Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1033. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.789.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10311032103310341035
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: m.k.o.

quote:

Orijinalden alıntı: NioX

Uzunca düşündüm citroen c4 92 hp aracıma chip taktırıp 115 hpye yükselttirecem.

Vazgeçirebilecek olan var mı?

Chip ile ne kazanıp ne kazanamayacağınızı iyi araştırdıysanız (chip firmalarının yazdıklarından değil kullananların görüşlerinden) ve kazanacaklarınıza karşılık o parayı vermeye değecekse yaptırın tabi.

Forumda VipLife nikiyle yazan arkadaş bana ikna edici güzel bilgiler verdi. Sanırım onunki 115hplik versiyon. Benim yaptıracağım yerde (ankara megachips) yaptıran 92hp bir tane c4 yapılmış. Kullanıcı keşke burada olsa da yorum yapsa. Kazanımım tüketimimin azalacağını düşünüyorum. Çünkü 92 hp yetersiz gelebiliyor ve yüksek tüketim sağlıyor. Gerçi şu motorun açılması hususunda hala net bilgi verilmiş değil yani biri çıkıpta aracım 8000i geçti yakıtım düştü demedi. Sakin bir kullanıcı olduğumdan yakıt tüketimin kaydadeğer düşecek diye düşünüyorum. Şuanki tüketimim 6 lt civarı bu değer 4,5lara kadar düşer diye tahmin/hayal ediyorum.

• NioX N kullanıcısına yanıt
    Tüketimin düşmez. Daha fazla gaza basma isteği doğurabilir bu da tüketimde artış anlamı taşır. Chip uygulamalarının zararı yada Yararı konusunda bilgim yok. Tüketim düşmez bilgisini değişmez termodinamik kurallarına istinaden veriyorum. Tüketimi düşürmek için ya aracı hafifleteceksin yada motor verimini artıracaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Chip ile ne kazanıp ne kazanamayacağınızı iyi araştırdıysanız (chip firmalarının yazdıklarından değil kullananların görüşlerinden) ve kazanacaklarınıza karşılık o parayı vermeye değecekse yaptırın tabi.

Forumda VipLife nikiyle yazan arkadaş bana ikna edici güzel bilgiler verdi. Sanırım onunki 115hplik versiyon. Benim yaptıracağım yerde (ankara megachips) yaptıran 92hp bir tane c4 yapılmış. Kullanıcı keşke burada olsa da yorum yapsa. Kazanımım tüketimimin azalacağını düşünüyorum. Çünkü 92 hp yetersiz gelebiliyor ve yüksek tüketim sağlıyor. Gerçi şu motorun açılması hususunda hala net bilgi verilmiş değil yani biri çıkıpta aracım 8000i geçti yakıtım düştü demedi. Sakin bir kullanıcı olduğumdan yakıt tüketimin kaydadeğer düşecek diye düşünüyorum. Şuanki tüketimim 6 lt civarı bu değer 4,5lara kadar düşer diye tahmin/hayal ediyorum.

Chip ile 6 lt.den 4,5 lt.ye düşmesi tartışmasız hayal.

Bende 112HP.lik var. İlk 10 bin km ortalaması 6 lt.idi. Araç şimdi 50 bine dayandı, hala 6 lt. Yani motorun açılması diye bir şey yok. Belki otomatik vites kullanmaya yeni başlayanlar alıştıkça aracı daha etkin kullanarak tüketimi düşürüyor olabilirler.

Yakıtın ne kadar düşeceği biraz da kullanım tarzı ile ilgili. 92 HP.nin çok sık yetersiz geleceğini sanmıyorum ama sürüş şekliniz aşırı agresif ve sabırsız ise ve bu yüzden aracı çok sık bağırtıyorsanız bir miktar yakıt avantajı olabilir. Gerçi bu avantajla chip'in kendisini amorti etmesi için de en az bir 50 bin km gerekir herhalde.

Ama şu var ki bilinçli ve düzgün uygulanmış bir chip'in zararı da olacağına inanmıyorum. İlk mesajda da dediğim gibi parasına değer mi, burası önemli.

• quote:

quote:

quote:

Şehir içinde tüketimiin 1.5 litre düşmesi ancak hayal olur :) Aynı sakinliği korursanız 0.5-1 litre arası kazanc sağlarsınız. Ancak onu da şehir içinde ölçmek çok zor. Çünkü ne kadar aynı desenizde sizin kullanım tarzınız sürekli değişkenlik göstterir, trafik ve hava şartları da öyle. En iyi tasarrufu uzun yolda ölçersiniz. Sürekli gittiğiniz bir rota varsa yaklaşık aynı koşullarda gittiğinizde o dediğiniz 1.5 litre tasarrufu yakalayabilirsiniz. Benim aracım 112 lik bu arada.. Bundan önce 85 lik megane, ondan önce de 75 lik Cordoba vardı, hepsine chip yaptırdım ve 2003 den beri chipsiz aracım olmadı. Bundan sonra da dizel olduğu sürece chipsiz aracım olmayacak.

Edit: chip = chip remap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLife -- 1 Ağustos 2014; 14:55:47 >

• Teşekkür ederim. 2 buçuk senede 29000 km yaptım. Disklerin fiyatını sormadım torna ücreti 40 TL. Diskler temizlendi baya bir pislik çıktı.

• Arkadaşta 92hp lik manuel comfort var...Tüketimi 4 kusur lt...Gölbaşı-etimesgut arası gidip geliyor...Imkansız dedik ama yaptım diyor..Göstergesini bir kontrol edeceğim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Teşekkür ederim. 2 buçuk senede 29000 km yaptım. Disklerin fiyatını sormadım torna ücreti 40 TL. Diskler temizlendi baya bir pislik çıktı.

29000km de balataları biraz çabuk bitirmişsin :)
    Tornayı sen mi istedin yoksa değiştiren usta mı, bende birkaç ay önce ön ve arkaları değiştirmiştim değiştiren usta birde tornalasak bunları gibi birşey demedi de merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

quote:

Teşekkür ederim. 2 buçuk senede 29000 km yaptım. Disklerin fiyatını sormadım torna ücreti 40 TL. Diskler temizlendi baya bir pislik çıktı.

Tornayı sen mi istedin yoksa değiştiren usta mı, bende birkaç ay önce ön ve arkaları değiştirmiştim değiştiren usta birde tornalasak bunları gibi birşey demedi de merak ettim.

29000 kmnin yüzde 80 i şehir içi olunca bence normal. Frene basınca direksiyonda titreme vardı. Servis gerek yok falan dese de ben istedim temizlenmesini. Şimdi direksiyon pamuk gibi oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Arkadaşta 92hp lik manuel comfort var...Tüketimi 4 kusur lt...Gölbaşı-etimesgut arası gidip geliyor...Imkansız dedik ama yaptım diyor..Göstergesini bir kontrol edeceğim

Gölbaşı - Etimesgut arası herhalde otobandan gidip geliyordur. 4 küsür lt imkansız değil.

Ben de Sincan-Gölbaşı yapıyorum her Ankara'ya gittiğimde ama o yolu genelde maksimum hız deneme güzergahı olarak kullandığım için tüketim bakmıyorum
  • quote:

quote:

quote:

29000 kmnin yüzde 80 i şehir içi olunca bence normal. Frene basınca direksiyonda titreme vardı. Servis gerek yok falan dese de ben istedim temizlenmesini. Şimdi direksiyon pamuk gibi oldu.

Benim balatalar 51000km gitmişti de o yüzden çabuk bitirmişsin dedim .

Bu arada nette bir sonraki nesil C4 için çizimler dolaşmaya başlamış .

• quote:

quote:

quote:

Fren balatalarının ömründe trafik ve yol şartları ile sürüş tarzı da etkili. 29 bin km biraz erken ama çok da anormal değil.
    Ben pek dur-kalk trafiğe girmiyorum, sert fren de yapmıyorum. Geçen ay 45 bin bakımına girdim, yine balata değişimine gerek görülmedi. Yüksek hızda frene basınca titreme ben de hissediyorum ama çok abartı değil. Muhtemelen 60 bin bakımında balatalarla birlikte ben de diskleri taşlatırım.

Tornada sildirmek yerine doğrudan diski değiştirmek daha iyi tabi de maliyeti yüksek. Taşlama 40 TL iken yeni disk 200 TL falan olması lazım. Servisler benim gördüğüm iyice bozulana kadar zorlayıp değiştirme yoluna gidiyorlar. Ama bence de doğrusu titreme hissedince bir kez taşlatıp ikincide tekrar taşlatmadan değiştirmek. Zaten bu şekilde neredeyse 100 bin km gitmiş oluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim balatalar 51000km gitmişti de o yüzden çabuk bitirmişsin dedim .

Bu arada nette bir sonraki nesil C4 için çizimler dolaşmaya başlamış .

İyi gitmiş. Link falan var mı çizimler için?

• Aynen katılıyorum. Sert fren çok yapıyorum, biraz da sürüş şeklim agresif. Bundan önceki aracımda da 30000 km de ilk balataları değiştirmiştim.

Disklerin değişimi için usta 2 balata daha yer dedi.

• Harika görünüyor, çok beğendim valla.

• Ön tarafı fazlaca picassoya benzemesi dışında fena durmuyor , bu resimdekinin nekadarı gerçeğe dönüşecek merakla bekliyorum
  • Arka tarafta Leon un aynısı.

• quote:

Harika görünüyor, çok beğendim valla.

Picassonun önü gibi olmuş ama olmamış bence bu daha çok uydurma gibi geldi. Far hatları şimdiki versiyondan farklı olarak makyajlanacağı led ilavesi yapılabieceğini düşünüyorum açıkcası.

• Tüketimin düşebilir. Çünkü 3 kademe gaza basacağıma 2 kademe gaza basma gibi bir durumum olabilir. Araç çabuk ivme kazanacağı için aynı kullanım davranışlarında (yani aynı taleplere) erken cevap vereceğinden daha az yakacaktır diye düşünüyorum. Ki araştırmalarımda 1.5 lt tüketim azalışı gören olmuş.

M.K.O. aslında şehir içi bile 5in altına düşürebilmek mümkün olabilir. Dur kalklarda az gaza basabilsek (115hpler benden daha az basabilmeleri gerekir) bu mümkün olabilir. Ben çoğu zaman 1e takma ihtiyacı duyuyorum bilmiyorum 115 mcpler buna ihtiyaç duyuyormu? Özellikle gerizekalı belediyeler şu 50 metrede bir tümsek koymasalar. Her tümsekte vitesi bire atma ihtiyacı duyuyorum nedeni şu stop etmese bile klima açıkken çok harıltı oluyor.

Geçenlerde aracımın egsozu kontrol ettim. Kurum birikmiş ucunda. bir forumda okumuştum düşük devirlerde kurum birikir diye. İşte Chip'in bir avantajıda bu. Deviri dengelemek mümkün olacak gibi.

750 tl gibi bir masraf üstelik geri dönüşebilir. Sakin 90-110 arası bir kullanıcıyım. Zamanla artıya geçebileceğini düşünüyorum. Denemek istiyorum da inşallah biri çıkarda yorum yapar.

• İyi geceler herkese, manuel araç sahiplerine soruyorum debriyaj seti değiştiren varmı varsa kaç km de değiştirdi. Yokuş kalkış sistemliler yazarsa çok sevinirim. Yedek parçacı bir ahbabım var, yokuş kalkışlı düz vitesler 40000 km yiyor dedi ve volanla beraber değişiyormuş bilginiz varmı acaba? ve 1500 liraymış bunlarda :(
  • 
Sayfa: önceki 10311032103310341035
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.