Şimdi Ara

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları (388. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.110
Cevap
7
Favori
530.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: num

quote:

Orijinalden alıntı: invisible

quote:

TTNET'i arayıp hattın koptuğundan ve yavaş olduğundan bahsettim, profil güncellemesi yaptılar, yeni değerler aşağıdaki gibi;

noise margin upstream: 6 db
    output power downstream: 20 db
    attenuation upstream: 31 db

Sen hiç internet kullanma. bu değerler paralel kabloda oluyor genelde.

Oldu o zaman, ben bir koşu interneti kapattırıyorum. Dumanla haberleşmeye devam. Teşekkürler.

Şaka yapıyorum bu arada.Ama şu bir gerçek böyle kötü bir internet değeri yok. Değerler felaket mh arıza kaydı bırak gelsin adamlar hattını kontrol etsin.

• quote:

quote:

quote:

TTNET'i arayıp hattın koptuğundan ve yavaş olduğundan bahsettim, profil güncellemesi yaptılar, yeni değerler aşağıdaki gibi;

noise margin upstream: 6 db
    output power downstream: 20 db
    attenuation upstream: 31 db

Sen hiç internet kullanma. bu değerler paralel kabloda oluyor genelde.

Oldu o zaman, ben bir koşu interneti kapattırıyorum. Dumanla haberleşmeye devam. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Farkındayım şaka yaptığının, aynı şekilde yanıt vereyim dedim. :)
    Arıza kaydı bıraktım, ilgilenecekler.

• quote:

Farkındayım şaka yaptığının, aynı şekilde yanıt vereyim dedim. :)
    Arıza kaydı bıraktım, ilgilenecekler.

Alıntıları Göster
    telefonsuz kullanmak mümkün mü(yalın internet)? BiRi ADSL - 8 Mbit Limitsiz - Yıllık Biri Kampanyası'nı telefonsuz olarak telefonsuz olarak kullanabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamyonlu34

telefonsuz kullanmak mümkün mü(yalın internet)? BiRi ADSL - 8 Mbit Limitsiz - Yıllık Biri Kampanyası'nı telefonsuz olarak telefonsuz olarak kullanabilir miyim?

Alıntıları Göster
    8 MBit'te kopmalar yaşamıştım,6 ya sabitlettim.Ancak kopmalar 6 MB te de devam ediyor,sorun neden kaynaklanıyor sizce hat-modem(RT204)-PC?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzozan
    8 MBit'te kopmalar yaşamıştım,6 ya sabitlettim.Ancak kopmalar 6 MB te de devam ediyor,sorun neden kaynaklanıyor sizce hat-modem(RT204)-PC?

Değerlerini paylaş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguzozan

Değerlerini paylaş.

Alıntıları Göster
    Merhabalar, ben de aynı şekilde 1mbit'den 8mbit'lik tarifeye geçmek istiyorum ama oldukça korkuyorum. Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler. Acaba benim değerlerim ne demekte? Ve doğru şeyi mi astım buraya acaba :)
    http://img825.imageshack.us/i/screencapturel.png/

• quote:

Orijinalden alıntı: eserly
    Merhabalar, ben de aynı şekilde 1mbit'den 8mbit'lik tarifeye geçmek istiyorum ama oldukça korkuyorum. Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler. Acaba benim değerlerim ne demekte? Ve doğru şeyi mi astım buraya acaba :)

O ne biçim değer:)up ve zayıflığı göstermiyor:) snr iyi modem adsl 2 ise 8mb alır. ama hat zayiflamasi da önemli.bilmek gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BroK€NSaf€ty

quote:

Orijinalden alıntı: netrex2

arkadaşlar sorun aynı sanırım 8mbit denilen hızı ancak ftp ya da torrentten ve rapidden premiumken alabilirsiniz. onun dışında site açılmalarında online videoda aşırı perormans beklemeyin .benim anladığım bu .gelecek ay 1mbit sınırsızıma geri döneceğim.

aynen bende gelecek ay döneceğim

Alıntıları Göster
    http://i1104.hizliresim.com/2011/4/4/2251.png
    arkadaşlar verilerim bunlar benim için çinceden farkı yok hızım normalmi değerlendirebilirmisiniz.8mbit e kadar kullanan arkadaşlarım 800 900 le dl yapabiliyor ben max 400 goruyorum lütfen aydınlatın beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daydaynet -- 4 Nisan 2011; 7:59:30 >

• quote:

quote:

O ne biçim değer:)up ve zayıflığı göstermiyor:) snr iyi modem adsl 2 ise 8mb alır. ama hat zayiflamasi da önemli.bilmek gerekli.

Alıntıları Göster
    Alma Gönderme
    SNR marjin : 15.6 14.7 db
    Hat Zayıflaması :42.9 23.9 db
    Güç : 18.0 11.3 dbm

Bu değerlerde 8Mbit kullanıyorum. 6 Aydırda hiçbir kopma yaşamadım. Superonline'dayken 4 e sabitlemişlerdi ama TTNet'te 8 le uçuyorum

Anormal değil mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taşkın Mahmut -- 4 Nisan 2011; 8:44:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: daydaynet
    http://i1104.hizliresim.com/2011/4/4/2251.png
    arkadaşlar verilerim bunlar benim için çinceden farkı yok hızım normalmi değerlendirebilirmisiniz.8mbit e kadar kullanan arkadaşlarım 800 900 le dl yapabiliyor ben max 400 goruyorum lütfen aydınlatın beni.

8mb alırsın. ama 4 e sabitlemisler ttnetiAra hizini arttır.
  • quote:

quote:

bir terslik olduğunu anlamıştım :) modemim us robotics (usr 9001), statics sekmesinde ADSL'ye tıklayınca bu menü geliyor. Bunun dışında snr margin, hat zayıflaması vs. gibi bir bilginin olduğu sekme yok. Fakat neden gerçek değerlerimi göremiyorum acaba? :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın Mahmut

Alma Gönderme
    SNR marjin : 15.6 14.7 db
    Hat Zayıflaması :42.9 23.9 db
    Güç : 18.0 11.3 dbm

Bu değerlerde 8Mbit kullanıyorum. 6 Aydırda hiçbir kopma yaşamadım. Superonline'dayken 4 e sabitlemişlerdi ama TTNet'te 8 le uçuyorum

Anormal değil mi acaba

TTNet'e dua et
  • quote:

quote:

quote:

bir terslik olduğunu anlamıştım :) modemim us robotics (usr 9001), statics sekmesinde ADSL'ye tıklayınca bu menü geliyor. Bunun dışında snr margin, hat zayıflaması vs. gibi bir bilginin olduğu sekme yok. Fakat neden gerçek değerlerimi göremiyorum acaba? :(

Fw eski olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: byzihh

quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

quote:

Orijinalden alıntı: byzihh

Ben bir 1mb Sınırsız müşteriyim.
    8 Mb e hiçbir kampanyaya katılmadan yani aylık indirim istemeden ve modem filanda almadan geçsem.
    Oldu ki Beğenmedim;
    1- Tekrar 1 mb sınırsız'a dönebilirmiyim?
    2- 24 Ay teahhüt verdik ama ben diyelim ki 6. Ayda TTnet'i kapattım. Benden Ekstra Ücret isterler mi?
    3- Dediğim gibi Hiçbir kampanyaya katılmadan abonelik mümkün mü?
    Teşekkürler...

Dönebilirsiniz. Taahhütnameyi iptal ederseniz yaptıkları indirimleri geri alırlar. Evet, mümkün.

İndirim yaptırmadan alabilirmiyim?
    49 TL İndirimsiz paket değil mi?
    Hakkınızı helal edin... Ama Tam öğrenmek istiyorum.

Alıntıları Göster
    Kesin konuşuyorum arkadaşlar 8Mbit sınırsız kullanan arkadaşlar gönderme (upload) hızım 799-800 iken şuan 1023Kbps

Birer gün ara ile 4440375'i arayıp 4 defa arıza kaydı bıraktım.Sonuncusun'da bu sabah Bağlı bulunduğum Balıkesir'den aradılar.Sorunu detaylıca modemi ve üzerinde yazan gürültü ve zayıflama paylarınıda belirterek hattımın tam olarak destekte bulunduğunu 4Mbit kullanırken böyle bir sorunun olmadığını bastıra bastıra söyledim.Sonuç:
    Gönderme

1023 (Kbps.)

Alma

8187 (Kbps.)

1.Arıza kaydı bıraktıktan sonra sizi aradıklarında görüştüğünüz kişinin ismini bir yere yazın ve ara ara ismi ile hitap edin ve etkileyici konuşun
    2.799-800 gibi gönderme hızları normal sözüne kanmayın yan komşu karşı cafe vb. yani aynı hattı kullandığınız bölgeyi ve kişileri örnek göstererek onlarda böyle bir sorun olmadığını belirtin.
    3.Sorunu başka modemler ile splitteri değiştirerek ve kablolamayı kontrol ettiğinizi söyleyerek devam edin.
    4.Yılmayın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

Modem USR9106...Benim modemin aynısı...Adsl 2 desteği yok bildiğim kadarıyla ya da ben bulamadım öyle bir fw.

Yok zaten belli. Adsl 2 kullanırsanız snr 5 8 arası artıyor. Kopma olmaması ve yüksek hız için adsl+2 modem alınması lazım. Misal benim hattım adsl2 olmasada 8mb tam kaldırıyor dediğim gibi kısaca adsl2 modem 8 mb i tam alamayanlar için öneriyorum.

Doğrudur, modemimden memnunum aslında. Taş gibi gık demedi 6 yıldır. Yüksekova bile gördü...

2.el temiz bir Adsl 2 modem alsam mı diye düşünüyorum ama...

Sıkıntı yoksa aldığınız nette adsl 2 modem almaya gerek yok. Heleki memnunsanız.

Alıntıları Göster
    NetLimitsiz kuLLanmaktayım ve bağLı buLunduğum santraLe uzakLığım yakLaşık oLarak 1 KM.
    Birçok kez arıza kaydı yaptırıp hızımı 8Mbps'a yükseLttirmek istememe rağmen hep aynı muameLe iLe karşıLaştım.
    (-SantraLe uzaksınız...
    -Hattınız destekLemiyor... vs. vs.)
    KomşuLarımdan 8Mbps kuLLanmayan yok ama bana 4 Mbps veriLiyor.
    Tamam eyvaLLah ama şöyLe bir sorunum var
    Speedtest.net'ten aLdığım veriLer ortaLama 3.11 Mbps ama downLoad hızım 30 Kbps'dan yukarı çıkmıyor. Youtube'da videoLar yükLenmiyor biLe. AkLıma geLen çözümLeri denedim. (Virüs taraması, kabLoyu ve modemi değiştirmek, modemi fabrika ayarLarına geri döndürmek, DNS değiştirmek, format dahi attım.) Ancak sorunum çözüLmedi. Diğer ağLardan herhangi birisine bağLandığımda gayet rahat kuLLanabiLiyorum ama bendeki probLemi çözemedim.
    Yardımcı oLana şimdiden teşekkürLer...

• quote:

Orijinalden alıntı: Anagram

NetLimitsiz kuLLanmaktayım ve bağLı buLunduğum santraLe uzakLığım yakLaşık oLarak 1 KM.
    Birçok kez arıza kaydı yaptırıp hızımı 8Mbps'a yükseLttirmek istememe rağmen hep aynı muameLe iLe karşıLaştım.
    (-SantraLe uzaksınız...
    -Hattınız destekLemiyor... vs. vs.)
    KomşuLarımdan 8Mbps kuLLanmayan yok ama bana 4 Mbps veriLiyor.
    Tamam eyvaLLah ama şöyLe bir sorunum var
    Speedtest.net'ten aLdığım veriLer ortaLama 3.11 Mbps ama downLoad hızım 30 Kbps'dan yukarı çıkmıyor. Youtube'da videoLar yükLenmiyor biLe. AkLıma geLen çözümLeri denedim. (Virüs taraması, kabLoyu ve modemi değiştirmek, modemi fabrika ayarLarına geri döndürmek, DNS değiştirmek, format dahi attım.) Ancak sorunum çözüLmedi. Diğer ağLardan herhangi birisine bağLandığımda gayet rahat kuLLanabiLiyorum ama bendeki probLemi çözemedim.
    Yardımcı oLana şimdiden teşekkürLer...

Alıntıları Göster

Beyler bu hat 16mbit i kaldırır mı? Yada 8 den çok, en fazla kaç mbit kaldırabilir? Yorumlarınızı esirgemeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuq35

Beyler bu hat 16mbit i kaldırır mı? Yada 8 den çok, en fazla kaç mbit kaldırabilir? Yorumlarınızı esirgemeyin

Böyle kal 10 ancak alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: deus-ex

Alıntıları Göster
    Routerıma firmware upgrade yaptık sonra istatistikleri alabildim, herkese teşekkürler.

Acaba bu değerler ile 8mbit'e geçmem mantıklı mı? En ne kadar hız alabilirim?

http://img215.imageshack.us/i/screencapture1zo.png/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eserly -- 5 Nisan 2011; 0:49:45 >

• quote:

Routerıma firmware upgrade yaptık sonra istatistikleri alabildim, herkese teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Böyle yazmak daha pratik olacak belki de

Statistics -- ADSL
    Mode: G.DMT
    Type: Fast
    Line Coding: Trellis On
    Status: No Defect

Total ES: 0
    Total SES: 0
    Total UAS: 109

Downstream Upstream
    SNR Margin (dB): 17.1 29.9
    Attenuation (dB): 9.0 5.5
    Output Power (dBm): 11.5 93.8
    Attainable Rate (Kbps): 7292 1026
    Rate (Kbps): 1020 253
    K (number of bytes in DMT frame): 33 8
    R (number of check bytes in RS code word): 0 0
    S (RS code word size in DMT frame): 1 1
    D (interleaver depth): 1 1

Super Frames: 41085 41083
    Super Frame Errors: 0 33
    RS Words: 0 0
    RS Correctable Errors: 0 0
    RS Uncorrectable Errors: 0 N/A
    HEC Errors: 0 149
    OCD Errors: 0 0
    LCD Errors: 0 0
    ES Errors 0 0

• quote:

Herkese ne teşekkürü ben yardımcı oldum:) 8 mb tam alırsın. adsl 2 modem kullansan 14mb alırsın.
  • 
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.