Şimdi Ara

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.110
Cevap
7
Favori
530.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mercangage

quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk
    (V) ADSL 4096Kbit - limitsiz, hala böyle görünüyor. Dediğiniz gibi hemen geçenler olmuş, ne iş anlamadım cidden.

hocam sizin tarifeyi daha değiştirmemişler nisan başında değiştirecekler heralde
    benim durum içler acısı tarife değiştiği halde hala 1mbit hız

Alıntıları Göster
    bende noise up down 16 ve 16.1 db
    attenuation up down 4.5 ve 4.9 db
    benim 8 almam gerekmiyormu
    testlerde ve torrentta 4300 den yukarı çıkmıyor.
    Snatralden olabileceğini söylediler ama bilmiyorum
    sitelerde bazen yavaş açılıyor
    pingtestten ping süresi 17 ms çıktı
    çözemedim ben bu işi

• quote:

Orijinalden alıntı: sittingbull267

Arkadaşlar ben 1 hafta filan önce geçtim bu lanet şeye. Önceleri süperdi. 850 kb ile indiriyordum ve söyleyenlerin aksine en ufak kopma olmadı. Ama 3. gün kopmalar başladı. Özellikle akşam saatleri hiç bağlanamıyordu modem reste atıp duruyordu. Sonra bende adsl ayarlarından adsl+2 özelliğini işaretini kaldırarak giriyordum. Sonra dedim belki buna bir çözüm bulurlar. Aradım adam dedi işleminizi gerçekleştiriyorum bir saat içinde aynı sorun olmazsa hiç sorun yaşamazsınız. Gerçektende olmadı ama 2 gün boyunca modeme baktım 5991 kbps a sabitli kalmış. Bugün geldim download hızım saniyede 30 kb yani 0.2 mbps a kadar düşmüş. Tekrar aradım dedim böyle işlem yapılmıştı ama hızım aşırı düşük. Adam dedi öyle olmaması lazım, ben ayarlamaları için haber gönderiyorum dedi. Baktım bu sefer 4090 kbps ye çekmişler sabit hızı. Sonra hız kontrolü yaptırttı bu sefer 0.19 mbps çıktı. Dedi imkansız bu uzaklıktan bu hızı kesinlikle almanız gerekirdi yani en aşağı 3.6-3.9 mbps civarı değer çıkması gerekirdi dedi. Arıza kaydı yapıp kapattı.

şimdi tecrübelilere soruyorum. Ben bu hız sınırlandırmasını istemiyorum çünkü geceleri hız çok güzel oluyor. Adamın ayarladığından 200 kb daha hızlı indirme yapabiliyorum. Adama desem siz sınır koymayın ben yine eskisi gibi kesilmeye başladığında adsl ayarlarından modu değiştiririm diye olur mu? Yani adsl+2 veya adsl modu ile bağlanacağıma G.DMT---G.lite--- T1.413 bunlardan biriyle bağlanırım. O zaman zaten alacağım maksimum hız da düşeceği için kopma olmaz. Onlar aramadan bana birileri tavsiyede bulunursa ona göre hareket edeyim bir daha aramak zorunda kalmayayım.

Şimdiki değerlerim bunlar
    Mode: ADSL2+
    Line coding: Trellis On
    Status: No Defect
    Link power state: L0

Downstream -------------------------Upstream
    SNR margin (dB): 17.1 ------------- 15.6
    Attenuation (dB): 34.0 -------------- 17.0
    Output power (dBm): 18.0 ------------- 12.4
    Attainable rate (Kbps): 8700 -------- 1105
    Rate (Kbps): 4095 ------------------- 797

Telefon etmeden önce ise şöyleydi

Downstream ------------------Upstream
    SNR margin (dB): 11.1---------- 15.7
    Attenuation (dB): 34.0 ----------17.2
    Output power (dBm): 18.1------ 12.4
    Attainable rate (Kbps): 9300------ 973
    Rate (Kbps): 6643 -----------------797

Lütfen tecrübesi olan yada bunları yaşamış olanlar bir el atsın

• quote:

quote:

Arkadaşlar ben 1 hafta filan önce geçtim bu lanet şeye. Önceleri süperdi. 850 kb ile indiriyordum ve söyleyenlerin aksine en ufak kopma olmadı. Ama 3. gün kopmalar başladı. Özellikle akşam saatleri hiç bağlanamıyordu modem reste atıp duruyordu. Sonra bende adsl ayarlarından adsl+2 özelliğini işaretini kaldırarak giriyordum. Sonra dedim belki buna bir çözüm bulurlar. Aradım adam dedi işleminizi gerçekleştiriyorum bir saat içinde aynı sorun olmazsa hiç sorun yaşamazsınız. Gerçektende olmadı ama 2 gün boyunca modeme baktım 5991 kbps a sabitli kalmış. Bugün geldim download hızım saniyede 30 kb yani 0.2 mbps a kadar düşmüş. Tekrar aradım dedim böyle işlem yapılmıştı ama hızım aşırı düşük. Adam dedi öyle olmaması lazım, ben ayarlamaları için haber gönderiyorum dedi. Baktım bu sefer 4090 kbps ye çekmişler sabit hızı. Sonra hız kontrolü yaptırttı bu sefer 0.19 mbps çıktı. Dedi imkansız bu uzaklıktan bu hızı kesinlikle almanız gerekirdi yani en aşağı 3.6-3.9 mbps civarı değer çıkması gerekirdi dedi. Arıza kaydı yapıp kapattı.

şimdi tecrübelilere soruyorum. Ben bu hız sınırlandırmasını istemiyorum çünkü geceleri hız çok güzel oluyor. Adamın ayarladığından 200 kb daha hızlı indirme yapabiliyorum. Adama desem siz sınır koymayın ben yine eskisi gibi kesilmeye başladığında adsl ayarlarından modu değiştiririm diye olur mu? Yani adsl+2 veya adsl modu ile bağlanacağıma G.DMT---G.lite--- T1.413 bunlardan biriyle bağlanırım. O zaman zaten alacağım maksimum hız da düşeceği için kopma olmaz. Onlar aramadan bana birileri tavsiyede bulunursa ona göre hareket edeyim bir daha aramak zorunda kalmayayım.

hat zayıflaman 34 db (Attenuation (dB): 34.0 yazan kısım) 2.5 km mesafen var santrale bu uzaklıktan sana bu hızı alman gerekir diyen kimdi acaba? bilip bilmeden, senin hattının kaldıracağı sağlıklı hız 2 megabit zaten 4 megabit i belki alabilirsin ama kopma yaşarsın 2 megabit üzeri ki yaşıyorsun ben bağlanabiliyoruma bakma hatlarda yoğunluk arttımı netin kopar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tizar -- 11 Mart 2010; 1:54:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: satantribal

quote:

hat zayıflaman 34 db (Attenuation (dB): 34.0 yazan kısım) 2.5 km mesafen var santrale bu uzaklıktan sana bu hızı alman gerekir diyen kimdi acaba? bilip bilmeden, senin hattının kaldıracağı sağlıklı hız 2 megabit zaten 4 megabit i belki alabilirsin ama kopma yaşarsın 2 megabit üzeri ki yaşıyorsun ben bağlanabiliyoruma bakma hatlarda yoğunluk arttımı netin kopar

Uzaklığın 1500 küsür metre olduğunu söyledi müşteri temsilcisi. 6000mbps yi rahat birşekilde almam gerekirmiş.

Bu durumda hatta mı sorun var? Yani o bahsedilen "hat iyileştirilmesi" mi yapılması gerekir?
    Ayrıca benim dediğim işe yarar mı? Yani hat kesilmeye başlayınca mod değiştireyim G.DMT ile filan bağlanayım olur mu bu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

Bazı duyumlarıma göre ayın 15'inden önce kota dolduğunda hız düşürülüyormuş. Ayın 15'inden önce kotayı doldurup hızı hiç düşmeyenler var mı? Ya da hızı yakın zamanda düşen var mı?

Öyle bişey yok. Ben bikaç saatte doldurdum günde bile değil.

Cevap için teşekkürler.

Bir de yine aldığım bazı duyumlara göre İstanbul'un yoğun semtlerinde oturanların hızı çabuk düşüyormuş. İstanbul'un göbeğinde olup hızı hiç düşmeyenler var mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Bazı duyumlarıma göre ayın 15'inden önce kota dolduğunda hız düşürülüyormuş. Ayın 15'inden önce kotayı doldurup hızı hiç düşmeyenler var mı? Ya da hızı yakın zamanda düşen var mı?

Öyle bişey yok. Ben bikaç saatte doldurdum günde bile değil.

Cevap için teşekkürler.

Bir de yine aldığım bazı duyumlara göre İstanbul'un yoğun semtlerinde oturanların hızı çabuk düşüyormuş. İstanbul'un göbeğinde olup hızı hiç düşmeyenler var mı?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar
    Modulasyon : G.DMT

Annex modu : ANNEX_A

Gönderme Alma
    SNR marjin : 38.0 31.0 db
    Hat Zayıflaması : 21.5 12.0 db
    Veri Oranı : 1024 256 kbps (1mbit kullanıyorum şu an)
    Maksimum hız : 11040 1144 kbps
    Güç : 17.0 12.0 dbm

değerlerim bunlar acaba bu pakete geçsem hızım ne olur bide şöyle bir sorum olucak
    benim kotam şuan 15gb yi geçmiş durumda şu an bu tarifeye geçsem direk 512kbit den mi başlar kesin yoksa 8mbittende başlıyabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egulova -- 11 Mart 2010; 22:01:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: egulova

arkadaşlar
    Modulasyon : G.DMT

Annex modu : ANNEX_A

Gönderme Alma
    SNR marjin : 38.0 31.0 db
    Hat Zayıflaması : 21.5 12.0 db
    Veri Oranı : 1024 256 kbps (1mbit kullanıyorum şu an)
    Maksimum hız : 11040 1144 kbps
    Güç : 17.0 12.0 dbm

değerlerim bunlar acaba bu pakete geçsem hızım ne olur bide şöyle bir sorum olucak
    benim kotam şuan 15gb yi geçmiş durumda şu an bu tarifeye geçsem direk 512kbit den mi başlar kesin yoksa 8mbittende başlıyabilirmi

4 veya 6 megabit alırsınız. tarifeye geçerseniz 512 kbitden başlamassınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tizar -- 11 Mart 2010; 22:14:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BroK€NSaf€ty

quote:

Orijinalden alıntı: netrex2

arkadaşlar sorun aynı sanırım 8mbit denilen hızı ancak ftp ya da torrentten ve rapidden premiumken alabilirsiniz. onun dışında site açılmalarında online videoda aşırı perormans beklemeyin .benim anladığım bu .gelecek ay 1mbit sınırsızıma geri döneceğim.

aynen bende gelecek ay döneceğim

Alıntıları Göster
     8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları

SNR margin (dB): 28.6 19.6
    Attenuation (dB): 14.0 6.0

Maksimum 750 civarı gördüm.. Kötü herhalt..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRIUMPH -- 12 Mart 2010; 0:33:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: #berk

Alıntıları Göster
    merhaba arkaşlr basit bi sorum olacaktı da bugün geçsem 1 mbit den 8 mbite yani bu gece ücretlendirme nasıl olabilir. 49 u geçer mi ay sonu?

• quote:

Orijinalden alıntı: gregom

merhaba arkaşlr basit bi sorum olacaktı da bugün geçsem 1 mbit den 8 mbite yani bu gece ücretlendirme nasıl olabilir. 49 u geçer mi ay sonu?

Alıntıları Göster

beklediğimden iyi değerler aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egulova -- 12 Mart 2010; 13:14:54 >

• quote:

Benımde modem bilgilerinde maksimum hız bölümünde 5 küsür yazıyor ama hız 2 mbit'te sabitlenmil arayıp 4 mbit'E sabitletsem sorunsuz çalışcagınımı gösteriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkamil -- 12 Mart 2010; 9:40:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

quote:

Benımde modem bilgilerinde maksimum hız bölümünde 5 küsür yazıyor ama hız 2 mbit'te sabitlenmil arayıp 4 mbit'E sabitletsem sorunsuz çalışcagınımı gösteriyor?

Alıntıları Göster
    valla bende daha dün yeni geçtim online işlem merkezi'nden geçmeden önce upload'ımın max hızına 1144 diyordu geçtikten sonra maksimum 988 olmuş görülen, upload'ta 800 sabitlenmiş durumda normalde 1024 olması gerekiyo galiba ama inşallah ondan dolayı düşürmezler hızımı. modeminde ki diğer değerleri de sölersen burdaki arkadaşlar daha kolay yardımcı olabilir sana.

• quote:

valla bende daha dün yeni geçtim online işlem merkezi'nden geçmeden önce upload'ımın max hızına 1144 diyordu geçtikten sonra maksimum 988 olmuş görülen, upload'ta 800 sabitlenmiş durumda normalde 1024 olması gerekiyo galiba ama inşallah ondan dolayı düşürmezler hızımı. modeminde ki diğer değerleri de sölersen burdaki arkadaşlar daha kolay yardımcı olabilir sana.

Alıntıları Göster
    arkadaşalar bende bugun itibariyle net limisize geçmişim fakat hotfile rapidshare gibi sitelerden indirmelerim 50-60k oluyor. sitelerde gezerken bazen 200-300k arası oluyor. bunu sorunu giderebilir miym? bir de siz bu hız testlerini hangi siteden yapıyorsunuz? teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

arkadaşalar bende bugun itibariyle net limisize geçmişim fakat hotfile rapidshare gibi sitelerden indirmelerim 50-60k oluyor. sitelerde gezerken bazen 200-300k arası oluyor. bunu sorunu giderebilir miym? bir de siz bu hız testlerini hangi siteden yapıyorsunuz? teşekkürler

Alıntıları Göster
    bu değerlerle ne kadar hız alabilirim maksimum?

• quote:

Orijinalden alıntı: AceVenturA

bu değerlerle ne kadar hız alabilirim maksimum?

Alıntıları Göster
    Bu hat zayıflaması filan yazan değerleri nereden öğreniyorsunuz?

Ve bu değerleri nasıl yorumluyoruz?

• quote:

arkadaşalar bende bugun itibariyle net limisize geçmişim fakat hotfile**** gibi sitelerden indirmelerim 50-60k oluyor. sitelerde gezerken bazen 200-300k arası oluyor. bunu sorunu giderebilir miym? bir de siz bu hız testlerini hangi siteden yapıyorsunuz? teşekkürler

hotfile rap-id gibi paralı uyelık satan sıtelerıon bır cogu
    belescılere ındırme hızındada lımıt koyuyor
    rapıdde bu 50 kb
    hotfıle max 100 kb goruyordum simdi oda 50 de sabıtlemıs sanırım

rapıd premıum aldım 700kb cıvarı ınıyor.
    premıum almalısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 12 Mart 2010; 16:32:08 >
  • peki 200-300mgb geçememin sebebi nedir?gün içindeki yoğunluktan diyorlar.acaba hat özelliklerini ve hız sonucumu hangi siteden öğrenirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cixmix

1.) 4 gb limitli tarifemden limitsiz tarifeye geçmek istiyorum fakat bu limitsiz tarifeye geçtiğimde ilk 6 ay indirim olayından yararlanabilecekmiyim..?
    2.) Bugün limitsiz tarifeye geçsem faturalandırma nasıl olur? (Mart ayının faturalandırılması)
    *Bugün sınırsız istesem hemen sınırsıza aktarıyolar diye biliyorm diyelimki sınısrsıza hemen geçtim.. Bugün ayın 10'u, sınırsızın faturası 49lira+ kotalı internetimin bu ayın 10'una kadar kullandığımın ücreti olarak mı gelir fatura(mart ayı faturası)

Limitsiz tarifeye geçersen ay sonuna kadar 4GB'ı aşmazsan extra ücret gelmez. Ama 4GB'ı aşarsan 49 tl + ödersin.
  • ben de 4gb kotalıdan netlimizsize bugun geçtim ve müşteri hizmetlerini arayıp faturamın nasıl geleceğini sordum. bu ay gelecek olan fatura şubat ayının kullanımı olacak ve 4gb kotalı tarifesinin ücreti neyse o gelecek. gelecek aya ise net limisizden 49 tl gelecek ancak net limitsize geçtiğin ay içinde tarifen daha değişmemişken kotanı aştıysan o ücret de eklenecek.yani ayın 10una kadar 4gb kotalıyken 5gb kullandın ve net limitsize geçtiysen gelecek ay 49+10TL gelir. (10TL 1gb kota aşım ücreti) kotanı aşmadıysan bu ay 26tl, gelecek ay 49tl gelecek.
  • quote:

ben de 4gb kotalıdan netlimizsize bugun geçtim ve müşteri hizmetlerini arayıp faturamın nasıl geleceğini sordum. bu ay gelecek olan fatura şubat ayının kullanımı olacak ve 4gb kotalı tarifesinin ücreti neyse o gelecek. gelecek aya ise net limisizden 49 tl gelecek ancak net limitsize geçtiğin ay içinde tarifen daha değişmemişken kotanı aştıysan o ücret de eklenecek.yani ayın 10una kadar 4gb kotalıyken 5gb kullandın ve net limitsize geçtiysen gelecek ay 49+10TL gelir. (10TL 1gb kota aşım ücreti) kotanı aşmadıysan bu ay 26tl, gelecek ay 49tl gelecek.
    yahu lütfen beni aydınlatın, smile adsl i aradım bana dedikleri sizin hattınız maksimum 1 mbit destekliyor, 8mbit e gecerseniz baglanti sorunu yaşarsinz.... Şimdi merak ettiğim 8 mbite geçince hiçmi artma olmaz download hızında? Nasıl iş bu anlamadım gitti.

• 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.