Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.561
Cevap
77
Favori
626.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: faith55

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volvo-s60-temiz-az-kilometreli-2006-model-28597889/detay
    neyse akşam akşam iyi gevezelik ettim..iftar vakti yaklaştıkça benim kayışlar da gevşemeye başladı saygılar..

Kardeş o ilana baktım yaramaz 4-5 parçada boya var, kazası yok diyor bir de arabayı servise göstermek mümkün değildir diye not düşmüş adam !!
    Üstelik fotoları da karanlık ortamda gece çekimi filan. Boş ver, bu adama selam bile vermem ben !

• o kilometredeki bir aracın koltukları pırıl pırıl görünmeli??
  • Benzer sorunu yaşayan ve merak edenler için...

Akşam iftardan sonra Bahçeşehir'e misafirliğe gittim. TEM'i kullandım ve yollar boş sayılırdı. Dip gazlarla özellikle rampalarda arabayı zorladım. En ufak bir belirti, iz, emareye rastlamadım eski soruna dair.

Erken konuşmakta istemiyorum ama galiba bu sorundan da kurtuldum. Turbo valf'i tam adıyla Boost Pressure Solenoid Valve'yi değiştirmek, hızlanmalardaki kesiklik sorununun, anlayabildiğim kadarıyla çözümü olarak gözüküyor...

Önceki mesajlarımda belirttiğim gibi arka taraftan gelen tıkırtı sorununu amortisör değişikliği ile çözmem, şanzıman yağı değişikliği ile çok daha akıcı vites değişimlerine kavuşmam ve bu kesikli hızlanma sorununu da aşmam (en azından şimdilik) sayesinde bu kısa yolculuktan çok zevk aldım. O ara hızlanmalar, kick-down'lar vs muhteşemdi. Yol bitmesin istedim...Arada s60R hayali kurmadım da değil tabi...

Kısa süreli de olsa 20'li yaşlarımda olduğum gibi bolca adrenalin salgıladım. Bunda bir kaç gündür Top Gear seyretmemin de etkisi muhakkak olmuştur. Şimdilik bu kadar yeter. Efendi şürüş pozisyonuma geri dönüyorum... Bundan sonra amaç "az yakmak"...

• adına sevindim dostum
  • Geçmiş olsun HIGH, bir daha herhangi bir sorun yaşamayasın.
  • Sağolun arkadaşlar...

Bakalım bayramdan sonra annem illa köye gideceğim, özledim diyor. Bir aksilik çıkmazsa inşallah onu bırakmaya gittiğimde daha net konuşabilirim. Bolu Tüneli'ne doğru tırmanalım hele bir. Bakalım ne olacak...

Bir de aynı sorunu yaşayan arkadaşlar benim ipimle kuyuya inmeden önce şöyle güncel yazılım yüklü bir PC'ye bağlatsınlar. Turbo valf'i arızası benimkinde gözükmüştü. Onlarda acaba aynı hatayı verecek mi? Verirse parça fiyatının da uygun olması nedeniyle (115 tl) bence değiştirseler iyi olur. Çünkü sorun öyle gıcık bir sorunki insanı arabadan soğuttuğu gibi verdiği belirti çok daha mühimmiş gibi hissettirip durduk yere sıkıntıya sebebiyet veriyor. O rahatlama için bile verilir heralde o para...

• Merhaba Arkadaşlar
    Bende yıllardır uzaktan uzağa seyreden Volvo sevgimi Allah kısmet ederse bayramdan sonra teslim alacağım bir S60 2.0T ile mutlu sona erdireceğim. Belki o zaman gerçek anlamda bu foruma dahil olacağım. Tüm yazılanları bir solukta dikkatle okudum. Çok faydalı bilgiler var. Herkese ve başta Highwaymouse adlı arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Anlaşılan ben biraz fazlaca para vermişim arabaya. Ama arkadaşınla alışveriş yapmak zordur ne yapalım önemli olan sonuç. Umarım yukarıda bahsedilen sorun ve sıkıntıları mümkün olduğunca geç yaşarım. 2005 model 78000km de S60 premium için 40000tl veriyorum. Biline bir araç,bir kapı sacında doğrultma ve boya var, şehir içinin korkulan ve park edemeyen sürücülerinin birisince yapılmış bir hasar. Bubub dışında sorunu yok. Bana fiyat az fazla gekdi ama çok fazla pazarlık şansım olmadığı için aldık artık .... ne dersiniz?
  • gokaf, Aramıza hoşgeldin.

Alınmış için pahalıymış, yok kötüymüş demek ancak can sıkar. Boşver hayırlısı olsun. Sanırım arkadaşımın dediğine göre bildiğin bir araç. Ucuz diye alırsın bir şey. İki gün sonra bir bakmışsın cebinden 3-5 bin çıkmış bile. Öyle olacağına temiz bir araç olur kafan ağrımaz. Seninkinin km.side fena değil. Genelde bahsi geçen sorunların çıkması için baya var gibi gözüküyor. Belki de hiç çıkmaz. 2005 model daha yeni olduğu için kronik gibi görülen sorunların Volvo tarafından düzeltilmiş olması ihtimali yüksek. Mesela şanzıman sorunu için ben tam net bir rakam duymasam da genelde 2005 ve sonrasında çıkmaz denir.

Ayrıca her ne kadar pahalı almışsın demek doğru olmaz dedimse de eğer olursa, şartlarınızı bilmiyorum, madem akadaşın durumu anlat. Biraz daha indirim yaptırmaya çalış. Yok olmuyorsa da güle güle bin. Keyfini çıkar...

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Sağolun arkadaşlar...

Bakalım bayramdan sonra annem illa köye gideceğim, özledim diyor. Bir aksilik çıkmazsa inşallah onu bırakmaya gittiğimde daha net konuşabilirim. Bolu Tüneli'ne doğru tırmanalım hele bir. Bakalım ne olacak...

Bir de aynı sorunu yaşayan arkadaşlar benim ipimle kuyuya inmeden önce şöyle güncel yazılım yüklü bir PC'ye bağlatsınlar. Turbo valf'i arızası benimkinde gözükmüştü. Onlarda acaba aynı hatayı verecek mi? Verirse parça fiyatının da uygun olması nedeniyle (115 tl) bence değiştirseler iyi olur. Çünkü sorun öyle gıcık bir sorunki insanı arabadan soğuttuğu gibi verdiği belirti çok daha mühimmiş gibi hissettirip durduk yere sıkıntıya sebebiyet veriyor. O rahatlama için bile verilir heralde o para...

Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ben yiğit volvodaki hasan ustaya sorduğumda bana söylediği nedenlerden biri de buydu. eğer benimkinin fiyatı da uygunsa değiştireyim hemen. en azından seçeneklerin birini elemiş olurum.

• arkadaşlar her sabah kalkar kalkmaz yaptığım gibi sahibinden.com u açtım :) tik oldu bende bu. ve biraz gülümsemeniz için şu ilanı paylaşmak istedim
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volvo-s60-volvo-s60-2-5-r-chip-li-30954522/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEZ_TEX -- 5 Eylül 2010; 11:54:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ben yiğit volvodaki hasan ustaya sorduğumda bana söylediği nedenlerden biri de buydu. eğer benimkinin fiyatı da uygunsa değiştireyim hemen. en azından seçeneklerin birini elemiş olurum.

Yalnız hocam yiğit volvo'daki yazılım yeterli midir bilmiyorum ama mutlaka değişimden önce bağlat pc'ye. Hata çıkarsa değiştir. Sonra, belki durduk yere masraf etmiş olursun. Üzülürüm açıkçası...
    @teztex

İlan güzelmiş...
    ARACIM KM Sİ ORJİNAL DİHİLDİR DAHA FAZLADIR
  • Hocam ilan çok güldüm, Allahda sizleri güldürsün. Hem satanı hemde alanı güldürsün... :))) süper doğrusu.
    Ben 2-3bin tl fazla verdim diye sıkılırken iyi geldi doğrusu.
    Highwaymouse arkadaşım artık pazarlık yaptık ve ok dedik keşke 1-2 hafta önce okusaydım bu mesajları daha diri pazarlık yapabilirdim. Zira volvo hayali olan biri için ilk volvosunu alırken böyle bir ufak kazık yemek normal. Ekonomik durum malum çok süper değil. İkizlerim var, bir dünya sağlık sorunu ile uğraşıyoruz zaten, bana zaman kaybettirmeyecek bir şey almak istedim. Bir mktarda vade yapılması söz konusu olunca fazla kasamadım pazarlığı. Kaybedilince geri dönemeyecek tek şey sağlık ve zamandır. Para kısmet olursa kazanırız, olmazsada nasip bize değilöiş deriz. Umarım verdiğim fazlalık ileride, en azından bir süre servislerde para ve zaman kaybetmeme neden olurda, rahat ederiz. Sonuçta güvenlik açısından oldukça güvenli arabalar oldukları malum ülkemiz trafiğinde bir volvoya binmek en azından bir nebzede olsa iç rahatlatıcı oluyor. Daha önce sırası ile Renault 21 Concorde, Astra 1.6, Renault Kangoo 1.4 ve VW Caddy kullandım. Caddy yi sıfır almıştım (2006) satarken çok zorlandım ve son zamanlarda beni üzdü. Arkadaşlar 2006 araba satıp 2005 alıyorum diye dalga geçiyorlar ama Volvo aşıkımı bilen yok tabi. :)) Neyse hayırlısıolsun bakalım. Böylesine güzel, düzeyli ve anlamlı paylaşımlar için tekrar teşekkürler. İzmir'de ki Volvo servisleri ile ilgili bilgi ve tecrübeleri olanlarla paylaşmak isterim. Olmadı servise İstanbula Ankaraya gelip sizlere misafir olmak var işin sonunda :))

• gokaf, Çok içten yazmışsın dostum. Allah c.c. çocuklarınla birlikte mutlu huzurlu ve sağlıklı bir yaşam nasip etsin. Dediğin gibi gerisi çokta önemli değil.

Arabayı teslim aldığındaki izlenimlerini de bizimle paylaşırsan memnun olurum şahsen...

Tüm Volvo'cu arkadaşların Kadir Gecesi'ni de bu vesileyle kutlarım. Hayırlara vesile olur inşallah...
  • Arkadaşlar hepinizin kadir gecesi mubarek olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

gokaf, Çok içten yazmışsın dostum. Allah c.c. çocuklarınla birlikte mutlu huzurlu ve sağlıklı bir yaşam nasip etsin. Dediğin gibi gerisi çokta önemli değil.

Arabayı teslim aldığındaki izlenimlerini de bizimle paylaşırsan memnun olurum şahsen...

Tüm Volvo'cu arkadaşların Kadir Gecesi'ni de bu vesileyle kutlarım. Hayırlara vesile olur inşallah...

En kısa zamanda eğer kısmet olursa teslim alınca izlenimleri burada paylaşacağım. Bu arada fiyat konusunda kafamı çok karıştıran oluyor her kafadan bir ses çıkıyor, ilk zamanlar verdiğim hatta bilerek verdiğim fazlalık için şimdi düşünce bastı.Ama 2. el işinde biraz kalender olmak lazım artık ne yapalım. Kokpite oturunca umarım aldığım zevkle iş değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokaf -- 6 Eylül 2010; 22:50:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokaf

En kısa zamanda eğer kısmet olursa teslim alınca izlenimleri burada paylaşacağım. Bu arada fiyat konusunda kafamı çok karıştıran oluyor her kafadan bir ses çıkıyor, ilk zamanlar verdiğim hatta bilerek verdiğim fazlalık için şimdi düşünce bastı.Ama 2. el işinde biraz kalender olmak lazım artık ne yapalım. Kokpite oturunca umarım aldığım zevkle iş değişir.

Kokpite oturup, biraz kullanınca arkadaşını çağırıp "Kardeş, verdiğim para az bile olmuş..." deme ihtimalin yüksek...

Şaka bir yana aslında bu söylediğimin gerçeklik payı da var. Kokpiti mükemmel, koltukları şahane, önde oturanlar için oldukça ferah, kullanımı zevkli, kendisi ile bütünleşebileceğin bir araba S60.

Fiyatta gözüken fazlalık s60'ın ederi için değil de, piyasadaki emsal ikinci ellere göre olur; olabilir.

Onu da artık önceden dediğim gibi güzellikle ve belli bir anlayış çerçevesinde arkadaşınla çözebiliyorsan ne ala. Yoksa bu saatten sonra canını sıkma. Kimsenin dediğine de kulak asma.

Ayrıca dediğine göre belli bir vade de söz konusu. Detayları bilmesem de bunun fiyata etkisi mutlaka olacaktır. Belki ince bir hesap yapılsa vadeli olmasından ötürü uygun bir fiyata da gelmiş olabilir...

• merhaba..benim de son günlerde baktığım ilanlarda kafama takılan basit ama benim için önemli bir konuda yardıma ihtiyacım olucak..daha önce de yazmıştım, volvoları artık uzaktan sevmek istemiyorum ve bunun için somut adımı atıyorum diye..hernekadar 2008 den 2006 ya model yılı olarak gerileme düşüncesi çevremde hoş karşılanmasa da yapıcak bişi yok..biz birbirimizi sevdik birkeree neyse, ben aradığım araçta biraz hassasım sanırım,bu yüzden de bu süreç uzar mı bilemiyorum..olmazsa olmazlarım var.. 2.0t modeli olucak,sunroof olucak,4 cam otomatik olucak,km 100000 in altında olucak,digital klima olucak..renk tercihim yok çok şükür (bir soru soracaktım neler anlattım yaa!!) sorum şudur ki; klima analog ve digital diye 2 ye ayrılıyor..digital tamam gösterge panelli, rakam arttırma veya eksiltmeli bir sistem..analog ise kırmızı ve mavi sıcaklık göstergeli kolun kademe ayarlı şekilde çevrilebilen bir sistem..standart biçok arabada olduğu gibi..doğru mudur?doğruysa araç resimlerinde gösterge paneli digaital klimalıda da aynı,analog klimalıda da aynı sanki...ayrıca görüntü ve işlevsellik olarak önemi nedir sizce..ben çok mu abartıyorum olmazsa olmazlarım konusunda?SAYGILAR..

• quote:

Orijinalden alıntı: faith55

merhaba..benim de son günlerde baktığım ilanlarda kafama takılan basit ama benim için önemli bir konuda yardıma ihtiyacım olucak..daha önce de yazmıştım, volvoları artık uzaktan sevmek istemiyorum ve bunun için somut adımı atıyorum diye..hernekadar 2008 den 2006 ya model yılı olarak gerileme düşüncesi çevremde hoş karşılanmasa da yapıcak bişi yok..biz birbirimizi sevdik birkeree neyse, ben aradığım araçta biraz hassasım sanırım,bu yüzden de bu süreç uzar mı bilemiyorum..olmazsa olmazlarım var.. 2.0t modeli olucak,sunroof olucak,4 cam otomatik olucak,km 100000 in altında olucak,digital klima olucak..renk tercihim yok çok şükür (bir soru soracaktım neler anlattım yaa!!) sorum şudur ki; klima analog ve digital diye 2 ye ayrılıyor..digital tamam gösterge panelli, rakam arttırma veya eksiltmeli bir sistem..analog ise kırmızı ve mavi sıcaklık göstergeli kolun kademe ayarlı şekilde çevrilebilen bir sistem..standart biçok arabada olduğu gibi..doğru mudur?doğruysa araç resimlerinde gösterge paneli digaital klimalıda da aynı,analog klimalıda da aynı sanki...ayrıca görüntü ve işlevsellik olarak önemi nedir sizce..ben çok mu abartıyorum olmazsa olmazlarım konusunda?SAYGILAR..

Doğrusu s60'daki standart ve opsiyonel donanımları bilemiyorum. Business, Sport gibi bazı donanm seçenekleri var ama bunların barındırdığı özeliklerde model yılına göre değişiklik arz edebiliyor. Ayrıca bu hazır paketlerden birini aldıktan sonra yine keyfine göre donanım ekleyebiliyorsun. Dolayısıyla donanımsal özellikler olarak çok farklı s60'lar olabiliyor.

İsediklerine gelirsek... 2.0t demişsin. Bu kolay.Ağırlıklı satışlar bu motor seçeneğinde olmuş zaten.

4 cam otomatik demişsin. Bu sınıftaki bir otomobilde hele de 2006 model civarında çevirmeli kol olacağını sanmıyorum. Varsa da nadirattandır heralde.

Sunroof benim s60'da var. Ama kaç kere kullandın desen, iki elin parmaklarını geçmez. Çok sıcak havalarda açarsan kafan pişiyor. Hızlı giderken açsan içerisi toz oluyor. Soğukta zaten açamıyorsun. Fakat arabaya bir ferahlık kazandırdığı da muhakkak...

Klimanın ise analoğu var mı inan bilmiyorum. Eğer varsa tercihin digital klimadan yana kullanılmasında fayda var. Aradaki en önemli fark: Analog olanda arabanın içindeki sıcaklık ne olursa olsun ayarladığın fan ve derecede üflemeye üflemeye devam eder. Digitalde ise sen istediğin sıcaklığı ayarlarsın. O fan hızından tut, hangi bölgeye ne kadar üfleyeceğine kadar tüm kararları duruma göre kendi ayarlar. Örneğin arabanın iç sıcaklığı 35 derece olsun. Sen 22 dereceye ayarladığında ilk başta çok hızlı fan hızında üfler. Sonrasında araba iç sıcaklığı hedef değere yaklaştıkça kademeli olarak fan hızını düşürür...gibi...

• cevap için teşekkürler HiGHWAYMOUSE..4 camdır,analog klimadır bunların hepsini mevcut ilan verilerine göre söyledim..bana da mantıklı gelmiyor 2006 model civarı s60 araçta çevirmeli kol olsun cam açmak için ama araç özelliklerinde öyle yazınca..bazı insanlar da çok fazla dikkat göstermiyor demek ki araç özelliklerine..en temizi merak uyandırdıysa birebir iletişime geçmek tabi..sunroof olayı da dediğin gibi kullanılmasa bile gökyüzünü görmek aracın içine bir ferahlık veriyor bence de.. Bu arada s60 için en hoşunuza giden renk hangisidir?siyah yakışıyor mu sizce?s40 a siyahı çok yakıstırıyorum ama s60 da siyah biraz boğucu mu duruyor ne... HiGHWAYMOUSE senin aracı rengi çok hoş kesinlikle..2005 ve sonrasında hiç görmedim o rengi dee!!seçme sansım olsa kesinlikle o renk isterdim..
  • http://www.sahibinden.com/tr/otomobil-karsilastir/?supercode[0]=1880292&supercode[1]=&supercode[2]=#/tr/otomobil-karsilastir/?supercode[0]=1880305&supercode[1]=1880290&supercode[2]=1880361

ufak bir karşılaştırma yapmak ve paylaşmak istedim.
    HIGH hocam 2.3t5 mi yoksa 2.0t mi deseler ikiside karşınıza konsa hangini seçerdiniz?

birde geçen gezinirken bir video ilişti gözüme şuan nerede izledim hatırlamıyorum, otomatik vitesli araçlar hakkında bilgi veriyordu ve gazı ilk kalkışta köklemeyin diyordu. bazı durumlarda haldır huldur kalkmak gerekiyor, çok zarar verirmiyiz şanzumana onu merak ediyorum..

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.