Şimdi Ara

LG LCD lerde Service USB den MKV,AVİ,MPG4 İzlemek (Resimli ) (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.221
Cevap
18
Favori
529.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

quote:

Orijinalden alıntı: canisi38su

beyler,

bluetooth la ilgili gelişme yok mu? versiyonu 3.15 e düşürüp servis menüsüne girerek bluetooth u aktif hale getirip bilgisayarımdaki bluetooth dongle i takayım diyorum ama çekiniyorum açıkçası bunun uygulamasını yaparak başarılı olmuş arkadaşlar varsa yol göstermeleri ile deneyelim bu olayı. zira televizyonumuzda bluetooth da olursa süppper olacak

LG 42LF2510 televizyonum.

Ben 42LH4000'de blutoot açıp denedim olmuyor. Donanım olarak üzerinde blutooth yok galiba. LCD satan bir Mağazada cep telefonunun blutooth'u ile fotoğrafı camekandaki LCD'nin birine yolladım hemen gösterdi. 42lh4000'in servis menüsünden açtım denedim olmuyor.

servis menüsünden bluetooth u açtın da televizyonda donanım olmadığı ayrıca blutooth dongle taktın mı usb ye? yoksa sadece servis menüsünden bluetooth u açınca aktif hale gelmiyo doğal olarak.
    quote:

quote:

beyler,

bluetooth la ilgili gelişme yok mu? versiyonu 3.15 e düşürüp servis menüsüne girerek bluetooth u aktif hale getirip bilgisayarımdaki bluetooth dongle i takayım diyorum ama çekiniyorum açıkçası bunun uygulamasını yaparak başarılı olmuş arkadaşlar varsa yol göstermeleri ile deneyelim bu olayı. zira televizyonumuzda bluetooth da olursa süppper olacak

Ben 42LH4000'de blutoot açıp denedim olmuyor. Donanım olarak üzerinde blutooth yok galiba. LCD satan bir Mağazada cep telefonunun blutooth'u ile fotoğrafı camekandaki LCD'nin birine yolladım hemen gösterdi. 42lh4000'in servis menüsünden açtım denedim olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ince-memmed

sevgili djcool ;
    maalesef yardımı olmadı ama yinede sağol
    ez adjust
    0.adc calibration:hdm1(aktif değil yani değişemiyorum)

1,adc calibrasyon .... bunu açınca:
    mode :rgb
    r-gain: 101
    g-gain:103
    b-gain:107

r-ofset:139
    g-ofset:141
    b-ofset:135
    mode yi değiştirinceyani mode:ypbpr (sd)yapınca

r-gain: 61
    g-gain:63
    b-gain:71

r-ofset:128
    g-ofset:128
    b-ofset:128

mode yi değiştirinceyani mode:ypbpr (hd)yapınca

r-gain: 63
    g-gain:63
    b-gain:73

r-ofset:128
    g-ofset:128
    b-ofset:128 oluyor
    sub/bc adjust bölümüne giirnce

mode hdm1
    sub brightnes128
    sub contrast :128

copy all
    yazıyor
    white patern : kapalı
    tüm menu bu. yani sendeki tool opsiyon yok

giremiyodum yada
    zaten şifcre isteyen menuye giremedm girebilsem belki senin mununden çıkar
    neysee
    baaşka usta yok sanıırm
    yinede teşekürler

bende de 50PG3000 kodlu bir LG var. alalı 2 sene oluyor fakat yeni haberim oldu mkv dosyaları oynatabildiğinden. burda yazılan tv den ve kumandadan ok tuşuna basma işlemini uyguladığımda çıkan menü yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi ama şifre soran hiçbir panel çıkmadı veya benim değiştirebileceğim ve film izlemeye hazır hale getireceğim birşey çıkmadı. biraz yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar...

• Teşekkürler arkadaşlar,
    Bende 2262D vardı sayfanızdaki yönlendiemeleri takip ettim ve USB portu film seyretmek için açtım. Bu işlem için yazılım kullanmadım. Sadece sitede öneride bulunan arkadaşlardan dolayı HAMA 12047 kumanda almak istedim ancak piyasada tükenmiş olduğundan, HAMA 12087 yi inceledim özelliklerinin aynı olduğunu gördüm. Bu kumandayla servis menüsüne girebildim. Ancak MPEG4 formatındaki filimleri tanımadığını gördüm bu konuda yardımcı olacak arkadaş varsa bilgi paylaşırsa memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: twingonote

LG 32LD350.. Ürün geldi, kurulum tamam, sorun yok. USB'yi de açtı servis, mkv, avi hepsini çalıştırıyor, arayüzü ise muhteşem açıkçası. Kumanda üzerindeki video kontrol tuşları, video modunda da mükemmel çalışıyor. Altyazı, font, gecikme, yerleşim, karakter kodu ve dil ayarları muazzam ve eksiksiz, türkçe'de sorun yok!!

Şu anki derdim ise, bu makinaya harddisk takarsam ne olacağı. Bilginiz var mıdır?

+1
    bende aynı modelı dun aldım.
    aynı aksam montajı yaptırdım servise.
    servis usb ozellıgını kendı açıyor. garantı dışı kalması falan sözkonusu değilmiş.
    hersey süper. harici olayını bu aksam deneyecegım...
  • quote:

beyler,

anlaşılan bluetooth olayını deneyen yok henüz..

• quote:

Orijinalden alıntı: happy_all

Teşekkürler arkadaşlar,
    Bende 2262D vardı sayfanızdaki yönlendiemeleri takip ettim ve USB portu film seyretmek için açtım. Bu işlem için yazılım kullanmadım. Sadece sitede öneride bulunan arkadaşlardan dolayı HAMA 12047 kumanda almak istedim ancak piyasada tükenmiş olduğundan, HAMA 12087 yi inceledim özelliklerinin aynı olduğunu gördüm. Bu kumandayla servis menüsüne girebildim. Ancak MPEG4 formatındaki filimleri tanımadığını gördüm bu konuda yardımcı olacak arkadaş varsa bilgi paylaşırsa memnun olurum.

happy_all
    12047 ilemenuye nasıl girdin tek tek anlatırmısn lütfen
    aynısı bende var ama menuye giremiyorum
    şimdiden teşekürler
  • Arkadaşlar firmware versiyon yükleyince garantisi gidiyor diye birşeyi ben kabul etmiyorum..

Bende 42LH4000 var kutu içinde gelen kalınca bir kullanım klavuzunda karasal yayın üzerinden nasıl Versiyon güncellendiği Türkçe anlatılıyor. Garanti kapsam dışı kalması için bu klavuzda yazanın dışına çıkmak gerekiyor. Yani versiyon yüklemek yasal.
    Klavuz'da yazıyor.Servise bunu gösterin hiçbirşey demeye hakları yok.

Eski versiyona çevireyim diye de boşuna uğraşmayın LCD içinde 2 adet flash entegre var birisinde mutlaka kalıyor. menü den fav üzerinde 7 kere 9 tuşuna basıncamıydı neydi tam hatırlamıyorum 2 saniyede bir önceki versiyona geçiyor.

alalı 11 ay oldu o zaman HD ayarını açmıştım bir daha ellemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuncoskun -- 12 Aralık 2010; 1:23:40 >
  • quote:

quote:

beyler,

Bluetooth olayını denedim USB AYGITI TANINMIYOR diyor.
    LCD'nin menüsünden de açtım Bluetooth'u Etkinleştir seçeneğini tıklayınca 20 sn kadar bekleyip etkinleştirilemedi diyor.

• quote:

quote:

quote:

beyler,

Bluetooth olayını denedim USB AYGITI TANINMIYOR diyor.
    LCD'nin menüsünden de açtım Bluetooth'u Etkinleştir seçeneğini tıklayınca 20 sn kadar bekleyip etkinleştirilemedi diyor.

Kullandığınız USB Bluetooth dongle' ın marka ve modeli nedir acaba? Deneyen arkadaşlar bu bilgiyide yazarsalar iyi olur. Ben dahili bluetoothlu LG modellerin Broadcom chip setli blutooth kartı kullandığını okumuştum forumlardan, o sebebten Broadcom chip setli blutooth USB dongle sahipleri özellikle denesin derim. Normalde chipsetleri dongle'ların üzerinde yazmaz ama internetten biraz araştırırsanız bulabilirsiniz hangi chipseti kullandığını...
    Haydi rastgele...

• Bluetooth'un markası SILICON WAVE BLUETOOTH WIRELESS ADAPTOR yazıyor

Broadcom'lu bluetooth bulunca denerim. Bu konu pek önemli değil ondan acele etmiyorum. Denediğim kendini windows' driversız tanıtan cinsten. CD ile driver'ı yüklenenler broadcom olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuncoskun -- 12 Aralık 2010; 20:53:55 >

• quote:

Bluetooth'un markası SILICON WAVE BLUETOOTH WIRELESS ADAPTOR yazıyor

Broadcom'lu bluetooth bulunca denerim. Bu konu pek önemli değil ondan acele etmiyorum. Denediğim kendini windows' driversız tanıtan cinsten. CD ile driver'ı yüklenenler broadcom olması lazım.

pdf olarak verilen kullanma kılavuzunda bluetooth ile ilgili teknik bilgiler mevcutmuş:

• İletişim teknik özellikleri : Bluetooth Specification (Teknik Özellik) sürüm 2.0 + EDR (Gelişmiş Veri Hızı)
    • Çıkış : Bluetooth Specification (Teknik Özellik) Güç Sınıfı 2
    • Maksimum iletişim Menzili : Açık görüş hattı yaklaşık 10m (30 ft)
    • Frekans bandı : 2,4 GHz bandı (2,4 GHz’den 2,4835 GHz’e)
    • Bluetooth modülü : EAX57538201 (LG Electronics)
    • Uyumlu Bluetooth Profilleri :
    * GAVDP (Genel Ses/Video Dağıtım Profili)
    * A2DP (Gelişmiş Ses Dağıtım Profili)
    * HSP (Kulaklık Profili)
    * OPP (Nesne İtme Profili)
    * BIP (Basic Imaging Profile – Temel Görüntüleme Profili)
    * FTP (File Transfer Profile – Dosya Aktarım Protokolü)

Online olarak kullanma kılavuzunda ilgili sayfayı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz (İngilizcedir):
    http://content.yudu.com/Library/A1m1x4/LGTelevision/resources/90.htm

Google dan ilgili bluetooth modülü olan EAX57538201 yi arattığımda ebay da gördüm, linki:
    http://cgi.ebay.co.uk/LG-BLUETOOTH-MODULE-EAX57538201-lg14-/260679799953

Giriş kısmını çözemedim etiket yapıştırılan yerde USB girişi şeklinde mi veya yan tarafında bulunan TV nin anakartına girecek özel bir girişimi var. Böyle bir girişi varsa acaba her modelin anakartında bu giriş mevcutmudur. Kim bilir; belki TV'nin arkasını açanlar bilir ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 12 Aralık 2010; 21:56:47 >

• http://www.avforums.com/forums/lg-forum/1154072-m197wdp-m227wdp-m237wdp-how-enable-divx.html

Burada LG M227WD-PZ modelinin USB'sinin açılmadığını fakat LGM227WDP-PC olan modelinin açıldığını yazıyorlar ilgilenenlere.....
  • Senin resmini koyduğun Bluetooth modülünün üzerinde P103 yazıyor beni LCD'de bu soket yok. Açmadım teknik şemasından baktım.

• Bluetooth modülü 1-2 cm boyundada olabiliyormuş.

• LG M227WDP-PC Almak isteyen olursa....
    http://forum.donanimhaber.com/dukkan.asp?mem=306165
    Buraya bi göz atsın
  • quote:

Bluetooth'un markası SILICON WAVE BLUETOOTH WIRELESS ADAPTOR yazıyor

benim bluetooth dongle da da Cambridge Silicon Radio yazıyo. CSR chipset yazıyo nette genel olarak ama ben de bir deneyecem.bakalım olacak mı? yoksa broadcom bluetooth dongle aramamız gerekecek

http://www.hepsiburada.com/Liste/tecom-cyber-blue-smallest-usb-v21-bluetooth/ProductDetails.aspx?productId=bd72531&categoryId=319

buradaki bluetooth dongle da broadcom chipset olduğu yazıyor. televizyonlarımıza uyumlu olur mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canisi38su -- 13 Aralık 2010; 17:11:59 >

• quote:

Senin resmini koyduğun Bluetooth modülünün üzerinde P103 yazıyor beni LCD'de bu soket yok. Açmadım teknik şemasından baktım.

Benimki 32LH3000 modeli, teknik şemasını ben çok aradım nette, bulamadım; siz nerden buldunuz? Bulduğunuz yerde benim modelinki de varsa haberdar edin lütfen....
    Merakımdan birkaç aylık LCD'yi garanti falan demicem açacam içini

• Arkadaslar bluetouthu falan bos verdim su PJ350 de film izlemeyi acayim bana yeter baska bir sey istemiyorum elimde hama kumanda var servis menüsünede girdim her seyi yaptim ama film oynatmiyor su 3.12 yazilimini...
  • Herkese slm lar konuyla biraz alakasız olacak ama USB den 3d film izlemek mümkün mü acaba yaani normal bi LCD de mesela 42ld550
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.