< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Temmuz 2025; 11:54:32 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (823. sayfa)

-
-
Evet kesinlikle yapılıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese selamlar. Eve kurutma makinesi ihtiyacı doğdu. Evdeki eşyalar Siemens. Kurutma makinesinde hangi markadan bakalım, devam edelim. Üst modellerden hangi marka tavsiye edersiniz.
-
kurutma makinesi ile ilgili bir sorum olacak.
yeni olduğu için bilemiyorum.
çamaşırlar yıkandı hemen kurutma makinesine attım.
2 saat sonra yani saat 15 te bitecek görünüyor. ama ben işten 18 gibi geleceğim. bu 3 saat makine içinde durması yanlış bir durum mudur?
süre ertelemeyi de bilemediğim için ayarlayamadım. 3 saat geç başla yapabilseydim süper olacaktı. şu ayarlardan hangisini seçmem gerekirdi 3 saat sonra başlaması için?
-
en faydalı icatlardan birisi gerçekten.
-
Siemens makinenizdeki program özelliklerini bilmediğimden süre erteleme konusunda net birşey tarif etmem zor.
Ama Kullanım Kılavuzundan gördüğüm kadarıyla digital ekrandaki " Kalan süre " butonuna bastığınızda karşınıza çıkan" Program bitiş zamanı " seçeneği ile ile çamaşırlarınız için ayarladığınız programın saat kaçta biteceğini ayarlayabiliyorsunuz sanırım.
Mesela 1,5 saatlik bir Kurutma programı seçtiniz.Siz evden saat 15:00'te çıkacaksanız ve 18:00'de evde olacaksanız kalan süreyi 3 saat olarak ayarlamak gerekir diye tarif edilmiş.Böylelikle makine saat 16:30'da kurutmaya başlayacak ve saat 18:00'de kurutma programını ( yaklaşık olarak tabii ki ) bitirecektir.
Diğer yandan kurutulmuş çamaşırların makine içinde 3 saat gibi uzun süreli bekletilmesi ; elbette kurutulan çamaşırlarda kırışıklıklara yok açacaktır ve tavsiye edilmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Temmuz 2025; 17:33:2 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
çok teşekkür ederim yardımınız için
kurutma makinesinde her defasında kapak içindeki tiflik filtresini yıkamak gerekiyor mu? yoksa 3 4 yıkama idare eder mi?
-
Tiftik filtresi tabii ki her kurutma sonrası muhakkak temizlenmeli ve atık su kabı da ( eğer gidere bağlanmadıysa ) her kurutma sonrası boşaltılmalı.
Bu iki işlemi bir rutine bağlayın ve her kurutma sonrası bu ikisini düzenli bir şekilde yapmayı alışkanlık haline getirin.
Kondenserin ise ( eğer ki makinenin kondenseri otomatik temizleme özelliği yoksa ) ; normal kullanımlarda 15 günde bir , sık kullanımlarda ise haftada bir elektrik süpürgesi ile tozunun alınması oldukça önemlidir ve ihmal edilmemelidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 10 Temmuz 2025; 23:47:18 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çamaşırlar 3 saat içinde bekleyebilir pek bir sorun olmaz kırışık önleme tuşu makine programı bitirdiğinde siz çamaşırları alana kadar tamburu her 2dk da bir döndürür kırışmasını engeller
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba. Bu değerli bilgiler için öncelikle herkese teşekkür ederim. Bir süredir araştırma yapıyorum dışarda sordukça ya da forumu okudukça kafam karışıyor da karışıyor.
Genel olarak sormak gerekirse öncelikle banyoya koyamayacağım, elbiseleri (söylenenlerden ötürü) küçültmeyecek ve yeni doğan bebek eşyalarına da uygun bir kurutma makinası almak istiyoruz.
20-25 bandında f/p bir ürün tavsiyeniz var mıdır?
Selamlar, kurutma makinesi almaya niyetlendik. Konuyu geriye dönük epey okudum. Chatgpt yardımıyla biraz araştırdığım modelleri kıyasladım fakat bazı soru işaretleri için tecrübeli yorumlara ihtiyacım var. Bu sorular genel olarak araştırma yapan arkadaşlarında şüphelerini giderecektir.
- LG gibi otomatik kondenser temizleme sistemi bulunan cihazların katma değeri nasıl, elle temizlemek daha mı sağlıklı?
- Karşılaştırdığım cihazların filtre, kondenser temizleme durumlarını bilmiyorum, bu yönde tavsiye edilmeyen cihaz varsa listeden çıkarmak isterim.
- Yerli firmalara yedek parça tedariği sebebiyle daha sıcak bakıyorum fakat LG-Electrolux artılarıyla cezbediyorsa değerlendirmek isterim.
- Bosch, siemens, profilo gibi markalar israil boykotu sebebiyle kara listemde. bu sebeple birazda aşağıdaki seçeneklere yönelmek durumunda kaldım. Bunların dışında alternatiflere açığım.
Fark yaratan nokta atışı bir özellik işimi kolaylaştırır, fiyat-performans da önemli tabi. Şimdiden usta yorumlarınız için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilge43 -- 15 Temmuz 2025; 20:25:44 >
-
Yaklaşık 3,5 aydır Electrolux EW8E394MT modelini kullanıyoruz evde ve çok memnunuz.Bu model her ne kadar Electrolux’ün üst segment modellerinden biri de olsa ona çok takılmayın.Electrolux’un diğer kurutma makinesi modelleri de oldukça başarılıdır.Dolayısıyla makinede aradığınız özelliklere ve bütçenize göre alacağınız modellere siz karar vereceksiniz.
Temizleme detaylarına gelirsek ;
Electrolux’ta ve diğer tüm markaların kurutma makinelerinde ; her kurutma sonrası tiftik filtresini muhakkak temizlemek zorundasınız.Bu her kurutma sonrası yapılması gereken bir temizlik.
Kondenser temizliği konusuna gelirsek ; Electrolux’te kendi kendine temizleme özelliği yok.Bu yüzden makineyi kullanım sıklığınıza göre ; haftada 1 yada 15 günde 1 elektrik süpürgesi ile kondenserde biriken hav-toz v.s’yi almanız yeterli.Çokta elzem birşey değil aslında.
Diğer marka ve modelleri ise ; bizzat kullanan arkadaşlar anlatır sanırım…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 16 Temmuz 2025; 14:44:32 >
-
Merhaba,
Arçelik 900 KMX makineden kazan dönerken vidyodaki gibi sürtme sesi benzeri bir ses çıkmaya başladı.
Teknik servis sesin normal olduğunu, en baştan beri zaten bu sesin var olacağını iddia etti ama sadece son zamanlarda bu sesin çıkmaya başladığını söyleyince mümkün değil vs. diye geçiştirip gittiler.
Benzer bir problemi yaşayan oldu mu? Normal midir, nasıl bir yol izlenmeli?
-
Ritmik tak gelen ses normal değil gibi duruyor, kazanla conta arasına birşey kaçmış olabilir. Şikayet oluşturabilirsiniz tekrardan.
Beyaz Eşya Tamir Servisiyoutube
kurutma makinesi ses sorunuhttps://www.youtube.com/shorts/OKCxkWmBN-0?feature=shared
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
2 Yıla yakın süredir Beko KM82B modelini kullanıyorum. Ara ara özellikle çocuğun çamaşırlarda gri gri lekeler oluyordu, bende heralde çocuk üstüne bişeyler döküyor, deterjanıda kimyasalsız olsuğu için çıkartmıyor falan diye düşünüyordum. Son zamanlarda yeni aldığım tshirtlerde de lekelenmeler, atletlerimdede lekelenmeler olduğunu farketmeye başladım. Deterjanı değiştirdim yine devam etti. çamaşır makinasını temizledim güzelce yine devam etti. En son olarak tahminlerim doğrultusunda kurutma makinasının iron finish özelliği var ordan su püskürtüp buhar yapmaya çalışıyor (sözde buharlı kırışıklık açma özelliği diye itelemişlerdi bana ama buhar değil su atıyormuş meğer) sanki lekeler su püskürtme lekesi gibi geldi. Şikayetvar da bunun gibi birsürü şikayet olduğunu gördüğümde şaşırdım
-
Selamlar, evdeki çamaşır buzdolabı klima samsung tek ekrandan mobil uygulamadan görüyorum bildirim atıyor aşırı işime yarıyor.
O yüzden samsung tarafında iyi bir model tavsiyesi alabilirmiyim 9kg ideal bize.
Yok samsung kurutmada iyi değil derseniz diğer marka model önerisinede açığım. Giriş seviye değil orta üstü bir model bakıyorum.
-
Hazne yada fısfıs motoru küf yapmış olabilir. Hazneyi hiç temizlediniz mi?
Şu anda elektrolux harici buhar jeneratörü yok sanırım. Buhar jeneratörü ekstra elektrik harcıyor ve ek maliyet diye vazgeçtiler herhalde.
Eski arçeliklerde buhar jeneratörü vardı, bırakıp fısfısa geçtiler. Bazı modellerde ondanda vazgeçtiler, sadece kazan içindeki tokaçlardan birine su dolduruyorsunuz o kadar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Su atan hazne yerinden çıkmıyor ki temizleyebileyim. Ayrıca küf olsa sonraki yıkamalarda çıkar. Enteresan bir şekilde lekeler daha sonra asla çıkmıyor. Açık renk kıyafetlerimin artık birçoğunda, atletlerimin hemen hepsinde az çok olsada bu lekeden bar. Hatta eşimin beyaz bi tshirti komple leke leke oldu. Servis kabulde etmiyor kurutucudan olduğunu. Bende 2 yıldır kullanmama rağmen buhar özelliği yok diye thh ye başvurucam iade etmek için. Reklamlarında bile o hazneden buhar attığını gösteriyor, ürün üstündeki görselde buhar olarak gösteriyor. Komple yanıltıcı ürün. Bakalım ne çıkacak
Hocam miele bsh vs de benzer fısfıs var. Bu firmalar hep birbirini taklit ediyor, biri ne yaparsa diğeride aynısını yapıyor.
Fısfıs olduğu için, kazanda buhara dönüştüğü için buhar yerine iron finish, iron assist falan diyorlar artık. Sıcak kazana fısfıs atınca buhar oluyor hesapta.
Electrolux harici buhar atan kalmadı sanırım bizim piyasada. Ama leke yapması tabi hoş değil. Electroluxde buhar jeneratörü olduğu için klavuzda sadece saf su ile kullanın yazıyor.
Lekeler yağ bazlıysa yağçözle vb müdahele edip, oxi vb leke çıkarıcılar ile yıkarsanız lekeler çıkabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Peki sizce tüketiciyi yanıltıcı reklam değilmi, reklamda resmen pıs pıs buharı basıyor gösteriyor. Ticaret bakanlığı neden müdahale etmiyor ki, ya şikayet gitmedi yada işlerine geliyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X