Şimdi Ara

iPhone Programlama Bilgi Paylaşım Başlığı (1. Sayfada Soru Cevap Eklendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
161
Cevap
8
Favori
27.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DuhaLaLa

quote:

Orijinalden alıntı: king_of_the_movement

Yakinda bende basliycam program gelistirmeye. Harika fikirlerim var. Konu super olmus bu arada

fikir bende de çok da tek eksik var MAC

Alıntıları Göster
    Benim macim var,ama bilgim hiç yok....

• quote:

Orijinalden alıntı: montaj34

Benim macim var,ama bilgim hiç yok....

Alıntıları Göster
    Konu başlığını açtım ama uzun zamandır takip etmiyordum, bu biraz iphone sdk yı öğrenme sürecinden birazda gerçek hayattaki işlerden dolayı oldu.. Sorusu olanlar varsa iphone programlama hakkında baya bir bilgiye sahip oldum, uygulama geliştirmek isteyenler için jailbrekli iphone larda developer sertifikası olmadan kendi telefonunuzda yazdığınız uygulamaı çalıştırmayı başardım.. şu anda aklıma gelen şeylerden birisi opengl es üzerine yoğunlaşmak..

ankaradan olupta iphone ile ilgili mantıklı projeleri olan varsa beraber çalışmak isterim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 24 Şubat 2010; 16:12:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

Konu başlığını açtım ama uzun zamandır takip etmiyordum, bu biraz iphone sdk yı öğrenme sürecinden birazda gerçek hayattaki işlerden dolayı oldu.. Sorusu olanlar varsa iphone programlama hakkında baya bir bilgiye sahip oldum, uygulama geliştirmek isteyenler için jailbrekli iphone larda developer sertifikası olmadan kendi telefonunuzda yazdığınız uygulamaı çalıştırmayı başardım.. şu anda aklıma gelen şeylerden birisi opengl es üzerine yoğunlaşmak..

ankaradan olupta iphone ile ilgili mantıklı projeleri olan varsa beraber çalışmak isterim..

Alıntıları Göster
    Ankaradayım. Bu iş ile ciddi ciddi ilgilenmeyi düşünüyorum ancak Mac'im yok. Sahip olmak bir türlü nasip olmadı ne hikmetse.(Bu arada üni son sınıf öğrencisiyim.) Mevcut laptopuma kurmayı denedim ama başarılı olamadım.
    Bir kaç orjinal fikrim vardı ama onlarda boşa gitti:) Şimdi aklımın ucundan bile geçmiyor:)
    Birbirimize yardımcı olup bu işi geliştirebiliriz belki.
    Özellikle mevcut laptopuma Mac kurup geliştirebilirsem süper olur. Hatta iPhone üzerinden geliştirmeye bile razıyım başlangıç aşamasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

Ankaradayım. Bu iş ile ciddi ciddi ilgilenmeyi düşünüyorum ancak Mac'im yok. Sahip olmak bir türlü nasip olmadı ne hikmetse.(Bu arada üni son sınıf öğrencisiyim.) Mevcut laptopuma kurmayı denedim ama başarılı olamadım.
    Bir kaç orjinal fikrim vardı ama onlarda boşa gitti:) Şimdi aklımın ucundan bile geçmiyor:)
    Birbirimize yardımcı olup bu işi geliştirebiliriz belki.
    Özellikle mevcut laptopuma Mac kurup geliştirebilirsem süper olur. Hatta iPhone üzerinden geliştirmeye bile razıyım başlangıç aşamasında.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben programlama işlerinden hiç anlamam ancak size bir fyadam olsun. itunes da itunes U diye bir kısım var, benim hayranı olduğum bir kısım bu. burada iphone sdk ile ilgili yurt dışındaki üniversitelerde anlatılan derslerin videoları ücretsiz olarak veriliyor. indirip izleyerek çok şey öğrenebilirsiniz. ingilizcenizin ortanın üstünde olması gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: oksit

Arkadaşlar ben programlama işlerinden hiç anlamam ancak size bir fyadam olsun. itunes da itunes U diye bir kısım var, benim hayranı olduğum bir kısım bu. burada iphone sdk ile ilgili yurt dışındaki üniversitelerde anlatılan derslerin videoları ücretsiz olarak veriliyor. indirip izleyerek çok şey öğrenebilirsiniz. ingilizcenizin ortanın üstünde olması gerekebilir.

Alıntıları Göster
    şimdi bir daha baktım stanford üniversitesi kış 2010 yılı dersleri düzenli olarak yükleniyor. Böyle bir kaynak kolay kolay bulamazsınız sevgili arkadaşlar..

• quote:

şimdi bir daha baktım stanford üniversitesi kış 2010 yılı dersleri düzenli olarak yükleniyor. Böyle bir kaynak kolay kolay bulamazsınız sevgili arkadaşlar..

Evet ordaki kaynakları edinmeye başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

Evet ordaki kaynakları edinmeye başladım.

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaslar ben de bu konu ile ilgileniyorum ama bildigim hicbir sey yok maalesef. Bu konuyu devam ettiren arkadaslar olursa benim gibi birsey bilmeyenler icin faydali olur. Acikcasi su an bunu yazarken SDK"yi bilgisayarima indiriyorum. Tek bildigim SDK'yi indirmem gerektigi:)

• quote:

Orijinalden alıntı: sezersunar

Merhaba arkadaslar ben de bu konu ile ilgileniyorum ama bildigim hicbir sey yok maalesef. Bu konuyu devam ettiren arkadaslar olursa benim gibi birsey bilmeyenler icin faydali olur. Acikcasi su an bunu yazarken SDK"yi bilgisayarima indiriyorum. Tek bildigim SDK'yi indirmem gerektigi:)

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar, bende .net ile ilgili çalışıyordum fakat son bir aydır iphone uygulamalarıyla ilgilenmekteyim. gerçekten çok eğlenceli tavsiye ederim. mac bilgisayarım olmadığı için vmware üzerine kurduğum mac os x ile uygulama geliştiriyorum. eğer işlemciniz sanallaştırma destekliyorsa sizde sanal makineye mac os x kurabilirsiniz. kurulum aşamasında sıkıntılarınız olursa yardımcı olabilirim, çünkü ben çok çektim siz çekmeyin :) bir sözlük sitesi için geliştirmekte olduğum iphone uygulamasının tanıtım videosunu paylaşmak istiyorum.

http://www.dailymotion.com/video/xefz70_110-sozluk-iphone-beta_tech

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skizilkaya -- 17 Ağustos 2010; 3:33:45 >

• evet ben yardım alabilrim sizden, wmvare i kurdum fakat uzerine hangi macos kurdumsa simdiye kadar calısmadı, notebook ta bunu yapmaya calısıyorum ve sanal sistem destegi var...

quote:

Orijinalden alıntı: skizilkaya

merhaba arkadaşlar, bende .net ile ilgili çalışıyordum fakat son bir aydır iphone uygulamalarıyla ilgilenmekteyim. gerçekten çok eğlenceli tavsiye ederim. mac bilgisayarım olmadığı için vmware üzerine kurduğum mac os x ile uygulama geliştiriyorum. eğer işlemciniz sanallaştırma destekliyorsa sizde sanal makineye mac os x kurabilirsiniz. kurulum aşamasında sıkıntılarınız olursa yardımcı olabilirim, çünkü ben çok çektim siz çekmeyin :) bir sözlük sitesi için geliştirmekte olduğum iphone uygulamasının tanıtım videosunu paylaşmak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcff

evet ben yardım alabilrim sizden, wmvare i kurdum fakat uzerine hangi macos kurdumsa simdiye kadar calısmadı, notebook ta bunu yapmaya calısıyorum ve sanal sistem destegi var...

quote:

Orijinalden alıntı: skizilkaya

Alıntıları Göster
    Bende 925MB'lık e-book, 25GB'lık video var. Hepsi programlama ile ilgili ama daha açıp birine bile bakmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: fx20001

Bende 925MB'lık e-book, 25GB'lık video var. Hepsi programlama ile ilgili ama daha açıp birine bile bakmadım

Alıntıları Göster
    hmm, ben samsungun r620 fs03tr laptopunda kullanıyorum mac os x'i. direk vmware dosyası olarak indirmen gerekiyor. internette "mac os x vmware image for windows" diye arat derim. bu arada laptopunun özelliklerini veya modelini yazarmısın. sse2, ve sse3 desteklediğine eminmisin

bu arada işlemcinin intel olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skizilkaya -- 17 Ağustos 2010; 23:47:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fx20001

Alıntıları Göster
    Adobe Flash Cs5 ile gerekli sertifikaları edindikten sonra AS3 ü kullanalarak yaptığımız flash uygulamaları programın içindeki otomatik derleyicisi ile direk *.ipa haline getirip iOS a yukleyebiliyoruz...

İsteyen olursa yaptıgım basit 1 - 2 programı gönderebilirm ( çok basit şeyler ama :) )

• quote:

Orijinalden alıntı: DaNgErOuS_MoD

Adobe Flash Cs5 ile gerekli sertifikaları edindikten sonra AS3 ü kullanalarak yaptığımız flash uygulamaları programın içindeki otomatik derleyicisi ile direk *.ipa haline getirip iOS a yukleyebiliyoruz...

İsteyen olursa yaptıgım basit 1 - 2 programı gönderebilirm ( çok basit şeyler ama :) )

Alıntıları Göster
    hah.. hadi bakalim ben de merak sardim.. gerci zaten programlamaya merakliyim.. iphone'a da merakliyim.. neden olmasin dedim ama kendime pek guvenemiorum.. bakalim birak okuduktan sonra eger beceremedigim seyler olursa sorarim sizlere.. bu arada bu konunun ust konu olmasi hayalimdir..

• Arkadaslar konuyu görünce bastan sona okudum bende bu iste geliştirmek istiyorum .net ortamından buraya gecmek istiyorum

Mac Bakıyorum yakinda aranizdayim ins:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihornek

Arkadaslar konuyu görünce bastan sona okudum bende bu iste geliştirmek istiyorum .net ortamından buraya gecmek istiyorum

Mac Bakıyorum yakinda aranizdayim ins:)
    Ben de 4-5 gündür bu konuya çok merak saldım, windows 7 kurulu pc'me vmware ile MAC OSX 10.6.4 Lepoard kurdum ve sorunsuz şekilde Xcode ve SDK yı yükledim.

Hazırlamaya çalıştığım uygulamayı simülatörde sorunsuz çalıştırabiliyorum ancak .ipa / .app gibi formatlara derlemeyi bir türlü başaramadım.

Şimdilik sadece jailbreakli iphone4 os4.1 telefonumda kullanacağım için developer sertifika programına para vermek istemiyorum.

Hazırladığımız ve simülatörde sorunsuz çalışan uygulamamızı telefona göndermek veya yüklemek için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Bilgisi olan varsa çok faydalı olur gerçekten, günlerdir kafayı yemek üzereyim.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: TheThief1

Ben de 4-5 gündür bu konuya çok merak saldım, windows 7 kurulu pc'me vmware ile MAC OSX 10.6.4 Lepoard kurdum ve sorunsuz şekilde Xcode ve SDK yı yükledim.

Hazırlamaya çalıştığım uygulamayı simülatörde sorunsuz çalıştırabiliyorum ancak .ipa / .app gibi formatlara derlemeyi bir türlü başaramadım.

Şimdilik sadece jailbreakli iphone4 os4.1 telefonumda kullanacağım için developer sertifika programına para vermek istemiyorum.

Hazırladığımız ve simülatörde sorunsuz çalışan uygulamamızı telefona göndermek veya yüklemek için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Bilgisi olan varsa çok faydalı olur gerçekten, günlerdir kafayı yemek üzereyim.

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Uygulamamı telefona göndermeyi başardım. Aynı yerde takılanlar için çözümü yazıyorum:

1) Keychain Access'den bir sertifika oluşturun. Kod İmzalama'yı seçerek adımları takip edin. Detayları çok önemli değil. Benim sertifikamın adı "MY CERTIFICATE"
    2) xCode'u açtıktan sonra Window -> Organizer'ı açın ve telefonunuzu USB ile bağlayın. Sol sütünde telefonunuz çıkacaktır. Yeşil bir lamba şeklinde ibare gözüküyorsa sorun yok demektir. No device connected yazarsa, bilgisayarı kapatıp usb yi çıkarın ve baştan açın. Bende bu şekilde çözüldü.
    3) Uygulamanızı yazdıktan sonra build&run tuşuna basmadan önce aynı pencerede sol üstteki compile özelliklernden Simulator değil Device seçili olmalı. Ayrıca yine üstte Projects -> Edit Project Settings bölümünde, Code Signing bölümünde ya Don't Sign ya da 1. adımda oluşturduğunuz kendi sertifikanızı (benim örneğimde MY CERTIFICATE) seçin.
    4) Son olarak da buil&run a basınca önce programınız compile edilecek ardından bağlı olan telefona yüklenip, anında springboard'ınızda gözükecektir.

Benim Üzerinde çalıştığım tamamen kişisel ve hobi amaçlı uygulamam ise şöyle;

Maya adında bir sibirya kurdu köpeğim var, ve açık alanda kaçmaya çok meğilli. Geri geliyor fakat çağırdığım anda hemen gelmiyor :) Ormanda koşu yaparken serbest bırakmak istiyorum fakat kaçarsa diye göze alamıyorum.

eBay üzerinden Çinden bir GPS Tracker satın aldım. Sim kart ile çalışıyor ve boyutları kibrit kutusu kadar. SMS ve GPSR ile feedback sağlıyor. Ben GPRS üzerinden, anlık olarak kendi server'ıma 5 saniyelik aralıklarla konum bilgisi (koordinat, pil durumu, hız vb.) gönderecek şekilde bir setup kurdum.

Ve bunları MYSQL ile bunları bir veritabanında tutuyorum, daha sonra google maps api si ve PHP ile hazırladığım basit bir web uygulamasında yerini 5sn lik refresh'ler ile real-time olarak görüntülüyorum. Web üzerinde sorunsuz çalışıyor uygulamam. Tabi browserda olduğu için pek çok javascript biraz yavaşlamaya sebep oluyor.

Amacım, bu uygulamayı iphone'da safari üzerinden değil de native bir uygulama olarak gerçekleştirebilmek. Şu anda "mapkit framework" ünü kullanarak harita görüntüleme, satellite/hybrid/standart görünümler arasında geçiş yapabilme ve telefonun konumunu saptama gibi basit işlemleri gerçekleştirebildim.

Sırada, sunucudan .xml dosyasını çekmek ve çekilen verileri harita üzerinde göstermek ve bunu 5sn aralıklarla sürekli yinelemek var. Bilgisi olanlardan yardım rica ederim.

Uygulamamın adı Mayacho! :)

İlk Screenshot'lar :)
     iPhone Programlama Bilgi Paylaşım Başlığı (1. Sayfada Soru Cevap Eklendi)  iPhone Programlama Bilgi Paylaşım Başlığı (1. Sayfada Soru Cevap Eklendi)

Sevgiler

• quote:

Uygulamamı telefona göndermeyi başardım. Aynı yerde takılanlar için çözümü yazıyorum:

1) Keychain Access'den bir sertifika oluşturun. Kod İmzalama'yı seçerek adımları takip edin. Detayları çok önemli değil. Benim sertifikamın adı "MY CERTIFICATE"
    2) xCode'u açtıktan sonra Window -> Organizer'ı açın ve telefonunuzu USB ile bağlayın. Sol sütünde telefonunuz çıkacaktır. Yeşil bir lamba şeklinde ibare gözüküyorsa sorun yok demektir. No device connected yazarsa, bilgisayarı kapatıp usb yi çıkarın ve baştan açın. Bende bu şekilde çözüldü.
    3) Uygulamanızı yazdıktan sonra build&run tuşuna basmadan önce aynı pencerede sol üstteki compile özelliklernden Simulator değil Device seçili olmalı. Ayrıca yine üstte Projects -> Edit Project Settings bölümünde, Code Signing bölümünde ya Don't Sign ya da 1. adımda oluşturduğunuz kendi sertifikanızı (benim örneğimde MY CERTIFICATE) seçin.
    4) Son olarak da buil&run a basınca önce programınız compile edilecek ardından bağlı olan telefona yüklenip, anında springboard'ınızda gözükecektir.

Benim Üzerinde çalıştığım tamamen kişisel ve hobi amaçlı uygulamam ise şöyle;

Maya adında bir sibirya kurdu köpeğim var, ve açık alanda kaçmaya çok meğilli. Geri geliyor fakat çağırdığım anda hemen gelmiyor :) Ormanda koşu yaparken serbest bırakmak istiyorum fakat kaçarsa diye göze alamıyorum.

eBay üzerinden Çinden bir GPS Tracker satın aldım. Sim kart ile çalışıyor ve boyutları kibrit kutusu kadar. SMS ve GPSR ile feedback sağlıyor. Ben GPRS üzerinden, anlık olarak kendi server'ıma 5 saniyelik aralıklarla konum bilgisi (koordinat, pil durumu, hız vb.) gönderecek şekilde bir setup kurdum.

Ve bunları MYSQL ile bunları bir veritabanında tutuyorum, daha sonra google maps api si ve PHP ile hazırladığım basit bir web uygulamasında yerini 5sn lik refresh'ler ile real-time olarak görüntülüyorum. Web üzerinde sorunsuz çalışıyor uygulamam. Tabi browserda olduğu için pek çok javascript biraz yavaşlamaya sebep oluyor.

Amacım, bu uygulamayı iphone'da safari üzerinden değil de native bir uygulama olarak gerçekleştirebilmek. Şu anda "mapkit framework" ünü kullanarak harita görüntüleme, satellite/hybrid/standart görünümler arasında geçiş yapabilme ve telefonun konumunu saptama gibi basit işlemleri gerçekleştirebildim.

Sırada, sunucudan .xml dosyasını çekmek ve çekilen verileri harita üzerinde göstermek ve bunu 5sn aralıklarla sürekli yinelemek var. Bilgisi olanlardan yardım rica ederim.

Uygulamamın adı Mayacho! :)

İlk Screenshot'lar :)
     iPhone Programlama Bilgi Paylaşım Başlığı (1. Sayfada Soru Cevap Eklendi)  iPhone Programlama Bilgi Paylaşım Başlığı (1. Sayfada Soru Cevap Eklendi)

Sevgiler

Alıntıları Göster
    Merhaba, XML verilerini iphone üzerinden alıp işlemenize yarayan kodu buraya yazıyorum. öncelikle veriyi alacğımız dosyanın header kısmına şu değişkeni ve proprty'i ekliyoruz: (burada progrmaımda kullandığım reportWindowController için yazıyorum)

işleyeceğimz XML verisid şu şekilde:

quote:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <markers>
    <dtml-in><marker id="90" lat="41.133623333333" lng="29.041525" speed="3.57274368" trackerdate="12/10/10 18:17" signalstatus="L" date="2010-10-13 02:02:30"/></dtml-in>
    </markers>

reportWindowController.h

@interface reportWindowController:UIViewController

{
    NSMutableString *currentAttribute;
    }

@property (nonatomic, retain) NSMutableString *currentAttribute;
    @end

reportWindowController.m

#import "reportWindowController.h"

@implementation reportWindowController

@synthesize currentAttribute;

- (void)viewDidLoad
    {
    [super viewDidLoad];
    NSURL *URL=[[NSURL alloc] initWithString:@"[u][b]BURAYA XML VERISINI GETIRAN URL ADRESINI YAZIYORUZ[/b][/u]"];
    NSXMLParser *parser = [[NSXMLParser alloc] initWithContentsOfURL :URL];
    [parser setDelegate:self];
    [b] [parser parse];[/b] //Bu kısım işlemi başlatıyor..
    }

- (void)parser:(NSXMLParser *)parser didStartElement:(NSString *)elementName namespaceURI:(NSString *)namespaceURI qualifiedName:(NSString *)qName attributes:(NSDictionary *)attributeDict
    {

if(![elementName compare:@"marker"])
    {
    [quote]//Burada değerleri stringlere atıyorum fakat normalde bu değerleri oluşturduğunuz bir class'a yada direkt ekrandaki Label ların değerlerine ataman gerekiyor o kısım size kalmış[/quote]
    currentAttribute = [NSMutableString string];
    NSMutableString *id = [attributeDict valueForKey:@"id"];
    NSMutableString *lat = [attributeDict valueForKey:@"lat"];
    NSMutableString *lng = [attributeDict valueForKey:@"lng"];
    NSMutableString *trackerdate = [attributeDict valueForKey:@"trackerdate"];
    NSMutableString *signalstatus = [attributeDict valueForKey:@"signalstatus"];
    }

}

- (void)parser:(NSXMLParser *)parser didEndElement:(NSString *)elementName namespaceURI:(NSString *)namespaceURI qualifiedName:(NSString *)qName
    {

{

}

}

- (void)parser:(NSXMLParser *)parser foundCharacters:(NSString *)string
    {
    if(self.currentAttribute)
    {
    [self.currentAttribute appendString:string];
    }
    }

Kendi yazdığım uygulamadan kesip yapıştırdığım için eksik kalan yerler olabilir. ama genel olarak çalışma prensibi bu şekilde. (void)parser voidlerinin üçününde mutlaka kodun içerisinde olması gerekiyor. buradaki xml verimiz attribute lar üzerinden çalıştığı için çalışma şekli bu şekilde. Eğer XML verimiz şu şekilde olsaydı:

quote:

<markers>
    <dtml-in><marker>
    <id>90</id>
    <lat>41.133623333333</lat>
    <lng>29.041525</lng>
    <speed>3.57274368</speed>
    <trackerdate>12/10/10 18:17</trackerdate>
    <signalstatus>L</signalradius>
    <date>2010-10-13 02:02:30</date>
    <marker/></dtml-in>
    </markers>

o zaman ilk parse void imiz şu şekilde olacaktı:

- (void)parser:(NSXMLParser *)parser didStartElement:(NSString *)elementName namespaceURI:(NSString *)namespaceURI qualifiedName:(NSString *)qName attributes:(NSDictionary *)attributeDict
    {

if(![elementName compare:@"id"])
    {

NSMutableString *id = currentAttribute;
    }
    else if(![elementName compare:@"lat"])
    {

NSMutableString *lat = currentAttribute;
    }
    //Bu böyle gider :)
    }

Dediğim gibi inşallah eksik yazdığım birşey yoktur, yine bir problem olursa pm ile iletebilirseniz cevabını buraya yazarım

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

Merhaba, XML verilerini iphone üzerinden alıp işlemenize yarayan kodu buraya yazıyorum. öncelikle veriyi alacğımız dosyanın header kısmına şu değişkeni ve proprty'i ekliyoruz: (burada progrmaımda kullandığım reportWindowController için yazıyorum)

işleyeceğimz XML verisid şu şekilde:

quote:

<markers>
    <dtml-in><marker id="90" lat="41.133623333333" lng="29.041525" speed="3.57274368" trackerdate="12/10/10 18:17" signalstatus="L" date="2010-10-13 02:02:30"/></dtml-in>
    </markers>

reportWindowController.h

@interface reportWindowController:UIViewController

{
    NSMutableString *currentAttribute;
    }

@property (nonatomic, retain) NSMutableString *currentAttribute;
    @end

reportWindowController.m

#import "reportWindowController.h"

@implementation reportWindowController

@synthesize currentAttribute;

- (void)viewDidLoad
    {
    [super viewDidLoad];
    NSURL *URL=[[NSURL alloc] initWithString:@"[u][b]BURAYA XML VERISINI GETIRAN URL ADRESINI YAZIYORUZ[/b][/u]"];
    NSXMLParser *parser = [[NSXMLParser alloc] initWithContentsOfURL :URL];
    [parser setDelegate:self];
    [b] [parser parse];[/b] //Bu kısım işlemi başlatıyor..
    }

{

{
    [quote]//Burada değerleri stringlere atıyorum fakat normalde bu değerleri oluşturduğunuz bir class'a yada direkt ekrandaki Label ların değerlerine ataman gerekiyor o kısım size kalmış[/quote]
    NSMutableString *id = [attributeDict valueForKey:@"id"];
    NSMutableString *lat = [attributeDict valueForKey:@"lat"];
    NSMutableString *lng = [attributeDict valueForKey:@"lng"];
    NSMutableString *trackerdate = [attributeDict valueForKey:@"trackerdate"];
    NSMutableString *signalstatus = [attributeDict valueForKey:@"signalstatus"];
    }

}

- (void)parser:(NSXMLParser *)parser didEndElement:(NSString *)elementName namespaceURI:(NSString *)namespaceURI qualifiedName:(NSString *)qName
    {

{

}

}

- (void)parser:(NSXMLParser *)parser foundCharacters:(NSString *)string
    {
    if(self.currentAttribute)
    {
    [self.currentAttribute appendString:string];
    }
    }

Kendi yazdığım uygulamadan kesip yapıştırdığım için eksik kalan yerler olabilir. ama genel olarak çalışma prensibi bu şekilde. (void)parser voidlerinin üçününde mutlaka kodun içerisinde olması gerekiyor. buradaki xml verimiz attribute lar üzerinden çalıştığı için çalışma şekli bu şekilde. Eğer XML verimiz şu şekilde olsaydı:

quote:

<markers>
    <dtml-in><marker>
    <id>90</id>
    <lat>41.133623333333</lat>
    <lng>29.041525</lng>
    <speed>3.57274368</speed>
    <trackerdate>12/10/10 18:17</trackerdate>
    <signalstatus>L</signalradius>
    <date>2010-10-13 02:02:30</date>
    <marker/></dtml-in>
    </markers>

o zaman ilk parse void imiz şu şekilde olacaktı:

{

if(![elementName compare:@"id"])
    {

NSMutableString *id = currentAttribute;
    }
    else if(![elementName compare:@"lat"])
    {

NSMutableString *lat = currentAttribute;
    }
    //Bu böyle gider :)
    }

Dediğim gibi inşallah eksik yazdığım birşey yoktur, yine bir problem olursa pm ile iletebilirseniz cevabını buraya yazarım

Alıntıları Göster
    Çok teşekkürler. Hemen deneyip gelişmeleri burada sizinle paylaşacağım.

• quote:

Çok teşekkürler. Hemen deneyip gelişmeleri burada sizinle paylaşacağım.

Alıntıları Göster
    Kod çok güzel çalışıyor teşekkür ederim. Attribute'ları sorunsuz bir şekilde çekebiliyorum.
  • quote:

Kod çok güzel çalışıyor teşekkür ederim. Attribute'ları sorunsuz bir şekilde çekebiliyorum.

Alıntıları Göster
    Programlama ile ilgili fazla bir bilgim yok ama iphone elektronik ile ilgili application yapmak istiyorum nereden başlamalıyım izlemem gereken yok haritası nedir?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.