Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (3131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Ceteris Paribus Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
62.725
Cevap
1.529
Favori
2.794.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
58. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 31293130313131323133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun, lidar var ama içe gömülü ve sadece önünü tarıyor.

Yazılım stabilitesi sağlandıysa ben de almayı düşünüyorum.

Detaylı yorumunuzu bekliyor tüm forum :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

- Aleti ilk kurup evi haritalandırdıktan sonra hiç su vs koymadan kazara çalıştırdım. Olmayan suyla mop'u yıkamaya çalıştı, robotu doldurmaya çalıştı, robot silme & süpürmeye çıktı, istasyona geri dönüp mop'u yıkamaya çalıştı ve kurutmayı başlattı. Kısaca istasyonda muhtemelen sıvı sensörü yok, şok oldum. Sonrasında istasyona koyduğum sıvı bitsin, uyarı verip vermemesine göre burayı tekrar güncellerim.

- Süpürmesi baya normal süpürgeyle süpürüyor gibi. Süpürme işleminde özellikle halıda normal süpürge kıvamında yüksek ses geliyor, düz zeminde o kadar yüksek ses yok. Temizlemesi baya iyi diyebilirim. Mop kaldırması kalın halılar için çok uygun değil gibi. Bendeki ince halı olduğundan ıslatma vs sorunu olmadı ama kalın halılarda bu sorun yaşanır gibi duruyor.

- Mop'lamada baya başarılı. Kenar kısımları 2 kere temizlemeyi seçseniz bile 1 kere geçtiği için istediğim performansı göremedim ama iç kısımdaki performansı baya iyi. Mop ıslatmasını orta seviye yapmama rağmen yerde fazla sıvı izi bırakıyor, bunu ayarları düşürerek dengelemeye çalışacağım. Mop temizliğini süre/oda/robot tankındaki sıvı durumuna göre ayarlayabiliyorsunuz. Temiz & kirli su tankları hacimleri küçük, daha sık tank dolum/boşaltım yapmanız gerekecek.

- Haritalandırmayı gündüz yapınca problem yaşamadım, ancak engel & no gone zone tanımında bazı limitlemeler var ve can sıkıcı. Dikdörtgen şeklindeki engel alanını tanımlarken minimum 1mx1m alana tanımlama yapabiliyorsunuz. Buradaki problem şu; tv ünitesi altında ben 2mx30cm alanı kablolar vs olduğu için robot oraya girmesin diye engellemek istiyorum ama min değer 1m olduğu için & orasının arkası başka odaya denk geldiği için bunu yapamıyorum. Alanı ev dışına taşırarak diğer yerlerde bunu çözdüm ama yüksek minimum no gone zone parametrelerinin 1m+ olması çok kötü.

- Cihazda gardiyan modu gibi bir moddan bahsediliyordu ancak bulamadım. Uzaktan robota bağlanıp kamerasıyla evi kontrole edebiliyor ve mikrofonla konuşabiliyorsunuz.

- Hızlı şarj muhabbeti baya başarılı. Mop yıkarken şarjı %6 dolduruyor. Yüksek vakum gücünde çalıştığında bataryası biraz hızlı azalıyor ancak hızlı şarjla bunun üstesinden gelmişler. Başta bana çok gerekli bir özellik gibi gelmiyordu ancak büyük evler için fark yaratır.

Trust me i'm an engineer

• Midnightmrt M kullanıcısına yanıt

Bence gereksiz.

Yere dökülen sıvıyı da çekmiş derken... yani normal koşullarda zemindeki sıvı fırça tarafından içeri atılıp toz haznesine girmeye çalışsa da hazne filtresine takılır ve haznenin içine dolmaz. Fırça mekanizmasından içeriye normal koşullarda zemine dökülen su giremez. Zaten bu güne kadar bataryayı çıkarmadılar ise açmamış olmaları önemli değil, batarya devrede olduğu için anakartta akım var demektir. Bir şey oldu ise çoktan olmuştur.

Ancak yine tekrarlayayım, zeminde yükseklik kazanmamış su birikintisinin robota zarar vermesi zor bir ihtimaldir.

Duvar ünitesine elle koyduğunuzda şarja başlıyor mu?

Saros serileri dünya genelinde erken dökülüyor ve bunlar genellikle yazılım sorunu değil. Garanti servise yönlenmenizi öneririz.

Q revo C

Bilgilendirme için teşekkürler

Hocam inceleme için teşekkürler, cihaz yüksekliği 98 mm gözüküyor, yatağım 102-103 mm gibi. Altına girer mi, bu şekilde yükseklik deneyimlediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakizmr -- 17 Ekim 2025; 11:51:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam Ecovacs t30c aldım t30 pro ile benzer fiyatta sanırım T30c daha iyi

Halı ile parke geçişlerinde bir karış kadar alan otomatik modda moplamıyor çoğu robot. X11 de bu nasıl?

Bizim evde 1.5 metre genişlikte bir koridorda 1 metre genişlikte halı var. Halının kenarlarında kalan 20-30cm parke kısımlarını silemez değil mi bu süpürge de?

Robotun halılarda ilginç bi algoritması var. Halıya denk geldiğinde dış yüzeyinden başlayacak şekilde halıyı içe doğru süpürüyor. Köşeyi silme ihtimali ruloyu uzattığı senaryoda olabilir, halı sensörü neresine geliyor ona bakmak lazım.

Trust me i'm an engineer
  • burakizmr B kullanıcısına yanıt

kurtarıyorsa girer hocam. Benim de banyodaki dolabın altına baya silme giriyor, kaç mm ölçmedim hiç ama akşam ölçerim

Trust me i'm an engineer
  • Arkadaşlar 9 cm uzunluğunda saçakları olan halılarda kullanabileceğimiz model var mı?

Fotoğrafını ekledim.

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU]

@Hepsirobot hocam tavsiyenize ve tecrübenize ihtiyacımız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night Hawk -- 18 Ekim 2025; 9:31:43 >

Robotu geçtim, bunlar kablolu elektrik süpürgeleri için bile dert. Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] 

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • Night Hawk kullanıcısına yanıt
    Ben kestim saçakları overlok yaptırdım. Bununla baş edecek model yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.