Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (282. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.561
Cevap
77
Favori
622.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nekropsi

volvoto isim değiştirdi voloto oldu. ben artık servis önermiyrum, volkan abi ve ben bir iki pürüz yaşadık voloto ile ilgili hem de aynı gün de, benimkini çözdüler volkan abinin siniri bozuktu hala. ne yazık ki insanların faktörünün yüksek olduğu bir iş ve sıkıntı yaşanması kaçınılmaz.

Sevgili Uğur,

Sinirim bozuk değildi aslında, uzun zamandır rahatsızlık duyduğum bir sürü şeyin üstüne olunca, o gün aslında kesin kararımı vermiştim, biraz da o yüzden fazlaca giriştim Bahadır'a. Çünkü ihmalleri yüzünden az kalsın bir motorsikletliyi aracın altına alacaktım. Neyse ben tecrübe ve soğukkanlılıkla durumu idare ettim ama ya eşimin kullandığı araç olsaydı, bugün kimbilir nelerle uğraşıyor olurduk.

Belki hepsi de iyi ustalar ama asıl sorun üzerlerinde uzun zamandır bulunan sallapatilik. Meşguliyetlerinden önemli bazı işleri çıraklara yaptırmaları.

Beni bilenler bilir, ben müşteriyim, oraya para veriyorum, işi öpücükle yaptırmıyorum. Zaten hem yetkiliye hem de özele giden birisiyim, önemli işlerin çoğunu yetkilide yaptırırım, bunu da herkes bilir. Voloto'ya giderken de parçaları Volvo'dan orjinal parça aldırıyordum, işçilik zaten heryerde benzer fiyatlara. Yani fiyat olarak Voloto'nun bana bir cazibesi yok, hatta çoğu zaman parça garantisi bile riske giriyor. Onu da pek önemsemiyordum İlker'lerin hatırına.

Ama dostluk başka, iş başka.

Grup Volvo İlker'lerin pisliğini 2 günde anca bulup temizledi. Karter havalandırma hortumlarımın içine etmişler. ETM, MAF sensörü kafaya yedi. Sorunu ben buldum esasında, o yüzden 2 gün sürdü. O da ayrı bir dert ama olsun.

İstanbul'a gidecektim, benim arabayı bırakıp eşimin aracını almak zorunda kaldım.

Bu koşullar altında taraflar arasındaki güven unsuru, benim açımdan onarılmaz darbe aldığından, Voloto benim için bitmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 2 Eylül 2013; 17:06:21 >

• volkan.d kullanıcısına yanıt
    abi sen haklısın, ilker galericiliğe girdim diye sallamaya başladı, kaç kere de konuştum, gerçi şimdi daha dikkatliler ama testi kırıldı gibi. beni de selenoid konusunda ayar ettiler neyse ki düzeldi. neyse serviste karşılamazsak da başka ortamlarda görüşürüz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

V40 çok güzel araba ama otomatik vites ise mutlaka turbo olmalı. Yani 2.0T veya T4. Yoksa performansı üzer.
    Tam iki yıl 2003 model 2.0 kullandık, ve performansı yüzünden sattık. Performanstan kastım yarış yapmak değil, basit bir sollamada bile altınızdaki aracın hızlanmasına güvenememek.

Sanıyorum 2.0T'ler ve T4'ler en son 2001 yılında var. 2002-2004 arası sadece atmosferikler satılmış.

haklisiniz sanzimana alisana kadar bende cok zorluk cektimde , sanzimana alisinca cok zorlanmiyorum uzun yolda.
    ama haklisiniz deli fisek bir araba degil sanzimanin eksisi cok hissediliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiguan'ı aldım arkadaşlar...bilahare yorumlarımı eklerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: karareis

Hocam önerildi mi bilmiyorum ama ford mondeoyu düşündünüz mü?

Aklıma geldi aslında hocam ama %99'u İstanbul şehir içinde geçen kullanımımla gereksiz büyük diye düşündüm.

• Hayırlı olsun HIGH. Korkuyordum o kadar parayı Golf'e vereceksin diye :) En azından geniş bir kabinin oldu. Detayları bekleriz. Başlıktan bir Volvo yıldızı daha kaydı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Tiguan'ı aldım arkadaşlar...bilahare yorumlarımı eklerim...

hayirli ugurlu olsun gule gule kullanin.

• Hayırlı uğurlu olsun hocam güle güle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

Hayırlı olsun HIGH. Korkuyordum o kadar parayı Golf'e vereceksin diye :) En azından geniş bir kabinin oldu. Detayları bekleriz. Başlıktan bir Volvo yıldızı daha kaydı :(

Estağfurullah hocam ne yıldızı. Üstelik Ben buralardan ayrılmam kolay kolay. xc60'ların fiyatı 50-60 binlere inene kadar geçici çözüm benimki. Tabi Allah sağlık ve imkan verirse...

Tiguan macerama gelince...

İlk defa yabancıdan üstelik galericiden araç alacağım için baya endişeliydim. Öğleden önce gittik arkadaşla. Arabayı hiç bir yere göstermedik. Ordan oraya koşacak Halim yoktu. Maslaktaki doğuş bakmıyormuş zaten expertiz işlerine. Nereye götüreceğimi de bilmiyordum. Hatta Bülent usta aradım bildiğin vw ci var mı, diye. Var gelin dedi ama gidemedik. Sadece gakericinln boya ölçüm aleti ile kendimiz ölçtük. Zaten 5 binde ne olacak diye üşengeç bahanesine sığındık. :)

Öyleden sonra noter işleri bitti. Yedek anahtarı ve kitapçığını sordum. Yedek anahtar kasadaymış, patron şehir dışındaymış. Kargo ile yollarız dediler. Kitapçığı da öyle bir gösterip "burda" deyip torpidoya attılar. Eyvallah deyip ayrıldık.

Çocuklar m.köydeydi. Onları alıp Dolmabahçe'de bir çay içelim dedim. Bu sırada baktım yol bilgisayarı Almanca. Durunca kitapçığa baktım Almanca.

İlk sahibi için lutfansa hava yollarında çalışan bir hanım demişlerdi. Gerçi ilk seferinde başka bir eleman bankada müdür demişti ya neyse.

Yol bilgisayarını Türkçe yapmaya çalıştım başaramadım. Sonra içime bir korku düştü. Geçen gün plakada başka bir araçtan gelmiş gözüküyor demiştim ya...aklıma paralel ithalat bir araç olma ihtimali geldi veya kadın yabancı olduğu için burada vergi ödemeden bu aracı yurt dışından sokmuştur gibi şeyler...

Yani kısacası arabayı değişmenin tadına hiç varamadım. Bu arada bir tanıdığın tanıdığı doğuş'ta çalışıyormuş. Plakayı verdik. Böyle plakalı bir araç biz satmamışız demiş. İyice bir endişe sardı beni. Şasi numarasını verdik. Çok şükür şasiye göre doğuş çıkışlı çıktı. Fakat o şasi numarasında başka plaka gözüküyormuş.

Sigortacıyı aradım. Kaskoyu yeni araca aktardın diye. Bu durumu da sordum. Şasiye göre kazası yok çıktı. Önceden de kaskosu varmış.

Devam edeceğim...:)

• Dolmabahçe dönüşü Fulya-nişantaşı-m.köy-e5 yoğun trafikte kaldım. Ortalama hızım 11 km civarıydı. zar zor işyerine döndüm.

Annem köydeydi otogara almaya gittim. Yine geliş-gidiş kötü bir trafik vardı.

Akşam dükkanı kapatınca da m.köye çocukları almaya gittim. Bu sefer yollar açık sayılırdı.

Ve ortalama yakıt tüketimi 8,1 lt oldu. Tahminim bu şartlarda s60 13 belki 14 lt yakardı. Galiba tiguan yakıt yönünden umduğumdan iyi olacak.

İç hacimi gerçekten çok ferah. Kafama tavan arasında bir karışa yakın mesafe kalıyor. Arka koltuk diz mesafesi çok iyi. Benimkinin giriş paketli olmasından kaynaklı stepne'si yok. Vw'nin maaliyet kısma çalışmaları işte. Bu nedenle bagaj da oldukça büyük. Araba oturaklı, iç malzeme kalitesi baya iyi.

Zannediyorum en büyük sıkıntısı Manuel vites olması. Hele bugünkü trafik gibi trafikte bıktırıcı olabiliyor. Ov'i çok arayacağım.

Motor umduğum gibi. S60 performansı elbette yok ama idare eder. Nedense belki acemilikten hiç sol şerite geçesim gelmiyot tiguan'la. İnsan arabaya göre hareket ediyor heralde.

Devamı gelecek...

• Start stop, Hill holder gibi bazı yeni teknolojik oyuncaklar var. Sürekli açık olurlarsa sinir bozucu olabiliyorlar.

Örneğin Hill holder açıksa yokuş yukarı, düz veya bayır aşağı olmuş farketmiyor hep devrede. Yokuş yukarı geri kaçırmaması güzel ama yokuş aşağı isen ve duran trafikte bugün Fulya civarında olduğu gibi milim milim ilerliyorsan ilk gaza basışla birlikte fren balataları gacırdayarak birden bırakıyor ve araç ileri atılıyor. O balatayı bırakma sesi bile nefret etmeye yeter. Bu nedenle ihtiyaç anında açmalı derim.
    Start-stop araç frene basılıp durdurulduğunda vites de boşa alınırsa devreye giriyor. Tekrar debriyaja basar basmaz araç çalışıyor. Bir gecikme yok sevdim. Ama aynı anda Hill holder da açıksa ışıkta beklerken örneğin ani-gecikmeksizin kalkışlar zorlaşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

Tiguan'ı aldım arkadaşlar...bilahare yorumlarımı eklerim...

hayirli ugurlu olsun gule gule kullanin.

Teşekkürler sağolun arkadaşlar. Darısı daha iyisi olacak şekilde sizin başınıza.

• Direksiyonu çok hafif. Şehir içinde iyide uzun yolda virajlarda yanal rüzgarlarda vs. insanda tedirginlik uyandırabilir.

Esp var; bu iyi oldu.

Motor düşük viteslerde bile 3000 devire kadar banamısın demiyor. Gaza basmışsın basmamışsın sanki umrunda değil. :) Ondan sonra birden karakter değiştiriyor. Güzel bir homurtu ile orta halli bir hızlanma sergileyebiliyor.

Yol bilgisayarında önerilen vites gözüküyor. İlginçtir 1500 devir civarında üst vitese geçmeni istiyor. Yanılmıyorsam 80 ile giderken bile 6.vitesi öneriyordu. Yakıt tasarrufu için herhalde. Yoksa önerdiği viteste ve o hızda araba gaza tepkisiz kalıyor. Ani sollama ihtiyacı olan durumlarda önerdiğinin en az iki vites altında gitmek lazım.

Tabandan yol sesi fazla alıyor. Ama duruyorsun örneğin kapıları kapattığında dış dünyadan koparıyor. Yalıtım genel anlamda iyi.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. S60'a göre artıları var eksileri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 3 Eylül 2013; 1:14:03 >

• hayırlı uğurlu olsun, allah kaza bela vermesin. vw forumlarına fazla takılma ömer hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nekropsi

hayırlı uğurlu olsun, allah kaza bela vermesin. vw forumlarına fazla takılma ömer hocam.

Sağolasın hocam. Daha iyileri sizlerin olsun. Tiguan konusu fena değil. Seviyeli oldukça.

• Hocam Hayırlı olsun.
    Güle güle binin kazasız belasız.
    Bende bir dönem White&night modeline bakmıştım o donanımda ov olmayınca ondan vazgeçmiştik.
    Sonra Crome edition diye aynı donanımda bir model çıkardı ov vites ve 150 bg.
    Bu seferde ''viraj kabiliyeti zayıf'' ve ''3 ay bekleyeceksin'' dediler vazgeçtik.
  • High hocam hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.

Gecen gün tatildeydim Yalova dönüşüne takıldık ve malum sonuç aşırı benzin tüketimi beni de düşündürüyor. Yolda bir de cam çatladı şu sürekli terör estiren sarı kamyonlar yüzünden. Araç üstünü kapatmamış etrafa taşları saçarak ilerliyor, aman dikkat edelim derken taş sıçrayıp camı çatlattı. Gece 4 olduğu için plakayı göremedik, sonrasında yavaşladım ancak kamyon başka yola sapmış heralde bir türlü bulamadım. Yol hali dedik yolumuza devam ettik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Hocam Hayırlı olsun.
    Bende bir dönem White&night modeline bakmıştım o donanımda ov olmayınca ondan vazgeçmiştik.
    Bu seferde ''viraj kabiliyeti zayıf'' ve ''3 ay bekleyeceksin'' dediler vazgeçtik.

Sağolasın hocam. Viraj kabiliyetini deneme imkanı bulamasam da fizik kanunları gereği binek arabalardaki hele s60 daki kabiliyeti bulamam kesin gibi birşey. Sağdan sağdan gideceğiz artık. ov olsa pek kusur bulamayacaktım aslında ama ov olanların fiyat seviyesine çıkınca seçenek çoğalıyor. Örneğin senin yaptığın gibi s60-ıı t4 alınabilir ki çok daha akıllıca olur.

Bir de sorum olacak. Otomotiv sektöründe çalışıyordun yanılmıyorsam. Bilgin vardır diye umuyorum. Doğuştaki çalışan bugün tiguanın şasedinden sorgulamış ve şöyle mesaj atmış.

Ömer abi arkadaş sağolsun sabah incelemiş senin aracı. Doğuş otoda çalışıyor. Senin araç Mez bayisinden alınmış alan kadının adı Beate Berke. Alındıktan sonra da hiç teknik sevise gitmemiş.
    Sizin olayda arada başkasına da satış varsa plaka değişmiş olabilir kuvvetle muhtemel diyor. Ama onlarda görülen plaka MD 273.
    Ancak şasi no güvenilir değil mi dediğimde aracın üstünde ruhsat fotokopisinde var dediğimde kaçak araba getirip burdaki bir şasinin üstüne kaydediyorlar zaten biz buna kaçakçılık diyoruz dedi. Birçok ünlünün vs. bu duruma düşmesinin sebebi de bu dedi. İlk etapta farkedilecek birşey olsa insanlar neden kaçak araba alsın dedi.
    Doğuş otomotivden bilgilerimiz bunlar. Hayırlı olsun ve teknik servis sıkıntılarınız vs. bilgilerde de arkadaş gerekirse yardımcı olacağını söyledi;)
    -----

Bir insan niye satın aldıktan kısa bir süre sonra plakayı değiştirir ki? Bu durumdan endişelenmeli miyim?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Hocam Hayırlı olsun.

Sağolasın hocam. Viraj kabiliyetini deneme imkanı bulamasam da fizik kanunları gereği binek arabalardaki hele s60 daki kabiliyeti bulamam kesin gibi birşey. Sağdan sağdan gideceğiz artık. ov olsa pek kusur bulamayacaktım aslında ama ov olanların fiyat seviyesine çıkınca seçenek çoğalıyor. Örneğin senin yaptığın gibi s60-ıı t4 alınabilir ki çok daha akıllıca olur.

Bir de sorum olacak. Otomotiv sektöründe çalışıyordun yanılmıyorsam. Bilgin vardır diye umuyorum. Doğuştaki çalışan bugün tiguanın şasedinden sorgulamış ve şöyle mesaj atmış.

Ömer abi arkadaş sağolsun sabah incelemiş senin aracı. Doğuş otoda çalışıyor. Senin araç Mez bayisinden alınmış alan kadının adı Beate Berke. Alındıktan sonra da hiç teknik sevise gitmemiş.
    Sizin olayda arada başkasına da satış varsa plaka değişmiş olabilir kuvvetle muhtemel diyor. Ama onlarda görülen plaka MD 273.
    Ancak şasi no güvenilir değil mi dediğimde aracın üstünde ruhsat fotokopisinde var dediğimde kaçak araba getirip burdaki bir şasinin üstüne kaydediyorlar zaten biz buna kaçakçılık diyoruz dedi. Birçok ünlünün vs. bu duruma düşmesinin sebebi de bu dedi. İlk etapta farkedilecek birşey olsa insanlar neden kaçak araba alsın dedi.
    Doğuş otomotivden bilgilerimiz bunlar. Hayırlı olsun ve teknik servis sıkıntılarınız vs. bilgilerde de arkadaş gerekirse yardımcı olacağını söyledi;)
    -----

Bir insan niye satın aldıktan kısa bir süre sonra plakayı değiştirir ki? Bu durumdan endişelenmeli miyim?

Hocam bunlari dusunmek icin cok gec artik :) aklini bulandirma derim.binmeye bak.
    satarken alici cikarir zaten ne var ne yok ortaya o zaman ogrenirsin :)
    senin aldigin satici ismi o bayan mi idi? yani noterde imzayi atan veya vekili oldugu kisi?
    farkli kisi ise satis gormustur , sehir degisikligi olmus olabilir plaka degismistir belki.

edit:bayan gecen sene lufthansa genel muduru olmus.linkedin de bulamadim.
    http://www.xing.com/net/turkmucitler/guncel-haberler-530322/lufthansa-da-gorev-degisimi-turkiye-genel-mudurlugu-gorevine-beate-berke-getirildi-41891907
    bir sekilde arayip sor istersen icin rahat etsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 3 Eylül 2013; 10:48:06 >

• Teşekkür ederim hocam. Sana da geçmiş olsun. Yakıt tüketimi ile ilgili mantıklı hareket LPG taktırmak olur. Benim s60'ı alan abi ikinci gün LPG taktırdı.

Ama değiştirmek istiyorsan benim gibi s60'dan sonra araç beğenememe durumuyla karşılaşman olası.

• 
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.