Şimdi Ara

Hap Yutamıyorum ! [Delirecem.gif]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde hiç hap yutamıyordum.. (4 ay kadar önce) sonra bi arkadaşın fikiri ile yoğurdun arasına koyup yuttum..sonra geliştirip su ile yutmaya başladım adam gibi.. 1 haftadır yine yutamıyorum.. Psikolojik gibi geliyor ancak nasıl çözerim bu sorunu ? Lütfen yardım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnspnky -- 4 Ekim 2007; 19:29:00 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hap Yutamıyorum!

Hap yutmakta zorlanıyorsan endişelenme, yalnız değilsin. Birçok kişi hap yutmakta zorlanır ve bunun için çeşitli çözümler mevcuttur.

Hap Yutma Probleminin Nedenleri

Hap yutma problemi, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir:

• Küçük ağız veya dar boğaz
    • Dil üzerinde hassas bölgeler
    • Anksiyete veya yutma korkusu
    • Boğaz veya yemek borusu darlıkları

Hap Yutmanın Püf Noktaları

Hap yutmakta zorlanıyorsan, aşağıdaki püf noktalarını dene:

• Hapı başını arkaya eğerek yutmayı dene.
    • Hapı ezerek veya parçalayarak yutmayı dene. (Doktoruna danışmadan hapı ezme veya parçalama.)
    • Hapı suda eriterek veya yoğurt gibi yumuşak yiyeceklere karıştırarak yutmayı dene.
    • Hapı ağzının en arkasına, dilinin üzerine yerleştirerek yutmayı dene.
    • CEC 1000 mg suda eriyen gibi haplar, suda çözünerek yutulmasını kolaylaştırabilir.

Diğer Çözümler

Bu püf noktaları işe yaramazsa, aşağıdaki çözümleri deneyebilirsin:

• Hap yutma cihazları: Hapları yutmanı kolaylaştıran cihazlar mevcuttur.
    • Tedavi: Yutma korkusu veya anksiyeten varsa, bir terapist bu sorunları aşmana yardımcı olabilir.
    • Boğaz spreyi: Boğaz spreyi, boğazını uyuşturarak hap yutmayı kolaylaştırabilir.
    • Doktor konsültasyonu: Yutma problemin devam ediyorsa, altta yatan bir tıbbi durum olup olmadığını kontrol etmek için bir doktora başvurmalısın.

Hap yutmakta zorlanıyorsan, pes etme. Yukarıdaki çözümleri deneyerek, hap yutmayı daha kolay hale getirebilir ve sağlığına kavuşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hapi ezerek ic belki olur
  • nası ya
    kuru kuru yutmaya çalışma su ile yut
  • aynen yaa bende yutamıyorum ama eskiden aha kötüydü mecbur kalınca bi güzel yutuyorum
  • ben de asla hap yutamam
    hep çiğneyerek yutuyordum
  • @darkblaziken

Antibiyotik falan hep ezerek içiyordum ama hem etkisi gidiyormuş hem de çok sağlıklı bir olay değilmiş.

@fredcoder

• valla ben body yaparken protein hapı yutuyom 2cm boyu vardır rahat iş beyinde bitiyo kafanı havaya dik hapı at sonra bol su iç hapı düşünme yutarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hap yutamıyorum !!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deathulazam

valla ben body yaparken protein hapı yutuyom 2cm boyu vardır rahat iş beyinde bitiyo kafanı havaya dik hapı at sonra bol su iç hapı düşünme yutarsın

Aynen hocam ya.. Ağzımda hapın old. düşününce yutamıyorum.. Tamamen psikolojik bir olay... hap öne gidiyor böyle..

@NGabbyNGage

• hap yutamıyosan iğne yaptırabilirsin tabe tırsmıosan şahsen iğneden tırsıom
  • hapı al ağzına suyu içmeye başla hapı unut su midene inince bi bakmışın hap yok.hap yokmuş gibi iç suyu nasıl indiğini bile farkedemiyosun
  • bi yöntem daha var ben buldum

4-5 bardağa su doldur birine hapı at bardağa bakmadan iç suları hapı farketmessin böylece yutarsın
  • o zman hayatında hiç 'hapı yuttum' sözünü kullanmadın di mi
  • En iyisi LaZPaRaToR'un düşüncesi
  • Ezerek suya atarak ytmayı deneme.Bazı hapların direk mide de çözünmesi filan lazım.Dilin de bile çok durması sakıncalı...

hapı ağzının derinliklerine koy.Dilinin ucuna alma.Dayan suya sonra
  • bende yutamıyorum hep toz alıyorum öyle alıyorum
  • 10 yaşımdayken ben de hap yutamazdım. Hatta annem zorla yutturmaya çalışırdı da bütün evi ayağa kaldırırdım, ağlayıp zırlardım.
    Sonra yaş kemale erince herşey düzeliyor.
  • bazı hapların ezilmemesi lazım o yüzden hapı ağzıma atıorum hemen hemen boğazımın oraya gelio suyu da içiyorum hap harekete geçio başımı tavana dikiyorum tam geriye gidince yutkunuyorum sonuç : hapı yuttum
  • Arkadaşlar kendinize göre çözümler üretmeyin tehlikeli olabilir. Bir hap yutularak alınmalı deniyorsa başka bir seçenek yoktur aman diyim adam boğulmayayım derken başka bişeyden gitmesin
  • bendede vardı kasma kendini gevşe rahat gider

şimdi bence no problem

hap fobi :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: kArpUz3

bazı hapların ezilmemesi lazım o yüzden hapı ağzıma atıorum hemen hemen boğazımın oraya gelio suyu da içiyorum hap harekete geçio başımı tavana dikiyorum tam geriye gidince yutkunuyorum sonuç : hapı yuttum

+1
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.