Şimdi Ara

Mikroplastik riski olmayan termos?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bakıyorum en pahalı termos bile başlık kısmında plastik kullanıyor. Kaynar suda mikroplastik riski var. Paradan markadan bağımsız benim baktığım hepsi öyle.

Bunun olmadığı bir marka model bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrıca mikro plastiklerin zararı hakkında bir bilgin var mı?

@bilgimgramtr on Instagram: "Hepimizin evinde olan STANLEY🫰 Stanley bardağın üzerine dökülen erimiş lav görüntüleri ilk bakışta imkansız gibi geliyor… ama aslında bu tamamen bilim. Paslanmaz çelik, yaklaşık 1400–1500°C arasında erir. Lav da tam bu sıcaklık aralığında. Yani lav bardağa temas ettiğinde önce boya ve kaplama yanıyor, ama metal gövde hemen erimiyor. Üstelik bardak başlangıçta oda sıcaklığında olduğu için, çeliğin kritik noktaya ulaşması zaman alıyor. Bu da bize “hiçbir şey olmamış gibi” görünen o kısa süreyi veriyor. Asıl kritik nokta ise çift duvarlı vakum sistemi. Duvarlar arasında neredeyse hiç hava olmadığı için ısı içeriye kolayca geçemiyor. Dış yüzey kızarırken, iç kısmın normal görünmesinin sebebi bu. Ama gerçek hasar gizli: Tabandaki vakum tıpası yüksek ısıyla bozuluyor, conta eriyor ve yalıtım tamamen kayboluyor. Yani sosyal medyada “hayatta kaldı” denilen şey aslında sadece kısa süreli bir ısı tamponu. Videodan çıkan bardak: • Kaplamasını kaybetmiş • Metal yüzeyi aşınmış • Vakumu bozulmuş Kısacası: Görünüşte sağlam, ama işlev olarak bitmiş. Bu viral görüntü bir ürün mucizesi değil… sadece fiziğin ta kendisi. #keşfet #engineering #reel #viral #stanleycup"
    https://www.instagram.com/reel/DcTLtjDuNPK/?igsi=MTZic3l5b2QyZGE1bQ==

Bak bu iyi

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Çıtırdan plastik var gibi emin olamadım kuvvetsiz gibi ısıya

Hadi atıyorum kapağından içilmeyen, bardak gibi kullanılacak bir model buldunuz, onda da sızdırmayı önlemek için conta kullanmak zorundalar.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.