Vala bıktırdı TTNet apartmanda Superonline var Mayıs'a kadar sözleşme var olmasa hiç durmam
Alıntıları Göster
1.2 snr mi hocam bağlandığınıza şükür edin
quote:
Orijinalden alıntı: canycegoz
Dua ediyorum vala Mayısta Superonline'a geçicem en rahatı
quote:
Orijinalden alıntı: boray1989
quote:
Dua ediyorum vala Mayısta Superonline'a geçicem en rahatı
Gelişme olmuş benim hatta
ADSL Hızı(Kb/s): 1172 252 Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 6516 1291 SNR Sınırı (dB): 6.1 35.1 Hat Zayıflaması(dB): 31.5 17.2 Güç (dB): 18.8 8.2
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: flash220
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Fenrod
quote:
8mbit netlimitsiz e bende geçiş yaptım bemim modemde hat zayaflama değerlerini göremiyorum 4 mbit sabit hız vermişler hiç değişmiyor hat zayıflama değerlerini başka şekilde öğremme yolu varmı modemin marka modeli (pikatel air plus)
yardımcı olmak isterdim ama pikateller hakkında hiç bilgim yok. ttnet i arayıp teknik destek almanı öneririm.
doğru söylüyorsun bende ttnet teknik destek alacağım ama önce sorunu tam olarak netlestirmek istedim pikatel modem hakkında bilgili bir arkdaşın görüşlerini alırsam sanırım daha iyi bilgi sahibi olabilirim
Hocam internetten modele göre arayüz sitesinin numarasını görebilirsiniz.Orayı açarak durum sekmesi olması lazım oradan bulabilirsiniz snr değeri,hat değeri vb.. Eğer değiştirmediyseniz Kullanıcı adı ve şifreniz "admin" dir...
modem ara yüzüne girebiliyorum burda sorun yok ama hat degerlerini gösterren durum sekmesi dahil hiçbir sekme yok bu modemi 4 senedir kullanıyorum şidiye kadar bu değerleri okumaya ihtiyacım olmadığı için hiç araştırmadım ama modemin hemen henen bütün sekme ve menülerini biliyorum ama hat değerlerini göstern hiçbir bölüm yok çok enterasan bir şekilde
Hocam tüm sekmelere teker teker baktınız mı ?
evet baktım malesef bulamadım gizli bir sekme varsa tabi bilemiyorum
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Fenrod
quote:
8mbit netlimitsiz e bende geçiş yaptım bemim modemde hat zayaflama değerlerini göremiyorum 4 mbit sabit hız vermişler hiç değişmiyor hat zayıflama değerlerini başka şekilde öğremme yolu varmı modemin marka modeli (pikatel air plus)
yardımcı olmak isterdim ama pikateller hakkında hiç bilgim yok. ttnet i arayıp teknik destek almanı öneririm.
doğru söylüyorsun bende ttnet teknik destek alacağım ama önce sorunu tam olarak netlestirmek istedim pikatel modem hakkında bilgili bir arkdaşın görüşlerini alırsam sanırım daha iyi bilgi sahibi olabilirim
Hocam internetten modele göre arayüz sitesinin numarasını görebilirsiniz.Orayı açarak durum sekmesi olması lazım oradan bulabilirsiniz snr değeri,hat değeri vb.. Eğer değiştirmediyseniz Kullanıcı adı ve şifreniz "admin" dir...
modem ara yüzüne girebiliyorum burda sorun yok ama hat degerlerini gösterren durum sekmesi dahil hiçbir sekme yok bu modemi 4 senedir kullanıyorum şidiye kadar bu değerleri okumaya ihtiyacım olmadığı için hiç araştırmadım ama modemin hemen henen bütün sekme ve menülerini biliyorum ama hat değerlerini göstern hiçbir bölüm yok çok enterasan bir şekilde
Hocam tüm sekmelere teker teker baktınız mı ?
evet baktım malesef bulamadım gizli bir sekme varsa tabi bilemiyorum
Alıntıları Göster
bende 8 mb'e kadardım artık sıktı netlimitsiz yaptıracağım
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: axcd
Evde 3 paralel hat var. modem duvara direk baglı.8mbit ile baglıyım. kaçla baglanabilirim? kaçla bağlanmamı onerirsiniz* sagolun
10-11 mbit alabilirsiniz...
Çok teşekkür ederim.
quote:
quote:
quote:
Evde 3 paralel hat var. modem duvara direk baglı.8mbit ile baglıyım. kaçla baglanabilirim? kaçla bağlanmamı onerirsiniz* sagolun
10-11 mbit alabilirsiniz...
Çok teşekkür ederim.
Alıntıları Göster
arkadaşlar yeni askerden geldim.askere gitmeden 8mbit net limitsiz kullanıyordum.3 gündür kullanıyorum 512kb altında hız şaka mı bu.Pakette falan değişiklik yok.En azından 6mbit civarındaydı internet hiç bir sorun da yoktu...
quote:
Orijinalden alıntı: ersanturk
arkadaşlar yeni askerden geldim.askere gitmeden 8mbit net limitsiz kullanıyordum.3 gündür kullanıyorum 512kb altında hız şaka mı bu.Pakette falan değişiklik yok.En azından 6mbit civarındaydı internet hiç bir sorun da yoktu...
Modemin ara yüzüne girerek hat değerlerinizi paylaşırsanız ilgilenebiliriz..
quote:
Orijinalden alıntı: Overtakes
quote:
Orijinalden alıntı: ersanturk
Modemin ara yüzüne girerek hat değerlerinizi paylaşırsanız ilgilenebiliriz..
Alıntıları Göster
İnterneti yeni eve taşıttım. 1-2 hafta sorunsuzdu. Ama 1-2 hafta sonra sürekli kopmalar başladı.. Özellikle bayram arifesinden beri günde 15-20 defa kopuyor. modeme reset atıyorum fişi çıkartıp takıyorum da anca düzeliyor.. ttnet'i de aradım sisteminizi güncelledim falan diyor ama değişen birşey yok..
quote:
Orijinalden alıntı: Bastien
İnterneti yeni eve taşıttım. 1-2 hafta sorunsuzdu. Ama 1-2 hafta sonra sürekli kopmalar başladı.. Özellikle bayram arifesinden beri günde 15-20 defa kopuyor. modeme reset atıyorum fişi çıkartıp takıyorum da anca düzeliyor.. ttnet'i de aradım sisteminizi güncelledim falan diyor ama değişen birşey yok..
Alıntıları Göster
speedtest te test yapıyorum ping 500 küsür çıkıyor 2 gündür. Normalde 30-40 arasıydı. Ama pingtest de 30 küsür çıkıyor ki normal değerim budur. Hangisi ping konusunda daha güvenilir? Hızımda bi problem yok...
quote:
Orijinalden alıntı: Gang Starr
speedtest te test yapıyorum ping 500 küsür çıkıyor 2 gündür. Normalde 30-40 arasıydı. Ama pingtest de 30 küsür çıkıyor ki normal değerim budur. Hangisi ping konusunda daha güvenilir? Hızımda bi problem yok...
Alıntıları Göster
direk msdostan ping atın google vs bi kaç yere öyle deneyin.
örnek
ping google.com.tr
süre = 58ms
benim ping 58 donanımhaber ping 14ms
quote:
Orijinalden alıntı: MajestiC
200 Ping , download 0.50 ve upload 0.60 , işte olay budur.
Aynı durumdayız diyebilirim. Sözde değerlerim iyimiş 16 mb 'e kadar alabilirmişim TTNET'e göre ama 8 MB bile alamıyorum sağlık. 8 MB almam gerekirken 0.50 alıyorum .
Speedtest , pingtest 'le aynı site denilebilir.. Ama ping için özel olarak yapıldığı için ben şahsen pingtestteki sonuçlara bakarım.
quote:
Orijinalden alıntı: BroK€NSaf€ty
quote:
Orijinalden alıntı: netrex2
arkadaşlar sorun aynı sanırım 8mbit denilen hızı ancak ftp ya da torrentten ve rapidden premiumken alabilirsiniz. onun dışında site açılmalarında online videoda aşırı perormans beklemeyin .benim anladığım bu .gelecek ay 1mbit sınırsızıma geri döneceğim.
aynen bende gelecek ay döneceğim
Alıntıları Göster
Değerlere bakabilirmisiniz gün içinde 30 40 hatta daha fazla kompa oluyor daha önce bır sorun yoktu son bır aydır kopmalar başladı ttnetı bınlerce kez aradım hattı değiştim 3 4 tane farklı modemle denedım ama bir çözum bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: geccee_53
Değerlere bakabilirmisiniz gün içinde 30 40 hatta daha fazla kompa oluyor daha önce bır sorun yoktu son bır aydır kopmalar başladı ttnetı bınlerce kez aradım hattı değiştim 3 4 tane farklı modemle denedım ama bir çözum bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
Hat zayıflama değerleriniz normal.Bu durumda sorun yaşamamanız lazım.Ancak SNR değerlerinizi paylaşmamışsınız.Bunları paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir..
quote:
quote:
Hat zayıflama değerleriniz normal.Bu durumda sorun yaşamamanız lazım.Ancak SNR değerlerinizi paylaşmamışsınız.Bunları paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir..
Alıntıları Göster
Pardon ama onları modem ara yüzünde nerde oluyor raporlar dahıl heryere baktım SNR değerlerı yok AİRTİES 6271 modemım ...
quote:
Pardon ama onları modem ara yüzünde nerde oluyor raporlar dahıl heryere baktım SNR değerlerı yok AİRTİES 6271 modemım ...
Verdiğiniz değerlerin oralarda olması lazım..
quote:
Orijinalden alıntı: Lucifer
quote:
Orijinalden alıntı: taarruzZ
Arkadaşlar ben şuan 1mbit kullanıyorum bügün 8mbite başvursam ne zaman aktif olur?
Online işlemlerden yaparsan hemen aktif oluyor.
Alıntıları Göster
Sanırım bu değerlerden bahsedıyorsunuz snr 9.3 9.8 bu değerler arasında onu geçmıyor . Çözum ne olabılır ?
quote:
Sanırım bu değerlerden bahsedıyorsunuz snr 9.3 9.8 bu değerler arasında onu geçmıyor . Çözum ne olabılır ?
Snr değeri santrale olan uzaklığınızla ilgili.Birşey yapabileceğinizi sanmıyorum.Daha yüksek hız alamazsınız maalesef..
quote:
quote:
Snr değeri santrale olan uzaklığınızla ilgili.Birşey yapabileceğinizi sanmıyorum.Daha yüksek hız alamazsınız maalesef..
Alıntıları Göster
Yüksek hız istemıyorum zaten kompa olmasın yeter Hızı 4 mgbır düşürsem snr db değeri yükselırmı pekı ?
quote:
Yüksek hız istemıyorum zaten kompa olmasın yeter Hızı 4 mgbır düşürsem snr db değeri yükselırmı pekı ?
Evet 3-4 db lik yükselme olacaktır buda kopma yaşatmaz + hat zayıflama değerlerinizde düşer Kopma yaşıyorsanız şuan 4 mbit rahatlıkla işinizi görür. Hatta siz şuan 6 mbit alıyorsunuz. 5'e düşürün kopma olmayacaktır.