Şimdi Ara

VB 6.0 ADODB connect hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • veritabanına bağlantı kurmaya çalışıyorum,Set baglanti = New ADODB.Connection yazılı kısma not defined hatası veriyo,neden?

• Proje'ye Yukarıdaki menüden Add Referance diyerek, "Microsoft OLE DB ActiveX Data Objects 1.0 Library" adlı seçeneği eklemelisin, ADODB yazdığın zaman objeleri olan Connection,Recordset nesnelerini kod yazarken listede görebilirsin.
  • yine olmuyo ,mesela
    Dim dbMyDB As Database yazdığımda user defined typr not defined hatası weriyo:(
  • VB 6.0 da Access üzerine veri alma,ekleme silme işlemleri yapmam için gerekli ayarlamaları detaylı açıklarsanız sewinirim
  • bi dk ya ne demek bunlar :) ben öylesine girdim de, çok merak ettim yıllardır bu bölüm var ama bi kere girmiş diilim :P neyse kolay gelsin..
  • Üstte söylemiş olduğum gibi bu referans'ı ekledikten sonra form_load() yordamında
    <%
    Set objConn = New ADODB.Connection
    objConn.Open "Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & App.Path & "\db.mdb"
    %>

Şeklinde bir kod ile veritabanına bağlantı yaparsın, bu kodu kendi veritabanına göre ayarla.
    " & App.Path & " diye yazmış olduğumuz proje dosyaları nerede ise orada olmasını belirtmek, yani aynı klasörde ki "db.mdb" dosyasını almasını istiyoruz.Bu kodu çalıştırdığın hata vermemesi gerekiyor, üstte belirttiğim referans ayarlarını unutma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8.1 0x80070522 hatası
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.