Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (640. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
899.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 638639640641642
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DRMCommonLicSrv.exe nin capability lerini kontrol ettiğimde TCB hariç hepsinin etkin oluşu, ama manufacturer capabilities'e sahip denilen ActiveFile'ın temel capability lere ek olarak AllFiles a sahip oluşu önemli bir ipucu.

v30+ ve sadece modifiyeli installserver'e sahip olan birisi ActiveFile with manufacturer capabilities i yükleyebilir mi?
    http://www.alietan.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2

Bakalım AllFiles capability talep edildiğinde yükleyecek mi.. Sonuca göre yorum yapmak en sağlıklısı olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fatih_BaKeR

Ben telefonu son firmware sürümü yüklüyken hackledim. Psiloc Xelnex Lite programıda yüklendi.

Cihazım N95 8gb v31.0.015

hack'ten kasıt yalnızca modifiyeli installserver.exe midir yoksa ek olarak TRK midir?
  • Neyse bana hala inanmıyorsunuz galiba...
    İyi forumlar dilerim size...

ActiveFile da yüklü ayrıca bende (AllFiles olanı)
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

DRMCommonLicSrv.exe nin capability lerini kontrol ettiğimde TCB hariç hepsinin etkin oluşu, ama manufacturer capabilities'e sahip denilen ActiveFile'ın temel capability lere ek olarak AllFiles a sahip oluşu önemli bir ipucu.

v30+ ve sadece modifiyeli installserver'e sahip olan birisi ActiveFile with manufacturer capabilities i yükleyebilir mi?
    http://www.alietan.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2

Bakalım AllFiles capability talep edildiğinde yükleyecek mi.. Sonuca göre yorum yapmak en sağlıklısı olacak.

Installserver.exe sayesinde izinlere bakılmadan her şey yükleniyor. Anlamak istemiyorsun galiba

Active file programının izinleri bol olanıda kurabildim ve çalışıyor

• Sizin cihazınız N958GB, yazılımsal farklılıklar olabilir, TRK ile hacklendikten sonra upgrade edilmiş bir cihaz ise bu buna neden olabilir, sonuçta ben hiç TRK ile hack edilmemiş bir cihaz üzerinde platform security de en ufak açık yokkenki durum üzerinden konuşuyorum ve mesela muzaffer1989'in durumu benim tezimi destekliyor.

Ayrıca önceki sayfadaki mesajımda Modifiye edilmiş installserver yalnızca sertifika varlık kontrolünü ortadan kaldırır ancak gördüğüm kadarıyla bazı capability lerin talebi durumunda platform security kapalı ise çöküyor ve yükleme yarıda kesiliyor. demiştim. Lütfen bunu da dikkate alın.

EDIT: yanlış bilgi verdiğim satırları düzenledim, silmedim. görmek için yazıyı seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 29 Ocak 2009; 11:43:49 >
  • 1: Muzaffer1989'in hata yapmadığını nereden bileyimde inanayım.

2: Yeni firmware atmadan önce 2 kere format attım hackle alakalı hiç bir şey kalmadı cihazda

3: Ben hiç trk yöntemini kullanmadım . O trk dediğinde sadece rompatcher'ın kurulmasını filan sağlıyordu.
  • Adı TRK olmak zorunda değil, "MapDrive ile installserver modifiye etme" öncesindeki tüm hack yöntemleri TRK metodunda kullanılan güvenlik açığını kullanıyordu.

N958GB'da halen bu güvenlik açığı kısmen açık olabilir ve belki de bu sizin sorun yaşamadan bu programları kurmanıza neden oluyordur ancak N82'de durum sanırım öyle değil, ve üstelik tek örneği de Muzaffer1989 değil. Hacked-Only diye aratırsanız tonla program çıkar platform security hack olmadan kurulmayan.

N958GB yerine N82'de denediğinizi farzedip MC-ActiveFile'ın sorun çıkartmadığını ama DRMCommonSolutions'ın veya OpenBit LM'ın sorun çıkarttığını düşünürsek, DRMCommonSolutions/MC-ActiveFile capability karşılaştırmasına istinaden aşağıdaki capability lerden bir tanesinin talebi mevcut modifiyeli installserver'ın çökmesine neden oluyor demektir:

CommDD / MultimediaDD / DRM / TrustedUI / DiskAdmin / NetworkControl / SurroundingsDD / UserEnvironment

OpenBit LM yüklü olsa ona da bakardım MC-ActiveFile'da olmayan hangi capability ler mevcut ve listeyi daraltırdım.

EDIT: yanlış bilgi verdiğim satırları düzenledim, silmedim. görmek için yazıyı seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 29 Ocak 2009; 11:45:57 >

• Sadece hackli telefonlara yüklenir işini biliyorum bi kaç gün önce öyle bir program yükledim bi siteye. Ama o programın yine kurulmasını installserver.exe sağlıyordu ama n82 de işe yaramıyor olabilir bunu açıklığa yakında kavuşturacağız inşallah
  • realceday in vermiş oldugu Psiloc Xelnex Lite programını unsigned olarak yükledim bende sorunsuz yüklendi..ilgilenlere duyurulur..
  • DRMCommonSolutions'u da yüklüyor mu peki kurulum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackSparroW-

realceday in vermiş oldugu Psiloc Xelnex Lite programını unsigned olarak yükledim bende sorunsuz yüklendi..ilgilenlere duyurulur..

Son firmware mi yüklü sende arkadaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fatih_BaKeR

quote:

realceday in vermiş oldugu Psiloc Xelnex Lite programını unsigned olarak yükledim bende sorunsuz yüklendi..ilgilenlere duyurulur..

Son firmware mi yüklü sende arkadaşım.

V 31.0.016 yüklü bende Fatih_BaKeR ben install exeyi y ye kopyalamıstım , muzaffer her ikisini de kurdum demişti bundan önceki logunda.sanırım belki ondan hata yapabilir.
    @GeceBekcisi DRMCommonSolutions derken sorunu pek anlayamadım. Ama realceday in verdiği proyu yükledim sorunsuzca..
  • Uygulama yöneticisinde DRMCommonSolutions diye bir program var mı?
  • evt yüklemiş az önce baktım uygulama yöneticisinden 3.30 sürümünü yüklemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackSparroW- -- 28 Ocak 2009; 19:22:46 >
  • quote:

evt yüklemiş az önce baktım uygulama yöneticisinden 3.30 sürümünü yüklemiş.

Bilgiler için teşekkürler JackSparroW
  • Sanırım haklı çıktım ;)

Bilgi için teşekkürler JackSparroW-

Dediğim gibi sizin yüklemeye çalıştığınız programda bir sorun var galiba.
    Biri kendi için imzalamış o şekilde paylaşmış ve siz de onu yüklemeye çalışmışsınız galiba...
  • Bir kaç kişi daha yükleniyor desede kesinleşse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ext4 -- 28 Ocak 2009; 19:31:49 >
  • Aslında uygulamayı ipmart'tan illusion'un kendi mesajından indirmiştim ama neyse, sanırım başka bir husus vardı bu şekilde sonuç aldıran.
    (zaten yükleyemeyen de ben değilim, telefonum hackli v20)

Bir kaç kişi daha yükleyebildiğini söylerse geçmiş mesajlarımı düzenleyip yanlış bilgi vermenin önüne geçmeyi düşünüyorum, hatta gerekirse bu konuyu tartıştığımız mesajları da sildirip deneyimsiz kullanıcıların kafasının karışmasını engellersek daha iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Aslında uygulamayı ipmart'tan illusion'un kendi mesajından indirmiştim ama neyse, sanırım başka bir husus vardı bu şekilde sonuç aldıran.
    (zaten yükleyemeyen de ben değilim, telefonum hackli v20)

Bir kaç kişi daha yükleyebildiğini söylerse geçmiş mesajlarımı düzenleyip yanlış bilgi vermenin önüne geçmeyi düşünüyorum, hatta gerekirse bu konuyu tartıştığımız mesajları da sildirip deneyimsiz kullanıcıların kafasının karışmasını engellersek daha iyi olur.

Mesajları silme yoook

Yükleyemeyen sen değildin ama fazla inandın yüklenemediğine

• Mesajları silmekteki amacım cidden bazı arkadaşlara bu bilgilerin fazla gelebilmesi, ayrıca karşılaştığım bir takım şeyleri analiz edip oradan sonuca ulaşmaya çalıştım hepsi bu.

Şurada altı üstü kendi üretimimiz olmayan, içinde en ufak kodumuzun olmadığı ve cihazdan cihaza değişkenlik gösteren bir yazılım sistemi üzerinde doğal olarak gidişatı derinlemesine bilmediğimiz için sonuçlardan yola çıkıp fikir üretip düşünce paylaşıyoruz burada, yanılıyorsak da efendi gibi kabulleniyoruz; buna rağmen senin iddiaya girmişiz de ben kaybedince kaçıyormuşum gibi tutumunu ve realceday'in zafen nidalarını anlayamıyorum.

Ama yine de için rahat etmeyecekse imzama bir gün bir konuda yanılmıştım ve Fatih_BaKeR ve realceday bana bunu gösterdiler, aslansınız kaplansınız yazayım gönlün olsun?
  • 
Sayfa: önceki 638639640641642
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.