Şimdi Ara

Load Optimized Default Nedir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
19.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Biosu update yaptım.Gigabytın kitabında bunu yap diyordu.Yaptım Sürücüler taranıyor dedi okadar windows ta.Bu ne işe yarıyor iyimi kötümü bunu yapmadan once pc nin performansı daha iyimiydi?Geri nasıl döndürülür????

Turkish Virtual Flight Pilot
    ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI | Ryzen 7 5700x | MSI Mag Forge A650BN 650W | CORSAIR VENGEANCE RGB RT 32GB (2X16GB) CL16 | Samsung 980 PRO
    Macbook Pro | Samsung EVO 250GB | 16GB Ram
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Load Optimized Defaults Nedir?

Load optimized defaults, bilgisayarının BIOS ayarlarını optimize edilmiş varsayılan değerlere sıfırlayan bir komuttur. Bu, işletim sistemi sorunları veya diğer teknik sorunları gidermeye çalışırken faydalı olabilir.

Load Optimized Defaults Ne Demektir?

"Load optimized defaults" komutu, anakartının üreticisi tarafından belirlenen optimize edilmiş varsayılan ayarları yükler. Bu ayarlar, bilgisayarının güvenli ve kararlı bir şekilde çalışması için ideal olarak yapılandırılmıştır.

Load Optimized Defaults Nasıl Kullanılır?

Load optimized defaults komutunu kullanmak için şu adımları izle:

1. Bilgisayarını yeniden başlat.
    2. BIOS ayarlarına erişmek için üreticinin belirlediği tuşa (genellikle F2 veya Del) bas.
    3. "Exit" veya "Save & Exit" sekmesini seç.
    4. "Load Optimized Defaults" seçeneğini bul ve seç.
    5. Değişiklikleri kaydetmek ve bilgisayarını yeniden başlatmak için "Yes" veya "OK" düğmesine tıkla.

Load Optimized Defaults Ne Zaman Kullanılır?

Load optimized defaults komutunu şu durumlarda kullanabilirsin:

• İşletim sistemin düzgün yüklenmiyorsa.
    • Donanım bileşenlerinde sorunlar yaşıyorsan.
    • BIOS ayarlarını yanlışlıkla değiştirdiysen ve sorunlara neden olduysan.

Load Optimized Defaults ve BIOS Optimized Defaults Arasındaki Fark Nedir?

"Load optimized defaults" komutu, anakart üreticisinin belirlediği optimize edilmiş varsayılan ayarları yüklerken, "BIOS optimized defaults" komutu varsayılan BIOS ayarlarını yükler. Optimize edilmiş varsayılan ayarlar, kararlılık ve performans için optimize edilmiştir.

Load Optimized Defaults ile Boot Arasındaki Fark Nedir?

"Load optimized defaults then boot" komutu, optimize edilmiş varsayılan ayarları yükler ve ardından bilgisayarı yeniden başlatır. Bu, BIOS ayarlarında değişiklik yaptıktan sonra veya bir sorun giderdikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmak için faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Load Optimized Default : varsayılan ayarları yükler.
  • Biosu updateledikten sonra yaptım bunu .Windows açıldı sürücüler aranıyor dedi yeni yazılım iş bilmemne kuruldu dedi o kdar??Acaba neleri değiştirmiştir???Çünkü vatan bilgisayar topladı verdi bana sadece sistemi kurmadı..

ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI | Ryzen 7 5700x | MSI Mag Forge A650BN 650W | CORSAIR VENGEANCE RGB RT 32GB (2X16GB) CL16 | Samsung 980 PRO
  • yenı yukledıgın bıos duruyormu ? yada dursun veya durmasın, bıos ayarlarını fabrıka ayarlarına getırıyor, yaramaz bı durum yok yanı ...
    Gigabyte X38DS5- Intel core2 Quad Q6600 (2.4ghz go rev)- Zalman S9700led- Sparkle GeForce 8800 GT- Kingston 2x1Gb 1066 Mhz- Seagate 250gb sata2 16mb NQC- Asus 1814BLT 18X Drw- Akasa 3.5" internal kart okuyucu- Hıgh Power Rock solid 1000W- Asus Vento 7700- Hyundai N91W 19 LCD-
  • sistemdeki değerleri ilk haline getiriyor. o/c felan varsa sıfırlıyor.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Sağolun arkadaşlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bendede gigabyte p45-ds3r var o\cden sonra bende load optimized default ayarlarını yaptım yalnız ramler turboda kalıolar standart olmuyolar default olmasına rağmen ben standart yapıorum ztn standart yapınca sistemimdede bazı problemler var undercoverda 20 25 fps olyo gta de 35 30 fps 60da olyo (1680x1050 + full detay) ne iştir hala anlamadım turboda bırakmalımıyım ??????
    Intel CORE i7 5960X, NOCTUA NH-U14S G-SKILL RipjawsV 8 x 4 GB DDR4 2400 MHz RAM, ASUS X99-A 2, XIGMATEK VECTOR S SILVER 750 Watt, 2 X EVGA GTX 1080 FTW, Raidmax Sagittarius,ALIENWARE AW2518HF 240 HZ, BENQ XL2411Z 144 HZ, Samsung T220,SanDisk 240 GB Ultra II, Seagate 1 TB 32 MB NCQ, WD Cavier Black 1 TB 32 MB, Corsair 120 GB LE SSD
  • gtadan kastımda gta 4 yazmayı unutmuşum söyliyimde farcry 2 de yine bu özelliklerde 45 fps alıyorum ghost recon 71 fps ama gel gelelim undercover da 20 25 fps alıyorum bide nba 2k9da v-sync açıkken 60 fps ama hafif kaymalarda donukluklar olyo ama v-sync i kapatıyorum 80 85 fps lere çıkıyor gelgelelimki bu 80 85 fps niye bu kadar donuk oynuyor birtürlü bulamadım monitörden mi ekran kartının anakarta uyumsuzluğundan mı bilmiyorum tam sistemim imzamda mevcut lütfen yardım edin öğrenci adamım derslerin arasında bide kaç aydır bu sorunla uğraşıyorum cevaplarınızı bekliyorum????????????
    Intel CORE i7 5960X, NOCTUA NH-U14S G-SKILL RipjawsV 8 x 4 GB DDR4 2400 MHz RAM, ASUS X99-A 2, XIGMATEK VECTOR S SILVER 750 Watt, 2 X EVGA GTX 1080 FTW, Raidmax Sagittarius,ALIENWARE AW2518HF 240 HZ, BENQ XL2411Z 144 HZ, Samsung T220,SanDisk 240 GB Ultra II, Seagate 1 TB 32 MB NCQ, WD Cavier Black 1 TB 32 MB, Corsair 120 GB LE SSD
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.