardır..

"lastik hava basınızı doğruluğundan emin olduğunuz bir cihazla 15 günde bir ölçünüz"

kalibrasyon firması yönünden sıkıntı yok ama yaptıran olmayınca böyle sorunlar oluyor ne yazık ki

Orijinalden alıntı: victor

ben yine tam tersi diye tahmin etmiştim

quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

Öncelikle farkettiğiniz gibi ayar tutmuyor tüm istasyonlarda.
    En doğru ölçüm mekanik ölçüm,dijitallerde sapma oluyor mutlaka 2-3 psi(benzincilerden bahsediyorum)
    Bu arada tüm lastik havaları bir olmaz aracınbızdaki lastik ebatlarına göre olması gereken psi değerini kontrol edin

Kalem tip lastik basınç ölçerimden ve kaliteli yerlerdeki iyi pompaların dışındaki aletlere güvenmem.

Lastik basıncı

• quote:

Orijinalden alıntı: victor

o da olabilir
    7 senelik araba sonuçta

Ben sıfır aldığım aracın henüz 1200 km'deki lastiklerini kontrol ettim, 29-28-27 gibi farklı farklı seviyelere düşmüşler..
    Lastiklerde hiç yıpranma yok, jantlarda eğik vuruk falan yok, Hatta sibop kapaklarını bile ilk defa o zaman açmıştım..

Benzincilerdeki hava saatleri genelde kalibre edilmediği için lastikçilerde kontrol edilmesi her zaman daha faydalıdır.

Eğer kontrol etmek için vakit harcamak istemiyorsanız hava yerine nitrojen kullanın. bu sayede lastikten kaçaklar çok azalacaktır ve kontrol etme sıklığınız düşer.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.