Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (641. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
900.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 639640641642643
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar versionum 31.0.016 ve bu zamana kadar hiç bi hack yöntemiyle uğraşmamıştım sertifikam vardı bugün yükledim yeni versionu ve GeceBekcisi arkadaşımın dediği proyu yüklemeye çalıştım hiç bir şekilde yükleyemedim ve hacklemeye karar verdim realceday arkadaşın anlattığı şekilde hack yaptım cihaza sonrasında GeceBekcisi arkadaşımın dediği proyu yani Psiloc Xelnex Lite ı sorunsuzca yükledim...
  • Rica ederim realceday ..yalnız psiloc uygulamasını kaldırmak zorunda kaldım tus kilidine girmiyordu makine =)
  • Ben halen v20 deyim hack ilemi sanırım başarıyla tamamlandı artık yeni fw e geçebiliriz.Peki bana bir öneriniz varmı v20 den geçiştedirek fw atsam hacke gerek kalırmı sertifikam yok hala ip mart sertifikay konusunu kapamış şu an için artık dağıtmıyor. opda yada güvenemedim imei ortalığa yazmak istemiyorum.
  • http://www.youtube.com/watch?v=EaPWfZvl82s bir bakabilirsiniz hackle ilgili.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cradl3

Ben halen v20 deyim hack ilemi sanırım başarıyla tamamlandı artık yeni fw e geçebiliriz.Peki bana bir öneriniz varmı v20 den geçiştedirek fw atsam hacke gerek kalırmı sertifikam yok hala ip mart sertifikay konusunu kapamış şu an için artık dağıtmıyor. opda yada güvenemedim imei ortalığa yazmak istemiyorum.

Y:\Sys\bin klasörlerini oluştur.
    installserver.exe dosyasını bu klasöre kopyala.
    firmware update yap. kendinden hackli oluyor cihaz ;)
    tüm dosyalara erişmek için Modo progrmını yüklemeyi unutma ;)
  • quote:

Ben halen v20 deyim hack ilemi sanırım başarıyla tamamlandı artık yeni fw e geçebiliriz.Peki bana bir öneriniz varmı v20 den geçiştedirek fw atsam hacke gerek kalırmı sertifikam yok hala ip mart sertifikay konusunu kapamış şu an için artık dağıtmıyor. opda yada güvenemedim imei ortalığa yazmak istemiyorum.

v30 veya üstüne terfi edersen modifiyeli installserver.exe kullanabileceksin ve bu tüm imzasız programları yükleyebileceğin anlamına geliyor

ama platform güvenliği henüz kırılmadığı için C:\sys ve C:\resource dizinleri üzerinde işlem yapan programları (resource cleaner, activestandby mod vs) kullanamayacaksın

ve bu klasörlerde düzenleme yapmak için (TCB yetkisine sahip başka bir dosya yöneticisi çıkana dek) Modo'ya mahkum kalacaksın (sen de benim gibi X-Plore bağımlısıysan diye söylüyorum)

niye bu klasörlerde düzenleme yapayım dersen, bir gün otomatik başlamanı istemiyorum dediğin halde yine de otomatik başlayan bir program olursa (microweather, flipsilent aklıma ilk gelenler) buradan müdahale edebiliyorsun yalnızca.

• arkadaşlar nokia n82 black çıktımı türkiyede.çıkmadıysa isteyene yurtdışından getirebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Mesajları silmekteki amacım cidden bazı arkadaşlara bu bilgilerin fazla gelebilmesi, ayrıca karşılaştığım bir takım şeyleri analiz edip oradan sonuca ulaşmaya çalıştım hepsi bu.

Şurada altı üstü kendi üretimimiz olmayan, içinde en ufak kodumuzun olmadığı ve cihazdan cihaza değişkenlik gösteren bir yazılım sistemi üzerinde doğal olarak gidişatı derinlemesine bilmediğimiz için sonuçlardan yola çıkıp fikir üretip düşünce paylaşıyoruz burada, yanılıyorsak da efendi gibi kabulleniyoruz; buna rağmen senin iddiaya girmişiz de ben kaybedince kaçıyormuşum gibi tutumunu ve realceday'in zafen nidalarını anlayamıyorum.

Ama yine de için rahat etmeyecekse imzama bir gün bir konuda yanılmıştım ve Fatih_BaKeR ve realceday bana bunu gösterdiler, aslansınız kaplansınız yazayım gönlün olsun?

Mesajlarını silme cümlesi şakaydı ama şaka olduğunu anlayamamış hemen alınmışsın. Benim ve realcedayın içi rahat eder imzana o cümleyi eklemene gerek yok. Kaçıyormuşsun gibi bir tutum gösterdiğimi sanmıyorum.

• Zafer nidası mı ?
    ben birşey yazdım da farkında mı değilim ne oluyor anlamadım. Sadece doğruyu anlatmaya çalışıyorum burada. Sorun değil takılın kafanıza göre N95 8GB bölümü benim için yeterli. Bu bölüme yazmam en baştan hataydı galiba...
  • quote:

Orjinalden alıntı: realceday

quote:

peki bu hack yöntemiyle n-gage oyunları sorunsuz çalışıyormu deneyen oldu mu arkadaşla ?
    realceday dediğini yaptım şimdi fw için hazır bekliyor ama genede bi tereddüt var içimde Sizce yapayım mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan333 -- 29 Ocak 2009; 0:22:00 >

• Realceday daha gelmeyebilir buraya. N-gage oyunlarını çalıştırmada bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama n82 kullanan birinin cevap vermesi lazım
  • kardeş bu modo programı nedir nerden bulabilirim ayrıca installserver.exe dosyası ne nerden bulabilirim detaylı bir şekilde bir arkadaş anlatırsa iyi olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: realceday

quote:

• @Fatih_BaKeR , @realceday, @GeceBekcisi

Hepinize çooooook teşekkürler.

• OPDA'dan alınmış sertifikanız olmadan yapacağınız imzalama geçersiz olacağı için hackleyemiyorsunuz, baştan belirteyim.

Öncelikle http://rapidshare.com/users/CHN4T3 adresinden Hack-v30.zip dosyasını indirin.

N82 için yol olan Way 1 için Türkçe yordam:

1. MapDrives v1.00 DiskAdmin Unsigned.sis dosyasını imzalayıp cihazınıza kurun.
    2. JBakTaskMan.sis'i cihazınıza kurun.
    3. MapDrives.txt dosyasını E:\ diskine kopyalayın
    4. E:\Hack\sys\bin\ şeklinde bir klasör yaratın ve installserver.exe dosyasını içine kopyalayın
    5. JbakTaskMan programını çalıştırın, # tuşuna basın ve listeden MapDrives programını bulun Menü > Program kuralları > Otomatik başlat seçeneğini işaretleyin ve Tamam'a basın.
    6. Cihazınızı yeniden başlatın.
    7. MapDrives programını kaldırın ve MapDrive_JBakTM_EMU_Y programını imzalayın ve kurun
    8. Modo 0.50.sisx programını imzalayın ve kurun
    9. Modo programı ile E:\Hack\sys\bin\ klasöründe bulunan installserver.exe dosyasını C:\sys\bin\ veya Y:\sys\bin\ klasörlerinden birine kopyalayın.

Kopyalama işleminden sonra SecMan veya ROMPatcher programlarını yüklemeyi deneyebilirsiniz.
    Daha genel yol olan Way 2 için Türkçe yordam:

1. N82, N95 8GB gibi Y sürücüsü olan cihazlarda MapDrive_JBakTM_EMU_Y_By_DeltaFoX.SISX dosyasını, diğer cihazlarda MapDrive_JBakTM_EMU_H_By_DeltaFoX.SISX dosyasını açıp kurun. Şimdi MapDrives ve JBakTaskMan telefonunuza kurulmuş olacak.
    2. E:\Hack\sys\bin\ şeklinde bir klasör yaratın ve cihazınızın modeline göre 9.1 veya 9.2 sürüme ait installserver.exe dosyasını içine kopyalayın
    3. JbakTaskMan programını çalıştırın, # tuşuna basın ve listeden MapDrives programını bulun Menü > Program kuralları > Otomatik başlat seçeneğini işaretleyin ve Tamam'a basın.
    4. Cihazınızı yeniden başlatın.
    5. Modo 0.50.sisx programını imzalayın ve kurun
    6. Modo programı ile E:\Hack\sys\bin\ klasöründe bulunan installserver.exe dosyasını C:\sys\bin\ veya Y:\sys\bin\ klasörlerinden birine kopyalayın.

Kopyalama işleminden sonra SecMan veya ROMPatcher programlarını yüklemeyi deneyebilirsiniz.
    (Anlatım/çeviri için tembelce davrandığım satırlarda Amphibia ve/veya RealCeday'ın yazısından sağ tuşun nimetlerini kullanarak güzelce faydalandım. Kendilerine teşekkür ederim)
    DİKKAT!

Y diskine veya C diskine modifiye edilmiş installserver atma işi tam anlamıyla hack değildir*; yalnızca imzasız programları yüklemenizi sağlar.

* Yalnızca bu yöntemi uyguladığınızda platform güvenliği kırılmış olmadığı için sistem klasörüne yazma erişimine ihtiyaç duyan uygulamaları yine sağlıklı bir şekilde çalıştıramazsınız (örnek: resource cleaner, activestandby mod vs). Platform güvenliğini kırmak için RealCeday'ın buradaki yazısını okuyup uygulamanız gerekmekte.

Bozuk olmayanı düzeltmeye kalkma anlayışına uygun bir şekilde telefonunuz sorunsuzsa, üst sürümlere geçmeyi bence düşünmeyin; ama illa geçecekseniz bir kaç kez daha düşündükten sonra hala buna kararlıysanız geçin çünkü geri dönüşü olmayacak bunu siz de biliyorsunuz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 30 Ocak 2009; 21:54:54 >

• imzalayıp cihazınıza kurun derken nasıl imzalanması gerekiyor
  • Senin elindeki telefonun şu anki yazılımı nedir? Hack'li midir? Elinde OPDA sertifikan var mıdır?
  • telefonum v30 dur.ayrıca hacklenmemiş şimdiye kadar sadece v20 den v30 geçilmiş
  • O halde OPDA dan sertifika alman ve "imzalama" işlemini OPDA sertifikan ile yapman gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

O halde OPDA dan sertifika alman ve "imzalama" işlemini OPDA sertifikan ile yapman gerekiyor.

anladım çok çok teşekkür ederim..
  • amaaaaannn ben v10 numla mutluyum valla
  • 
Sayfa: önceki 639640641642643
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.