Şimdi Ara

kabuğu soydum izi kaldı+resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
24.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uçuk çıkmıştı ağzımda kızla buluşacaktım 1 hafta sonra alalacele soydum kanattım falan şimdi geçti düzeldi ama pembe-mor arası bir iz kaldı bunu nasıl geçiririz bilen varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApAtHe89 -- 21 Şubat 2008; 22:18:04 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uçuk İzi Kaldı: Nedenleri ve Çözümleri

Uçuk, ağız ve burun çevresinde oluşan, Herpes simpleks virüsü (HSV) kaynaklı bir deri enfeksiyonudur. Uçuk iyileştikten sonra ciltte kalan kırmızımsı veya koyu renkli izler, estetik kaygılara neden olabilir.

Uçuk İzi Neden Kalır?

• Yanlış Tedavi: Uçuk tedavi edilmediğinde veya yanlış tedavi edildiğinde iyileşme süreci uzar ve iz kalma riski artar.
    • Şiddetli Uçuk: Şiddetli uçuk enfeksiyonları, ciltte daha derin hasarlara ve buna bağlı olarak daha kalıcı izlere yol açabilir.
    • Koyu Ten Rengi: Koyu ten rengine sahip kişilerde, uçuk iyileştikten sonra hiperpigmentasyon (ciltte koyulaşma) oluşabilir ve bu da izlerin daha belirgin olmasına neden olur.
    • UV Maruziyeti: Uçuk iyileşme sürecinde güneş ışığına maruz kalmak, izlerin koyulaşmasına ve kalıcılaşmasına neden olabilir.

Uçuk İzi Nasıl Geçer?

• Sabırlı Olun: Uçuk izlerinin tamamen geçmesi zaman alabilir.
    • Güneşten Korunun: Uçuk iyileştikten sonra güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının veya güneş kremi kullanın.
    • Hassas Cilt Bakımı Yapın: İzlerin olduğu bölgeye nazikçe davranın. Sert ovma veya peeling yapmaktan kaçının.
    • Aloe Vera Kullanın: Aloe vera, ciltteki iltihabı azaltıcı ve yara iyileştirici özelliklere sahiptir. Uçuk izlerini hafifletmek için aloe vera jeli uygulayabilirsiniz.
    • C Vitamini Serumu Kullanın: C vitamini, ciltteki kolajen üretimini destekler ve yara izlerinin görünümünü azaltır. Uçuk izlerini hafifletmek için C vitamini serumu kullanabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Uçuğu sıkmak veya kaşımak iz kalma riskini artırır.
    • Uçuk izleri için reçetesiz satılan kremler veya jeller genellikle etkili değildir.
    • Uçuk izleri ciddi bir şekilde sizi rahatsız ediyorsa, bir dermatoloğa danışmanız önerilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Epitelizan-Sikatrizan bi krem falan kullan (Bephanthene krem, Madecassol krem, Fito krem vs..)

Bi de uçuk daha yeni çıkarken "Vectavir" krem kullan çok çabuk iyileşir.. Hatta çıkmasını bile engelleyebilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: nrglife

Epitelizan-Sikatrizan bi krem falan kullan (Bephanthene krem, Madecassol krem, Fito krem vs..)

Bi de uçuk daha yeni çıkarken "Vectavir" krem kullan çok çabuk iyileşir.. Hatta çıkmasını bile engelleyebilir..

uçuk geçti ama deride iz kaldı onu giderir mi bu kremler?
  • ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ApAtHe89

uçuk geçti ama deride iz kaldı onu giderir mi bu kremler?

3 kuruşa 5 köfte yok..

İyileşmesi her halükarda biraz zaman alacak.. İlk satırda yazdığım kremlerden birisi (Fito'yu tavsiye ederim) iyileşme sürecine yardımcı olur ok?

*** Sadece tavsiyedir, daha ciddi bir durum olduğunu hissediyorsan vakit geçirmeden bi doktora git ok?

• o renk asla geçmez,hiç bekleme,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Akşam ne izledin seni hınzır
  • quote:

Orjinalden alıntı: e.b.a.i

o renk asla geçmez,hiç bekleme,

ciddimisin
  • çocuk ken bende de çok çıkardı geçiyo merak etme

bende soyardım biraz iz kalırdı daha sonra geçerdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ApAtHe89

quote:

Orjinalden alıntı: e.b.a.i

o renk asla geçmez,hiç bekleme,

ciddimisin

4 arkadaşımdada geçmedi,babamın arkadaşlarındada 20 senedir var onlardakide geçmedi,yolmayacaktın,
  • zaman herşeyin ilacı genç dostum
  • Zamanla geçer..
  • peki zovirax sürsem etki edermi? hızlandırır mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.