Şimdi Ara

SQL İLE VERİ SORGULAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Edit e bir sıra numarası girecem.SQL yardımıyla DBGrid de o sıra numarasına sahip verileri gösterecem.Bunu Delphi & SQL ile nasıl yapabilirim. Yardım Please!

• Soru pek net değil... SQL sorgusunu mu soruyorsun ki tablolar hakkında bilgi yok yoksa Delphi de nasıl DB programı yaparım diye mi soruyorsun..
  • Access teki verileri Datasource ve DBGrid yardımıyla ekranda gösteriyorum.Verilerde sıra no ları var.Verilerde sıra noları aynı olanlar da var.Ben verileri sadece belli(kendi seçtiğim) sıra numaralarına sahip olanklarını ekranda göstermek istiyorum.

• eğer bunu sql ile yapacaksan girdiğin sql e parametre atamalısın. yani şöyle

select * from country where name = :name

bu sqlde : ile başlayan değişkenin dışarıdan geleceğini belirtiyorsun daha sonrada
    programında sorguyu çalıştırmadan önce (bir filtrele butonunun içinde örneğin)

ADOQuery1.Close;
    ADOQuery1.Parameters.ParamByName('name').Value := 'Argentina';
    ADOQuery1.Open;

gibi bir komutla filtreleme işlemini yapabilirsin. bunu geliştirip filtreyi bir editden de alabilirsin.

Kolay Gelsin
  • SELECT *
    FROM SIRANO
    WHERE SIRA_NO = 1

arkadaşım bunu mu istiyorsun başka bir şeyse daha açık yazda yardımcı olabilelim
  • Ben işimi hallettim.Hepinize teşekkür ederim.İstediğim şey ucanteneke nin yaptığı gibiydi.Biraz da ben değişiklik yaptım ve oldu.
  • ASP İLE UĞRAŞAN BİRİSİ SQL YÜKLEMESİ GEREKİYOR MU ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sql yüklemene gerek yok sql yüklenen birşey değil zaten.. asp ile uğraşan birisi veri tabanında yaptığı işlemleri SQL ile gerçekleştirebilir.
  • Access kullanıyosan SQL e gerek yok.

Zaten SQL komutlarını Access ta da çalıştırabiliyosun
  • sormak istediğin galiba microsoft sql server kurmam gerekir mi diye?

access ile başla sonra sql server a geçersin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.